Holidu Reviews 13.046

4,5

We hebben via Holidu een huisje met huisdieren geboekt. 3 dagen voor vertrek blijkt dat Holidu een verkeerde reservering heeft gemaakt, nl een huisje zonder huisdier. Het ging hier om een huisje voor... Toon meer

Wat een fijn appartement! Bestaande uit woonkamer/keuken, slaapkamer met 2 pers bed, badkamer met douche en wc. NB: alleen stopcontacten voor platte stekkers, maar föhn en nespresso zijn aanwezig. Pri... Toon meer

Op iedere vraag en op iedere mail werd vriendelijk en behulpzaam geantwoord om.tot gewenste respons te komen hoewel de oorzaak zelf niet in hun organisatie lag. Ze hebben er telkens alle moeite voor... Toon meer

1. Vakantiewoningverhuur
  2. Vakantiehuis
  3. Verhuurbedrijf voor vakantiehuizen

Holidu ist eines der führenden Ferienhaus-Unternehmen in Europa. Die Mission von Holidu ist es, dass Gastgeber und Gäste ihr Ferienhaus rundum genießen können – voller Freude und ohne Bedenken. Durch die enge Zusammenarbeit mit unseren Gastgebern buchen Reisende ihre Ferienunterkunft besonders vertrauensvoll. Mit unserer Software- und Servicelösung hilft Holidu Ferienhausvermietern, mit weniger Aufwand mehr Buchungen zu erhalten. Mit einem persönlichen Ansprechpartner und innovativen technischen Lösungen können sich Gastgeber mühelos von überall um ihre Unterkunft kümmern. Holidu wurde 2014 von den Brüdern Johannes und Michael Siebers gegründet. Das wachstumsstarke Unternehmen mit Hauptsitz in München verfügt über lokale Niederlassungen in den attraktivsten Reisezielen Europas.

4,5

Uitstekend

13K reviews

klantvriendelijke behandeling van ons…

klantvriendelijke behandeling van ons probleem. Snelle antwoorden op onze vragen.

17 november 2025

Beste Diane,

Hartelijk bedankt voor uw vriendelijke beoordeling.

We zijn blij om te horen dat u tevreden bent met onze klantvriendelijke ondersteuning en de snelle reacties op uw vragen.

We staan altijd voor u klaar en hopen u in de toekomst opnieuw van dienst te mogen zijn.

Holidu Klantenservice

Vriendelijk en behulpzaam

Ze hebben er telkens alle moeite voor gedaan om toch de nodige info te bezorgen, waarvoor dank.

17 november 2025

Beste Klant,

Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden en uw weloverwogen beoordeling. We zijn erg blij te horen dat u zich tijdens het hele proces goed ondersteund voelde, ook al hadden we niet alles volledig in de hand.

Ons team streeft ernaar om u zo goed mogelijk te helpen en het betekent veel voor ons om te horen dat onze inspanningen u hebben geholpen.

We wensen u het allerbeste en staan altijd voor u klaar mocht u in de toekomst opnieuw bij ons boeken.

Uw Holidu-team!

