Ben voor 1000 euro opgelicht door Ochama. Promotiemateriaal gemaakt voor Ochama, maar mijn facturen worden niet uitbetaald door Kiki Liu van Ochama. Na 3,5 maanden eindeloos berichten nog steeds niks... Toon meer
We bestellen iedere week een groot deel van onze boodschappen en benodigdheden bij Ochama. Dit gaat naar volle tevredenheid! Uiteraard gaat er weleens wat mis. Dit wordt snel en goed opgelost. Wat ons... Toon meer
Super slecht!! Eerste keer besteld volgende dag zal het bezorgen maar nooit geleverd want ze konden niet bezorgen, wachten tot de volgende werk dag en geen status geen mail wanneer die zal bezorgen!!... Toon meer
Gisteren 9 april namiddag bestelling geplaatst voor 6 potjes crema koffie. De lage prijs die ze berekende was nergens op internet te evenaren. Vandaag 10 april werd de bestelling al afgeleverd. De po... Toon meer
Welcome to your one-stop online shop! We offer a wide range of top-rated and budget-friendly products at unbeatable prices. Enjoy the convenience of collecting your online orders from our pickup points or have them delivered straight to your doorstep. Enjoy free shipping on orders above €49 to the Netherlands, Germany, France, Belgium, and Luxembourg. Choose a nearby locker and securely pick up your orders at your convenience. Enjoy secure and diverse payment options to meet global payment needs. If you have any questions, feel free to reach out: Online chat - App only (Recommended) Phone: +31 800 8600 005 Email: support@ochama.com Service Hours: Monday to Friday 09:00-18:00
Da Vincistraat 5, 2652 XE, Berkel en Rodenrijs, Nederland
Heeft 56% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ik kwam een advertentie tegen op Instagram. Op het eerste blik leek dit een gare app met zoveel 1+1 aanbiedingen (naast de 10€ voucher) dat het te goed leek om waar te zijn. Toch maar even geprobeerd en besteld voor 55€. Volgende dag op het afgesproken tijdstip kon ik het ophalen en de bestelling klopte en de glazen dranken waren goed verpakt. Wij zijn tevreden en bestellen graag nog een keer!

Antwoord van ochama.com
Artikel voldeed niet conform beschrijving. Inmiddels 10 dagen bezig om een artikel terug te sturen. Bij retourzending krijg ik geen antwoord op de vragen die ik stel en de indruk bestaat dat men niet wil dat je het artikel retour zend. Daarnaast hebben ze bijzondere voorwaarden. De verpakking mag niet beschadigd zijn wil je de artikel retour zenden. Moet de artikel toch echt uit de doos halen om het te kunnen beoordelen of dit voldoet aan alle beschrijvingen. Mijn doos kwam zelf ook beschadigd aan. Hopelijk reageren ze alsnog.

Geweldig bedrijf!!!
Het liefst zo ik 10 sterren geven, producten zijn geweldig en voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Helemaal Top🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Antwoord van ochama.com
PAS OP!! Retourneren is NIET gratis zoals zij claimen en het is een heel gezeik en gedoe. Ook annuleren ze zomaar retouren. Slechte service en laatste keer dat ik hier besteld heb

