Rentevaste periode hypotheek loopt 1 aug af. Op 23 april doen ze nieuw rente aanbod. Vlak daarna laten ze rente dalen en daarna nog twee keer. Nu begin juni dus rentevaste periode loopt pas 1 aug af.... Toon meer

Wekenlang geprobeerd rekening te openen. 3x gevraagd om identiteit. Had inmiddels al 2x bevestiging dat eea ontvangen was. Toen bestempeld tot politiek persoon, weer verklaring ingevuld. Bevestiging d... Toon meer

Onlangs klant geworden bij NIBC voor Spaarrekening en aansluitend een Deposito. Rentes staan op een actueel hoog peil. Acceptatie procedure verliep moeiteloos in paar dagen tijd door heldere uit... Toon meer

Ontzettend slechte bank. Houden je geld veel te lang op hun rekening. Je kunt van een andere rekening dan je tegenrekening geen overboeking doen. Dat wisten we niet. Geld wordt 2 dagen vastgehoud... Toon meer

1. Geld en verzekeringen

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Internetsparen en hypotheken met goede rentetarieven bij NIBC Direct Nederland. Zonder ingewikkelde voorwaarden. Wel zo eerlijk.

2,2

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Overgeschreven gelden verdwenen bij NIBC

De tegoeden van een door NIBC bevestigde transactie zijn verdwenen. Reeds 3 weken probeer ik bij NIBC te weten te komen waar mijn (aanzienlijke som) geld terecht is gekomen, maar er komt geen enkele informatie door. De support is correct en vriendelijk, maar er volgen geen acties, geen informatie, en de tegoeden zijn nog steeds niet terecht. Een absoluut onbetrouwbare instelling!

2 juni 2023

Heb een hypotheek aangevraagd

Heb een hypotheek aangevraagd. Eerst goedgekeurd en op het allerlaatste moment toch ingetrokken.
Dit zonder een echte gegronde reden.
Dus nee, deze bank is NIET betrouwbaar.
Advies zoek een andere bank!!!!

6 juni 2023

Tevreden

Al enkele jaren klant en ik heb geen klachten
App werkt goed.
Simpel om te bankieren geen extra zichtrekening nodig.
Eens 1 keer gebeld en er werd afgenomen.
Interest is momenteel beter dan bij de meeste banken.
Kan natuurlijk nog beter maar afwachten

1 juni 2023

Zie review van Ge Peeters hieronder

Zie review van Ge Peeters hieronder. Alleen ben ik vanaf 20-02 bezig geweest om een tegenrekening te wijzigen. Uiteindelijk 28 maart gelukt. Verhaal is identiek. Wat een waardeloze bank.

6 april 2023

Altijd even behulpzaam

Altijd even behulpzaam, vriendelijk en meedenkend. Nemen de tijd voor je vragen en proberen c.q. komen met antwoorden.Komen afspraken goed na. Makkelijk telefonisch en via mail te bereiken

4 april 2023

Internet omgeving werkt niet

Aanvraag voor nieuwe spaarrekening verliep in 1e instantie vlot. Na acceptatie, werd de instructie gegeven om in te loggen, waarna ik verdere stappen zou kunnen nemen om de rekening te activeren.
Probleem is dat de internetomgeving niet werkt: na inloggen krijg ik telkens foutmeldingen (dit al enkele dagen, en vele pogingen).
Heb hierover gebeld met de klantenservice. Het probleem werd herkend en zou opgelost worden, maar tot nog toe is dit niet gebeurd.
Ik vraag me nu af of ik er uberhaupt nog wel geld wil stallen mocht het een keer gaan werken.....

28 maart 2023

Geprobeerd om een tegenrekening te…

Geprobeerd om een tegenrekening te wijzigen. Dit is een proces dat nu al een week duurt. Een identificatiestorting wordt teruggestort met de mededeling;" een storting van deze rekening wordt niet geaccepteerd" Na telefonisch contact wordt gevraagd dit nogmaals te doen waarop de mededeling verschil t dat men bezig is de tegenrekening te wijzigen.... Helaas. Weer telefonisch contact, er is een storing geweest en nu moet er een kopie bankafschrift aangeleverd worden waarna men de identificatiestorting gaat zoeken en verwerken....hopelijk

28 maart 2023

Spaarrekening en termijndeposito zonder problemen geregeld

Vorige week een spaarrekening aangevraagd bij NIBC. Dat verliep zonder problemen. Kopie ID werd binnen enkele dagen verwerkt en de rekening geopend. Na wat goed verlopen testboekingen (naar en van de NIBC rekening) een termijndeposito gekoppeld. Dat gaat zonder wachttijd. Er is maar 1 tegenrekening mogelijk op de spaarrekening, en het terugboeken duurt iets langer dan bij andere banken.

