Wij zijn nu een aantal jaren bij deze bank en dat bevalt ons prima. De persoonlijke identificatie was voor mij juist prettig, daar ik niet aan vaste tijd gebonden was. Identificeren met de telefoon bi... Toon meer
Ik vind het erg prettig dat Bigbank de identificatie van nieuwe klanten door een echt mens laat doen ipv digitaal; zo hoef ik geen kopie van m’n paspoort te versturen en dan maar te hopen dat ie niet... Toon meer
Beetje spannend… voor mij als normaal Nederlandse banken spaarder. En alles is goed gegaan. Heel goed hoe ze de communicatie doen via de mail bij mij als nieuwe klant. Alle processtappen kloppen. O... Toon meer
Ten eerste duurde het meer dan 1 week voordat ik een afspraak kon maken dat AMD langs kon komen. Die komen vervolgens zonder enige vooraankondiging zo'n 1.5 uur te vroeg ondanks opgegeven bezorgblok o... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Bigbank biedt in Nederland sinds januari 2012 via internet spaardeposito’s aan voor particulieren met looptijden van 1 tot en met 7 jaar en 10 jaar. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en er worden geen servicekosten berekend. Nederlandse klanten kunnen telefonisch of per e-mail met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. De deposito’s van Bigbank vallen onder garantiestelsel in Estland. Dat is net als het Nederlandse garantiestelsel gebaseerd op de EU-richtlijn. Deposito’s worden onder het garantiestelsel gegarandeerd tot een bedrag van EUR 100.000 per klant, inclusief de rente. De stabiele financiële resultaten van Bigbank tonen aan dat het bedrijfsmodel van de bank solide en economisch duurzaam is. In het kader van de verzwaarde kapitaaleisen voor banken zoals die zijn vastgelegd in de richtlijn Basel III, moeten Europese banken een kapitaalbuffer hebben van tenminste 8 procent. Het kapitaal van Bigbank is bijna driemaal zo hoog en daarmee heeft de bank een zeer stevige basis. Estland, het thuisland van Bigbank, is lid van de Europese Unie en is een euroland. De economie is een van de best presterende in de Europese Unie.
Tartu maantee 18, 10115, Tallinn, Estland
- 020 - 2626962
- klantenservice@bigbank.nl
- www.bigbank.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
Onlangs klant geworden
Onlangs klant geworden, voor een deel van mijn spaargeld. Deposito voor 1 jaar vast. Loopt erg soepel, keurige berichtgeving in het nederlands. Online omgeving ziet er goed uit. Erg tevreden over de 1e indruk.
Klantenservice telefonisch niet bereikbaar tijdens aangegeven tijden.
Op verschillende (werk)dagen overdag het (020) klantenservice nummer, zoals op de website vermeld, gebeld. Telkens voicemail dat de klantenservice op dit moment gesloten is en dat ze tussen 8 en 17 uur bereikbaar zijn. Terwijl ik telkens ruim binnen die tijden bel.
Mijn ervaringen met Bigbank tot nu zijn…
Mijn ervaringen met Bigbank tot nu zijn uitstekend.
Best wel even eng om voor het eerst over de grens te bankkieren maar dat was snel voorbij. Van aanmelden tot het openen van de rekening ging uitstekend. De bank doet wat het belooft, binnen de gemaakte afspraken en de tijd die hier voor staat. Let wel op in Nederland maak je het geld over naar je spaarrekening. Bij deze bank maak je eerst een contract aan voordat je het geld overmaakt. Contact gehad met de klantenservice en ook hier werd ik netjes en correct geholpen. Dus wil je een leuke rente op je spaargeld dan weet je waar je dat kan doen. Daar kunnen de Nederlandse banken nog eens wat van leren.
Aanmelding ging probleemloos
Aanmelding ging probleemloos. Top klantenservice, overboeking ging ook vlot, tot nu toe heel positieve indruk over deze spaarbank.
Aanmelding vlot en probleemloos…
Aanmelding vlot en probleemloos verlopen. Raisin kan hier een voorbeeld aan nemen. Bigbank heeft een goede en duidelijke app. Opgebouwde rente wordt meteen getoond. Nu afwachten in hoeverre Bigbank de internationale rente ontwikkeling kan blijven volgen.
Bij Bigbank ""TOP""
Bij Bigbank was alles vlot en nauwkeurig geregeld , rekening openen was binnen drie dagen rond. Tot nu toe zeer goede ervaring met deze bank en een prima rente. Raisin kan hier nog eens wat van leren, na zes weken was daar mijn rekening pas geopend na diverse mailtjes en veel bellen met klantenservice.
Zeer tevreden
Ik was eerst wat sceptisch (buitenlandse bank) maar heb het toch gedaan alles is vlotjes verlopen als ik iets moest weten klantenservice goed geholpen (jeroen)
Hoge rente om spaarders te trekken en daarna renteverlaging als er genoeg spaarders zijn
Wij hadden zorgvuldig de verschillende banken met elkaar vergeleken en besloten een deel van ons vermogen bij Bigbank onder te brengen.
