Beetje spannend… voor mij als normaal Nederlandse banken spaarder. En alles is goed gegaan. Heel goed hoe ze de communicatie doen via de mail bij mij als nieuwe klant. Alle processtappen kloppen. O... Toon meer
Ik vind het erg prettig dat Bigbank de identificatie van nieuwe klanten door een echt mens laat doen ipv digitaal; zo hoef ik geen kopie van m’n paspoort te versturen en dan maar te hopen dat ie niet... Toon meer
Bij Bigbank heb ik een depositorekening. Heb tevens gebruik willen maken van de rente van 3,1%. Bedrag overgemaakt van mijn tegenrekening naar mijn BIgbank rekening. Mijn boeking werd geweigerd. Vo... Toon meer
Hier kunnen veel Nederlandse banken nog iets van leren, hypotheekrente verhogen gaat blijkbaar wel snel spaarrente verhogen blijkt lastig. Wie niet luisteren wil moet maar voelen, het grootste gedeelt... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Bigbank biedt in Nederland sinds januari 2012 via internet spaardeposito’s aan voor particulieren met looptijden van 1 tot en met 7 jaar en 10 jaar. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en er worden geen servicekosten berekend. Nederlandse klanten kunnen telefonisch of per e-mail met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. De deposito’s van Bigbank vallen onder garantiestelsel in Estland. Dat is net als het Nederlandse garantiestelsel gebaseerd op de EU-richtlijn. Deposito’s worden onder het garantiestelsel gegarandeerd tot een bedrag van EUR 100.000 per klant, inclusief de rente. De stabiele financiële resultaten van Bigbank tonen aan dat het bedrijfsmodel van de bank solide en economisch duurzaam is. In het kader van de verzwaarde kapitaaleisen voor banken zoals die zijn vastgelegd in de richtlijn Basel III, moeten Europese banken een kapitaalbuffer hebben van tenminste 8 procent. Het kapitaal van Bigbank is bijna driemaal zo hoog en daarmee heeft de bank een zeer stevige basis. Estland, het thuisland van Bigbank, is lid van de Europese Unie en is een euroland. De economie is een van de best presterende in de Europese Unie.
Tartu maantee 18, 10115, Tallinn, Estland
- 020 - 2626962
- klantenservice@bigbank.nl
- www.bigbank.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
Bij het overboeken krijg ik niet het…
Bij het overboeken krijg ik niet het hele veld op mijn scherm waar ik op moet drukken om het bedrag over te boeken
Kan niet verder naar beneden scrollen met de rechter balk.
Op mijn mobiel ondervind ik geen probleem.

Antwoord van Bigbank
Bigbank. Tot nu toe alles prima geregeld.
Openen rekening is gemakkelijk. Identificatie aan huis was goed geregeld. Overboeking via je tegenrekening staat vaak dezelfde dag al op je Bigbank rekening.
Terugboeken duurt maximaal 2 dagen. Dit is iets om gewoon rekening mee te houden en voor ons geen enkel probleem. Verder heeft Bigbank op dit moment een mooie rente op een vrij opneembare spaarrekening.
Tevreden klant
Inmiddels meer dan een jaar tevreden klant bij Bigbank. Het openen van de rekening, waarbij iemand langskomt om je te identificeren (dat was overigens controleerbaar veilig), ging prima. Het is even wat omslachtiger, maar het geeft wel een veilig gevoel.
Het rentepercentage is goed. Dat krijg je niet bij een Nederlandse bank. Als dat je reden is om te kiezen voor een bank uit Estland dan neem je voor lief dat het overboeken 2 werkdagen in beslag neemt.
Het enige nadeel vind ik dat je geen omschrijving toe kunt voegen aan je boeking (als ik vanaf mijn betaalrekening geld naar Bigbank overboek en er bijv. 'belastingteruggave' bij zet, dan komt die opmerking niet in het rekeningoverzicht bij Bigbank). Maar ook dat vind ik overkomelijk. Ik kies hierbij voor de hogere rente en wie weet, wordt het in de toekomst wél mogelijk.
