polette Reviews

6.064
TrustScore 4 uit 5

4,2

De service is geweldig. DPD had mijn pakket in de Blauwe Kliko afgeleverd tijdens mijn vakantie. Deze was geleegd toen ik thuis kwam. Polette heeft op hun risico opnieuw mijn bril verstuurd. De bril i... Toon meer

Ha! Ik wil team Polette team Amsterdam en Lille enorm bedanken voor alle moeite en aandacht om mijn Lazuli bril weer te kunnenmaken en ik deze weer fijn kan dragen, echt mega blij mee dus complimenten... Toon meer

Ik kon niet goed focussen met de geleverde bril. Aangezien ik dacht dat het de fout van de oogspecialist was heb ik nieuwe glazen besteld en zou hiervoor betalen. Nadien bleek er toch iets fout te zij... Toon meer

1. Opticien

Opticien en ligne depuis 2011, polette dessine et produit montures + verres dès 30€ ! Découvrez plus de 2000 montures en ligne et personnalisez avec des verres solaires, unifocaux ou progressives de haute qualité.Visitez nos showrooms pour un test de vue gratuit. ---------------------------------------------- Online optician since 2011, polette designs and produces frames + lenses starting from €30! Discover more than 2,000 frames online and customize them with high-quality sun lenses, single vision or progressive lenses. Visit our showrooms for a free eye test.

Goed

(6.064)

243 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Super slecht bedrijf

Van mijn zonnenbril van 1 jaar oud liet de coating los polette.com mail gestuurd snel reactie aub foto’s die op gestuurd en eigen schuld verkeerd schoongemaakt mag absoluut niet met lauw water en PH neutral zeep?????
Wij alle zijn bril dragend nog nooit problemen met schoonmaken
Polette gevraagd om nieuwe glazen maar ze reageren niet meer voor mij een super slecht bedrijf ik ga weer heerlijk naar ace&tate daar zijn ze echt klant vriendelijk en geven service.

1 juni 2026

Hallo,

Het spijt ons om uw ervaring te horen en we begrijpen uw teleurstelling.

Helaas kunnen wij bevestigen dat de situatie met uw glazen niet het gevolg is van een fabricagefout, maar van onjuist gebruik. Het reinigen met lauw water kan de oppervlaktebehandelingen beschadigen en een versnelde slijtage van de coatings veroorzaken. Wij adviseren daarom om enkel koud water te gebruiken voor het reinigen van de glazen.

We vinden het echter jammer om te melden dat wij geen verzoek van u hebben ontvangen met betrekking tot nieuwe glazen. Een medewerker zal opnieuw contact met u opnemen om uw situatie te bekijken en te zien welke oplossing mogelijk is.

Wij blijven tot uw beschikking.

Snelle reparatie

Snelle reparatie! Op 5 minuten buiten.

30 mei 2026

Antwoord van polette

Hartelijk dank voor uw feedback!

We zijn blij te horen dat de reparatie snel en efficiënt was, en dat alles in slechts enkele minuten werd uitgevoerd.

Uw tevredenheid is onze prioriteit. Dank u voor uw vertrouwen en tot binnenkort bij polette!

Perfecte en vriendelijke service

Perfecte en vriendelijke service! Mooie monturen ook.

21 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw mooie review!

Wat fijn om te horen dat u tevreden bent over onze vriendelijke service en onze monturen. Uw positieve feedback betekent veel voor ons.

We hopen u binnenkort opnieuw te mogen verwelkomen!

Het polette Team

Fijne service

15 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback.

We zijn blij te horen dat u onze service heeft gewaardeerd. Uw tevredenheid is erg belangrijk voor het hele team van polette.

Het polette Team

Goede service. Ook naar herstellingen. Goedkope brillen en goede kwaliteit.

15 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback .

We zijn blij te horen dat u tevreden bent over de kwaliteit van onze brillen en onze service, ook voor reparaties.

Uw tevredenheid is erg belangrijk voor het hele team van .

Topservice

Mijn bril was wat losgekomen. Dit werd in de boetiek snel en met de glimlach opgelost, superfijn ☺️

8 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback !

We zijn blij te horen dat ons team uw montuur snel en met een glimlach heeft kunnen afstellen. Uw tevredenheid is erg belangrijk voor ons.

Het polette-team

Ik werd zeer goed geholpen bij het…

Ik werd zeer goed geholpen bij het verstellen van mijn bril. Dank u!

8 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback !

We zijn blij te horen dat u goed geholpen bent bij het afstellen van uw bril. Uw tevredenheid is erg belangrijk voor ons.