Antwoord van ochama.com
Echt een flut bedrijf. Ik heb meerdere koptelefoons besteld om ze te testen en de beste te kiezen, vergelijkbaar met wat gewoonlijk in een fysieke winkel wordt gedaan. Dit is in overeenstemming met het beleid gan Ochama. Echter beweert Ochama dat ik het product heb gebruikt en weigert mijn retour aan te nemen omdat de zegel van de verpakking verbroken is? Ze willen alleen gedeeltelijk terug betalen of een coupon aanbieden. Ik vraag mij af hoe ik een product zou moeten testen (zoals in hun eigen policy staat :zoals in een fysieke winkel) zonder het product open te maken? Het beleid van Ochama is overduidelijk geen retourneringen aan te nemen. Waarschijnlijk probeert Ochama op deze manier te voorkomen dat ze daar gehoor dienen te geven aan de Europese richtlijn voor het kopen op afstand.
Meerdere malen contact gehad met hun klantenservice maar het blijft bij het geen wat zij aanbieden (retourneren en dan slechts 80% terug krijgen) en beetje nadenken over hoe hun beleid in elkaar zit en of het wel recht doet aan de consument doen ze niet. Geld klopperij met een policy waar ze zich zelf niet aan houden. Bah!
Ik wil geen compensatie en van alles ik wil gewoon mijn geld terug want ik wil dit product niet!
22-7-2024:
Wederom laat Ochama met de bovenstaande reactie zien dat ze niet weten hoe customer service werkt. Er wordt gerefereerd naar het retournering beleid waarbij staat aangegeven dat bij elektronische apparaten "Artikelen die in verband met hygiëne of gezondheidsredenen niet kunnen worden geretourneerd als de verzegeling is verbroken". Het is dan maar de vraag bij welke artikelen dit van toepassing is.
Als ik vervolgens het retour beleid voor het desbetreffende artikel bekijk staat er: retour voorwaarde: "product in originele staat en verpakking". Hierbij word niets vermeld over het verzegeld terug sturen.
Daarnaast is het wettelijk niet toegestaan voor webwinkels om een originele of ongeopende verpakking te eisen. Daarnaast is het niet toegestaan voor ondernemers om een vergoeding te vragen voor een beschadigde verpakking. De consument moet immers het product kunnen uitpakken en uitproberen.
Naast al deze punten vraag ik mij af waarom er gekozen wordt voor een vergoeding van 80%. Waarom geen 90% of waarom geen 50%? Hierin ben je als consument volledig overgeleverd aan de webwinkel aangezien je als consument niet van te voren weet wat je kunt verwachten.

Antwoord van ochama.com
Ik ben blij met de service en de producten van deze winkel. Vooral hun after-sales service is erg snel en effectief!

Antwoord van ochama.com
Ochama wordt steeds erger. Ik heb AirPod pro bij hen gekocht, maar ze bieden geen enkele garantie en hebben me gevraagd naar Apple te gaan. Ik heb Apple gebeld en Apple zegt dat het maar 1 jaar garantie is bij Apple, want nog eens 1 jaar zou door Ochama moeten worden aangeboden. Het is zelfs niet legaal wat ze doen.
Ook de klantenservice is verschrikkelijk. Ze reageren niet op je e-mail.

Antwoord van ochama.com
Bevroren en gekoelde producten worden niet opgeslagen in een koeling of vriezer. Op een zonnige dag smelt alles en wordt het een grote bacterie kwekerij.

Antwoord van ochama.com
Ik bestel regelmatig boodschappen bij ochama en recentelijk ook meubels. Ik laat het altijd bezorgen bij een ophaalpunt bij me in de buurt. Prijzen en bezorgtijden zijn zeer goed (vergeleken met de meeste lokale aziatische supermarkteb) en je wordt direct gecontacteerd als er problemen zijn met een bestelling zonder dat je zelf er achter aan moet. De reviews op website zijn altijd erg behulpzaam om te weten welke producten je geld waard zijn.

Antwoord van ochama.com
Super! We hebben zowel een Xbox als voedingsmiddelen besteld. Na 2 dagen hadden we het al in huis. Super geregeld! Wij komen zeker terug. Echt een aanrader.

Antwoord van ochama.com
Eerlijk is eerlijk, ik werd niet vrolijk van sommige reviews hier. Toch heb ik de gok gewaagd en een MacBook Air besteld voor een topprijs. Zondag besteld. Maandag keurig geleverd en goed verpakt. Enige aanmerking is dat ze geen tijd geven wanneer je het pakket ongeveer kunt verwachten, maar ik was gewoon thuis dus geen probleem.

