IKEA adverteert met 'LÄCKER BETALBAR'. Zojuist keuken gekocht voor een hobbyruimte. Inderdaad betaalbaar voor circa Euro 1500 zonder apparatuur. Alleen drie van de 10 kastdeurtjes waren niet op voorra... Toon meer
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Method kast gekocht met maximera lades
Method kast gekocht met maximera lades. Na een moeizame montage stond uiteindelijk de hele kast er. Ik moest alleen de deur nog monteren... maar die paste niet omdat de lade 1 a 2 cm te hoog zaten. Dus gaan zoeken waar het zat. Krijg je die lades die vastgeklikt zijn nauwelijks nog uitelkaar..daar zat het probleem niet. Dan de lade zelf proberen te demonteren die ook in elkaar geklikt was. Daar moest je aan wringen, uiteindelijk breek een plastic boutje... ik heb uiteindelijk uit pure frustratie de kast bij het huisvuil gezet. NOOIT meer Ikea!!
Nooit een matras kopen
Nooit een matras kopen. 10 jaar garantie is een leugen. Mijn matras is na 5 jaar op en IKEA geeft aan dat het zo hoort. De klantenservice is ook verschrikkelijk
Keuken is ruim een jaar na montage nog niet één keer bruikbaar geweest
In september 2025 hebben wij een keuken laten plaatsen door IKEA. Er gingen (toen al) een aantal dingen niet goed, waardoor eind oktober de vaatwasser vervangen moest worden en het werkblad opnieuw geplaatst moest worden. Fijn dachten wij, een werkende keuken.
Toen begonnen de problemen. Vanwege lekkage bij de bovenbuurman waarbij een standleiding met asbest erin verwijderd moest worden, konden wij ons appartement pas op 8 juni 2026 intrekken (belangrijk detail voor later). Tweeënhalve week later kwam bij ons de buurman aan de deur: hij was net op vakantie geweest, maar hij had een enorme lekkage aan het plafond van zijn keuken. We hebben toen meteen een loodgieter ingeschakeld, en hij heeft geconstateerd dat er bij de (her)montage van de vaatwasser hoogstwaarschijnlijk montagefouten zijn gemaakt door de montagepartner van IKEA. Er waren een aantal afvoerleidingen niet (goed) verlijmd, en de afvoerleiding van de vaatwasser was compleet doormidden gebroken. IKEA geeft gelukkig 5 jaar garantie op de montage, dus we hebben meteen contact met ze opgenomen. Denk je dat ze ons wilde helpen? Natuurlijk niet.
Omdat wij pas in juni ons appartement zijn ingetrokken heeft het volgens IKEA te lang geduurd (oktober tot juni) om ons nog te kunnen helpen m.b.t. garantie. Een letterlijk citaat uit de mail naar ons: “[…] dit iets wat jij met jouw verzekering moet regelen. Het dossier blijft gesloten en die gaan wij ook niet meer heropenen.” IKEA geeft dus niet thuis en wilde ook geen contact meer met ons. Wij hebben via de Consumentenbond en daarna thuiswinkel.org gelukkig weer contact kunnen krijgen met IKEA. Maar tot op de dag van vandaag (begin oktober), zitten wij nog steeds met een keuken die we niet kunnen gebruiken. Want niet alleen de vaatwasser zit aangesloten op de afvoer, de spoelbak en wasmachine ook. We kunnen dus de vaatwasser niet aanzetten, de spoelbak is niet bruikbaar en we kunnen niet wassen. We moeten daarom al een aantal maanden van de goedheid van vrienden en familie gebruik maken om onze kleding schoon te krijgen. En denk je dat IKEA reageert? Natuurlijk niet.
We zouden de lekkage zelf kunnen laten repareren, maar zowel IKEA als de loodgieter geven aan dat dat geen goed idee is omdat de onderkastjes er volledig uit moeten. De loodgieter kan wel een lekkage repareren, maar voelt zich niet comfortabel om de keukenkastjes te demonteren en terug te plaatsen. Wij verliezen dan ook onze garantie van de keukenmontage volgens IKEA (maar ja, welke garantie is dat nu precies?). En dus zitten we nog steeds met een onbruikbaren keuken.
