RotsvastReviews

TrustScore 4 uit 5

3,8

Rotsvast heeft langjarig het beheer verzorgd van een object gelegen te Gouda. De kwaliteit, communicatie en procesbegeleiding was altijd van zeer hoog niveau. Zou Rotsvast Gouda zeker aanraden als beh... Toon meer

Huur niet bij Rotsvast! Heb al 1,5 jaar lang meldingen gemaakt voor reparaties en er wordt niks tot nauwlijks meegedaan. Er is een keertje een monteur langs geweest om te kijken, maar helaas verder ni... Toon meer

Wij hebben een hele goede ervaring met dit makelaarskantoor. Siegrid is heel meedenkend en flexibel en reageert snel. Ze is enorm bereid om (potentiële) huurders te helpen, ook al behartigd ze de bela... Toon meer

Het rondmaken van het huurcontract ging snel. Daarna begon de ellende. In 3mnd 10x thuis moeten blijven voor allerhande monteurs. Daarnaast bleken er apparaten kapot te zijn en op verscheidene plekke... Toon meer

1. Makelaardij

Verhuur, verkoop en beheer van Vastgoed Vastgoedbeheer via Rotsvast Overweegt u om één of meer woningen te laten beheren? Rotsvast is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vastgoedbeheer. Als vastgoedbeheerder kunnen wij u compleet ontzorgen bij het beheer van uw woonpand(en). Zo heeft u ook na het verhuren van uw woning geen omkijken naar beheer, onderhoud of contact met de huurder. Wat is vastgoedbeheer? Bij vastgoedbeheer laat u een woning beheren door een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder als Rotsvast is als het ware een tussenpersoon die werkzaam is namens de eigenaar van de woning. Er zijn verschillende vormen van vastgoedbeheer. Zo is er financieel beheer en technisch beheer. Wanneer u voor beide vormen van beheer kiest, wordt u compleet ontzorgd en heeft u geen omkijken naar de woning. Voorbeelden vastgoedbeheer Financieel vastgoedbeheer Bij financieel vastgoedbeheer ontzorgen wij u bij alle administratieve zaken omtrent het pand. Denk hierbij aan het opstellen en innen van huurfacturen, bewaken van huurachterstanden en het doorvoeren van huurverhogingen. Wij verzorgen daarbij heel het incassotraject, zelfs tot aan de eventuele inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Dit zijn alle financiële vastgoedbeheertaken die wij uitvoeren: • Huurfacturen verzenden en incasseren, inclusief de financiële afhandeling. • Periodieke administratieve huurafrekening verzorgen. • Bewaken van betalingen en huurachterstanden. • Verzorgen van eventuele aanmaningen (zelfs inschakeling van een gerechtsdeurwaarder). • Verrichten van betalingen met toestemming van de verhuurder. • Verzorgen van huurverhogingen inclusief schriftelijke kennisgeving. • Administreren en doorbelasten van gemeentelijke belastingen aan de huurder. Technisch vastgoedbeheer Bij technisch vastgoedbeheer ontzorgen wij u bij het onderhoud van de woning. Dit gaat verder dan alleen een lekkende kraan. Zeker bij grote wooncomplexen zijn er veel toeleveranciers waarmee servicecontracten onderhouden dienen te worden. Onder technisch beheer vallen zaken als brandveiligheid, onderhoud, facility management en energiemanagement. Uiteraard zorgen we dat alles voldoet aan de juiste wet- en regelgeving. Dit zijn alle technische vastgoedbeheer taken die wij uitvoeren: • Aanspreekpunt voor alle onderhouds- en herstelwerkzaamheden, klachten en storingen. • Verrichten van (periodieke) inspecties en inspectierapporten opstellen (maatwerk). • Offerteaanvraag, opdrachtverstrekking en controle op uitvoering onderhoud. • Servicecontracten vergelijken, afsluiten en onderhouden met toeleveranciers (gas, licht, water, e.d.). Rotsvast als vastgoedbeheerder Vastgoedbeheerder met meer dan 30 jaar ervaring. Rotsvast onderhoudt al het contact met de huurder, u heeft nergens omkijken naar. Rotsvast treedt op als toezichthouder en gaat om met problemen, klachten en vragen. Rotsvast biedt alle mogelijke vormen van vastgoedbeheer. Rotsvast is bekend met alle wet- en regelgeving. Rotsvast heeft een brede kennis van de vastgoedmarkt. Kosten van vastgoedbeheer Voor technisch en financieel beheer rekenen we een percentage van de huur. Wij geven u graag persoonlijke informatie over de kosten van het vastgoedbeheer voor uw woning. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere woningen bij ons onder te brengen voor vastgoedbeheer. Heeft u een groot aantal woningen? In dat geval maken we samen met u afspraken op maat.

