Werkt perfect. Kopie van mijn review op eigen website: Als je een bedrijf begint, komt er ook boekhouding bij kijken. Een aantal opties zijn best prijzig, vooral als je weinig grote opdrachten gaa... Toon meer

In december nog een prijsstijging van 12% doorgevoerd, en nu nog een prijsstijging van 50% aangekondigd! Echt belachelijk! Bewerkt na reactie Moneybird: Moneybird geeft hieronder heel leuk aan da... Toon meer

1. Accounting software bedrijf

Als ondernemer wil je de vrijheid om je werk goed te doen. Geen gedoe met facturen sturen, btw betalen of betalingen in de gaten houden. Bij Moneybird werken we elke dag aan het meest slimme boekhoudpakket en betaalrekening. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent.

3,0

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 78% van zijn negatieve reviews beantwoord

3,0

Alle reviews

59 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Prijsverhoging, niet meer voor de kleine ZZP'er

Ik vind het erg jammer dat de bankkoppeling bij het goedkopere abonnement komt te vervallen. Juist deze functionaliteit is voor mij de belangrijkste reden geweest om voor Moneybird te kiezen: het bespaart mij veel tijd en handmatig werk in mijn administratie.

Zoals het er nu naar uitziet, zal ik moeten overstappen naar het Groei-abonnement. Dat betekent echter dat mijn abonnementskosten ongeveer verdubbelen ten opzichte van wat ik nu betaal.

Voor mijn kleine onderneming is dat financieel niet aantrekkelijk. Daardoor zie ik mij genoodzaakt om vanaf september over te stappen naar een ander boekhoudpakket.

Ik begrijp dat er een kortingsregeling wordt aangeboden, maar die geldt slechts voor één jaar. Dat neemt de structurele kostenverhoging helaas niet weg.

Dat vind ik erg jammer, want ik werk met veel plezier met Moneybird en ben altijd erg tevreden geweest over het gebruiksgemak van het pakket.

Niet netjes

Ik was altijd heel tevreden maar vind deze prijsverhoging echt naar. Je wordt gedwongen om nu al een hoger pakket te nemen omdat ze de instellingen van het aantal gebruikers en bankkoppelingen al hebben aangepast, terwijl de nieuwe pakketten eigenlijk 19 augustus zouden ingaan. Ik vind dit niet netjes van ze en ga kijken naar een andere oplossing zoals e-boekhouden. Dat blijkt dan toch betrouwbaarder te zijn.

Agressief, exceptioneel, onbetrouwbaar prijsbeleid

Ik was tot nu toe best tevreden. Ik ben het echter volledig eens met voorgaande reviews. Er wordt nu een enorme prijsverhoging doorgevoerd onder de noemer van "nieuwe pakketten" het is in de opbouw van de pakketten echter klip en klaar dat je gestuurd wordt naar de Moneybird bankrekening. Als ik de bestaande functionaliteit wil blijven gebruiken met één bankkoppeling resulteert dit waarschijnlijk in een verhoging tussen de 100 en 130% voor dezelfde functionaliteit. Zeer onbetrouwbare partij qua prijsbeleid dus, tijd om een alternatief te gaan zoeken.

LET OP: Gratis account word betaald / gelocked

LET OP: Gratis accounts worden opgeheven!

Heb je een gratis account bij Moneybird? Binnenkort niet meer... Je zult er €4,- /mnd of €36 / jaar voor moeten betalen.
Betaal je niet, dan word je account vergrendeld en kun je er niet meer bij (tot je betaalt)...

Hier moet je zelf achter gaan komen, want de communicatie van Moneybird is alleen "Nieuwe pakketten bij Moneybird", niet "Je gratis pakket wordt een betaald pakket, handel nu."