Een waarschuwing over Holidu die nuttig…

Een waarschuwing over Holidu die nuttig kan zijn voor vakantiegangers. Wij verhuren een huis in Spanje, hebben veel boekingen gehad sinds 2012 via Vakantiehuizenspanje.nl en zeer vele goede reviews. Maar nadat dit is overgenomen door Holidu is het helemaal mis. Zeer gebrekkige dienstverlening en zelfs een poging tot fraude.
- Holidu eist een volledige scherpe foto van het ID van ons ( Onverantwoord, wettelijk kan alleen een bank en notaris dit eisen). Een upload of email werd geëist anders geen boekingen. Dit is onnodig, met de Kopie-ID app van de overheid is de identiteit van de verhuurder buiten twijfel vastgesteld. Door mij ingestuurde veilige kopieën werden afgekeurd. Een onverantwoord risico mbt identiteitsfraude. De database van Holidu is een schatkamer voor hackers die het vervolgens gaan verkopen.
- Een onduidelijke kostenstructuur voor vakantiegangers. Dat wij €100 energiekosten teruggaven ivm een lager verbruik dan de standaard all-inclusive kosten, werd door vakantiegangers niet begrepen.
- Dit jaar heeft Holidu zelfs ons huis verhuurd zonder dat ze van plan waren ons te betalen. We ontvingen steeds emails om de ID te uploaden, anders er zou geen betaling mogelijk zijn. Holidu bleef blijkbaar ons huis wel aanbieden en heeft een boeking geaccepteerd. Om deze familie een teleurstelling te besparen hebben wij zelf actie ondernomen om dit uit te leggen aan de vakantiegangers. Holidu weigerde hier iets aan te doen.
- Nu sturen ze een incassobedrijf voor 'gederfde inkomsten door Holidu'. Blijf vèr van deze aanbieder. Beter rechtstreeks boeken bij airbnb en andere aanbieders, met deze praktijken van Holidu kunt je zomaar voor een dichte deur staan op het vakantieadres.

20 oktober 2025

Beste verhuurder,

Bedankt voor het delen van uw feedback. Het spijt me oprecht te horen dat de overgang naar ons platform en het validatieproces tot zoveel frustratie hebben geleid. Ik begrijp uw zorgen over de privacy van uw identiteitsgegevens volledig.

Ik heb uw dossier persoonlijk bekeken. Graag wil ik verduidelijken dat het opvragen van een geldig identiteitsbewijs een standaard wettelijke vereiste is (Know Your Customer - KYC) waaraan alle betalingsplatformen in de Europese Unie moeten voldoen om veilige transacties te garanderen en fraude te voorkomen. Hoewel wij uw zorgen over gegevensbeveiliging begrijpen, zijn deze documenten noodzakelijk om uitbetalingen te kunnen verrichten.

Wat betreft de boekingen en het incassoproces: onze systemen zijn ontworpen om de beschikbaarheid te synchroniseren op basis van de instellingen van de verhuurder. Het spijt ons dat er onduidelijkheid is ontstaan over de uitbetalingen terwijl het verificatieproces nog liep. Ik heb uw opmerkingen doorgegeven aan onze juridische afdeling en het partner-team om de communicatie met het incassobureau te herzien en te kijken naar een passende oplossing.

Wij nemen uw feedback serieus om onze dienstverlening en de ondersteuning van onze partners te verbeteren.

Uw Holidu Team

Zeer tevreden

Fijne en snelle afhandeling van een dispuut. Heel prettig zaken doen met deze partij.

28 oktober 2025

Hallo Anne,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u zich bij ons op uw gemak heeft gevoeld en dat u snel geholpen bent en een oplossing heeft ontvangen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan staat onze klantenservice u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen via de volgende link: https://www.holidu.de/help/contact/form

het team van Holidu

Goede organisatie

Een fijne organisatie die ontzettend snel reageert bij vragen en of problemen

28 oktober 2025

Hallo,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u tevreden bent over onze klantenservice en dat uw vragen snel zijn beantwoord.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de volgende link: https://www.holidu.de/help/contact/form

Snelle Boeking

23 oktober 2025

Goedemorgen Peter,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat uw reserveringsproces vlot is verlopen.

Indien u vragen heeft over uw reservering, kunt u op elk moment contact met ons opnemen via de volgende link: https://www.holidu.de/help/contact/form.

Wij helpen u graag verder.

Gewoon niet boeken daar

Alles was mis met de vakantie in Frankrijk Leucate. Huisje met tuin was appartement zonder balkon. Dan word je heen en weer gestuurd tussen receptie en Holidu. Je krijgt alleen een chat dienst geen klantenservice. Zouden ons bellen moet nog gebeuren inmiddels maand terug. Krijg gewoon geen contact. Boekings code BA9HN2

6 september 2025

Geachte mevrouw Bakker,

Het spijt me zeer te horen dat de accommodatie niet overeenkwam met wat er was geboekt en dat u daarna geen duidelijke ondersteuning ontving. Ik kan me voorstellen hoe teleurstellend het verblijf voor u moet zijn geweest, en dit is niet de ervaring die wij onze gasten willen bieden.