Goed

TrustScore 4 uit 5

Heeft 18% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

38 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Slechtste verhuurmakelaar waar ik ooit…

Slechtste verhuurmakelaar waar ik ooit mee te maken heb gehad. Reageren niet op mails, als je ze probeert te bellen krijg je een telefooncentrale aan de telefoon en wordt er vervolgens niet teruggebeld. Wachten op reparaties duurt vaak maanden, het lijkt alsof men de administratie bij Rotsvast Utrecht totaal niet op orde heeft. Je betaalt maandelijks 'service' kosten maar van enige service ontbreekt elk spoor. Deze verhuurmakelaar zorgt louter voor de belangen van de verhuurder en laat de huurder in de kou staan. Wees gewaarschuwd!

1 september 2024

Persoonlijke en soepele bemiddeling

Vlotte en persoonlijke intake en heldere afspraken gemaakt over de dienstverlening. Selectie van huurders duurde even. Maar op tijd afgerond. Prettig dat Rotsvast een goede huurder voordraagt en alle coördinatie uit handen neemt.

15 oktober 2024

prima geregeld

Opnieuw een keuze uit prima geselecteerde kandidaten. Na goed overleg en advies weer een goede huurder voor de komende periodes!

27 november 2024

Betrouwbaar en loyaal

Rotsvast verhuurd al vele jaren mijn appartementen naar volle tevredenheid. Ze vinden snel huurders en zorgen voor de juiste papieren en contracten. Communicatie verloopt vlot per mail en app. Zou ze zeker aanraden als betrouwbare en loyale partij !

27 november 2024

Bemiddeling verhuur

Rotsvast helpt en bemiddeld voor mij al meer dan 20 jaar in de verhuur van mijn appartement in het centrum van Breda met zeer professionele begeleiding naar alle tevredenheid.

1 september 2024

Goed, snel en eerlijk contact

Nadat wij hadden reageert op een woning werden wij snel uitgenodigd voor een bezichtiging, heel handig met een datumprikker. Toen wij langskwamen hadden zij alle tijd voor ons en mochten wij vragen wat we wilden. Eenmaal in de procedure om het huis te krijgen waren wij wat laat met het insturen van documenten ivm vakantie. Wij zijn toen persoonlijk door de makelaar benaderd of we dit nog even wilde gaan doen. Hij heeft ons gebeld en ons door het proces heen geholpen. Dit was heel fijn, want wij werden die middag nog aangewezen voor het huis. Toen wij waren geaccepteerd voor de woning kregen wij ook inzage in de inspectierapporten en werden wij wij voor de eindinspectie nog een keer uitgenodigd. Het contract was overzichtelijk en snel getekend. Wij zijn erg enthousiast over de service die wij hebben ontvangen.

8 april 2024

Een nieuwe rechtszaak tegen Rotsvast is…

Een nieuwe rechtszaak tegen Rotsvast is in de maak.

Rotsvast houdt een inspectierapport achter, waardoor we de schade die bewoners aan onze woning hebben veroorzaakt niet op hen kunnen verhalen. Dit rapport is contractueel overeengekomen.

