Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Polecam z całego serca! Szybki kontakt z obsługą klienta, solidnie wszystko zostało nam wytłumaczone. Nasz rodzinny wyjazd został uratowany dzięki szybkiemu podstawieniu auta zastępczego oraz szybkiej... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

nie polecam, kierowca kazał zostawić nam kluczyki na kole ponieważ nie był wstanie przyjechać na odbiór punktualnie. finalnie zjawił się dwie godziny później. prosiłam na infolinii kontakt kogoś z gór... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Firma zarabia na szkodach które były podczas wydania pojazdu. Pracownik spóźnił się 4 godziny na wydanie. Dzwoniąc na infolinię cały czas byłam zrzucana że zaraz będzie kierowca.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jestem zadowolona i każdemu polecam wypożyczalnię One Rent. Na etapie otrzymania oferty a potem samej realizacji najmu wszystko w najlepszym porządku. Samochód został podstawiony o czasie, co ważne,... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

2 sterren
1 ster

Heeft 33% van zijn negatieve reviews beantwoord

Unikajcie jak ognia

Nie polecam wypożyczalni One Rent.
Obsługa klienta to absolutny dramat. Zgłosiliśmy potrzebę samochodu zastępczego i na infolinii poinformowano nas o 90-minutowym czasie oczekiwania. Po godzinie czas wydłużono do 2,5 godziny, a gdy już myśleliśmy, że zaraz ktoś przyjedzie, dostaliśmy informację, że auto się zepsuło (uszkodzona skrzynia biegów) i czekają na kolejne, oczywiście niższej klasy niż zamawiane. Po kolejnej godzinie usłyszeliśmy, że drugie auto również się popsuło (o dziwo również skrzynia biegów) i wysyłają trzecie - jeszcze gorsze.

Kulminacją absurdu była wiadomość po następnych 40 minutach, że kierowca nawet nie wyjechał, bo dopiero dostał zlecenie, a ma do nas 2 godziny drogi!
Gdybyśmy od razu dostali szczerą odpowiedź udałoby nam się naprawić nasz samochód do tego czasu i nie czekalibyśmy naiwnie z dziećmi na wyjazd na drugi koniec Polski.

W rezultacie straciliśmy cały dzień, zero profesjonalizmu, zero organizacji i totalny brak szacunku do klienta. Nigdy więcej.

1 november 2025

Tragedia pod względem organizacji

Tragedia pod względem organizacji. Spóźnienie ponad godzine przez kierowce na ustalony od rana termin. Wszystko na ostatnią chwile, komunikacja tragedia od godziny 14stej potwierdzone zabranue auta, które zmieniają godzine przed,a potem dzwoń sobie ma infolinie i czekaj aż oddzwonią. Kierowcy nawet nie znają odpowiedzi na podstawowe pytania. Pierwszy Pan pokazuje mi żebym tu podpisał, wtedy wyślą mi umowe, a opis na to co podpisuje ,, zgadzam się na warunki umowy" i sam musiałem się prosić żeby dopytał gdzie jest umowa ukazana przed podpisam bo nie wiedział. Tragedia

16 oktober 2025

Z DALA OD TEJ FIRMY

Uważam że jedna gwiazdka to i tak za dużo jeśli chodzi o tą wypożyczalnie.
Auto dostałam z ASSISTANCE PZU. Zostało podstawione brudne, klejące się, w plamach i z resztkami jedzenia a także ziemi z tyłu samochodu.
Stan tragiczny.
Po zwróceniu uwagi Pan powiedział że ze zwrotem nie będzie problemu oddaje takie jakie dostałam (tak jest w każdej normalnej firmie ale nie tu, uważajcie)
Dostałam do podpisania formularz na tablecie.. i to bez możliwości przeczytania co Pan sobie pozaznaczał, tylko sam kwadracik, bo jak twierdził „wszystko mu się usunie i będzie musiał na nowo robić” - sprytne i przemyślane ze strony wypożyczalni.
Było to zwykłe oszustwo na człowieku który spieszył się ponieważ musiał dojechać na czas w inne miejsce.
Przy zdawaniu samochodu Pan pierwsze gdzie się udał to do szyby przedniej auta do jej prawego górnego kwadrantu gdzie usilnie przez 20minut szukał 2 odprysków średnicy igły. Reszta szyby nawet nie została obejrzana, więc ewidentnie było to zamierzone działanie aby wymusić na mnie zapłatę za „szkody”. Auto przy zdawaniu było oglądane ponad godzinę czasu, 5 razy otwierana maska, generalnie wszystko po to aby znaleźć coś za co miałabym zapłacić. Za każdym razem gdy Pan myślał że coś znalazł prosiłam o zdjęcie że nie było tego przed na co otrzymywałam odpowiedź „kolega źle zrobił zdjęcia”.
Stan Paliwa to były jak Pan to określił „trzy kreski” uznane przez niego jako 70% baku, przy zdawaniu pojazdu drugi Pan określił moje tankowanie z nadwyżką na 65%…
Finalnie w protokole napisał same bzdury obciążające moją osobę, których oczywiście nie podpisałam.
Za to po paru tygodniach otrzymałam faktury do opłaty, między innymi za oddanie auta brudnego w środku…
Sama obsługa, to jakaś porażka…
Panowie bardzo pewni siebie z wyższością traktujący klienta, lekceważącym tonem i wręcz z pogardą odnoszący się do człowieka.
Miałam chwilę wcześniej auto
z innych wypożyczalni jednak musiałam niestety zmienić ponieważ nie oferowały one wyjazdu za granicę państwa. Nie miałam najmniejszego problemu, auta dostawałam czyste z pełnym bakiem i czyste z pełnym bakiem oddawałam.
Nie ma nawet czego porównywać…
Nawet w ostateczności wolałabym zostać bez auta niż mieć styczność z tak zakłamaną firmą która tylko szuka sposobu na naciągnięcie klienta.
Jedno wielkie oszustwo.