Daarnaast is de montage door het bedrijf dat IKEA in regio Eindhoven gebruik wel echt ondermaats. Dat heeft vooral te maken met de communicatie van IKEA naar de montagepartner (de montagepartner bleek niet de goede bouwtekeningen te hebben gekregen, waardoor de wijnkoelkast achteraf geplaatst moest worden en nu hartstikke scheef en met anderhalve cm ruimte tussen de andere kastjes in geplaatst. Ik kan mijn hand er gewoon tussen steken, zoveel ruimte zit ertussen). Ook is de oven incompleet geleverd, waardoor we ook nog eens extra onderdelen moesten bestellen wij Electrolux, en we nog weer extra geld kwijt zijn. (Dat vond ik eerst geen probleem, maar de problemen met de keuken blijven zich opstapelen, en nu voel ik me toch een beetje salty erover.)
Het is gewoon een zooitje. We rekenen nu op ruim 1000 euro extra kosten om de afvoer te laten repareren (ruim 50% van de kosten die we, net een jaar geleden, voor de montage hebben betaald!). Maar we hebben nog steeds geen zicht op een reparatiemogelijkheid. Dus koop je een keuken bij IKEA, zorg er dan voor dat je een goede rechtsbijstandsverzekering hebt, of spaar nog eventjes door om zelf reparaties te laten uitvoeren, want voor garantie hoef je niet bij ze aan te kloppen.
Mijn review wordt verborgen gehouden…
Mijn review wordt verborgen gehouden door Ikea.
Ik heb een nette maar negatieve review geschreven voor een artikel op de website van Ikea. Het ging om de IDEALISK Aardappelpers, die bij mijn tweede gebruik al onherstelbaar kapot ging. Nu staat er bij mijn review al een maand "Beoordeling in afwachting van goedkeuring".
Ik heb hier zelfs telefonisch contact over opgenomen, ze zouden het doorgeven aan de ICT, maar ik heb er nooit meer wat van gehoord. Zelf krijg ik het gevoel dat ze gewoon liever geen negatieve reviews toelaten. Het product was echt ZEER slecht, en ontvangt op hun site toch vooral positieve reviews. Er gaat hier blijkbaar iets mis.
Adverteren met €20 verdienen als je…
Adverteren met €20 verdienen als je €100 besteed. Die bon had ik. Had de laatste avond dat die bon geldig was geprobeerd aankopen te doen. (Moest op inkomen wachten) de bon kon in de winkel en online besteed worden. Ik heb online aankopen willen doen maar bon gaf foutmelding. Chat was bezet, telefonische klantenservice al gesloten. Dus mail gestuurd krijg ik nu continu te met exact dezelfde tekst dat de datum van de bon inmiddels is verstreken.
Heb nu een klacht ingediend. Hopelijk kijkt er iemand anders dan een standaard tekstblok naar. Opvallend dat ze standaard tekst hebben hiervoor. Meerdere mensen hebben mogelijk last van deze niet werkende actie
Twee keer niet geleverd, alleen maar standaardantwoorden
Weken geleden een bank besteld. Levering besproken op 30-9. Mooi thuis wachten, geen bericht en geen bank. Later gebeld door de klantenservice voor een nieuwe afspraak. Excuses blablabla.. 2-10 zou het komen.. hele dag thuis.. weer niets. Na zelf bellen en chatten alleen standaard antwoorden 'komt nog' en 'misschien morgen'. Uiteindelijk niets...
Aangedrongen op telefonisch contact met een senior.. binnen 5 werkdagen wordt u gebeld, hahaha.
Puntje bij paaltje... geen bank en geen zicht op levering uberhaupt.
Bizar dat dit het niveau van service is, met hun 'Hej'. Uiteraard wel 80 euro transportkosten rekenen.
Lunch zelf monteren
Kipsaté besteld bij IKEA. Althans, dat stond op het bord. De kip was aanwezig, maar de saté moesten we vooral zelf erbij fantaseren.
Toen we aangaven dat er wel érg weinig satésaus bij zat en vroegen om wat extra, begon de medewerkster achter de balie verschillende porties met elkaar te vergelijken om te kijken welke misschien wél voldoende saus had. Een bijzondere oplossing, aangezien ze stuk voor stuk nauwelijks satésaus bevatten.
We waren overigens niet de enigen: meerdere klanten stonden op hetzelfde moment te klagen over hun bestelling.
Misschien een kleine tip voor IKEA: als je kipsaté verkoopt, is het handig om er ook daadwerkelijk saté bij te doen. En als meerdere klanten tegelijkertijd hetzelfde probleem aangeven, is het wellicht efficiënter om het probleem op te lossen dan op zoek te gaan naar de minst karige portie.
Voor meubels waarbij je zelf nog de helft moet monteren kom ik bewust naar IKEA. Bij mijn lunch had ik dat concept alleen niet verwacht.