Na controle kon ik geen eerdere directe contacten tussen u en onze support voor deze boeking vinden. Ik kijk dit graag verder voor u na, inclusief de discrepantie tussen de advertentie en de feitelijke accommodatie en waarom u het beloofde telefoontje niet heeft ontvangen. Zou u contact met ons willen opnemen via ons contactformulier (https://www.holidu.com/help/) en het e-mailadres waarmee is geboekt en uw reisdata delen? Dan kan ik u rechtstreeks benaderen en dit met prioriteit behandelen.

Nogmaals mijn welgemeende excuses voor het ongemak. Ik hoop u hierbij verder te kunnen helpen.

Met vriendelijke groet

Beste heer Hogeveen

hartelijk dank voor uw mooie beoordeling. We zijn blij om te horen dat het boeken van uw vakantie zo eenvoudig voor u was.

We hopen u in de toekomst opnieuw als gast te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten

Huis Sardinië/ Pinetta Sarda

Wij hebben van de zomer een huis gehuurd op Sardinië.
Op site leek het fantastisch.
Echter de beschrijving op de site strookt niet met de werkelijkheid!
Fantastisch koken in een kleine keuken met het minimale aan keukenspullen, 2 persoons koelkast voor 5 personen. De afzuiger is niet aangesloten en loost in de keuken tevens slaapkamer. In de oven zitten geen roosters dus niet te gebruiken. Gril staat ergens verstopt.

Er is geen buiteneettafel met stoelen alleen tuin loungeset, dus eten op je schoot.
Zwembad wordt niet gedeeld met buren maar kan afgehuurd worden voor feesten en partijen en dat gebeurt dan ook volop zodat je dagen overlast hebt van feestende, lallende families, vriendengroepen.
Wij hebben klacht ingediend maar Holidu neemt geen verantwoordelijkheid in deze en verschuilt zich achter procedures en legt de verantwoordelijkheid bij de Host en geeft toe dat de informatie op de site niet gecontroleerd kan worden want ze hebben zóveel huisjes.
Kortom als huurder sta je nergens.
Bij het indienen van de klacht ging het ons erom dat de site veranderd zou worden zodat anderen niet ook voor verrassingen komen te staan.
Er is niets op de site gewijzigd dus vandaar deze ervaring.

14 augustus 2025

Beste Heij,

Wij betreuren het ten zeerste om te horen dat uw ervaring niet aan de verwachtingen voldeed die op de site werden geschetst.

Helaas kunnen we met de door u verstrekte informatie de reservering niet terugvinden, waardoor we het probleem niet rechtstreeks met onze partner kunnen bespreken.

De advertenties, inclusief hun beschrijvingen en foto's, worden beheerd door onze partners die verantwoordelijk zijn voor de reserveringen en eigendommen. Wij doen ons uiterste best om alle eigendommen te verifiëren, maar soms bereiken ons pas via beoordelingen of vragen van gasten belangrijke inzichten. Hoewel dergelijke zaken idealiter direct met de partners of eigenaren moeten worden besproken, worden deze meldingen vaak aan ons gericht.

Wij blijven echter als tussenpersoon optreden om oplossingen te vinden die voordelig zijn voor alle betrokken partijen, en we waarderen uw feedback zeer.

Dank voor uw begrip en medewerking. We hopen dat we in de toekomst uw vertrouwen kunnen herwinnen en u een betere ervaring kunnen bieden.

Het team van Holidu

Ik kreeg een vreemd mailtje zogenaamd…

Ik kreeg een vreemd mailtje zogenaamd van Holidu, dus doorgestuurd naar Holidu, snel een reactie EN een waarschuwing/melding van Holidu.nl aan iedere klant, let op berichten van Holidu worden altijd vanuit @holidu.nl verstuurd, wantrouw berichten vanaf andere adressen, klik nergens op!

