Klostra Handelsträgård AB Reviews

TrustScore 3.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Nu efter fyra veckors försening fick jag mina 10 sparrisplantor! Med tanke på mitt tidigare inlägg och oro så måste jag skriva att alla 10 rötter var i väldigt gott skick och fuktiga vid öppning av pa... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Tuincentrum

Geschreven door het bedrijf

En renodlad nätbaserad handelsträdgård. Etablerad 2007 med idag nästan 50 000 kunder per år. Skickar frö, lök, knölar, rötter, sättor och t.o.m plantor i paket till ombud eller direkt till dörren över hela Sverige. Ger alltid 100% transportgaranti. Vi arbetrar inte aktivt med Trustpilot men har den öppen och besvarar i möjligaste mån spontana kundomdömmen. Därav de ringa antalet. Vid frågor når du oss på: hello@klostra.se

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

13 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Bra service

Bra service - även när något i beställningen strular så rättar personalen till allt efter vårt mail

24 augustus 2026

Toppenkvalitet på rosplantor

Köpte i maj erbjudandet om köp 3 rosplantor betala för 2. Små rotäkta plantor till riktigt bra pris. Vi gjorde en chansning o är supernöjda! Planterade först o stora krukor för att sedan plsntera i rabatten. Alla har vuxit riktigt bra, bär t o m knoppar nu. Kan verkligen rekommenderas!

16 juli 2026
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Trevligt bemötande, men besviken på nekad reklamation gällande virus på dahlia

Jag ville utöka mitt sortiment och beställde nya dahlior från Klostra. Efter utplantering visar tyvärr två plantor tydliga tecken på dahliavirus (mosaikmönster). Kundtjänst svarade snabbt och trevligt med råd om isolering, men menade att det snarare rör sig om näringsobalans eller väderomslag, och min reklamation godkändes inte.

Som rutinerad dahliaodlare ser jag dock en uppenbar virussmitta och vill inte riskera att få in sjukdomar i min trädgård. Jag reklamerar självklart inte för skoj skull, utan hade verkligen hoppats på friska plantor till sommaren. Tyvärr har jag tappat förtroendet och kommer att välja en annan återförsäljare framöver. Nu håller jag tummarna för att de återstående knölarna förblir friska och ger vackra blommor.

15 juni 2026

Antwoord van Klostra Handelsträgård AB

Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Vi beklagar att du känner dig besviken över hanteringen av din reklamation. Vår ambition är hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi utgår aldrig från att någon reklamerar utan anledning.

Samtidigt kan det vara svårt att ställa en säker diagnos utifrån en situation per e-post eftersom liknande symptom kan orsakas av flera olika faktorer. Om vi känner oss osäkra ber vi därför ibland kunden att avvakta en tid och återkomma om problemet kvarstår.

Om denna rutin frångicks eller upplevdes som att vi direkt avslog din reklamation ber vi om ursäkt för en klumpig hantering.

Vi har full förståelse för att du, som erfaren dahliaodlare, valde att vara försiktig och misstänkta knölar blev också krediterade.

Det är tråkigt att vi inte lyckades leva upp till dina förväntningar denna gång. Vi tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete.

Vi hoppas att de övriga dahliorna utvecklas fint under säsongen.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag beställde buskar och andra gången plantor

Jag beställde buskar, dem fanns i lager när jag beställde. Men det kom bara en av tre, efter lång leveranstid. Inget meddelande om det innan. Så dåligt! Ja dem ber om ursäkt å man får en gratis frakt. Utnyttjar den å beställer plantor. Åter igen kommer 1 av 3. Med samma ursäkt! Sista gången jag beställer därifrån! Å kommer garanterat inte att rekommendera dem heller.

9 juni 2026

Antwoord van Klostra Handelsträgård AB

Tack för att du hör av dig och berättar om din upplevelse. Vi är ledsna att du drabbats av detta. Särskilt eftersom det hänt vid två beställningar efter varandra. Dubbel otur står få ut med.

