Super klantenservice! Had iets kleins besteld en geretourneerd, maar niet opgehaald door de vervoerder. Klantenservice gebeld en dit was geen enkel probleem, super aardige dame die mij snel kon help... Toon meer

Heb 3 apple itunes cards gekocht bij Primera.Ze deden het alle 3 drie niet.Primera zegt neemt contact met Apple.Gedaan en bleek dat ze mijn kaarten geannuleerd hebben.Ik heb bewijzen gestuurd.Na ander... Toon meer

Heb mijn eerste Apple computer 15 jaar gebruikt zonder problemen, maar kon verleden jaar geen update meer doen. Dus nieuwe Apple computer gekocht….. dacht volgens reclame dit word een verbetering, nee... Toon meer

Afgelopen updates van apple is zo slecht het lijkt alsof ik een totaal andere telefoon heb en moet dingen opnieuw uitzoeken. Niet dat het beter is gemaakt uitendelijk veel slechter en ongemakkelijk. W... Toon meer

1. Elektronicawinkel
  2. Mobiele telefoonaccessoire winkel
  3. Mobiele telefoon winkel
  4. Kledingwinkel
  5. Computer & laptop accessoires
  6. Computerwinkel
  7. Softwarebedrijf
  8. Horlogerie

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Apple designs and creates iPod and iTunes, Mac laptop and desktop computers, the OS X operating system, and the revolutionary iPhone.

1,8

Slecht

TrustScore 2 uit 5

12K reviews

Apple laat je volledig in de kou bij…

Apple laat je volledig in de kou bij T2-problemen

Sinds eind mei 2025 is mijn MacBook Pro (2020, met T2-chip) volledig onbruikbaar door een hardnekkig opstartprobleem. Na een succesvolle installatie van macOS (Catalina t/m Sequoia getest) krijg ik een zwart scherm zodra het inlogscherm zou moeten verschijnen. Alleen de muiscursor is zichtbaar. Safe Mode werkt nog, maar dan zonder GPU-acceleratie. Touch Bar werkt ook niet. Alles wijst richting een diep firmware- of T2-probleem (BridgeOS).

Wat ik allemaal al heb gedaan:

✅ Meerdere keren macOS opnieuw geïnstalleerd, via herstel én USB
✅ SSD volledig gewist via Schijfhulpprogramma – zowel alleen volumes als via ‘Toon alle apparaten’ → correct APFS geformatteerd
✅ NVRAM/PRAM en SMC reset
✅ Opstartvolume handmatig ingesteld
✅ Diagnostiek uitgevoerd (D ingedrukt) → géén hardwarefouten
✅ Terminal gebruikt (system_profiler, csrutil, nvram -p) → geen Secure Boot info zichtbaar, commando’s falen
✅ DFU uitgevoerd met extra gekochte Mac mini (2018) en officiële Apple USB-C kabel
✅ Revive: geen effect
✅ Restore: faalt met grijs slot
✅ Zelfs een moment meegemaakt waarbij er een rood kader om het Apple-logo verscheen — ook dát kon niemand verklaren

Ik heb honderden euro’s geïnvesteerd in extra hardware (Mac mini, officiële kabels), meerdere dagen werk in technische stappen, en álles geprobeerd wat redelijkerwijs binnen mijn macht ligt.

Apple Support? Een teleurstelling:

– Ik kreeg géén enkele inhoudelijke hulp. Zelfs simpele vragen zoals: “Moet ik de volumes wissen, of de fysieke schijf via ‘Toon alle apparaten’?” werden ontwijkend beantwoord met: “Kijk maar naar het plaatje” — terwijl dat plaatje totaal geen duidelijkheid bood.
– Toen ik beide methodes uitvoerde en het probleem bleef, kreeg ik nog steeds geen antwoord of technische toelichting.
– Ik werd zelfs een uur te vroeg gebeld voor een terugbelafspraak. Toen ik via het keuzemenu “bel later” selecteerde, kreeg ik meteen een mail dat mijn afspraak was geannuleerd.
– Ook via chat werd er wéér geen diagnose gegeven. Zelfs toen ik alles technisch uitschreef en wees op het T2-probleem, kreeg ik opnieuw: “Laat je terugbellen”, “Ga naar een winkel” of “Stuur hem op — maar wel zonder duidelijke prijsindicatie”.

En alsof dat nog niet genoeg is:
➡️ De dichtstbijzijnde Apple Store (Den Haag), waar ik naartoe wilde, is tijdelijk gesloten tot half augustus
➡️ Wat ook al 100 km bij mij vandaan is
➡️ En bij het opsturen moet ik blanco akkoord geven voor kosten, zonder enige zekerheid over wat het probleem is

Het echte probleem

Apple heeft zijn producten zó dichtgetimmerd dat je als gebruiker letterlijk geen kant meer op kunt. Alles is:

– Aan elkaar vastgesoldeerd
– Softwarematig gelockt via T2/BridgeOS
– Volledig gesloten voor third-party diagnose of reparatie

Zelfs met kennis, officiële kabels, een tweede Mac en alles volgens het boekje uitgevoerd… sta je alsnog machteloos. Je mag niks, je kunt niks, je krijgt geen uitleg. Alleen kosten en afstand.