Daarnaast wordt alles weer een stuk duurder:
€ 0 -> € 3/jaar | € 4/mnd
€15 -> €15/jaar | €18/mnd
€28 -> €29/jaar | €35/mnd
€39 -> €41/jaar | €49/mnd
En krijg je minder dan nu. Bankkoppeling kan dan alleen nog maar met het €28,- abonnement.
En waar ik me altijd al aan geïrriteerd heb: van de 20/50 banktransacties per maand, gebruik je er één voor moneybird. Dus feitelijk krijg je maar 19/49 en bij het “nieuwe” €3 abonnement, krijg je dus maar 4 transacties per maand ipv 5.

Je moet trouwens eerst het nieuwe maandtarief betalen, voordat je over kunt op het jaartarief… geen mogelijkheid om direct per jaar te betalen.

Ik ben klant van MoneyBird sinds 2021, maar denk dat ik toch maar eens ga rondkijken. Ik zie dat andere partijen bijvoorbeeld 240 banktransacties/jaar hebben, ipv 20/maand. Dan heb je geen last van de drukke maanden

Prijsverhoging na prijsverhoging

Prijsverhoging na prijsverhoging. En doorvoeren in een vakantieperiode zodat je geen tijd hebt of het niet opvalt om er wat mee te doen? Ik zoek wel een alternatief!

Niet meer voor de ZZP'er / Freelancer

Als boekhoudprogramma is Moneybird technisch voor 75% in orde. De interface is modern, de app werkt redelijk soepel (op wat glitches na) en bonnetjes herkennen werkt meestal goed.

Maar de manier waarop Moneybird de laatste tijd met haar trouwe klanten omgaat, verdient een ijskoude douche.

Met de recente pakketwijzigingen toont het bedrijf zich helaas een onbetrouwbare partner met een onvoorspelbaar en agressief kostenbeleid.

1. De gijzeling van de bankkoppeling.

De grootste frustratie zit in het feit dat Moneybird basisfuncties heeft weggestreept om klanten naar duurdere pakketten te jagen. Voorheen kon je bij een Start-pakket voor € 4,- per maand een externe bank koppelen (via Ponto). Sinds de vernieuwing van de pakketstructuur is deze optie resoluut geschrapt.

Wil je je eigen vertrouwde bank (zoals ING, Rabobank of ABN) automatisch gekoppeld houden? Dan móét je upgraden naar het Groei- of Compleet-pakket . Dit betekent voor een kleine ondernemer een extreme kostenstijging, puur om exact dezelfde functionaliteit te behouden. Dit voelt niet als een software-upgrade, maar als een ordinaire melkkoe-strategie.

2. Het 'gratis' lokkertje blijkt een Vendor Lock-in.

Om de pijn van die dure pakket-upgrade te verzachten, pusht Moneybird heel agressief haar eigen Moneybird Betaalrekening (via Adyen). Deze rekening werd in eerste instantie als 'gratis' in de markt gezet om massaal ondernemers te lokken.Nu de koppelingen met traditionele banken in de goedkopere pakketten zijn geblokkeerd, komt de aap uit de mouw: de eigen betaalrekening kost inmiddels € 7,- per maand. Daar bovenop betaal je ook nog eens € 0,15 per transactie. Wie hiervoor kiest, nestelt zich diep in het ecosysteem van Moneybird. Het resultaat is een gevaarlijke vendor lock-in. Als Moneybird over een jaar besluit de prijzen wéér te verhogen, zit je als ondernemer muurvast. Je kunt namelijk niet zomaar overstappen naar een andere boekhouder zonder dat je ook je complete zakelijke bankrekening moet opheffen en al je klanten een nieuw IBAN-nummer moet sturen.

Note: er werd in oktober expliciet aan klanten bevestigd dat de betaalrekening gratis inbegrepen blijft bij elk betaald pakket en er géén vaste kosten zijn. Nu ruim een half jaar later wijzigt Moneybird alweer haar koers. De nieuwe pakketstructuur gaat in: externe koppelingen verdwijnen uit het Start-pakket en de eigen betaalrekening kost ineens € 7,00 per maand (plus € 0,15 per transactie).

Met het huidige wispelturige prijsbeleid ligt voor de hand dat meer kostenstijgingen - voor met name de betaalrekening - te verwachten zijn. Waarschijnlijk tot net onder het niveau van de grootbanken.