När det gäller levande växter kan lagersaldot ibland förändras snabbt vid en kvalitetskontroll och packning. Om ett alster inte håller den kvalitet vi vill stå för kan vi inte skicka den vidare.

Förstår att det skapar både besvikelse och irritation med bristen på information innan leverans. Där har vi brustit. Det är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder. Det ber vi uppriktigt om ursäkt för.

I synnerhet om växter som behöver både han- och honplanta för att pollineringen ska fungera. I sådana fall blir det extra problematiskt om bara en del av beställningen skickas.

I vissa fall kan det vara mer rimligt att ställa in leveransen helt och kontakta kunden innan något skickas. Det är en viktig feedback du gett oss.

Ser i vår hantering att du har blivit krediterad och kompenserad. Att vi gör fel ska inte kosta kunden något.

Men förstår att det inte väger upp din besvikelse.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Oerhört dålig kvalitet på plantor

Oerhört dålig kvalitet på plantor, väldigt besviken..

22 mei 2026

Hej.
Bra att du uppmärksammar oss på detta. Så tråkigt och förstår din frustration.

Din transport har tagit på tok för lång tid med DSV. Vi skickade ut den 12 maj och ser att den kom fram till ditt ombud först den 19 maj. Redan det är 7 dagar och visar att den måste sorterats fel någonstans. Att den sedan får ligga till den 22 maj innan du hämtar ur den gör det inte bättre. Över tre dagar hos ombud är för länge för små plantor.

Vi ger alltid 100% transportgaranti om kunden hämtar inom 48 timmar och ska täcka när misstag under transporten sker.

Med tanke på att skadan redan var skedd innan du hämtade ut paketet så kan vi göra ett undantag från 48 timmarsregeln.

Vänligen ta kontakt med kundtjänst så får vi se vad vi kan hjälpa dig med.

Verkligen tråkigt när det händer.

Med vänlig hälsning,

Klostra kundtjänst

Beställt vara 15/5

Beställt vara 15/5. Bara fått orderbekräftelse samma dag. Sen inget. Dåligt.

19 mei 2026

Antwoord van Klostra Handelsträgård AB

Tack för din feedback. Vi förstår att det känns frustrerande att inte ha fått mer information efter orderbekräftelsen. Du lade beställning i fredags (15/5) och nu är det redan tisdag (19/5)

På din order framgår att sparriskniven är planerad för utleverans under vecka 21. Det innebär att ordern ännu ligger inom utleveransveckan.

Det är högt tryck just nu för en liten handelsträdgård med alla växter och utsäde som ska skickas ut. Tyvärr kan vi inte hålla samma hanteringshastighet som automatiserade bjässar som t.ex Amazon.

Men vi tar till oss att kommunikationen kunde ha varit tydligare efter beställningen. Tack för att du sporrar oss till förbättringar.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst med ditt ordernummer om du vill att vi kontrollerar statusen närmare.

Klostra

Saknas i beställningen

Håller med vad många här skriver att leveransen tar väldigt lång tid. Utleverans i v19 betydde i början på V20. En påse lök jag beställt var markerad "saknas" trots att den fanns i lager när jag beställde och enligt orderbekräftelsen. För att lösa det så dubblade de en annan lökpåse. Redan den jag beställt behövde jag bara använda 1/3 del och nu fick jag två påsar :-( Det mesta åker direkt i soporna, väldigt dyra sopor.
Aldrig mera Klostra och jag kan verkligen inte rekommendera det till någon annan.

14 mei 2026

Antwoord van Klostra Handelsträgård AB

Beklagar att din upplevelse inte blev som du hade förväntat dig. Och ursäkta ett sent svar.

Under högsäsong kan leveranstiden tyvärr bli längre än normalt. Men vi förstår att det är frustrerande när leveransen dessutom inte blir komplett.