Conclusie

Na bijna 27 jaar als trouwe Apple-gebruiker (sinds 1998), tientallen producten, en het aanbevelen van Apple aan anderen, is dit de eerste keer dat ik écht hulp nodig had.

En ik krijg niks.

Geen diagnose. Geen transparantie. Geen verantwoordelijkheid.
Alleen scripts, bots, en onwil.

🟥 Apple, los dit op. Geef uitleg. Bied échte support.
Zeker bij systeemfouten die buiten de klant om zijn ontstaan.

6 juli 2025

Apple screen protector mooi maar matige durability

Heb bij Apple een screen protector gekocht om een breuk in mijn telefoon scherm te beschermen. Echt een mooi ding, ik zie en voel er niks van en mijn touchscreen doet het er perfect doorheen. Helaas begon hij na een paar weken al kapot te gaan. Het begon met een afgebrokkeld randje nog geen 2 weken na de plaatsing, terwijl er nota bene nog een klaphoesje om mijn telefoon heen zit. En nu zit er plots een dikke ster pal in het midden van mijn beeldscherm. Slecht dat het zo snel kapot gaat en vooral erg jammer omdat het verder mooie kwaliteit is.

9 juni 2025

Ongelooflijk slechte service bij Apple…

Ongelooflijk slechte service bij Apple Leidseplein. Mijn Apple Watch van 2 jaar oud stopte ermee, en ik werd bot weggestuurd met de boodschap: “Je hebt ’m ergens anders gekocht? Zoek het daar maar uit.” Geen enkele hulp of uitleg, zelfs de manager deed onbeleefd en weigerde mee te denken. Apple schuift alles af, terwijl je naast fabrieksgarantie ook gewoon recht hebt op wettelijke garantie. Teleurstellend.

2 juni 2025

na 18.5 en suppport apple…

na 18.5 en suppport apple waardeloos.... extreem veel foto's uploaden doen niks 4 belleltjes verder van 20 min
waardeloos

ios 18.5 grote BUG
geen notificaties homekit etc
apple gaat achteruit

29 mei 2025

Koop een cadeaubon voor 150 euro

Koop een cadeaubon voor 150 euro. Bestel iets en aankoop zomaar geanulleerd zonder wat te laten weten. Ik heb veel moeten bellen om in contact te komen. Uiteindelijk weten ze helemaal niks en is het voor hun puur gebruiken maken van opzoeken op internet ipv dat ze echt beschikken over kennis. Mijn cadeaubon doet het niet meer en ik ben mijn 150 euro kwijt.

25 mei 2025

Grote ruzie met grote impact om niks!

Ik speel Fortnite. Maar dat doet er niet toe. Tot nu kon dan nog. Maar nu hebben Epic Games en ruzie. Apple wil een deel van -de gratis- game Fortnite. Dat heeft grote impact op veel mensen die Apple hebben. Apple gaat dan heel veel beperken. Ik heb gehoord dat dit vaker gebeurd. Het is heel erg irritant, ongemanierd én onbegrijpelijk dat ze op zo’n kinderachtige, onmenselijke manier ruzie maken. Kortom het is irritant en niemand komt er verder mee.

16 mei 2025

Apple ondersteund ApetX LL en LDAC codec niet ga dus om deze reden overstappen naar Android smartpone en ga iphone laten vallen

Apple music ondersteund lossless audio zonder kwaliteis verlies en Tidal zelfs HighRes audio maar ik kan er gewoon niets mee aanvangen omdat ik heb ontdekt heb dat Apple zo stom is om in deze hoogwaardige LDAC en ApeX LL bluetooth codec niet te ondersteunen maar enkel AAC codec te ondersteunen ik kan dan evengoed terug naar spotify gaan want het heeft toch geen nut om een music streamings dienst te hebben die een hoge kwaliteit heeft als ik hier via bluetooth geen gebruik van kan maken
Ja met AirPlay heb je wel Lossless kwaliteit maar deze tecnologie maakt gebruik van je privé wifi netwerk en heeft dus ook veel beperingen als je buiten dit wifi netwerk gaat is het gedaan met AirPlay en in hotels en vakantie parken kan je er ook geen gebruik van maken want deze zijn beveiligd zodat je geen apparaten kunt vinden via hun wifi netwerk en terecht ook want anders kan iedereen van het hotel pairen met iemand anders zijn speaker en deze bedienen en dit kan niet met bluetooth want deze heeft een klein bereik van 10 meter voor te pairen zolang dat Apple de ApteX LL en LDAC codec niet ondersteund is mijn interrse in iphone sterk gedaald en is het zo dat ik nu als volgende smartphone een android ga kopen en niet langer meer een iphone zodat ik ook gebruik kan maken van deze hoogwaardige codec en ik ga iphone volledig laten valen door deze reden zolang Apple deze codec niet ondersteund ga ik nooit meer een iphone kopen