Het polette-team

Slechte kwaliteit van de glazen

Dit is de eerste keer dat ik een online review schrijf, en eerlijk gezegd doe ik dat uit frustratie.

Ik heb altijd brillen van bekende (duurdere) merken gekocht, maar toen ik Polette ontdekte, was ik meteen enthousiast. De prijs-kwaliteitverhouding leek geweldig, dus ik heb meteen twee brillen tegelijk gekocht die ik afwisselend draag. Voor die prijs heb je bij andere merken vaak nog niet eens één volledige bril.

Helaas begon één van de twee brillen na verloop van tijd beschadigingen te vertonen op het glas. Beide brillen worden nochtans op exact dezelfde manier behandeld. Het lijkt erop dat de coating van het glas loskomt, want telkens ik de bril voorzichtig schoonmaak met een zeemvel, komen er extra beschadigingen bij.

Daarnaast was het ook bijzonder frustrerend dat de winkel meerdere keren gesloten was wanneer ik er op maandagochtend naartoe ging, zonder dat dit ergens duidelijk werd gecommuniceerd. Uiteindelijk ben ik er toch geraakt en werd er een dossier opgesteld met foto’s.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik nadien te horen dat dit buiten de garantie valt en dat herstelling enkel mogelijk is op eigen kosten. Dat vind ik moeilijk te begrijpen, zeker omdat mijn andere bril exact hetzelfde gebruik kent en dit probleem niet vertoont. Voor mij wijst dat duidelijk op een fabricage- of kwaliteitsprobleem.

Ik vind dit erg teleurstellend. Ondanks dat ik nog op de wachtlijst sta voor een nieuw model, hoeft het voor mij niet meer. Zeker niet als de service na verkoop op deze manier verloopt.

Ik kan het daarom helaas niet aanraden om hier nog een bril te kopen. De prijzen lijken aantrekkelijk, maar als de kwaliteit en service tekortschieten, is het uiteindelijk gewoon weggegooid geld

26 april 2026

Beste Merly,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen. Het spijt ons om uw frustratie te lezen en we begrijpen dat deze situatie teleurstellend voor u is, zeker na uw aanvankelijke enthousiasme.

Wat betreft het probleem met de glazen: het type schade dat u beschrijft—een geleidelijke aantasting van de coating bij het reinigen—kan in sommige gevallen verband houden met externe factoren zoals de gebruikte reinigingsmethode, materialen of omgevingsinvloeden. Op basis van de beoordeling van uw dossier en de foto’s die in de winkel zijn genomen, werd daarom geconcludeerd dat het niet om een fabricagefout gaat die onder de garantie valt. We begrijpen dat dit moeilijk te aanvaarden is, zeker omdat uw andere bril dit probleem niet vertoont.

Met betrekking tot uw bezoeken aan de winkel betreuren wij het ongemak veroorzaakt door de onverwachte sluitingen. Dit is niet de ervaring die wij willen bieden, en uw feedback helpt ons om de communicatie hierover te verbeteren.

We nemen ook uw teleurstelling over de dienst na verkoop serieus. Elk dossier wordt zorgvuldig en objectief beoordeeld op basis van de beschikbare informatie, met als doel tot een correcte en consistente beslissing te komen.

Dat gezegd hebbende, blijven wij uiteraard bereid om uw situatie opnieuw te bekijken. Indien u daarvoor openstaat, onderzoeken wij graag opnieuw samen met u of er alsnog een passende oplossing mogelijk is.

Nogmaals dank voor uw feedback.

Niks ontvangen

Niks ontvangen

19 maart 2026

Dag M,

Bedankt voor uw bericht. Het spijt ons te horen dat u uw bestelling nog niet heeft ontvangen.

We nodigen u uit om contact met ons op te nemen met uw bestelnummer, zodat we de situatie snel kunnen nakijken en u een duidelijke update kunnen geven over de levering.

We blijven uiteraard tot uw beschikking om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Belabberde kwaliteit en service

