Ik geef mijn eerste reis met Mundero natuurlijk 5 sterren. De organisatie is top en de communicatie voordat de reis begint is zeer duidelijk. De reis zelf was een onvergetelijke ervaring. Niet enkel d... Toon meer
Alles was erg goed geregeld, waardoor het een onvergetelijk avontuur was. Zelfs toen onze wijntour niet kon doorgaan, werd er van Mundero uit gecompenseerd. Heel mooi!
Love Mundero! Heel fijne organisatie met veel vrijheid tijdens het reizen. Niets is verplicht, enkel aan te raden :) Goed georganiseerd van A-Z. I recommend!
de reisorganisatie geeft een mooie mix van avontuur, natuur en cultuur. door de leeftijdsgroepen en niet te grote groepen krijg je steeds een goede connectie met al je verschillende medereizigers. Daa... Toon meer
Avontuurlijke groepsreizen voor 20 - 39 jarigen waarbij vrijheid centraal staat. Kiest zelf je leeftijdscategorie uit. We reizen naar alle uithoeken van de wereld. Van Nieuw-Zeeland tot Canada, van Patagonië tot China, reis je ook mee met een groepje nieuwe vrienden en een ervaren Nederlandstalige reisleider
Muinkkaai 42, 9000, Gent, België
Vraagt klanten om een review
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ik heb een reis naar Tanzania en Zanzibar gedaan met Mundero. De reis was zeer goed georganiseerd, de reisleider was goed geïnformeerd en heeft ons goed gegidst door het land en we hebben super leuke dingen gedaan en mooie plaatsen gezien zoals de Usambara Mountains, safariparken en de prachtige stranden op het eiland Zanzibar.

Antwoord van Mundero
Mundero biedt reizen aan waarin verschillende aspecten van een land naar boven komen. Er wordt ingezet op variatie waardoor iedereen activiteiten kan doen die bij zijn/haar interesses passen. Hiervoor worden ook voldoende vrije momenten voorzien.

Antwoord van Mundero
Dit was mijn eerste groepsreis, maar het is een onvergetelijke ervaring geworden! Tsjechië en Slowakije hebben veel meer te bieden dan je denkt, en dankzij het programma van deze reis ontdek je zowel de stad als de prachtige natuur. Daarnaast maakten mijn medereizigers en natuurlijk de reisleider deze reis echt een geweldige ervaring.

Antwoord van Mundero
De Peru Bolivia Chili Trip heeft mij omvergeblazen! Van de Machu Picchu tot Valle de la Luna, de intense rollercoaster aan highlights en activiteiten stopte maar niet. De magische landschappen gaven mij vaak het gevoel precies op een andere planeet te zijn terechtgekomen. Ik had mezelf geen betere eerste groepsreis kunnen toewensen.

Antwoord van Mundero
Topvakantie gehad! De reis naar Albanië was een van de eerste keren dat deze georganiseerd werd, maar dit was heel goed uitgestippeld. De reisleider was heel bekwaam en echt een deel van de groep.

Antwoord van Mundero
Alles was super duidelijk tijdens het boeken en erna. Alles werd voor je geteld, je had alle informatie die je nodig had en moest je iets niet weten of begrijpen kon je meteen contact opnemen en ze deden er alles aan om je te helpen! Echt een dikke aanrader om op reis te gaan met Mundero!

Antwoord van Mundero
Toffe groep, kan het aan iedereen aanraden, ik zal zeker opnieuw boeken bij Mundero!

Antwoord van Mundero
De tijd van mijn leven beleefd! Toni is de beste reisleider ever!

Antwoord van Mundero
Mijn eerste reis met Mundero was Lapland. En laten we zeggen dat ik écht mijn hart heb verloren in Lapland! Zalige activiteiten, veel vrijheid, en zeer goed georganiseerd. Ik heb écht enorm hard genoten van deze reis! Eentje om nooit te vergeten! Ik kan alleen maar een dikke chapeau zeggen aan de organisatie van Mundero, gezien het feit dat iedereen alle activiteiten heeft kunnen doen dat die graag wou doen🤩.

