Canyon Reviews

49.339

4,5

Prima fiets gekocht, wel wat lastig om een proefrit te plannen bij zowel de vestiging in Eindhoven als in Rotselaar, België. Test fiets in Belgie was niet aanwezig ondanks bevestiging van vestiging Ei... Toon meer

Superproduct! Mijn liefde voor Canyon is ontstaan door een vriend, en inmiddels ben ik zelf groot fan. De prijs-kwaliteitverhouding is wat mij betreft moeilijk te evenaren. Ik blijf het bijzond... Toon meer

Goede, mooie spullen. Zeer goede prijs-kwaliteit. Minpuntje: heel veel is niet op voorraad waardoor je niet alles wat je wil in 1x kan bestellen en je daardoor mogelijk verzendkosten betaalt.

Prijs/kwaliteit voor mij de beste fietsen die je momenteel kan kopen. Wij hadden al 2 Canyon Pathlite trekking fietsen en nu is er nog een E-MTB bijgekomen. Ik heb hem in de sale met €500 korting kunn... Toon meer

1. Fietsenwinkel

Canyon Bicycles GmbH is a German manufacturer of road, mountain, women's, urban, fitness, triathlon and E-Bikes bikes based in Koblenz.

Uitstekend

49K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 89% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(49.339)

5.785 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Super tevreden met mijn nieuwe fiets

Super tevreden met mijn nieuwe fiets. Snelle levering, eenvoudig te monteren. 1 klein puntje van kritiek frame/fiets wordt geleverd zonder boutjes voor de bidon houders. (En de fabrikant van de bidonhouder levert deze ook zonder boutjes :) ) dus dat is net jammer mag voor het bedrag van een nieuwe fiets toch verwachten deze 4 boutjes erbij zitten.

4 juli 2026

Antwoord van Canyon

Hallo Nick, wat leuk om te horen dat de levering van je fiets en de opbouw soepel is verlopen. Wel jammer dat je nog wat boutjes mist. Als je contact met ons opneemt zullen we je voorzien van 4 nieuwe boutjes.

Jouw Canyon crew

Snelle levering en keurig verzorgd.

Snelle levering en keurig verzorgd.

3 juli 2026

Antwoord van Canyon

Beste Jo, Wat fijn dat alles keurig is verlopen, we doen het niet voor minder.

We wensen je veel plezier van je nieuwe fiets!

Prima ontvangst

Prima ontvangst. De tijd werd voorzien voor een degelijke uitleg en het stellen van vragen. Gepassioneerde medewerker die wist waarover hij sprak!

2 juli 2026

Dag Jonas,

Bedankt om je feedback met ons te delen. Fantastisch om te zien dat je hebt genoten van je bezoek aan Canyon. We wensen je alvast veel rijplezier toe op je nieuwe Canyon bike.

Jouw Canyon Crew

snelheid ook al is het antwoord niet…

snelheid ook al is het antwoord niet wat ik gehoopt had max tandwiel achter grail grx is dus 34 en 36 is niet mogelijk?

1 juli 2026

Hallo Jack,

Als we het goed hebben heeft jouw Grail een GRX 825 derailleur, deze heeft een bereik tot 36 tanden achter. Met dat verzet zou je de meeste heuvels moeten kunnen pakken!

Veel plezier van jouw Grail,

Zeer tevreden

Tweede keer dat ik een fiets heb besteld: snelle levering, duidelijke instructies hoe de fiets in elkaar te zetten, mooie en goede fiets. Goede prijs-kwaliteit-verhouding. Klantenservice is ook keurig, mijn ervaring is dat ze vriendelijk zijn en snelle reactie geven. Bij mij was er verwarring over of een bepaald onderdeel bij de fiets geleverd werd. Dit bleek niet zo te zijn, maar toen ik dit navroeg, hebben ze het onderdeel alsnog opgestuurd, hele goede service.

24 juni 2026

Antwoord van Canyon

Wat fijn om te vernemen dat het hele proces van bestellen naar verzending tot aan het contact met de klantenservice soepel is verlopen. We wensen je veel plezier van je nieuwe fiets!

Heel goed geholpen in Amsterdam

Na een bezoek bij een service center heb ik een kortings code gekregen
Fiets besteld en binnen een week al in huis echt top

1 juli 2026

Antwoord van Canyon

Beste Ed, wat fijn dat je na het bezoek aan de service locatie in Amsterdam de juiste keuze hebt kunnen maken en met een leuke korting de fiets hebt kunnen bestellen. We wensen je heel veel plezier van je nieuwe bike!

Jouw Canyon crew

Prijs, kwaliteit zeer goed. Professionele dienstverlening

Prijs/ kwaliteit zeer goed. Professionele dienstverlening

30 juni 2026

Hi,

Heel fijn om te vernemen dat u tevreden bent over de aankoop van uw nieuwe Canyon bike. Bedankt om de tijd te nemen om je ervaring te delen. We wensen je alvast veel fijne ritten toe!

