oplichting jaar na jaar ze komen in het nieuws voor hun valse factuur jaar nadien krijg je nog een in de hoop dat er het een iemand betaald ze hebben geldgewin voor ogen niet het belang van de juist... Toon meer

Oplichters. Ik zie aan andere reviews dat hun misleidende informatie werkt. Dit gedrag zou bestraft moeten worden. Het is duidelijk dat je best géén beroep doet. Zoek een betrouwbare partner, indi... Toon meer

1,2

Zeer slecht

TrustScore 1 uit 5

oplichting jaar na jaar

oplichting jaar na jaar
ze komen in het nieuws voor hun valse factuur jaar nadien krijg je nog een in de hoop dat er het een iemand betaald ze hebben geldgewin voor ogen niet het belang van de juist opgestarte zelfstandige en terug betalen doen ze niet ook al zeggen ze dit op het nieuws wel braafjes

4 april 2026

OPLICHTERS!!

OPLICHTERS!!! NOOIT betalen! Ze sturen een document dat eruit ziet als een factuur. Zogezegd voor een verplichte bijdrage... . Dit werd meermaals in de media aangekaart maar ze blijven dit zo doen. Ze beweren dat ze als je binnen de drie maand bezwaar aantekent het bedrag terugstorten. NIET DUS!!! Eerst beweren ze geen aanvraag tot terugbetaling te hebben ontvangen (dit was aangetekend, prior met antwoordkaart verstuurd). Dan mocht de opzegging via mail. Nu beweren ze dat ik bij hen al aangesloten ben sinds 2006 (!) en dus automatisch heraansluiting moet betalen?! ZUIVERE OPLICHTERIJ!

9 maart 2026

Oplichters

Oplichters. Ik zie aan andere reviews dat hun misleidende informatie werkt.
Dit gedrag zou bestraft moeten worden.
Het is duidelijk dat je best géén beroep doet. Zoek een betrouwbare partner, indien nodig.

9 februari 2026

Bedriegelijke reclame

Bedriegelijke reclame: ze sturen zogenaamd een brief om u te informeren als zelfstandige en u een vrijblijvend lidmaatschap voor te stellen. Deze brief lijkt evenwel heel sterk op een factuur van een overheidsinstelling en is daardoor zwaar misleidend!
Het NSZ stuurt deze brieven ook, maar hun huisstijl is heel anders, waardoor het duidelijker is dat het niet verplicht is.
Dit zou bij wet moeten verboden worden!

Trouwens: sinds 1/1/2026 moeten b to b facturen via peppol verstuurd worden. Duidelijk bewijs dat het hier om oplichters gaat!

5 februari 2026

Scam

Ze sturen een dwingende brief die laat uitschijnen een verplichte bijdrage/factuur te zijn! Deze mensen jagen startende ondernemers op kosten op een zeer misleidende manier

11 januari 2026

fraudeurs

Ik heb vandaag deze factuur ontvangen.

Ik ga niet betalen. Ik denk dat het oplichters zijn.

10 november 2025

Bedriegers

Bedriegers! Ze proberen zelfstandigen te laten betalen voor diensten die ze NIET nodig hebben. Het komt over alsof het verplicht is, maar dit is het NIET.

16 oktober 2025

Ze zijn daar weer

Ze zijn daar weer, vorig jaar ook al deze oplichterij mogen ontvangen. Niets van deze brief is een betaling, het zijn oplichters. Hier zijn meerdere krantenartikels over te vinden.

12 september 2025

Oplichting

Deze organisatie stuurt onwetende startende ondernemers een brief die doen uitschijnen dat er een bijdrage aan hen moet betaald worden om in regel te zijn. Wees op uw hoede voor de oneerlijke handelspraktijken van deze oplichters!

25 augustus 2025

Illegale wervingsfraude

Illegale wervingsfraude. Men stuurt een factuur die de schijn wekt dat je een lidmaadschap moet vernieuwen. Als je goed leest zie je dat het een uitnodiging tot lidmaatschap is maar dat is niet de algehele sfeer die het document uitstraalt.

7 juli 2025

Uitnodiging tot betaling van bijdrage! VALSE FAKTUUR

Heden een 'faktuur' ontvangen van 'sdz' om mijn 'bijdrage lidmaatschap' te storten.
Gelukkig heb ik de tegenwoordigheid om alle zaken die binnenkomen rustig te lezen en te analyseren.
Daardoor wist ik al snel dat dit een 'uitnodiging tot aansluiting' bij een 'vakbond' en zeker niet verplicht is!
Nergens staat (ook niet in de kleine lettertjes) dat dit een vrijwillige aansluiting betreft.
Met zo'n handelingen jagen ze bedragen uit de zakken van 'kleine' zelfstandigen die dit voor heel andere belangrijkere doeleinden kunnen gebruiken.

25 juni 2025

Oplichters! Niet betalen!

Ze misbruiken de onwetendheid van nieuwe ondernemers en sturen een brief dat lijkt op een verplichte bijdrage. Ze hebben dit zodanig opgesteld dat de belangrijke zaken in kleine letters staan, en de juiste accenten leggen op hoe ze de lezer het best kunnen manipuleren tot betaling.

Dit is economische fraude. Alle gedupeerden zouden klacht moeten indienen. Werkelijk ongelofelijk dat ze er al zo'n lange tijd mee wegkomen.

15 juni 2025

Is dit jouw bedrijf?