13 december 2022

Geen contact met ze te krijgen

Probeer al sinds maandag contact te krijgen met ze. Chat, App, Facebook, Whatsapp, Twitter, Telefoon: niks werkt!
Ik hou er mee op. Ik ga naar een andere bank.

4 december 2022

Openen spaarrekening en spaardeposito ging makkelijk

Heb een spaarrekening en daaropvolgend een spaardeposito geopend. Alles ging volgens het boekje.
Heb geen enkel probleem ondervonden.
Voordeel met NIBC is dat je niet die ellendige Raisin rekeninghouder validatie moet doen. Dat heb ik ooit 5x ! geprobeerd en daarna opgegeven.
Overboeken van eigen rekening naar NIBC gaat net zo snel als bij andere Ned. banken. En het kan bijvoorbeeld 2x per werkdag, s'ochtends en s'middags.

22 november 2022

Wat een kansloos bedrijf anno 2022

Wat een kansloos bedrijf anno 2022? Ik wil een spaarrekening openen en moet op bericht wachten maar we zijn een week verder en hoor maar niets. Bellen lukt ook niet want altijd minimaal 1 wachtende, maar dan ook heel lang wachten tot je een ons weegt.
Update: na 1,5 week bericht gehad dat zij mijn upload met id nog niet ontvangen hebbben, terwijl ik toen al wel notabene bij de aanvraag een bevestiging daarvan had ontvangen.
Euh....het hoeft al niet meer voor mij.

12 november 2022

Erg trage verwerking

Termijndesposito geannuleerd na 4 dagen. Wettelijke bedenktijd is 14 dagen. Wacht al 10 dagen opdat het geld van de desposito weer op mijn gekoppelde NIBC rekening staat.
Het afsluiten is 3 klikken maar annuleren kost 10 dagen? Een product annuleren zoals bv tel. abonnement is met 1 telefoontje of online binnen 5 minuten geregeld.
Waarom duurt dit zo lang?

28 oktober 2022

Ik heb contact gezocht met NIBC direct…

Ik heb contact gezocht met NIBC direct en het was een crime om überhaupt te pakken te krijgen. Ook hebben we 2 keer de ID-bewijzen moeten uploaden omdat ze de eerste keer niets ontvangen zouden hebben.

Ik vond het niet fijn en zal daar ook geen rekening meer openen.

14 oktober 2022

Ontzettend slechte bank.

Ontzettend slechte bank.
Houden je geld veel te lang op hun rekening.
Je kunt van een andere rekening dan je tegenrekening geen overboeking doen. Dat wisten we niet. Geld wordt 2 dagen vastgehouden!!!
Verder kun je geen herhaal-betalingsopdrachten doen.

Had op basis van een vergelijkingssite voor deze bank gekozen, maar heb er ontzettende spijt van.

16 september 2022

Om een lang verhaal kort te houden:

Om een lang verhaal kort te houden:
Ik had een Lening bij Finqus,(afbetaald 28-2-2022) die dragen hem over naar HypInvest maar je krijgt op papier een telefoonnummer van NIBC.
Als je die belt dan verwijzen ze je weer naar het telefoonnummer van Finqus.
Na afbetalen en op 7-3-2022 een bevestigingsbrief te hebben gehad, verwacht je dat de BKR registratie op beëindigd wordt gezet. Het is nu 22-7-2022 en nog steeds staat hij open. Wie je ook belt, Finqus, Hypinvest en NIBC, niemand kan iets direct voor je doen. Verantwoordelijke zijn er niet of het wordt doorgegeven. etc. Ik heb maar een mail aan KASSA gestuurd met de vraag of ze me kunnen helpen.

22 juli 2022

Aanmelding is slecht verlopen ;1…

Is inmiddels opgelost !

Aanmelding is slecht verlopen ;1 aanmelding is nog steeds niet geactiveerd. Overboekingen van dagen geleden niet zichtbaar op de rekening Kleine bedragen wel maar grote niet Is dit policy? Erg slechte service !

12 mei 2022

Waardeloze service

Ik kan deze bank niet aanbevelen. Na een vlekkeloze registratie, stuitte ik na inloggen op een scherm met SORRY, probeer het opnieuw. Als het weer niet lukt, bel 0800 enz. Na meerdere pogingen, telefonisch, via chat, werd telkens toegezegd dat het probleem op korte termijn zou worden opgelost. De technische afdeling zou direct worden ingeschakeld. Op het contact-formulier (binnen één uur reactie toezegging), heb ik nooit een reactie ontvangen. Ook op twee e-mails is niet gereageerd. Toen ik telefonisch mijn beklag deed, zei een onvriendelijke medewerker, dat ik niet zo ongeduldig moest zijn. Ze deed geen moeite om mij als klant te behouden, toen ik aangaf van een dergelijke bank geen diensten te willen afnemen.

5 mei 2022

Is dit jouw bedrijf?