Eerder moesten we al een rechtszaak tegen Rotsvast aanspannen. Rotsvast heeft zonder ons medeweten de huurovereenkomst op naam van een familielid van de bewoners gezet. De bewoner kwam niet door Rotsvast's eigen screening omdat hij uit detentie kwam. (verklaart in de rechtbank!)

Tijdens dat proces beweerde Rotsvast het inspectierapport uit het dossier te zijn verloren....

De schade aan onze woning is groot. Ontbrekende inrichting en apparatuur waaronder meubilair, lampen, een wasmachine, een wasdroger, glazen binnendeuren, vloeren en raamdecoratie. Ook zijn er structurele beschadigingen aan gevels en dak door installatie van inferieure airconditioningsystemen.

We hebben Rotsvast herhaaldelijk om de opnamestaat gevraagd, maar geen reactie gekregen. Ook hebben we een schikkingsvoorstel gedaan om een rechtszaak te vermijden, maar Rotsvast heeft hier niet op gereageerd.

De brief van onze advocaat is nu in de maak.

1 juni 2023

Nalatig

Nalatig
Zeer nalatig bedrijf. Ruim een half jaar moeten wachten op openstaande vergoedingen.

Men reageert totaal niet of verlaat op gestelde vragen per email, waarmee zij wel degelijk nalatig zijn als het gaat om het afhandelen van vragen of klachten van huurders.

Betreft de TTB (energie)vergoeding, daar is erg onzorgvuldig mee omgegaan. Na het versturen van mijn vraag rondom deze kwestie, met het aanleveren van stukken waarin duidelijk stond dat wij als huurders hier recht op hadden, werd mij door de eigenaar van de vestiging in Gouda verteld dat de huurders hier geen recht op hadden waarop ik nogmaals per email vertelde dat wij hier juist wel recht op hadden. Als reactie op deze email kreeg ik van de eigenaar van Rotsvast:''Lees vooral zelf het artikel dat je hebt doorgestuurd even door en trek je conclusies''.

De TTB vergoeding ging om een ruime €1500,- waar ik continu achteraan moest gaan en als het aan de eigenaar van Rotsvast Gouda lag, wij als huurder hier niet eens recht op hadden. De betalingen werden niet volledig uitbetaald constateerde ik, en ik vraag mij dan ook af of deze firma mij dit zelf kenbaar zou maken.

Tevens werd mij tijdens de eindafrekening €425,- in rekening gebracht onder de noemer extra voorzieningen, zonder toelichtingen. Bij navraag (wederom na meermaals aandringen tot reactie per email) scheen dit te gaan om een berekening van het jaar daarvoor wat uitermate slordig is. Administratie totaal NIET op orde dus!

En zo zijn er nog genoeg voorbeelden die ik kan aanleveren die niet zuiver zijn aan deze vestiging.

Voorkom gedoe en blijf uit de buurt van deze partij.

1 juli 2023

Onbetrouwbaar, onbereikbaar en slechte service. Verder zoeken!

Ik heb een mooi appartement gevonden wat pas 2 dagen op de site stond. Ik heb het formulier ingevuld met globale details wat uiteraard een beeld schets wat de huidige situatie is. De dag erna heb ik een mail ontvangen om de huidige situatie te beschrijven en persoonlijke documenten en de 3 laatste loonstroken te versturen. (Vreemd normaal gaat dat niet via een portaal maar naar de contact persoon). Toen ik dezelfde dag alles had opgestuurd verstreek de week voorbij zonder enig response. Dus ik ben gaan bellen om te vragen wat de huidige situatie is. Echter kon ze de mail niet vinden (ook niet toen ik de contact persoon benoemde). De beste mevrouw vroeg zelfs aan mij of het appartement al niet verhuurd was? (Jullie kunnen dat toch zien in het systeem)? Nu zijn we weer paar dagen verder en geen reactie. Ik bood aan om zelfs de dag erna te bellen maar helaas was de desbetreffende contact persoon toen ook niet aanwezig? Ik vind het een rare gang van zaken want rotsvast heeft nu mijn persoonlijke documenten en het blijft stil en ik krijg geen status updates om een bezichtig te plannen. Ik vind dat niet de juiste handelswijzen en ik heb ook iedereen geadviseerd (in mij familie, kennis en vriendengroep) en ook voor iedereen via TrustPilot om niet zomaar gevoelige documenten te sturen (ID / Paspoort of loonstroken) want Rotsvast doet er niks mee, je krijgt geen gehoor maar ze hebben wel je gegevens. Ik vind het zeer bedroevend en slecht en achteraf ben ik ook blij dat ik Rotsvast niet hebt als verhuurder want als ik klachten zou kunnen hebben in het desbetreffende appartement kan ik misschien ook tot het oneindig wachten tot je antwoord krijgt. WEET WAAR U AAN BEGINT WANT JE WORDT BEDROGEN WAAR JE BIJ STAAT.