Ik heb inmiddels vier brillen van Polette waarbij allemaal de schroefjes extreem snel loslieten. Ik ben daarvoor meerdere keren terug geweest naar de winkel om te laten aandraaien wat maar heel kort hielp. Ik heb in 2024 een zonnebril gekocht en daar gebeurde weer hetzelfde mee. Vervolgens ben ik door hetzelfde euvel de arm van deze zonnebril kwijtgeraakt omdat dat schroefje losliet terwijl ik me om m'n hoofd had. Vervolgens heb ik meerdere mails gestuurd en werd het een slepend traject waarbij Polette eigenlijk direct riep dat het aan mij lag. Ik zou niet goed zijn omgegaan met de bril. Na veel heisa kreeg ik mijn geld terug en heb direct dezelfde bril opnieuw gekocht. Na 5x!!!!dragen gebeurde ook met deze bril precies hetzelfde. Weer klacht ingediend, foto’s gestuurd etc. En weer krijg ik de schuld dat ik nietgoed met de bril ben omgegaan. Nu weer verzoek voor nog meer foto’s om het beter te kunnen beoordelen. Ze hopen dat je gewoon opgeeft. En dat doe ik bij deze. Het heeft me al veel te veel tijd en frustratie gekost. Bij Ace&Tate heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dus koop echt je brillen niet bij Polette. Belabberde kwaliteit en slechte service.

18 april 2026

Beste Jotta,

Bedankt dat u uw ervaring zo uitgebreid met ons deelt. Het spijt ons oprecht om te lezen dat u herhaaldelijk problemen heeft ondervonden met uw brillen en dat dit tot zoveel frustratie heeft geleid.

We willen duidelijk maken dat dit niet de ervaring is die wij nastreven. Schroefjes die loskomen kunnen in sommige gevallen gebeuren bij dagelijks gebruik, maar het feit dat u dit meerdere keren en bij verschillende brillen ervaart, verdient absoluut serieuze aandacht.

Wat betreft de eerdere afhandeling begrijpen we dat het voor u zo kan hebben gevoeld dat de verantwoordelijkheid bij u werd gelegd. Dat is zeker niet onze intentie. Wanneer wij om foto’s of extra informatie vragen, is dat uitsluitend om een zo objectief en correct mogelijke beoordeling te kunnen maken. We erkennen echter dat dit proces voor u als omslachtig en frustrerend is ervaren.

Gezien de herhaling van het probleem in uw geval, zouden wij dit graag opnieuw en grondiger bekijken. We willen dit niet op deze manier afsluiten en komen graag samen tot een passende oplossing.

Indien u hiervoor openstaat, nodigen wij u uit om opnieuw contact met ons op te nemen met vermelding van uw dossier, zodat we dit met prioriteit kunnen herbekijken.

Heel goede service!

Ik werd enorm goed verdergeholpen door Willy!
Bril enkele jaren geleden aangekocht en vandaag nog steeds volledige herstelling onder garantie gekregen. Zeker een aanrader!

18 april 2026

Altijd een fijn bedrijf geweest met…

Altijd een fijn bedrijf geweest met respectabele prijzen en een goede service. Alleen is het jammer dat de levertijd voor een medische bril gewoon bijna anderhalve maand is.

18 maart 2026

Bedankt voor uw feedback
We zijn blij dat u onze prijzen en service waardeert. Wat betreft de levertijd: dit weerspiegelt niet onze gebruikelijke levertijden en we verontschuldigen ons voor deze ongebruikelijke vertraging.
Neem gerust zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we de situatie kunnen analyseren en kunnen nagaan wat er met uw bestelling is gebeurd.
Tot snel!

al na een maand viel een van de glazen…

al na een maand viel een van de glazen uit het montuur. Geen garantie, niks, eigen risico.
Vreemde service

Ik heb al contact opgenomen met de klantenservice. Die boden mij 20% korting op een nieuwe bril.
Ik hoor graag met wie ik contact op kan nemen voor een aanbod, waarmee of mij bril gemaakt wordt of het probleem anderszins wordt opgelost.

19 maart 2026

Antwoord van polette

Bedankt dat u uw ervaring heeft gedeeld.
Het spijt ons voor het probleem met uw montuur. Dit is niet het kwaliteitsniveau dat wij willen bieden.
Neem gerust contact op met onze klantenservice, zodat we uw dossier kunnen bekijken en een passende oplossing kunnen vinden.

Thanks Aida en Massoud from Polette Amsterdam

Zoals ik al eerder las. Vriendelijk en kundig personeel Aida en Massoud in Amsterdam. Ze nemen alle tijd voor je en ik kwam op een zeer drukke zaterdag! Mooi montuur uitgezocht van titanium met multi vocale glazen en getint voor rond de 300. Geen geld aangezien mijn oude bril rond de 1000 heeft gekost. Nu in afwachting van mijn bril. Ben benieuwd!

7 februari 2026

Antwoord van polette

Beste Mirelle, Bedankt voor uw mooie review.

Fijn om te horen dat u zo goed geholpen bent door Aida en Massoud, zelfs op een drukke dag. Geweldig dat u een montuur heeft gevonden waar u blij van wordt. We kijken ernaar uit dat u uw nieuwe bril ontvangt en hopen dat hij volledig aan uw verwachtingen voldoet.