3. Conclusie

Moneybird bouwt fantastische software, maar misbruikt haar marktpositie om kleine zzp’ers en starters financieel uit te knijpen. Het vertrouwen in een stabiele relatie is hiermee volledig weg. Zolang Moneybird automatisering achter een onredelijk dure betaalmuur zet en haar eigen kostbare bankproduct opdringt, is het platform voor de bewuste kleine ondernemer helaas geen aanrader meer.Kijk liever verder naar alternatieven zoals DigiBTW, e-Boekhouden (€9,95 per maand) of Jortt, waar transparante, vaste all-in prijzen zonder verborgen add-ons nog wel de norm zijn.

7 juli 2026

Ik was jarenlang een tevreden gebruiker…

Ik was jarenlang een tevreden gebruiker van Moneybird vanwege de eenvoudige en gebruiksvriendelijke software. Helaas heeft een enorme prijsverhoging dat vertrouwen volledig ondermijnd.

Voor een ZZP'er die alleen factureert, bonnetjes verwerkt en een bankkoppeling gebruikt, gaat het abonnement ineens van ongeveer €15 naar €35 per maand. Dat is geen normale indexatie, maar een prijsstijging van ruim 100% voor essentiële functionaliteit.

Boekhoudsoftware is bovendien geen dienst waar je eenvoudig even van wisselt. Je administratie, historische gegevens en werkwijze zitten in het pakket, waardoor overstappen tijd en moeite kost. Juist daarom verwacht ik van een leverancier een zorgvuldig en voorspelbaar prijsbeleid.

De software zelf is nog steeds goed, maar deze manier van prijzen voelt alsof bestaande klanten worden uitgebuit omdat overstappen veel gedoe is. Dat vind ik jammer en het heeft mijn vertrouwen in Moneybird ernstig geschaad. Ik ga daarom op zoek naar een alternatief.

Idiote prijsstijgingen

Bewerkt na reactie Moneybird: Moneybird geeft hieronder heel leuk aan dat het gaat om "volledig nieuwe pakketten". Echter is het enige wat er verandert dat die pakketten 50% duurder worden, en er meer beperkingen bijkomen. Daarnaast blijkt de bankrekening, die Moneybird iedereen eerst "gratis" heeft aangesmeerd, nu toch opeens betaald. Verrassing!

Echt, wat een kleinzielige tactiek dit.

6 juli 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. We begrijpen dat deze wijziging vragen oproept.

In december 2025 hebben we de prijzen geïndexeerd. Dat was een aanpassing op de bestaande pakketten, zoals een jaarlijkse indexering werkt. De wijziging per 1 juli is iets anders: we vernieuwen de pakketstructuur helemaal, omdat de oude indeling niet meer goed aansluit bij hoe mensen Moneybird gebruiken. De nieuwe pakketten zijn gebaseerd op wat je echt nodig hebt: het aantal banktransacties, het aantal gebruikers en de bankrekeningen die je hebt gekoppeld.

Het is dus niet enkel een prijsstijging, maar een hele nieuwe opzet van onze pakketten. Mocht je vragen hebben over deze wijziging, mag je ons natuurlijk altijd een bericht sturen via de help widget rechts onderin je scherm.

Kwaliteit van service is hoog

Hoewel telefonisch contact voor support niet mogelijk is, weet de AI-agent VINK al veel antwoorden te geven en als het wordt doorgestuurd naar een medewerker heb ik vaak binnen 24 uur een helder en duidelijk antwoord en een oplossing. Uitstekende service van de medewerkers van Moneybird.

29 juni 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je mooie woorden in deze review! :D

ik heb een snelle AI Vink feedback…

ik heb een snelle AI Vink feedback gehad, die mijn probleem begreep. Ik heb verzocht om een "echte" hulp en die kreeg ik binnen no time.