18 september 2025

Beste heer Slop,

Hartelijk dank voor uw melding. U heeft helemaal gelijk – berichten van Holidu worden altijd verzonden vanaf een e-mailadres dat eindigt op @holidu.nl. Berichten van andere afzenders dient u te wantrouwen en klik alstublieft niet op de daarin opgenomen links.

Wij waarderen het zeer dat u ons direct op de hoogte heeft gebracht. Op deze manier kunnen wij onze gasten beter beschermen.

Snel feedback

Vragen worden snel beantwoord. Wijzigingen worden snel aangepast. Geeft veel vertrouwen om hier een boeking te doen omdat er onder elkaar snel gereageerd wordt. Heb het wel eens anders meegemaakt. Nu nog alleen afwachten hoe het appartement eruit ziet in Januari?

18 september 2025

Beste mevrouw/meneer Castanja,

hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

We zijn blij dat u tevreden bent met onze snelle reacties en aanpassingen.

We hopen dat uw verblijf in januari helemaal naar wens zal zijn en heten u graag opnieuw welkom in de toekomst.

Hartelijke groeten,

Vreselijke ervaring en misleiding

Vreselijke ervaring – Boek absoluut niet bij Holidue

Wij hebben via Holidue een vakantiehuis geboekt en dit was een enorme teleurstelling. In de beschrijving van het huis stond nergens vermeld dat het níet geschikt was voor minder validen. Voor ons was dit een groot probleem, want een van onze gasten zit in een rolstoel.

De weg ernaartoe was al gevaarlijk, maar het ergste was dat onze gast het huis helemaal niet in kon komen vanwege de ongelooflijk steile ingang. Het was simpelweg onmogelijk om toegang te krijgen. Wij voelen ons hierdoor zwaar gediscrimineerd.

Wij hebben onze klacht al per e-mail ingediend, maar tot op heden helemaal niets gehoord. Zowel Holidue als de eigenaar van het huis willen ons op geen enkele manier tegemoetkomen. Er werd niets opgelost en onze klacht werd totaal niet serieus genomen. Wij hebben noodgedwongen een ander verblijf moeten boeken, wat ons veel extra kosten heeft opgeleverd.

In plaats van hulp werden we van het kastje naar de muur gestuurd. De klantvriendelijkheid en verantwoordelijkheid zijn werkelijk schokkend. Wij gaan hier zeker juridische stappen tegen ondernemen.

Ik raad iedereen ten strengste af om bij Holidue te boeken. Als er iets misgaat, kunt u geen enkele hulp of service verwachten

15 september 2025

Beste Silvio,

Het spijt ons zeer over de situatie waarin je je bevond, maar we willen verduidelijken dat het aanbod niet misleidend is.

Nergens staat vermeld dat de woning barrièrevrij of geschikt voor gehandicapten is. Op de foto's zijn er verhogingen, terreinen die niet toegankelijk zijn voor rolstoelen, trappen en smalle ruimtes te zien.

In onze filters hebben we de optie om specifiek te zoeken naar woningen die aangepast en barrièrevrij zijn. We zetten ons altijd in om ervoor te zorgen dat iedereen wordt gehoord en daarom bieden we de filteroptie aan.

Bij situaties zoals de jouwe treden wij op als tussenpersoon tussen jou en onze partner, die verantwoordelijk is voor het beheer van de woning en de reservering. Wij kunnen hen daarom niet dwingen om compensatie of een terugbetaling te geven.

We waarderen je begrip en betreuren het ongemak dat dit heeft veroorzaakt.

Het team van Holidu

Snelle reactie op de mail en er gelijk…

Snelle reactie op de mail en er gelijk naar gehandeld 👌

9 september 2025

Beste Silvia,

hartelijk dank voor je positieve feedback.

We zijn blij dat je tevreden was met onze snelle reactie en afhandeling.

Graag tot een volgende keer!

Vriendelijke groeten,
het Holidu-team

Reageert snel via de mail en denkt ook…

Reageert snel via de mail en denkt ook mee in oplossingen

21 augustus 2025

Geachte Lenny,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u tevreden bent over onze service en dat u de benodigde ondersteuning heeft ontvangen.

Mocht u in de toekomst opnieuw onze hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Het Holidu-team.