Overschrijven gaat bij mij altijd goed, ik heb nog nooit problemen ervaren. Niet in overschrijven naar de spaarrekening en niet bij opname van de spaarrekening.
Kortom, ik ben een tevreden klant en ik durf Bigbank best aan te bevelen bij familie en vrienden.
Ik kan niet bij mijn geld
Sinds het afgelopen weekend krijg ik geen mTAN codes. Daardoor kan ik niets overboeken van mijn internet spaarrekening naar mijn gewone ABN betaalrekening. Maandagochtend meteen gebeld. Het zou aan een externe partij liggen die dit verzorgt, maar het zou nog diezelfde dag zeker verholpen zijn. Dus niet! En daarom vanmorgen maar weer gebeld en ik krijg te horen dat ik mijn telefoon 30' moet uitzetten en dan weer aan. Gedaan, maar geen resultaat. Dus maar weer bellen. Het zou alleen bij mijn en nog een ander nummer voorkomen, maar er wordt weer contact opgenomen met de externe partij. Na veel aandringen heb ik voor elkaar gekregen dat ik vandaag nog terugkoppeling krijg (dus ook als het nog niet is opgelost). Ik vertrouw het niet meer en zodra ik kan, haal ik mijn rekening bij BigBank leeg. Jammer van de leuke rente, maar liever een lagere rente bij een bank waar je wel over je geld kunt beschikken.
UPDATE: Kort na deze review kon ik weer een mTAN ontvangen en heb vrijwel mijn hele saldo opgenomen, want mijn vertrouwen is wel geschaad door het feit dat Bigbank afhankelijk van een andere partij om op een essentieel punt (namelijk dat de klant over zijn geld kan beschikken) goed te kunnen functioneren . Als die andere partij niet reageert blijft Bigbank blijkbaar op de handen zitten en wacht af. Blijkbaar heeft men een slechte partnerkeuze gedaan.

Antwoord van Bigbank
Al jaren hele goede ervaring!
Ik heb al 3 jaar een flexibele spaarrekening bij de Bigbank en erg tevreden. Hou wel rekening met buitenlandse feestdagen als je geld wilt overmeken, maar meestal op werkdagen staat het in 1 dag op mijn betaalrekening. Prima bank en een aanrader!
Je kunt niet bij je geld
Je kunt niet bij je geld. Ik heb drie werkdagen geleden overgemaakt naar mijn tegenrekening en het nog steeds niet ontvangen.

Bigbank is top!
Zeer duidelijke stappen hoe account aan te maken en snelle activatie
Met recht een Bigbank. Gewoonweg TOP(pers)
Ik sluit mij aan bij alle goede reviews. Ook ik had aanvankelijk enige scepsis, maar vanaf het moment van aanmelden, naar identificatie tot openen en beheren van je rekening; het is en voelt allemaal super goed en geeft vertrouwen.
Het verschil met de grootbanken in Nederland is inmiddels simpelweg te groot om deze (Big)bank links te laten liggen.
Een week geleden begonnen
Een week geleden begonnen met flexibel sparen. Een account aanmaken ging soepel en snel. Eerst kleine bedragen gestort en opgenomen - is na 1 dag op de rekening te zien. Nu groter bedrag gestort. Alles ziet er goed uit. Er bestaat geen app, maar de site is duidelijk en in het Nederlands.
Ik zeg doen!
Aanmelden ging prima via een medewerker van het bedrijf dat door Big Bank was ingehuurd. Heb eerst geprobeerd om via Raisin een spaarrekening te openen, maar dat was drama: een Fransman die engels spreekt niet te volgen.
Bij Big Bank snel een rekening geopend, heldere site, op mail reageren ze snel in correct nederlands, geld terugboeken binnen 2 werkdagen. Ik raad alle Nederlandse spaarders aan om de grootbanken te verlaten, het is super eenvoudig.
Interne overboeking
Overboeking per abuis naar mijn spaarrekening in plaats van naar mijn te openen deposito rekening.
Na contact verzorgde de Big bank een interne overboeking.