25 juni 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review! Superfijn om te horen dat je tevreden was over zowel onze AI bot Vink als de menselijke support :D

Gefactureerd zonder enige vorm van communicatie ooit

Wat een oplichtersbedrijf is dit zeg! Nooit een mail ontvangen of iets van Moneybird en word na 6 maanden gefactureerd nadat ik een aantal maanden eerder, mijn account gedeactiveerd hebt. Maar kan nog inloggen en blijkbaar heb ik dus nog een account. Zit in de verenigde staten en daardoor met gezeik een laptop moeten regelen want zij konden dit niet doen voor mij?

Rare manier van bedrijfsvoering en als je zo aan je centjes moet komen ben je wel erg zielig. Raad moneybird aan niemand aan!!

12 juni 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Vervelend dat je een negatieve ervaring hebt gehad, echter klopt het niet helemaal wat je zegt. Je zult geen kosten hebben voor Moneybird tenzij je dit zelf hebt ingesteld.

Wanneer je een administratie aanmaakt in Moneybird, kun je eerst gebruik maken van de proefperiode. Als je geen betaald pakket instelt voor na de proefperiode, zal de administratie overgaan in het gratis pakket. Als er wel abonnementskosten worden gefactureerd, betekent dit dus dat je zelf een betaald pakket hebt afgesloten.

Je betaalt niet voor het hebben van een account in Moneybird. De abonnementskosten zijn op basis van het pakket wat je hebt afgesloten voor je administratie. Je ontvangt ook altijd een bevestigingsmail zodra je een betaald pakket hebt afgesloten.

Ik vermoed dat je misschien in je proefperiode een Moneybird Betaalrekening hebt aangemaakt. Daarmee wordt je proefperiode verlengt naar 180 dagen. Je kunt de Betaalrekening echter alleen aanvragen in de proefperiode als je een betaald pakket instelt voor na de proefperiode. Dan kan het inderdaad gebeuren dat je na 6 maanden gratis gebruik wel abonnementskosten moet betalen, immers is de proefperiode dan afgelopen. We informeren je hier dan natuurlijk wel over; je krijgt een aantal dagen van tevoren een mail dat de proefperiode gaat aflopen.

Verder geef je aan dat je je account had gedeactiveerd, echter bestaat er geen dergelijke functie in Moneybird. Je kunt je administratie of gebruikersaccount wel volledig verwijderen, maar niet deactiveren. Als er nog een actieve Moneybird Betaalrekening is, is het tevens niet mogelijk om je administratie of gebruikersaccount te verwijderen. Daarvoor zou je eerst de rekening moeten opzeggen.

Vanuit deze review kunnen we helaas niet met je meekijken om te achterhalen en uit te leggen wat er precies is gebeurd waardoor je een factuur hebt ontvangen. Mocht je hier wel nog vragen over hebben of meer duidelijkheid willen, zou je ons dan een bericht willen sturen via de help widget rechts onderin je scherm of via support@moneybird.com? Je zult eerst in gesprek komen met onze AI bot Vink. Omdat we voor deze situatie even met je mee moeten kijken, zal Vink je hiermee niet kunnen helpen. Je kunt dan meteen aan Vink aangeven dat je in gesprek wilt komen met een medewerker. Vink zal je vraag dan doorzetten naar ons support team, dan kijken we graag even met je mee!

App loopt altijd vast

Ik kan met me moneybird betaalkaart niet bij alle winkels betalen. Dus heb ik nog een extra rekening van de ABN amro die wel gewoon overal word geaccepteerd. Wil ik geld overboeken van m’n moneybird naar me ABN amro, loopt de moneybird app weer vast, dit is al de zoveelste keer! Sta je dan bij de kassa met een kaart waarmee je niet kan betalen en een app die weer vastloopt voor de zoveelste keer.

6 juni 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Vervelend dat je nog steeds tegen problemen aanloopt met overboeken en de app. We hebben op 10 juni voor het laatst een update uitgerold voor de app. Hiermee zouden de problemen rondom het vastlopen echt opgelost moeten zijn!