Echter toen wij de referenties lazen en de reactie van Bigbank daarop besloten wij daar van af te zien.
Immers een bank die de rente verlaagt omdat er teveel klanten op afgekomen zijn, in plaats van een tijdelijke spaardersstop in te stellen, handelt niet omdat de aangeboden rente niet haalbaar is, maar tegen het belang van de spaarders, erger nog, benadeelt de spaarders voor het eigen gewin.
Heel goed
Ik heb goede ervaring met bigbank, goede rente geven vergelijken met andere bank, klantenservice is tot nu toe aardig en behulpzaam.
Prima bank
Prima bank, duidelijke website.
Goede voorwaarden.
Correcte afhandeling.
Vriendelijk en goede service
Vriendelijk aan de telefoon ,als er iets is wordt je goed geholpen
Goede ervar
Nieuw voor mij ; Snelle manier van rekening openen en koppelen,wel met nodige veiligheid omgeven via thuiscontrole. Tot nu toe tevreden.
Bigbank is momenteel relatief de beste spaarbank
Nu de rente weer aan het stijgen is (augustus 2022) en twee banken 0,65% rente geven (vrij opneembaar) heb ik de proef op de som genomen en een aantal spaarrekeningen in het buitenland geopend (in de Eurozone). Tot nu toe bevalt Bigbank het beste:
- ze biedt momenteel de hoogste rente;
- de website is overzichtelijk, navigeert makkelijk en alle relevante informatie staat er op (ook bijvoorbeeld de opgebouwde rente);
- je kunt zonder valuta verliesdagen geld storten (mits de opdracht voor de middag is verstuurd staat het dezelfde werkdag bij Bigbank op de rekening) en ook opnemen (wel 3 wachtdagen - zie verderop);
- Je kunt meerdere tegenrekeningen tegelijk hebben. Hiervoor moet je wel eerst een bedrag hebben gestort op je Bigbank rekening en elk van deze tegenrekeningen moet op jouw naam staan.
- De tegenrekening mag ook een betaalrekening van N26 of Revolut zijn, welke respectievelijk een Duitse (DE) en een Lithouwense (LT) IBAN hebben. Zo lang de tenaamstelling maar overeenkomt met de tenaamstelling van jouw Bigbank rekening.
Er zijn wel twee aandachtspunten waar je rekening mee moet houden (beide hebben te maken met de wettelijke taak van het voorkomen van fraude/witwassen van geld):
1. bij het openen van je (eerste) rekening komt er echt iemand fysiek langs om je identiteit te controleren. Dat lijkt me overigens erg duur, maar het kostte me niets. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt en voelt een beetje raar, maar het werkt beter dan al die ingewikkelde on-line procedures bij banken als Raisin, Openbank, N26 of Revolut.
2. Bij het opnemen van geld moet je drie dagen wachten voordat het geld op je rekening staat. Je krijgt er nog wel rente over, maar als je direct over het geld wilt beschikken, kun je beter een extra spaarrekening bij een andere (Nederlandse) bank nemen. Het geld staat op je tegenrekening bijgeschreven op de dag dat deze geen rente meer geeft bij Bigbank.
Prima spaarrekening
Prima ervaringen met de spaarrekening en deposito. Hoge rente en overboekingen gaan vlot
Ik ben al jaren klant bij Big Bank om…
Ik ben al jaren klant bij Big Bank om meerdere redenen. Onder andere vanwege de gebruiksvriendelijke website, de vaak hogere rente dan bij de Nederlandse banken, klantenservice is goed bereikbaar en erg behulpzaam.
Kortom alles klopt gewoon! Een voorbeeld voor Nederlandse banken .
Iemandblokkeert alles naam dusty…
Iemandblokkeert alles naam dusty lodewijcks
Voor het wijzigen van je bankgegevens…
Voor het wijzigen van je bankgegevens lijkt dit heel erg moeilijk te zijn, aanpassingen lukken gewoon niet. Ook de medewerker aan de telefoon kan dit niet. Er is dan een case numer aangemaakt, zodat dit via de backoffice geregeld kan worden. De boetes lopen dan wel erg op. Bij andere banken lukt dit wel. Als je dit wilt wijzigen wordt dit grijs en kun je er niet bij.Ik ben daar als klant heel erg in teleur gesteld. Erg klant onvriendelijk dat is dan ook zacht uitgedrukt.
Tevreden
Ik heb alles in goede orde een op de afgesproken tijd ontvangen
Leuk sparen met rente
Makkelijk om een spaarrekening te openen. Leuk voordeeltje is dat je rente ontvangt over het gespaarde bedrag. Als je geld wilt opnemen duurt het twee werkdagen voordat het op je lopende rekening staat, ik vind dit ideaal, want het zorgt ervoor dat ik minder snel even wat van mijn spaarrekening af haal.