Vi uppger alltid en utleveransvecka där varorna planeras att skickas ut på. Om det kommer fram samma vecka kan vi inte lova men det är vår ambition. Pakethantering och specifika postnummer påverkar transporten vilket ligger lite utanför vår kontroll. Men vi ger alltid 100% transportgaranti om något går fel.

Att du fick dubbelt av sättlök var inte en kompensation utan det gör vi ibland för att garantera kunden bästa utsäde om man behöver sortera ut en del.

Saknas något ska det följa med ett följebrev som förklara situation och du ska få saknad vara krediterad. Samt en möjlighet att beställa ersättningsprodukter med fri frakt.

Låter därför som något gått helt fel.

Du får gärna kontakta vår kundtjänst med ditt ordernummer, så ser vi över ärendet igen. Återbetalning av saknad vara och en fri frakt är det minst vi kan göra.

Tack för din feedback – vi tar den med oss i vårt fortsatta arbete.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Först en leverans av citronverbena inkö…

Först en leverans av citronverbena som anläne med en massa löss!!massa löss!! Fick en ny leverans som dom debiterade frakt för. 129.-
Sen beställde jag Havtorn 1 hane och 2 honor. Dom kom tillsammans med en massa vita flygare!!!
Vad är det här för företag?
Har beställt växter online i många år men det här var mitt första riktiga bottennapp.
Ja, jag är arg eller rättare sagt brsviken och förbannad.
Då jag hann ställa in plantorna i växthuset så .......,,,,
Måste klaga vidare då jag hittade mängder med gröna löss på en av Havtornplantorna. Tur att dom stog utanför växthuset, nu på komposten.
Livet leker just nu!!

11 mei 2026

Hej Eva

Tack för att du hör av dig och berättar. Vi förstår verkligen att du är både besviken och frustrerad om du har upplevt problem med växtleveranser. Särskilt om plantorna hunnit komma in i växthuset.

Undantagsvis kan ett paket gå varm under transporten. Med stressen kan obalans uppstå mellan nyttodjur och skadedjur som finns naturligt i naturen. Därför ger vi alltid 100% transportgaranti och oturen är framme. Händer sällan men är en klen tröst för den drabbade .

Vi har ingen rutin där vi debiterar 169 kr i frakt för att skicka om skadade eller reklamerade produkter. Vi ger alltid 100% transportgaranti. Så vi vill därför verkligen kontrollera vad som har hänt i just ditt ärende.

Vi hör av oss direkt från kundtjänst.

Vi beklagar verkligen att du har fått en så dålig upplevelse och vill gärna hjälpa dig vidare nu när vi har hittat en fungerande e-postadress kopplat till din beställning.

Klostras kundtjänst

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag har handlat mycket växter och är…

Jag har handlat mycket växter och är mycket nöjd. Sist köpte jag en vext och det tag längre tid med posten. Växter var dåliga och gjorde en reklamation. Det gick snabbt att behandla det och fick nya växter omgående. Jag uppskattar deras intresse att hjälpa till. Nu har jag beställt dahlia för andra gången. Och är så nöjd med köpet som altid.

8 mei 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jättefin service och bra varor!

Jättefin service där man kan bestämma vilken vecka man vill få leveransen av tidskänsliga lökar inför plantering. När de ramslökar jag beställt anlände, exakt på utsatt tid, var de friska, spänstiga och med fina rötter.

28 oktober 2025

Utmärkt butik

Har gjort några beställningar genom åren på frön, sättpotatis och barrotad jättevallmo. Hittills har jag varit nöjd med både varor och leverans.

28 februari 2025

Smidig beställning

Smidig beställning, väl paketerat. De var inga problem med ersättning med nya dahliaknölar där de två första av en sort hade misstänkt avvikelse i tillväxt av knoppar efter att jag skickat mejl med bilder. Mycket fint och trevligt bemötande på mejl.

22 mei 2025

Dit is Trustpilot