Zoals we ook bij je eerdere reviews hebben aangegeven; mocht je na het updaten onverhoopt toch nog tegen een probleem aanlopen, stuur ons dan vooral een bericht! Dat kan via de help widget rechts onderin je scherm of via support@moneybird.com. Je komt eerst in gesprek met onze AI bot Vink. Omdat Vink je niet goed verder kan helpen met bugs, kun je dan het beste meteen aangeven dat je in gesprek wilt komen met een medewerker. Vink zet je vraag dan door naar een support medewerker. Dan kunnen we het probleem laten onderzoeken!

Je geeft verder ook aan dat je niet in elke winkel kunt betalen. Als je alleen de virtuele pas gebruikt via Apple- of Google pay, klopt dat inderdaad. In dat geval werkt namelijk alleen het MasterCard product op de kaart, niet het Maestro product. Er zijn winkels die nog geen MasterCard accepteren maar alleen Maestro. In winkels waar dit het geval is, kun je dan alleen met de fysieke pas betalen. Zie ook ons kennisbank artikel: https://helpcenter.moneybird.nl/nl/articles/207231-betalen-via-apple-of-google-pay-lukt-niet

Heb een proefervaring van 2 maanden

Heb een proefervaring van 2 maanden. In de proefperiode tegen diverse problemen aangelopen.
Ik heb geen BTW koppeling want ik ben niet BTW plichtig. Toch krijg ik ongelofelijk vaak diverse BTW trainingen aangeboden. Maar de vragen die ik vanaf het begin heb worden niet beantwoord. VINK AI stuurt je volledig het bos in. Nu zou je denken dat een ondernemer - Moneybird - toch een lerend vermogen heeft. Ook de conversaties zijn een ramp met deze chatbot.
Voorbeeld: je proeftijd loopt ten einde, wil je met je vragen dat ik je in contact breng met een collega. (VINK AI)
Ja graag (ik)
Het is goed om te weten dat we bewust geen telefonische ondersteuning aanbieden. (VINK AI)
Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Is er dan helemaal niemand in het bedrijf, die deze vogel in toom kan houden. Wij hadden 50 jaar geleden een dierenwinkel in de straat. Die papegaai kletste ook met iedereen mee.
Zie verschillende reviews met vergelijkbare problemen.
Lijkt wel of Moneybird weinig ervan opsteekt. Zegt overigens wel vaak sorry dat je een negatieve ervaring hebt. Maar ja, dat zegt een papegaai ook eigenlijk altijd.

9 mei 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Ik begrijp dat het misschien een beetje als een papegaai overkomt, maar we vinden het toch echt vervelend om te horen dat je geen positieve ervaring hebt gehad!

Wanneer je ons een bericht stuurt, kom je inderdaad eerst in gesprek met onze AI bot Vink. Vink kan op veel vragen al goed antwoord geven. Echter kan het inderdaad voorkomen dat Vink niet de juiste hulp kan bieden, of verschillende informatiebronnen combineert waardoor je geen duidelijk antwoord krijgt. We blijven ermee bezig om Vink te verbeteren, excuses voor het ongemak!

Op basis van je naam kan ik nog niet direct een gesprek terugvinden in ons systeem. Ik zie in je review wel dat je aan Vink had aangegeven dat je in gesprek wou komen met een medewerker. Daarom ga ik er vanuit dat je inmiddels een support medewerker hebt gesproken. Ik hoop dat de medewerker je vragen wel heeft kunnen beantwoorden.

Mocht dat toch niet helemaal zo zijn, geef dan vooral aan de medewerker aan dat je nog niet goed verder bent geholpen. Dan kijken we graag weer verder met je mee!

Verder geef je aan dat je vaak btw trainingen krijgt aangeboden. Het is me niet helemaal duidelijk waar je het dan precies over hebt, we bieden namelijk geen trainingen of cursussen aan. Zou je dat nog willen toelichten in het gesprek met de medewerker, of eventueel via een nieuw gesprek? We leren graag van je feedback hierover om te kijken of we dit kunnen verbeteren!