Nu ècht: NOOIT meer IKEA!
Na eerder al eens vloekend besloten te hebben: nóóit meer IKEA, toch weer impulsief voor de verleiding bezweken, want leuk kastje voor weinig geld, hoewel daar de bezorgkosten (hoger dan de prijs van het kastje) bij kwamen, want geen eigen auto. Toen ik het in elkaar wilde zetten bleken de boorgaten te ontbreken, waar de houten pluggen in moeten om aan andere planken te bevestigen. Onbruikbaar dus. Klacht ingediend, het begin van inmiddels - na ruim een maand - zo'n stuk of tien mailtjes met de AI-Klantenservice ("Hoop, dat het goed met u gaat!" Nee, IKEA, ik erger me dood!). Eerst op verzoek foto's gestuurd, met alle mogelijk info, productnummer, klantnummer enzovoorts. Later moest ik mijn naam nog eens bevestigen, terwijl ik een account heb. Toen volgden mailtjes met verschillende opties: inpakken, laten ophalen, geld terug. Product houden, met korting. TWEE keer gekozen voor: inpakken, ophalen, geld terug. Toen weer een mailtje, dat ik het kon houden, zelf naar de stort brengen, en geld terug binnen uiterlijk twee weken. OK. Zo gezegd, zo gedaan. Maar dan kent u Ikea nog niet! Inmiddels zijn de twee weken verstreken, geen geld terug. De onderdelen van het kastje staan in de originele verpakking klaar voor het grofvuil. Dat hele stomme kastje heeft me alleen maar geld (54 euro plus bezorgkosten) en ergernis gekost. Ergernis vooral over die onpersoonlijke email-correspondentie met die zogenaamde (AI)medewerkers van de klantenservice met de meest exotische namen. Onbetrouwbaar bedrijf, onbetrouwbare klantenservice, dus nu ècht: nóóit meer IKEA. Een schrale troost is, dat ik niet de enige ben, die het bedrijf zo slecht beoordeelt, als ik de reviews op Trustpilot mag geloven, en dat doe ik!
Frut kast gekocht brokkelt af waar je bij staat
Twee Ikea Kleppstad kasten gekocht.
De bezorger was echt onbeschoft...kon nog geen begroeting vanaf.
De kasten...bij de ene is zowel de boven als onderplaat helemaal afgebrokkeld bij de montagepunten.
De deurstoppers erop gedaan en het hout splijt helemaal.
De andere kast stond zo in elkaar, maar deze ligt dus nog in delen.
Er zat en onderdeel niet bij.
Ik bellen.. of ik het even op kon halen
( meer dan 30 km verder).
Nee...Dan kan het 2 weken duren, want moet besteld worden.
Raar dat ik het wel nu op kon halen, maar het niet nu verstuurd kan worden.
Mijn vrouw heeft een account bij Ikea
Mijn vrouw heeft een account bij Ikea. WIj hebben gisteren een bestelling opgehaald en bij het uitpakken bleek dat er een onderdeel was beschadigd.
Ik heb contactopgenomen via de chat. Eerst een chatbot, daarna een zgn expert.
Ik heb uitleg gegeven over het probleem , mijn gegevens doorgenomen , en foto's verstuurd van de schade.
Het antwoord was dat mijn naam niet overeenkomt met de naam op de bestelling. Mijn vrouw moet deze melding maken.
Dit alles uit "veiligheidsoverwegingen"
Het gaat hier om een schade aan een product dat bij IKEA is gekocht.
Dit gaat over schijnveiligheid.
Ik heb dit nog nooit meegemaakt.
In juli een order geplaatst en betaald…
In juli een order geplaatst en betaald van 4000 euro voor levering 30 september. Levering uitgesteld naar donderdag 1 oktober. Avond ervoor om 22.00 een mail van ikea dat levering wordt uitgesteld. Wat een verschrikkelijk SLECHTE SERVICE zeg. Dat we vrije dagen opnemen, mensen regelen én op tijd moeten verhuizen, dat boeit helemaal niemand bij IKEA!!
Meuk
## Recensie: Een absolute hel om te monteren – Begin er niet aan!
Mijn oordeel: ★☆☆☆☆ (Nog geen halve ster waard)
Ik heb deze keuken zelf gelukkig niet gekocht, maar ik heb hem wel moeten plaatsen. Wat een ongelooflijk klotding om in elkaar te zetten. Dit is met afstand het meest frustrerende, onlogische en slecht ontworpen systeem waar ik ooit mee heb moeten werken.