Reactie omtrent onderstaand bericht:

Helaas deel ik de mening dat het een onprettige ervaring was om contact te krijgen en meer details te ontvangen van Rotsvast en hoe de service was en hoe de procedure liep. Rotsvast had netjes me mede kunnen delen dat ik niet voldeed aan de eisen van het appartement en dat is jammer maar had ik begrepen en er was geen contact mogelijk. (Ook niet toen ik zelf belde voor meer details). En als julie graag van persoonlijk contact houden dan slaat het nog kant nog wall want ik heb 2 weken niks vernomen en ik moest er zelf achteraan om te vragen wat de status is. Het enige heldere gesprek wat ik heb gehad vanuit Rotsvast is een korte uitleg en of ik alsjeblieft de review eraf wilde halen en werdt verwezen dat 1 ster niet op zijn juist is. Het is wel juist want ik heb geen oplossing / en oprechte excuses gehad of een aanbod gehad om bijvoorbeeld voor te stellen om te helpen bij de speurtocht van een ander appartement. (Dus service blijft ondermaats en persoonlijk contact is meer onder druk worden gezet)

Het maakt voor denk ik veel mensen niet uit of het al in de mail staat voordat je door de voorrondes bent, het is wel fijn voor de klanten die willen reageren om een response te ontvangen waarom eventueel de bezichting niet door zou kunnen gaan. (Nogmaals persoonlijk contact staat bij Rotsvast hoog? Dat betwijfel ik) en de reactie onder mijn review tekent ook weer hoe Rotsvast handelt en ik hoop oprecht dat jullie er van leren. (En om andere mensen te waarschuwen blijft de review staan zoals die is) als er oprecht een oplossing / welgemeende excuses komt valt over alles te praten.

19 januari 2024
Logo Rotsvast

Antwoord van Rotsvast

Beste Dylan,

In de eerste plaats vinden we het jammer dat je geen prettige ervaring met ons hebt gehad maar het gaat echt te ver om dit bedrog te noemen.
Wij houden van persoonlijke communicatie en hebben we juist daarom jou persoonlijk (en niet via een portaal) een mail gestuurd en je gevraagd om meer gegevens.
In de mail die je van ons hebt ontvangen staat heel helder uitgelegd welke procedure wij hanteren. Tevens wordt er aangegeven dat er wordt geselecteerd op overeenkomsten tussen de gegeven informatie en de voorwaarden voor de woning. Indien de gevraagde informatie overeenkomt met de voorwaarden voor de woning dan zullen wij contact met je opnemen over de mogelijkheid tot het inplannen van een bezichtiging. Helaas voldeed je voor deze woning niet aan de voorwaarden en hebben wij je dus niet benaderd voor de bezichtigingsronde.

Naar aanleiding van je review hebben we dit ook nog eens persoonlijk toegelicht. Wij betreuren het, dat je je negatieve ervaring, ondanks het feit dat je begrip toonde voor bovenstaande, niet aanpast.

Met vriendelijke groet, Rotsvast Breda