Absoluut verschrikkelijke app en…

Absoluut verschrikkelijke app en klantenservice, niet doen.
Ik wou mijn betaalde abonnement stopzetten dus heb netjes gevraagd aan hen via email hoe ik dit het beste kon uitvoeren.
Vervolgens geven ze me een vage uitleg gestuurd door een AI die niet mogelijk blijkt te zijn (klik op de rode knop), staat helemaal geen rode knop.
Dus ik stuur bewijslast in de vorm van een screenshot naar ze terug dat ik het niet kan stopzetten omdat de optie er letterlijk niet bij staat.
Geven ze de schuld aan "ponto".
Vage onpersoonlijke klantenservice en je komt niet van de betalingen af.
Don't do it.

5 mei 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je deze ervaring hebt gehad.

Ik heb je gesprek met support even teruggelezen en zie inderdaad dat er wat verwarring is ontstaan door onze AI bot Vink. Je had aan Vink gevraagd hoe je je Moneybird abonnement kon opzeggen. Vink heeft hiervoor wel de juiste instructies gegeven, alleen was dit voor jouw situatie niet direct van toepassing. Je hebt namelijk geen betaald pakket bij ons gehad, waardoor je deze dus ook niet kon opzeggen.

De facturen die je van Moneybird ontving, waren inderdaad voor de Ponto koppeling die je had gemaakt in je administratie. De Ponto koppeling zet je op een andere plek stop dan de plek waar je het abonnement kunt opzeggen.

Omdat Vink niet kon inzien dat jouw kosten betrekking hadden op de Ponto koppeling en niet het Moneybird abonnement, kon hij je in dit geval ook niet de juiste instructies voor jouw situatie geven. Excuses voor het ongemak!

Als ik het gesprek zo teruglees zie ik dat dit inmiddels ook verduidelijkt is door de menselijke supporter die na Vink met je in contact is geweest. Zoals ook aangegeven door de supporter, zullen we de aankomende Ponto factuur voor je crediteren om je tegemoet te komen voor deze verwarring!

Goed pakket

Goed pakket, ik kan het elke ondernemer aanbevelen.

Overzichtelijker dan andere boekhoudprogramma’s en veel is zoals het hoort te automatiseren.

21 april 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Fijn om te horen dat je tevreden bent over Moneybird en ons ook aanbeveelt! :D

Dankzij moneybird kunnen ondernemers…

Dankzij moneybird kunnen ondernemers hun eerdere beloofde afspraken aanpassen en kun je als consument niks meer aantonen tenzij je sceenshots hebt gemaakt. Niks is terug te lezen erg corrupt systeem malifide praktijken zullen gebruik maken van deze dienst dus blijf er ver van weg.

11 april 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Vervelend dat je hiermee te maken hebt! Moneybird is een online boekhoudprogramma, waarmee je bijvoorbeeld facturen kunt versturen. De ondernemer zelf is altijd verantwoordelijk voor de producten of diensten die er verkocht worden. Dat geldt ook voor de afspraken die je maakt met ondernemers; de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de ondernemer.

Als je contact terugkomt op bepaalde afspraken die zijn gemaakt, kun je daarvoor dan ook het beste contact opnemen met de ondernemer zelf.

Tevens zijn er zeker ook zaken terug te vinden in Moneybird. Zo kun je in een administratie altijd terugzien of een factuur bijvoorbeeld achteraf nog is aangepast, of als er documenten zijn verwijderd uit de administratie.

Wanneer er sprake is van fraude vernemen wij het natuurlijk graag, zodat wij eventuele verdere misbruik van ons platform kunnen voorkomen. Als dat het geval is, zou je ons dan een bericht willen sturen via de help widget rechts onderin je scherm of via support@moneybird.com? Dan kijken we graag met je mee.

Moneybird werkt perfect

Moneybird is voor mij als ondernemer echt een verademing. Het programma is overzichtelijk, snel en vooral heel gebruiksvriendelijk. Facturen maken, offertes sturen, betalingen bijhouden en rapportages bekijken gaat allemaal heel intuïtief. Je merkt dat het systeem echt ontwikkeld is met ondernemers in gedachten.