Ik ben al een aantal jaren vaste klant…

Ik ben al een aantal jaren vaste klant bij Polette en heb in totaal vier brillen gekocht. Tot nu toe was ik altijd erg tevreden en zag ik mezelf als een loyale klant.

Helaas is mijn meest recente bril na enkele maanden kapot gegaan. Ik heb hierover contact opgenomen met de klantenservice en foto’s en een video aangeleverd. Op basis daarvan werd geconcludeerd dat de schade het gevolg zou zijn van onzorgvuldig gebruik. Daar ben ik het niet mee eens; ik ben altijd zorgvuldig met mijn brillen omgegaan.

Wat mij vooral teleurstelt, is dat er weinig ruimte leek voor nuance of coulance, zeker gezien mijn klantgeschiedenis. Tot nu toe had ik een geweldige ervaring met Polette, maar deze afhandeling maakt dat mijn vertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen. Jammer, want ik was altijd erg positief over het merk.

13 februari 2026

Antwoord van polette

Beste Han, Bedankt voor je bericht en voor je jarenlange vertrouwen in ons. We waarderen je feedback en begrijpen dat het teleurstellend is wanneer we je in dit geval niet verder konden helpen zoals je gewend bent.

Juist omdat je ons al zo lang kent, vinden we het extra jammer dat je een probleem hebt ervaren met deze bril. Dank dat je dit met ons hebt gedeeld.

Met vriendelijke groet.

Nog steeds niets geleverd na 2 maand en 10 dagen

Ik bestelde een bril op 8/11 in Antwerpen. Ik wacht tot 8/12 om de tracking te volgen. Daar gebeurde rare dingen, ongrijpbare adressen en vooral niet het minste contact over de levering in pickup point. Na een melding van je pallet is teruggestuurd naar Polette werd ik wel furieus. Daar is de zending aangekomen op 24/12 in Lille door Mathieu. Ondertussen had ik zowat dagelijks contact met de LiveChat, diverse meisjes zegden ons geduld te hebben, de zending was onderweg...Van 24-12 tot 2-1 niets ... dus ik dacht dat 10 dagen werk wel zou volstaan om mijn zending te verifiëren, in te pakken en terug te sturen, maar nee, na 14 werkdagen was er nog niks gebeurd. Ik krijg steeds vriendelijk antwoord van jullie support maar daar is niks concreets, geen tracking, geen info die correct is? Nog erger werd het op 5/1 waar ze een PayPal betaling vroegen om de bril terug op te sturen?
Vinden jullie dit normaal nu zijn we al 2 maand en 10 dagen zonder bril....schandalig!

8 november 2025

Antwoord van polette

Beste Erwin, bedankt voor je review en het spijt ons te horen dat de levering van je bestelling zo lang duurt. We hebben uiteraard de nodige acties genomen en onze klantendienst is ook steeds met je in contact om je een geschikte oplossing te bieden. Met vriendelijke groet

De medewerker Ines heeft me fantastisch…

De medewerker Ines heeft me fantastisch geholpen met het overzetten van glazen in mijn bril.

2 december 2025

Antwoord van polette

Bedankt voor uw mooie feedback.

Fijn om te horen dat Ines u zo goed heeft geholpen met het overzetten van de glazen. We geven uw compliment met plezier aan haar door. Graag tot ziens.

Ik kreeg een foutief gemaakte bril…

Ik kreeg een foutief gemaakte bril geleverd en ondanks volledige betaling werd het probleem niet opgelost.
Ik heb meerdere keren gemaild en mijn laatste berichten worden volledig genegeerd, zelfs nadat zij zelf beloofden binnen 24 uur te antwoorden.
De klantenservice is inmiddels onbereikbaar en verantwoordelijkheid wordt vermeden. Dit lijkt geen toevallig probleem, maar een structureel gebrek aan professionele opvolging.
Ik ga een officiële klacht indienen bij de FOD Economie wegens het niet naleven van de wettelijke verplichtingen.
Op basis van mijn ervaring absoluut niet aan te raden.

13 november 2025

Antwoord van polette

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen.

Het spijt ons oprecht te horen dat u een foutief gemaakte bril heeft ontvangen en dat u het gevoel heeft dat uw berichten onbeantwoord blijven. Dat is uiteraard niet de service die wij willen bieden.

Wij nemen uw opmerkingen zeer serieus. We vragen u om ons opnieuw uw bestelgegevens te bezorgen zodat we uw dossier grondig kunnen nakijken en dit correct kunnen opvolgen. We willen graag tot een duidelijke en passende oplossing komen.