* Een doolhof van losse boekjes: Je wordt doodgegooid met tientallen verschillende handleidingen. In plaats van één fatsoenlijk stappenplan zoek je je de pleuris in een stapel papierwerk.
* Slappe rotkwaliteit: Het montagemateriaal is zacht als boter. Schroeven draaien direct dol, pluggen breken af en de achterwanden zijn een drama om erin te schuiven zonder de boel te slopen.
* Niet waterpas te krijgen: De pootjes en de ophandrails voelen slap en goedkoop aan. Je bent urenlang aan het klooien en vloeken om die kasten fatsoenlijk recht te krijgen.
* Bloed, zweet en pure woede: Wat een simpele klus had moeten zijn, verandert in een slopende energieslurpende ramp. Je houdt er een verhoogde bloeddruk en kapotte handen aan over.
Dit keukensysteem is een regelrechte belediging voor iedereen die het moet installeren. Als je je mentale gezondheid en je weekenden je lief zijn: blijf alsjeblieft heel ver uit de buurt van deze rotzooi.
------------------------------
Bestelling duurt 3 weken
Bestelling 2 weken geleden geplaatst, maar de levering is nog steeds niet aangekomen. Uiteindelijk bleek er een fout in het systeem te zijn geweest.
Ik heb inmiddels twee keer met de klantenservice gesproken. De eerste keer werd aangegeven dat de bestelling onderweg was, maar na verloop van tijd kwam deze nog steeds niet aan. Bij het tweede contact bleek dat er een systeemfout was gemaakt. Het enige wat vervolgens werd aangeboden, was levering een week later. Dat betekent een totale levertijd van maar liefst 3 weken voor twee simpele artikelen.
IKEA als winkel is top, maar online bestellen is echt een drama. De klantenservice is daarentegen wel erg vriendelijk en behulpzaam.
Klantenservice keukenafdeling: om te huilen. Zoooooo slecht
Goed geholpen bij IKEA Breda met het samenstellen van de keuken. Keuken besteld maar daarna begon de ellende. 2 x de aanrechtbladen van 3,5 en 1,3 meter 'verloren'. Hoezo 'verloren' of wel 'van de vrachtwagen gevallen' als antwoord. Iedere keer thuis gebleven en met smart gewacht op de aanrecht bladen maar geen bladen maar wel iedere keer een paar andere spullen geleverd die ik al had !! Daarna 3e bestelling geannuleerd want er was een verkeerde tekening. Na 3, 5 maand eindelijk mijn blad gekregen.
Klanten service krijgt een dikke onvoldoende. Iedere keer een ander aan de telefoon die mijn verschillende dossiers moet doorlezen. Elke klacht wordt automatisch na 2 weken gesloten. Dit natuurlijk om het systeem 'tevreden te houden'. Krijg dan te horen: "wij bellen u terug". Nauw dat kan bij de ander gedane beloftes op de berg gegooid worden. Ook na de ervaring later verschillende keren gevraagd of ze beloven om terug te bellen: wordt niet terug gebeld. Je wordt echt als klant niet gewaardeerd. Zijn totaal niet klantvriendelijk ingesteld.
Formele klacht ingediend met als eis antwoord binnen 2 weken. Wordt niks mee gedaan dus zelf maar weer elke keer gebeld. Nu een mail gehad dat het in behandeling gaat en of ik de bonnetjes kan aanleveren betreffende de extra gemaakte kosten en dagen dat er iemand thuis is gebleven om de goederen in ontvangst te nemen.
Na alle ellende heb ik nu principieel besloten dat dit dus mijn eerste maar direct ook mijn laatste keuken was die ik bij Ikea heb gekocht.
Het lijkt op frauduleus handelen
Allereerst, ik ben verplicht om 1 ster te geven, het is echter een 0 waard maar het kan niet anders.
Op 6 september een kast besteld, deze zou op 18 september geleverd worden, hele dag thuis geweest, geen kast.
Klantenservice gebeld, nieuwe datum afgesproken, 29 september, weer niemand gezien.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een bedrijf als ikea samenwerkt met een onbetrouwbaar transportbedrijf als VCompanie, of ligt de fout toch bij ikea??.
Morgen maar weer contact opnemen met ikea, ben benieuwd wat voor smoes ze nu in petto hebben, verheug me nu al op het vervolg van deze soap, best wel zielig he.
Wordt vervolgd.