Wat ik ook erg prettig vind, is dat alles online werkt. Daardoor kan ik overal bij mijn administratie, of ik nu op kantoor zit of onderweg ben. De koppelingen met andere systemen werken goed en besparen veel tijd bij het verwerken van mijn boekhouding.

Sinds kort heeft Moneybird ook een eigen bankrekening toegevoegd aan het platform en dat werkt verrassend goed. Het grote voordeel is dat alles nog beter geïntegreerd is met je administratie. Betalingen komen automatisch binnen in je boekhouding, waardoor je nog minder handmatig hoeft te doen.

De rekening zelf kost niets, je betaalt alleen een kleine vergoeding per transactie. Dat maakt het een hele interessante oplossing voor ondernemers die hun administratie en bankzaken dichter bij elkaar willen brengen.

Kortom, Moneybird maakt boekhouden niet alleen eenvoudiger, maar ook een stuk efficiënter. Voor ondernemers die een betrouwbaar en modern online boekhoudprogramma zoeken, kan ik het absoluut aanbevelen.

12 maart 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor het delen van je ervaring in deze mooie review. Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent over Moneybird en de betaalrekening :D We waarderen je aanbeveling enorm!

Handig boekhoudprogramma met goede ondertiteling.

Een handig boekhoudprogramma. De computerchat kan je meestal goede aanwijzingen geven en als het niet lukt dan zorgt deze chat dat je door een medewerker wordt geholpen. Ben tevreden.

8 maart 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat je tevreden bent over Moneybird en over onze manier van support :D

Hulp bij authenticator app.

Bij het installeren van mijn nieuwe telefoon is de authenticator app niet mee overgezet en is deze verloren gegaan. De backup codes die ik destijds ontvangen heb werken geen van alle en met de hulp via vink wordt je ook niets wijzer want die verwijst steeds naar de app om die te installeren maar daar kom je geen steek mee verder. Je kunt niet eens rechtstreeks contact met hun opnemen. Zeer slechte service.

8 maart 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Vervelend dat je tegen inlogproblemen aanloopt vanwege het aanschaffen van een nieuwe telefoon!

Bij inlogproblemen kan onze AI bot Vink helaas nog niet altijd de juiste hulp bieden. Het is inderdaad niet direct mogelijk om ons rechtstreeks een bericht te sturen; je zult eerst in gesprek komen met Vink. Echter kun je wel op elk moment aangeven dat je in contact wilt komen met een medewerker. Vink zet je bericht dan door naar ons support team, we helpen je dan graag verder!

Ik adviseer verder te zoeken

Verschrikkelijk bedrijf. Los van dat ik makkelijkere en betere boekhoudprogramma's ken is de service echt idioot. Ik word gek van alle mails die ze sturen, klantenservice wordt zoveel mogelijk vervangen door een bot en de service is echt ondermaats. Ik raad dit bedrijf aan niemand aan.

7 maart 2026

Antwoord van Moneybird

Bedankt voor je review. Jammer dat je niet tevreden bent. Als je minder mails van ons wilt ontvangen, kun je dit instellen in je gebruikersaccount! Daarvoor navigeer je naar je naam rechtsboven > 'Gebruikersaccount' > 'Meldingen'.

Wanneer je ons een bericht stuurt, kom je inderdaad eerst in gesprek met onze AI bot Vink. Vink kan op veel vragen al goed antwoord geven, dan kun je ook weer sneller verder met je administratie. Als je er met de bot niet uitkomt, kun je op elk gewenst moment aangeven dat je met een medewerker in gesprek wilt komen. De bot zal je vraag dan doorsturen naar ons support team. We proberen dus zeker niet onze support zo veel mogelijk te vervangen door een bot, al helpt de bot ons wel met de 'makkelijkere' vragen. Het blijft altijd mogelijk om een menselijke medewerker te spreken!