Complete tijdsverspilling om hier een rekening te openen
Je moet offline legitimeren dmv een medewerker die langskomt. De eerste keer werden we aan het eind vt tijdvak gebeld dat de iPad stuk was of iets dergelijks. De 2e keer hoorden we gewoon niks maar ook geen medewerker gezien.
Zo een slechte service voor t openen van een rekening......
Een tevreden spaarder erbij
Op 1 april (geen grap) heb ik mij geregistreerd, op 4 april AMP identificatie vastgesteld en op 5 april rekening geactiveerd. Dat is op een snelle en nette manier gegaan. Vragen vooraf m.b.t. het afsluiten van depositos via de helpdesk keurig beantwoord. Duur van overboeken is voor mij geen punt. Het enige 'vreemde' puntje is, dat de door jou mee gegeven omschrijving bij het overboeken naar Bigbank niet wordt weergegeven. De standaard tekst is namelijk "Overboeking ontvangen", de medewerker kan de originele omschrijving wel inzien. Wellicht wordt dat in de toekomst aangepast.
Al met al een zeer goed gevoel over deze bank
Erg blij met deze bank
Goede bereikbaarheid en erg klantvriendelijk.
De bank neemt heel goede…
De bank neemt heel goede beveiligingsmaatregelen. Persoonlijke identiteit wordt door bezoek aan huis gecontroleerd. Uitstekend! De rentevergoeding is prima, de persoonlijke bankomgeving is mooi overzichtelijk.
Overboekingen naar tegenrekening binnen één dag zou fijn zijn. Is nu twee dagen. Fijne bank om bij te bankieren.
Zeer tevreden
Het openen van een spaarrekening is eenvoudig en verloopt soepel. Identificatie is een stuk eenvoudiger dan bij sommige banken.
Goede telefonische bereikbaarheid (tijdens kantooruren, dwz alleen tussen 8.00 en 15.00 uur!).
Toen ik een bedrag van mijn spaarrekening wilde gebruiken om een deposito te openen, kreeg ik snel telefonisch antwoord op mijn vraag. Ook nog een mail ontvangen waarin stap voor stap beschreven stond hoe ik dat moest doen.
Helder en duidelijk.
Een tevreden klant
Ook ik ben een tevreden klant bij BigBank. Wel eerst getwijfeld maar in Nederland krijg je haast niks voor je spaargeld. Dus iedere dag verlies ik geld als ik het in Nederland laat staan. BigBank handelt alles supernetjes af. De website is helder en alles valt onder het Estse garantiestelsel wat Europees gedekt is. Voor mij dus geen verschil met een Nederlandse bank.
Onlangs klant geworden
Onlangs klant geworden, voor een deel van mijn spaargeld. Deposito voor 1 jaar vast. Loopt erg soepel, keurige berichtgeving in het nederlands. Online omgeving ziet er goed uit. Erg tevreden over de 1e indruk.
Klantenservice telefonisch niet bereikbaar tijdens aangegeven tijden.
Op verschillende (werk)dagen overdag het (020) klantenservice nummer, zoals op de website vermeld, gebeld. Telkens voicemail dat de klantenservice op dit moment gesloten is en dat ze tussen 8 en 17 uur bereikbaar zijn. Terwijl ik telkens ruim binnen die tijden bel.
Mijn ervaringen met Bigbank tot nu zijn…
Mijn ervaringen met Bigbank tot nu zijn uitstekend.
Best wel even eng om voor het eerst over de grens te bankkieren maar dat was snel voorbij. Van aanmelden tot het openen van de rekening ging uitstekend. De bank doet wat het belooft, binnen de gemaakte afspraken en de tijd die hier voor staat. Let wel op in Nederland maak je het geld over naar je spaarrekening. Bij deze bank maak je eerst een contract aan voordat je het geld overmaakt. Contact gehad met de klantenservice en ook hier werd ik netjes en correct geholpen. Dus wil je een leuke rente op je spaargeld dan weet je waar je dat kan doen. Daar kunnen de Nederlandse banken nog eens wat van leren.