Paarse krokodil, keuken wordt maar niet geleverd
Zaterdag zou mijn keuken geleverd worden, om 900 staan ze voor de deur met verkeerde spullen. Hele dag om het op te lossen, maar nee. Maandag weer bellen, levering pas donderdag. Transporteur gebeld en die kon dinsdag leveren. Ikea steekt daar stokje voor. Dus donderdag. Uiteindelijk alle vertrouwen verloren in deze hopeloze organisatie. Je bent een nummer, t boeit ze niet, ze werken je tegen als je zelf iets wil oplossen, ze nemen geen verantwoordelijkheid voor eigen fouten en communicatie is 0, ik moet zelf elke keer bellen. Kortom laatste keer ikea!
LÄCKER BETALBAR? NÄ!!!
IKEA wil dat ik €80,- aan bezorgkosten aftik voor een kast die €60,- kost. Helemaal van de pot gerukt dit bedrijf. Je wordt hier dus gewoon financieel uitgeknepen als je geen eigen vervoer hebt. Ik spendeer mijn geld wel ergens waar het voor wat minder kan.
Over het algemeen redelijke ervaringen…
Over het algemeen redelijke ervaringen maar nu slechte ervaringen met een klok die ik speciaal gekocht had als stille klok. Zo stond het althans geadverteerd. Op zich leek de reviews goed . Als je niet goed tegen geluid kunt is zo’n klok op zich een oplossing, dat wil zeggen als die werkt. Want in plaats van een tikkende secondewijzer produceert deze klok een soort zoem toon heel irritant geluid. Dus is helemaal niet stil dus eigenlijk nog irritanter dan een secondewijzer horen. De klok was wel erg goedkoop maar een paar euro maar ja dan nog steeds jammer dat het wordt geadverteerd als zeer stille klok terwijl het dus niet zo is
Slechte Ervaring op Slechte Ervaring / Keuken Bestelling en Andere Bestellingen
Normaal schrijf ik geen reviews, maar na mijn ervaringen met IKEA vind ik het bijna een plicht om anderen te waarschuwen.
Eerder dit jaar kocht ik een keuken bij IKEA, die werd geïnstalleerd door hun partner All-Om. Bij het eindresultaat bleek het werkblad niet te kloppen. Na veel mailen en bellen werd mij een nieuw blad aangeboden. Een paar dagen later bleek ook de IKEA-sifon defect, deze lekte en mijn keuken stond blank. Dit is opgelost met een nieuwe sifon, maar ik kon ruim 2,5 weken mijn wasmachine niet gebruiken.
Een nieuw werkblad zou betekenen dat alles opnieuw gedemonteerd moest worden: kraan, sifon, inductieplaat, enzovoort. Met het risico op opnieuw een lekkage heb ik daarvan afgezien. Voor het verkeerde werkblad kreeg ik geen geld terug.
Mijn ervaring met de IKEA-keuken in het kort: slechte service, een lekkage en een werkblad dat niet naar wens is.
Ik had me daarom voorgenomen nooit meer iets bij IKEA te kopen, maar liet me toch verleiden tot een nieuwe bestelling. Op 12 september bestelde ik een staande lamp en peertjes, met een levering gepland op 1 oktober.
Op 24 september kreeg ik bericht dat mijn bestelling eraan kwam, maar de lamp stond er ineens niet meer bij. Na contact met de klantenservice bleek dat de lamp diezelfde dag uit mijn bestelling was gehaald omdat deze niet meer op voorraad was. Ik heb daar geen aparte e-mail over ontvangen om mij te informeren. Wel werden de peertjes gewoon opgestuurd, terwijl je zonder lamp natuurlijk weinig aan die peertjes hebt.
Ik ging ervan uit dat een product dat bij bestelling op voorraad is, voor die bestelling wordt gereserveerd. De klantenservice kon alleen een online tegoedbon voor de verzendkosten aanbieden. Ik heb daarop de hele bestelling geannuleerd.
Voor mij is de maat vol: ik koop niet meer bij IKEA. Vergelijkbare producten heb ik inmiddels besteld bij JYSK, Xenos en H&M Home, en ik was zelfs €5 goedkoper uit.
Mijn ervaring met IKEA is dat de service ver onder de maat is. Goedkoop blijkt in dit geval duurkoop. Trap er dus niet in.
Kortings bon ontvangen
Kortings bon ontvangen, na aankoop een product terug gebracht ivm de kleur en binnen 5 minuten het zelfde product weer gekocht. Weg korting ???
Had ik de aankoop voorwaarden maar moeten lezen, wie doet dit voor aankoop?
Wat een geweldige sevice van ikea en zeer klant vriendelijke.
Mij zien ze er nooit meer terug.