Antwoord van ochama.com
Via google naar de Xiaomi TV 4K QLED A Pro 2025 QLED 55" gezocht en kwam op de website van Ochama uit, de prijs die op dat moment werd getoond was €323 (nu €369,00) , ik moest even een mail sturen met de link naar deze t naar me broer om te vragen of hij deze wou hebben en heb de pagina er voor afgesloten en via de mail die ik me broer had gestuurd de pagina weer aangezet en besteld waar opnieuw €323 bij stond.
Echter toen ik de bestel status ging bekijken stond er dat ik een Ipad had besteld????? iets wat dus totaal niet klopte.
Meteen geannuleerd natuurlijk en een mail aan de klanten "service" gestuurd met de vraag hoe dat kon.
Je raad het al, ik zou de Ipad waar ik overigens totaal niets aan heb besteld hebben!.
Nee ik heb een TV besteld schreef ik terug maar Ochama blijft vol houden dat het dus een Ipad zou moeten zijn terwijl ik 100% zeker weet dat deze tv op mijn scherm stond en ik ook voor 100% zeker ben dat ik in zijn geheel nooit op de link van een Ipad heb geklikt.
Zodra ik me geld ook terug heb sluit ik me account daar en blokkeer ik hun website op me computer.
"Wat vervelend om te horen dat er wat is misgegaan met je bestelling. Zou je ons nogmaals een bericht kunnen sturen"< Hoeveel e-mails moeten dat dan worden?.
Ik heb meerdere e-mails gestuurd maar ondertussen me geld terug gestort gekregen wat heel netjes is.

Antwoord van ochama.com
Al een jaar lang bestel ik gemiddeld 2 of soms 3 keer per maand. Ik bestel vooral Aziatische etenswaren, zowel vers, diepvries of houdbare producten. Prijzen zijn stukken beter dan de gangbare Aziatische supermarkten in Nederland van gelijkwaardige kwaliteit. Ik haal ze altijd bij een ophaalpunt. Vaak kun je het al een (paar) uur eerder ophalen dan gepland. Ook een keer een Sony noise cancelling headset gekocht, wat wel spannend was gelet op de prijs, maar ook dat ging goed. Wanneer je verse producten besteld en de kwaliteit valt tegen, moet je direct contact opnemen. De klantenservice reageert vrij snel.

Nintendo switch besteld.
Levering was snel, zaterdag besteld, maandagochtend is hij verstuurd en rond 13:00 al binnen. Goed en secuur verpakt.
Ook met gratis adapter, alleen maar bonus.
Had een vraag mbt garantie, kreeg snel reactie dus heb echt niks te klagen. Goede ervaring.

Antwoord van ochama.com
een Bolderwagen gekocht... de volgende dag afhalen... naar Drievliet gebracht. De kwaliteit is geweldig en is erg snel

Antwoord van ochama.com
Een Nintendo Switch gekocht voor een erg mooie prijs. Netjes op tijd geleverd bij het ophaalpunt.

Antwoord van ochama.com
Ik heb nooit een confirmatie mail gehad waardoor ik mijn pakket niet kan ophalen bij het afhaal punt. Hierdoor heb ik dus geen pakket. Ook werkt jullie telefoonnummer, chat en e-mail niet en kan ik dus niet met klantenservice in contact komen.

Antwoord van ochama.com
Heb een product die ik nieuw en ongeopend wil retourneren. Wat een drama, eerst moet er een retour aanvraag ingediend worden waarbij je twee dagen moet wachten. Na twee dagen vraag je af of je nog reactie krijgt en moet je zelf achterkomen dat ze in hun app aangeven om contact met hun klantenservice op te nemen. Daarna is het een en al drama met jonge medewerkers die er helemaal geen zin hebben om een klant te helpen, zeggen je terug te bellen om met een andere collega te bespreken of dat ze je ‘niet horen’ zogenaamd. Heb wel 8 keer gebeld. Ben er helemaal klaar mee. Wat een flutbedrijf.

Zeer slechte service
Ik had meerdere keren bij hun besteld, 1 van deze pakket is vermiste. Ik heb hiervoor meerdere keren contact met ze opgenomen, eerst zei ze dat ik mijn geld zal terugkrijgen, na paar weken moest ik formulier invullen, ik heb netjes ingevuld en opgestuurd na support, daarna krijg ik niet meer te horen. Vandaag opnieuw contact met ze opgenomen en word ik genegeerd. Zelfs mailen krijg ik ook geen antwoord van terug. Ik wil alleen of mijn spullen krijgen die ik had betaald of mijn geld terug.

Antwoord van ochama.com
Bestelling door UPS verzorgd nooit aangekomen bij mijn huis. Geen sympatie of inlevingsvermogen, moet als klant zelf in oplossingen denken en feedback vanuit bedrijf is er niet, moet zelf achter feiten aan en compensatie wordt ook niet aangeboden