Nooit nog een fiets on line

Conclusie: koop geen fiets on line, ga naar een zaak met een goede service en betaal desnoods iets meer.
De dienst na verkoop laat te wensen over.
Ik vroeg hen om op te zoeken welke reserve derailleurhanger op mijn fiets past en kreeg verkeerde informatie.
Nooit nog een fiets on line

15 mei 2026

Dag Thomas,

Bedankt om je ervaring met ons te delen. We vinden het zeer jammer om te vernemen dat je niet helemaal tevreden bent. We proberen steeds de beste service te bieden zowel voor als na de aankoop en zowel online als offline.

Er zijn verschillende manieren om de juiste vervangonderdelen te vinden:
- via de Canyon app
- via de zoekfunctie op basis van het framenummer: https://www.canyon.com/nl-be/gear/bike-parts/spare-wear-parts/
- bij een van onze service partners in jouw buurt of bij de Canyon Factory Service in Rotselaar: https://www.canyon.com/nl-be/klantenservice/reparatie-vervangonderdelen-garantie/bike-service-finder.html

Als er foutieve informatie blijkt te zijn gegeven, zetten we dat uiteraard graag recht voor jou. Aarzel niet om ons technisch team te contacteren, of langs te komen in de Canyon Factory Service in Rotselaar.

We hopen hiermee jouw vertrouwen in onze kwaliteit en onze service alvast te hebben verzekerd. En uiteraard hopen we dat je wel tevreden bent over de Canyon bike die je aankocht.

Top service

Top service, ze nemen daar de tijd om je alles uit te leggen.

22 juni 2026

Dag Eddy,

Bedankt om je ervaring met ons te delen. Fijn om te vernemen dat je tevreden bent over de service die we je hebben geboden tijdens de aankoop van je nieuwe Canyon bike. Fijne rit!

Jouw Canyon Crew

Prachtige fiets heel tevreden maar als…

Prachtige fiets heel tevreden maar als je dan plat rijd zit er een binnenband bij die niet past.
Voor deze prijs had ik wel verwacht dat dit in orde was.

21 juni 2026

Dag Ricardo,

Fijn om te vernemen dat je tevreden bent over de Speedmax die je bestelde. We konden via deze weg niet alle informatie vergaren over welke binnenband er juist voorzien is, maar vul gerust ons contactformulier in om na te gaan of er een vergissing is gebeurd.

Ons technisch team zal blij zijn om jou te kunnen helpen: https://www.canyon.com/nl-be/customer-service/contact/

We wensen je in elk geval veel rijplezier en geen lekke banden toe!

Goede en snelle service

Goede en snelle service. Inclusief een goed product, het belangrijkste

19 juni 2026

Beste Laura,

bedankt voor deze mooie review, god om te lezen dat je nieuwe fiets zo goed bevalt. We wensen je hier heel veel mooie kilometers op.

Prachtige fiets, maar service bij Canyon Eindhoven ondermaats

Prachtige fietsen, maar 'CFR' / premium onwaardige service bij Canyon Eindhoven voor mijn Aeroad.

Begin december '25 kocht ik een Canyon Aeroad CFR (topsegment). Een absolute droomfiets waar ik hard voor heb gewerkt. Mijn keuze viel specifiek op Canyon vanwege de aanwezigheid van het Service Center in Eindhoven. Helaas werd ik begin april buiten mijn schuld om geconfronteerd met een crash door een afgebroken stuur van mijn voorganger, met een sleutelbeenbreuk en flinke schade aan de fiets tot gevolg.

Wat volgde bij het Service Center in Eindhoven was een herstelproces van maar liefst twee volle maanden (kostenpost: voor bijna de helft van de waarde van de aankoop), waarin de communicatie en planning zwaar ondermaats waren voor een merk en fiets in dit segment.

De belangrijkste pijnpunten:

Slechte interne communicatie: Afspraken over terugkoppeling na de inspectie werden niet nagekomen (ik moest er zelf achteraan bellen). Weken later bleek bij telefonisch contact dat de medewerker niet eens wist over welke fiets het ging, en dat mijn schriftelijke akkoord voor de reparatie nog niet eens in het systeem was verwerkt.

Rigide planning ten koste van de klant: Canyon plant een fiets pas in als álle onderdelen binnen zijn. Omdat één shifter en voorwiel vertraging opliep, stond mijn fiets wekenlang stil. Pas toen ik zélf met het initiatief kwam om de shifters niet te vervangen (het was slechts optische schade) maar los mee te leveren en alleen de rubbers te vervangen, kwam er schot in de zaak.

Zelf logistiek oplossen: Ik heb uiteindelijk zelf online remrubbers moeten bestellen en aanleveren, en ook een passend zadel moest ik zelf elders regelen omdat Canyon het niet kon leveren.

Klantvriendelijkheid en de 'korting': Vlak voor oplevering bleek de Continental Aero111 voorband niet op voorraad. Er werd een GP5000STR aangeboden met een "korting" naar €50 ten opzichte van de adviesprijs. Een snelle blik op internet (o.a. Mantel) leert dat deze band daar standaard voor €56 over de toonbank gaat. Bij diezelfde winkel is de Aero111 direct leverbaar. Dit voelt na twee maanden wachten niet als een servicegebaar, maar als een magere goedmaker.