Antwoord van Mundero
Heb net mijn 2de groepsreis met hen achter de rug en ben weer meer dan tevreden! Zalige reizen

Antwoord van Mundero
Mundero geeft vrijheid, avontuur en structuur in een heel gezellige ontspannen manier die absoluut de 5 sterren waard is!

Antwoord van Mundero
De organisatie, de hulp van tevoren en de hulp achteraf is zeer correct en snel.
De reisleider die ik had (Vinni) is een van de meest aangename personen die je denk ik als reisleider kan hebben!

Antwoord van Mundero
Ik heb de Discover South Africa reis gedaan. De route en de groep was heel leuk en we hebben ook super veel gezien. Ondanks dat zou ik aanraden om van tevoren goed te vergelijken met andere organisaties. Ik ben zelf werkzaam bij een andere reisorganisatie en zit dagelijks met m’n neus in de contracten en prijzen, maar vraag me hier toch wel sterk af waar de prijs van deze reis op is gebaseerd. De acco’s waren vaak matig en vrijwel alleen maar hostels en/of slaapzalen die soms net aan 15 euro per nacht kosten. Het vervoer moest vaak nog ter plaatste worden geregeld en het vervoer wat al geregeld was.. 5 uur lang met z’n allen in een veel te klein busje waar de tassen eigenlijk geen eens meer bijpassen. Nu kunnen we erom lachen, maar het is niet waar de prijs naar is. Ook zitten er achteraf weinig activiteiten inbegrepen. Het wordt mooi verteld bij ‘inclusief’, maar hier staat bijvoorbeeld ook de Tafelberg tussen die sowieso al gratis is. Dat waar andere organisaties voor dezelfde prijsrange hotels met eigen kamers, de gehele reis eigen vervoer, directe vlucht en een ervaren (betaalde) reisleider aanbieden. Vaak nog met ontbijt erbij. Ik weet dat Mundero zegt dat zij een backpackers imago hebben. Prima en als je hiervan houdt en je het het geld waard vindt, zeker doen! Maar anders even goed vergelijken van tevoren, vooral als je tijdens de reis ook wat meer info wil krijgen over het land. Dit mistte ook volledig helaas..

Antwoord van Mundero
Na veel vergelijken tussen reisorganisaties uiteindelijk gekozen om met Mundero naar zuid-afrika te gaan, achteraf gezien beter niet kunnen doen. De route zelf was fantastisch en mooi in elkaar gezet, dus in dat opzicht hoor je mij dan ook echt niet klagen.
Echter de prijs/kwaliteitsverhouding is ver te zoeken. Op moment van boeken zijn vluchten en slaapplaatsen nog onbekend, maar op goed vertrouwen toch geboekt.
Ten eerste vlogen we savonds laat heen en smiddags terug met beide een tussenstop op Dubai, waardoor we 4 volle dagen kwijt waren aan reizen. Terwijl dit bij veel andere organisaties gewoon rechtstreeks kan. Erg zonde dat je een 21 dagen reis boekt en er dus nog 17 overhoudt.
Verder stond op de site vermeld dat je slaapt in hostels, hotels & guesthouses. Maak daar maar gewoon hostels van, we hebben 2 nachten niet in een hostel geslapen. Verder sliepen we vooral op slaapzalen met gedeelde badkamers, dit vind ik voor de prijs die je betaald (2800) niet bepaald waarde voor je geld krijgen.
De reisleidster doet het vrijwillig, maar ondanks dat vind ik dat als je zo reis boekt je er vanuit mag gaan, dat ze het land kent. Als we iets vroegen kregen we te horen ik ben hier ook nog nooit geweest, dit vind ik ook vanuit veiligheidsoogpunt een gekke manier van een groepsreis organiseren en je miste daardoor de inside informatie.
Zo moesten we in 4tallen naar de grens van Lesotho. Waarbij de taxi op en neer reed dus de eerste groep heeft daar 3 kwartier gestaan. Als enige blanke met alleen maar vrouwen is dat niet perse een veilig gevoel. Verder was het vervoer wel vaker armoedig, zo moesten we een dag een rit van 6-8 uur doen in een busje waar geen plek was voor de backpacks dus zaten we met ze 4e op een bankje van 3. Erg knus dus....
Van te voren wisten we dat eten er niet bij zat en ook amper activiteiten. Hier heb ik me aardig op verkeken dus hou rekening met minimaal 1000 euro extra, inplaats van de 350-500 die van te voren gemeld is.
Als je dan mailt dat je ontevreden bent is eigenlijk de enige reactie die je krijgt dat het duidelijk vermeld staat op de site, ik vraag me af, als de hele groep het tegen vond vallen het echt wel duidelijk gemeld stond.
Dus ik zou een groepsreis zeker aanbevelen, heb er al meerdere gedaan maar dit was de enige en laatste keer met Mundero. Je betaald een flink bedrag en krijgt heel erg het gevoel alsof het vooral als winst gebruikt word.