Ben uitermate beleefd en goed behandeld…

Ben uitermate beleefd en goed behandeld mijn probleem is prima opgelost

5 augustus 2025

Beste Krijn

Hartelijk dank voor uw geweldige recensie!

We zijn verheugd te horen over uw positieve ervaring met Holidu. We zijn blij dat we konden helpen om uw vakantie plezierig te maken.

Ons team werkt hard om de beste service te bieden, en feedback zoals die van u motiveert ons. Als u ooit hulp nodig heeft bij toekomstige boekingen, helpen we u graag opnieuw!

Wij wensen u onvergetelijke reizen en gedenkwaardige vakanties!

Goede en zeer vriendelijke service

Onze host was helaas genoodzaakt om de boeking (na keurig overleg met ons) te annuleren en Holidu heeft de financiële afwikkeling vriendelijk en snel opgelost.

6 augustus 2025

Beste Joyce,

Hartelijk dank voor uw geweldige recensie!

Wij wensen u onvergetelijke reizen en gedenkwaardige vakanties!

Via Holidu vakantiehuis gereserveerd

Via Holidu vakantiehuis gereserveerd. Verdere afhandeling via Partner Unico. Foto's op de beide sites kloppen helemaal niet. Het huis is oud, vies, kapot, roestig, schimmels. Beide bedrijven hebben niets aangepast, geen compromis. Holidu verschuilt zich achter Unico Brava.

30 juni 2025

Beste Carola,

Het spijt ons te horen over de situatie die u heeft ervaren. We stellen uw feedback zeer op prijs, omdat deze ons in staat stelt de voorwaarden die we aan onze eigenaren stellen opnieuw te bekijken. Na de opname van een woning en de fotosessie is het echter moeilijk om continue controle te houden.

We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat alles wat nodig is wordt aangepast, zodat het niveau dat we nastreven wordt gehandhaafd.

We kunnen uw reservering niet vinden met de verstrekte informatie; normaal kunnen we in dergelijke gevallen wel bemiddelen.

Dank u voor uw begrip en we staan klaar om te helpen waar mogelijk.

Het Holidu-team

activeringstarief van 65€ bovenop commissie!

De commissie die Holidu vraagt is heel hoog: 25%. Alsof dat nog niet genoeg is rekenen ze een activatietarief aan van niet minder dan 65€! Heb je problemen? Jammer, want je accountmanager werkt er niet meer en haar collega naar wie je wordt verwezen beantwoordt je vraag met een out-of-office bericht waarin de datum van terugkeer vorige week was. Dit niet een keer, maar een week lang.

10 juli 2025

Beste Nele,

We betreuren het ongemak dat u heeft ondervonden. We willen u graag laten weten dat we een speciaal team hebben dat zich richt op de ondersteuning van onze vastgoedpartners. Onze tarieven zijn zo opgesteld dat ze concurrerend zijn en in lijn met de diensten die we aanbieden. Volgens dit en andere beoordelingsplatforms zijn de meeste van onze partners hiermee tevreden.

We zijn ons bewust van de problemen die u heeft ervaren met de communicatie en we nemen dit zeer serieus. We zullen ons best doen om deze kwesties aan te pakken en onze service te verbeteren.

Neem gerust contact met ons op, zodat we uw situatie verder kunnen bespreken en oplossen.

Het Holidu-team

Prettige communicatie en snelle reactie.

29 juli 2025

Geachte Anne-Marie,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling op Holidu.

Wij zijn verheugd te vernemen dat uw ervaring met ons positief was en dat u de nodige hulp van ons team hebt ontvangen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig.

Wij wensen u een uitstekende dag!

Alles perfect geregeld

Alles perfect geregeld. Ook de betaling wordt netjes op de afgesproken datum geincasseerd.
Duidelijke informatie kort voorafgaand aan de vertrekdatum

13 juli 2025

Geachte Henk,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u tevreden was over de organisatie van uw reservering en hopen dat u van uw welverdiende vakantie heeft genoten.

Wij heten u van harte welkom in een van onze vakantieaccommodaties.