16 september 2025

ZOSTAŁAM OSZUKANA

ZOSTAŁAM OSZUKANA !
Nie polecam ! Wręcz ostrzegam .
Dostałam auto zastępcze w ramach autocasco z ubezpieczalni One Rent .
W dni dostarczenia auta podpisywałam umowę najmu, na której podana jest ilość dni wynajmu auta ( 13 DNI ) . Umowę jak i resztę dokumentów dostałam drogą mailową .
W dniu 9 najmu auta dostaje wiadomość , że w dniu jutrzejszym czyli 10 dniu auto zostanie odebrane . Po rozmowie z panią konsultant zostałam poinformowana ,że nastąpił jakiś błąd z ICH STRONY i maja na umowie z ubezpieczycielem podpisany 10 dniowy najem.
Pani oczywiście powiedziała , że wyjaśni sprawę i za chwilę ktoś się ze mną skontaktuje .
Po jakimś czasie dostaje telefon od pani , że podpisywałam dokument z osobą nie kompetentna i oni nie mają na to wpływu , że wystąpił błąd jak również na moje pytanie odpowiedziała , że dokument podpisywany przy dostarczeniu auta jest MAŁO WAŻNY .
RADZĘ NIE KORZYSTAĆ Z TEJ WYPOŻYCZALNI.

23 september 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jeżeli chodzi o dostarczenie auta…

Jeżeli chodzi o dostarczenie auta bardzo elastycznie godz zwłaszcza dziękuję Panu Patrik M. Ponieważ po godzinach pracy przyjechał i dostarczył samochód super. Pełen profesjonalizm Pani Natali P która załatwiła sprawę związana z zastępczym samochodem więcej takich osób jak Pan Patrik M. Oraz obsługa telefoniczną Pani Natalia P. Pozdrawiam.

22 september 2025

Avoid OneRent – Unprofessional and Dishonest Experience

I had an extremely bad experience with OneRent and would strongly advise others to avoid this company at all costs.
I was given a replacement car from OneRent during a trip to Poland after my own vehicle broke down. The rental was covered by my insurance, but with a 1500 PLN excess contribution in case of damage. The car I received from OneRent was in terrible condition – scratched all around with multiple large dents and marks. It looked like it had just come out of an accident. Frankly, I was surprised they even rented it out in that condition.

I had the car for just 3 days and returned it in exactly the same state. At drop-off, their staff immediately pointed out a tiny dent – likely from a stone – and tried to pin it on me. I explained how ridiculous that was considering the already terrible condition of the vehicle. The staff member said I didn’t have to pay immediately and that they’d compare the photos and get back to me.

I heard nothing for 35 days. Then suddenly, on a Friday afternoon, I received an invoice demanding 1500 PLN to be paid by the following Monday – giving me just 4 days' notice, including a weekend. No prior warning, no follow-up, no discussion. Just a demand. This is not only unprofessional – it's borderline predatory.

I had no choice but to pay, although thankfully I managed to claim it back through my excess insurance. But the whole experience was incredibly stressful, frustrating, and unfair.

Their business practices are shady, and they clearly make money by exploiting technicalities and pressuring people after the fact.

I will never use OneRent again. Save yourself the trouble and rent from a reputable company. OneRent is not to be trusted.