Antwoord van Mundero
Met veel enthousiasme de reis South Africa geboekt met Mundero. Van te voren een kennismaking en het zag er goed uit.
Helaas was onze reisleidster nog nooit in SA geweest en wist zij eenmaal op bestemming niks. Begrijp goed dat het geen gidsen zijn maar iets aan info zou wel fijn zijn (ook praktisch, waar het beste te winkelen, waar beter niet te lopen etc). Je betaalt uiteindelijk ook extra voor een goede reisleider.
Verblijf is bijna alleen hostels. Kwaliteit hiervan was zeer matig, vooral als je kijkt naar wat de hostels kosten per nacht. Ontbijt was maar op 1 plek inbegrepen. Reken dus op veel extra kosten voor ontbijt lunch en avondeten buiten de deur. Ondanks de navraag op voorhand was er toch sprake van het slapen en gezamenlijke hostel kamers. Iets wat niet strijkt met de prijsstelling van deze reis.
Voor het avondeten werd een onhandig systeem gebruikt waardoor 1 iemand moest afrekenen (ineens hoge bon=veel transactie kosten). Het was veel gezoek om de bonnen juist te verwerken. Helaas mochten we van de reisleider nooit aan 2 tafels zitten en per tafel afrekenen. Waarschijnlijk omdat er dan niet aangegeven kon worden dat zij “reisleider” was en dan geen gratis maaltijd zou ontvangen… zoals door haar zelf uitgesproken “ik doe dit vrijwillig, het moet voor mij ook leuk blijven”…
Er zijn bijna geen activiteiten bij de prijs inbegrepen. Dit is op voorhand duidelijk gecommuniceerd maar toch verbaasde het mij hoe weinig er bij in zat. De activiteiten werden geboekt door de gids, vervoer moest je zelf regelen. Als de gids mee ging en er groepskorting was, dan verrekende zij dit als korting voor haarzelf waardoor ze bijna nergens voor betaald heeft.
Ik durf gerust te delen dat ik zeker een dikke 1000€ extra heb uitgegeven, en dan zijn er een aantal duurdere activiteiten overgeslagen.
Een reisleider die leiding neemt wanneer de situatie er om vraagt zou erg fijn zijn. Als klap op de vuurpijl was de reisleidster tijdens het diner ineens weg en berichtte later dat ze in een kroeg was. De groep zag ze niet staan waarna zij naar het hostel gingen. Daar zittend kwam zij met twee vreemde jongens in het hostel. Mijns inziens sta je voor de veiligheid van de groep en hoort dit er absoluut niet bij.
Als je bereid bent veel te betalen voor een reis (er wordt écht veel marge gedraaid door Mundero) en je hebt het geluk een goede reisleider te hebben kan het prima zijn. Alles ging nu prima maar wanneer er een incident had plaatsgevonden ben ik benieuwd of onze reisleider in staat was om dit op te lossen.
Voor mij is het duidelijk geworden dat ik nooit weer met Mundero op reis ga. Bij soortgelijke organisaties als Sawadee en Simi heb je veel meer waar voor je geld.

Antwoord van Mundero
Zalige reis, met een leuke reisleidster (Maite we love you). Veel vrijheid voor eige invulling maar ook een goede invulling door Mundero zelf.
De 3daagse had een dagje minder gemogen en in de plaats een extra dagje Osaka. Voor de rest puur genieten.

Antwoord van Mundero
Heel goede communicatie met betrekking tot informatie. De regeling verloopt heel vlotjes.

Antwoord van Mundero
Een fantastische reisorganisatie met top begeleiding! Dankuwel mundero voor een droom van een reis!