Toen ik de fiets ophaalde, stond deze weliswaar netjes klaar inclusief de schadematerialen. De monteurs hebben prima werk geleverd (fijn ook dat de aandrijving clean is gelaten zodat ik mijn eigen kettingwax kan aanbrengen).

De afhandeling aan de balie was echter koel; er kon geen fatsoenlijk excuses vanaf voor de enorme vertraging in het hoogseizoen.

De Aeroad CFR is een waanzinnige machine, maar de serviceorganisatie erachter is star, communiceert slecht en behandelt klanten die enorme bedragen bij ze stukslaan als een nummertje. Hopelijk gebruikt Canyon Service Center deze feedback om dit hele proces naar een hoger niveau te tillen.

16 juni 2026

Beste Tom,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor deze uitgebreide feedback, hopelijk ben je inmiddels volledig hersteld van de sleutelbeenbreuk en heb je al wat kilometers kunnen maken. We zijn binnen Canyon Nederland allemaal fietsliefhebbers en we begrijpen hoe vervelend het is als je niet kunt fietsen op jouw droomfiets. Zeker als die door een ongeluk dermate beschadigd is geraakt.

We zullen jouw feedback over onze interne communicatie intern bespreken zodat we dit in de toekomst naar een hoger niveau kunnen tillen. Een reparatie van deze omvang is afhankelijk van meerdere partijen en we hebben bij het herstellen van jouw fiets inderdaad vertraging opgelopen. Dit is iets wat we betreuren, maar helaas is dit onvermijdelijk in het hoogseizoen. We waren daarom blij om te kunnen melden dat we de werkzaamheden eerder konden afronden dan op de planning stond.

We snappen dat de optelsom voor jou veel te lang heeft geduurd. We hopen echter dat je hebt gemerkt dat we er achter de schermen alles aan hebben gedaan om je zo snel mogelijk op de fiets te helpen.

We wensen je nog een hele mooie zomer met jouw mooie Aeroad, hopelijk kan je er inmiddels pijnvrij van genieten.

Canyon Aeroad CFR SLX 8 AXS

Canyon Aeroad CFR SLX 8 AXS gekocht.
De fiets is top om mee te rijden maar kraakt al vanaf de eerste rit in de balhoofdbuis.
Moet al voor de tweede keer naar het service center. Hopelijk wordt het probleem nu wel deftig opgelost.
Jammer dat een fiets uit deze prijscategorie zo geleverd wordt.

16 juni 2026

Dag Pieter,

Bedankt om jouw ervaring met ons te delen. Enorm vervelend om te vernemen dat er een probleem is met jouw nieuwe fiets. Onze excuses hiervoor. We doen ons uiterste best de enkel de allerhoogste kwaliteit aan te bieden. Het kan helaas steeds voorvallen dat er alsnog een technisch probleem zich voordoet.

We zien dat je intussen opnieuw zou zijn langs geweest in de Canyon Factory Service. We hopen dat het probleem daarmee is verholpen.

U bent in de toekomst ook steeds welkom bij een van onze Service Partners in uw buurt. Zo kan u een verdere verplaatsing uitsparen.

We wensen u in elk geval alvast veel rijplezier en veel onbezorgde kilometers toe op uw prachtige Aeroad.

Jouw Canyon Crew

Het gehele proces van selectie t/m…

Het gehele proces van selectie t/m levering was top.

15 juni 2026

Hallo Rene,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor deze mooie review, we wensen je veel mooie kilometers op je nieuwe fiets!

Jouw Canyon crew

Prima telefonische hulp, snelle levering.

Goede telefonische hulp, snelle levering. Zeer tevreden met de nieuwe Aeroad fiets. Afgelopen 8 jaar zeer tevreden over Canyon. (1ste endurance fiets)

14 juni 2026

Hallo Beate,

Wat leuk om te lezen dat de service goed is bevallen. We wensen je veel plezier van je nieuwe Aeroad!

Blije fietser.

Jammer genoeg altijd iets mis met de levering van een nieuw product. Echter wordt alles wel netjes en met een vriendelijke service weer geregeld. Ben een blije fietser!

13 juni 2026

Antwoord van Canyon

Beste Stefan, jammer dat er iets niet goed is gegaan bij de levering. Weet dat je bij eventueel een volgende fiets je kan kiezen om deze door ons of een servicepartner op te laten bouwen zodat je hier niet mee te maken krijgt. Goed om te lezen dat alles desondanks netjes is opgelost.

We wensen je veel plezier van je nieuwe gravelbike!

Jouw Canyon crew

De producten zijn van hoge kwaliteit…

De producten zijn van hoge kwaliteit en er is ook een snelle levering!

13 juni 2026

Hi Luc,

Bedankt om je ervaring met ons te delen. Onze kwaliteitseisen zijn zeer hoog. Bedankt dat je onze inzet weet te waarderen. We wensen je veel rijplezier toe!

Kwalitatief goed.

Goede service en kwaliteit.

10 juni 2026

Hallo Leo,

Bedankt voor deze feedback, we wensen je veel plezier van je nieuwe fiets!