2 augustus 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Witam niestety nie polecam wypożyczalni…

Witam niestety nie polecam wypożyczalni samochodów one rent . Ogólnie nie mam nic co do aut i obsługi. Ale ze zwrotem kaucji jest wielki problem już 3 tygodnie czekam i nic . Wypełniłem formularz do zwrotu ponad tydzień temu i dalej nic . Za każdym razem jak dzwonię to tak ktoś z panem się skontaktuje. I dalej nic. Myślę że chyba dam sprawę na Policję i poszukam sobie prawnika bo to jest śmieszne co robią . Pozdrawiam i nie polecam 👎👎👎👎👎👎

23 augustus 2025

Wynajem

Przyjemny i sprawny kontakt, wynajem przeszedł bez problemów. Auto wydane czyste w bardzo dobrym stanie.

1 september 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nawet za darmo nie wziąłbym od nich samochodu

Nie wiem kto pisze te pozytywne opinie, ale się domyślam. Po moich doświadczeniach nie mogę wystawić lepszej oceny. Samochód otrzymałem w ramach assistance HDI/Warta. Odbiór po łepkach, samochód uszkodzony, pracownik zapewniał, że nie będzie problemu ze zwrotem. Auto używałem dwa dni, finalnie musiałem zapłacić za uszkodzenie, które istniało już przed rozpoczęciem najmu. Będę omijał ONE RENT szerokim łukiem, teraz nawet za darmo nie wziąłbym od nich samochodu.

8 september 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wynajem odbył się bez większych…

Wynajem odbył się bez większych przeszkód. Na zdecydowany plus szerokość asortymentu, miałem do wyboru kilka modeli. Pani podstawiająca auto była miła, auto czyste oraz zatankowane do pełna. Następnym razem również skorzystam z usług ONE RENT.
W odróżnieniu do innych wypożyczalni zaskoczył mnie fakt wygodnego umówienia zwrotu przez formularz na stronie WWW. Nie trzeba tracić czasu na telefony.

6 september 2025

Dobra firma!

Dostałem nowe auto z małym przebiegiem. Super wyposażone. Pracownik na miejscu wszystko mi wytłumaczył i upewnił, że pojąłem obsługę nowego pojazdu.

6 september 2025

Wypożyczenie auta przebiegło…

Wypożyczenie auta przebiegło bezproblemowo - formalności zajęły chwilę, a samochód był czysty i w dobrym stanie. Obsługa była pomocna i konkretna, wszystko zgodnie z ustaleniami. Na pewno skorzystam ponownie.

3 september 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Nie mogę złego słowa powiedzieć

Nie mogę złego słowa powiedzieć, ludzie Bardzo życzliwi, samochod dostalam po dwóch godzinach od zgłoszenia awarii. Pan koordynator Oliwier bardzo sympatyczny, dostalam bardzo dobrą propozycję wynajmu auta w super jakosci i cenie. Duzo moglabym mowic na temat innych wypozyczalni, a na temat OneRent same +.
Bardzo Wam dziękuję 😊

25 augustus 2025

Opinia o One Rent

Opinia o One Rent – unikać jak ognia!

Po wypadku, w którym inny kierowca wjechał w nasz samochód, Warta w ciągu 2 godzin zorganizowała dla nas firmę One Rent, aby dostarczyła pojazd zastępczy. Pierwszy kontakt z wypożyczalnią – godzina 12:00. Usłyszałem, że będą szukać auta. Potem cisza.

Po 15 minutach wiszenia na infolinii w końcu się dodzwoniłem – stwierdzili, że mogą dać samochód innej klasy i ktoś oddzwoni. Nie oddzwonił. Po godzinie znowu próbowałem się połączyć – kolejne 15 minut na linii – usłyszałem, że „oddzwoniłą bo ustalają szczegóły samochodu”. To oczywiście nieprawda.

Po kilku kolejnych telefonach (i stracie kolejnych godzin) wymyślili, że Warta podała im złe miasto. Sprawdziłem – Warta podała prawidłowe dane, więc po prostu kłamali. Dopiero interwencja u przełożonego niekompetentnych konsultantów dała nadzieję, że coś ruszy – ale znowu zero kontaktu z ich strony.

Po trzech następnych telefonach usłyszałem, że nie zorganizują fotelików dziecięcych. Zrezygnowałem z fotelików, a oni… zaczęli robić mi wywiad, jak doszło do zdarzenia. WYPOŻYCZALNIA! Od kiedy to ich sprawa?!

Na koniec wymyślili kolejny absurd – że muszę wysłać dowód rejestracyjny swojego auta.

Podsumowanie:
• Czas „załatwiania” samochodu: 7 godzin
• Czas spędzony na infolinii: 3 godziny 40 minut
• Ilość wykonanych telefonów: 8
• Efekt: brak auta

Ta firma to porażka – kłamcy, którzy dokładają problemów zamiast pomóc w trudnej sytuacji po wypadku. Konsultantom życzę choć odrobiny godności – kłamiąc i oszukując ludzi, zostaniecie na zawsze w tym call center (a to i tak praca ponad wasze możliwości).

Unikać jak ognia.

14 augustus 2025

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.