8 mei 2025

Apple wekt de illusie dat je telefoon…

Apple wekt de illusie dat je telefoon dezelfde dag gerepareerd wordt. In de instellingen bij batterijconditie verscheen een knop om een afspraak te maken voor vervanging accu. Via die knop kon ik een tijdslot reserveren. Hier VERZUIMT Apple informatie te geven over de duur voor het vervangen van een accu, Apple heeft blijkbaar 2-4 uur nodig om een accu te vervangen. Mijn afspraak stond om 17.25, na wachten op het eerste gesprek met een medewerker wordt mij verteld dat ik mijn tel achter moet laten en de volgende dag kan ophalen na 12.00. Alsof ik naast de store woon. De afspraak heb ik geannuleerd in de store omdat ik mijn telefoon weer in de ochtend nodig heb. Geef aub duidelijk aan of je er op kunt wachten had mij veel tijd en geld bespaard!

5 mei 2025

Apple is een fantastisch product maar ….

Apple is een fantastische product wat je ook koopt.
Enkel de garantie is echt waardeloos !!!
Op grond van de EU-wetgeving moet u de consument minstens 2 jaar garantie bieden. Dit is de wettelijke garantie die de consument kan inroepen als producten niet goed werken of niet overeenkomen met de beschrijving.

Maar hier geeft Apple dus helemaal niets om, echt heel erg spijtig en heel slecht

29 april 2025

Apple werkt naadloos samen maar je het geen ApteX codecsen en korte batterij duur

Apple producten werken allemaal naadloos met elkaar heb nog problemen gehad met apple producten echter zijn ze allemaal duur

iPhone moet ik dikwijls opladen en heeft een te zwakke batterij hier loopt Apple constant mee achter op Samsung zelfs op hun nieuwe iPhone die al een betere batterij heeft zitten ze nog nooit op het niveau van Samsung op batterij gebied

Het grootste voordeel van apple is de IOS software en updates je iPhone blijft steeds goed werken na updates en wordt niet trager

Echter het aller grootste nadeel van Apple is de beperkte Bluetooth codec die ze ondersteunen
Ze ondersteunen enkel SBC en AAC en daar stopt het dit is het aller grootste nadeel
Hoge kwaliteit Bluetooth codec zoals ApteX en ApteX HD en ApteX lossless ondersteunt iPhone niet dit vind ik echt zeer teleurstellend en erg dat Apple hier geen licentie voor wilt betalen zeker als je weet hoe duur Apple wel niet is en android die goodkoper is betaald deze wel
Je kan wel AirPlay gebruiken maar als er geen wifi beschikbaar is werkt AirPlay niet

28 april 2025

hulp amac betalen

ik had problemen met mijn iwatch en telefoon. bij de instellingen stond iets niet goed. ik ben naar de store gegaan en ik werd prima geholpen. ik viel om van verbazing dat ik toen 17,50 moest betalen. ik heb. 3 iPad iwatch iMac en iPhone. belachelijk.

18 april 2025

Limieten op iPhone

Ik vind het onnodig voor de jeugd een applimiet of blokkeren van apps toe te voegen ik vind dat Apple dit moet afschaffen en gewoon laten met die limiet het heeft geen zin zorgt alleen voor stress.

12 april 2025

Mijn iPhone 11 was in de wc gevallen

Mijn iPhone 11 was in de wc gevallen, en hierna is er overheen geplast en gekotst. De wc is door mijn telefoon verstopt geraakt. Wonder boven wonder doet mijn telefoon het nog helemaal perfect. Ook de Find my iPhone functie werkt uitmuntend, geniaal! Echt klasse Apple, dank.

5 april 2025

Bij de Apple Store Haarlem 4 maanden…

Bij de Apple Store Haarlem 4 maanden geleden hoesje van 59,00 gekocht, echt slechte kwaliteit. Bij winkel bezoek 3 mensen die zich bemoeiden met mijn klacht maar geen oplossing voor kapot hoesje. Allemaal heel Amerikaans corporate met allemaal foto’s wat wel en niet onder garantie valt. Ik heb een life time aan Apple gekocht vele pc’s, notebooks. iPads, EarPods etc, maar klanten loyaliteit ver te zoeken. Tijd om te switchen, weg van Amerikaanse tech……..

7 april 2025

Slechte service

Na 1 maand ging de oplaadkabel van mijn Apple Watch stuk. Ik was toen net aangekomen voor een reis van 2 maanden door Nieuw Zeeland. Omdat de Nederlandse chatfunctie niet werkte, heb ik uiteindelijk maar een nieuwe oplaadkabel gekocht. Nu contact opgenomen met Apple voor eventuele vergoeding van de kosten, maar dat kan niet. Ik had de kabel op moeten sturen of naar een winkel/servicepunt moeten gaan (die heel schaars zijn in Nieuw Zeeland). Afgezien van de oplaadkabel die na 1 maand stuk gaat nooit problemen gehad met Apple producten. Maar ik vind de service erg slecht.

1 april 2025

Is dit jouw bedrijf?