Tsjah... helaas is het minimale 1 ster
Center Parcs Le Lac d'Ailette
Nou, daar gaan we dan na een weekje Center Parcs in Frankrijk...
We hebben een huisje geboekt a 2500 euro voor een week. Best stevig aan de prijs, maar goed. De kinderen vinden aquamundo leuk.
De issues:
1. Er wordt geadverteerd met "Premium" cottage. We hebben geen idee wat Premium bij CP betekent. Het had beter kunnen zijn "achterstallig en slecht onderhouden cottage zonder airco en schoonmaakservice" cottage.
2. Zon schijnt, huisje warm, geen airco (kak, die hadden we wel verwacht in Premium cottage), dan maar ramen open, geen horren, muggen binnen. Lekkere nachtrust dus. Muggen kerkhof.
3. Schimmel in wasbakken. Zelf maar chloor gehaald om het iets of wat frisser te maken.
4. Defecte wc boven. Bleef stromen. Dus iedereen 's nachts maar naar beneden of de nekbreektrap zonder licht.
5. Alles absurd duur. Bolletje ijs 3,90. Pilsje 250ml 5,50. Even half uurtje klimmen voor de prijs van een week boodschappen.
6. Personeel spreekt nauwelijks Engels. Ze kunnen Frans tegen me praten, maar geen flauw idee wat ze zeggen. Engels is toch wel een vereiste zou je zeggen, maar nee hoor. Bijna geen 1 van de medewerkers.
7. Kinderen hadden zin in het bubbelbad die in het "Premium" huisje aanwezig was, u raadt het al. Doet het niet, kinderen teleurgesteld.
8. Spinnen... en spinnenwebben... oja... en spinnen. De eerste avond van groot tot klein gevangen. En niet 1 of 2. Maar handjes vol. Iets met schoonmaak.
9. Het terras bij de cottage is al even niet schoongemaakt, dat was al een aantal weekjes/maandjes geleden denk ik.
10. Het stokbrood (oftewel, de houten knuppel) en de croissants waren niet heel Frans te noemen die in de winkel te koop waren. Van het stokbrood kreeg je zere kaken en de croissants waren zoals bij de Nederlandse Jumbo. Zeer slecht voor de prijs de je betaald. Op 10 minuten rijden zat een echte bakker, die verkocht wel gewoon goed spul.
11. Aquamundo is ooit gebouwd en dat was het. Onderhoud en dingen vervangen kennen ze daar niet blijkbaar.
12. Keuken van de cottage was erg oud. Scheur in het keukenblad (lekker voor de schimmels ed), deurtjes half naar de vaantjes en vieze kit in de wasbak.
13. Autovrij park... alles behalve.
14. Spullen gestolen, en ja, eigen verantwoording. We zijn vertrokken om 10:00 en vergeten de parfum en gezichtscrème mee te nemen van het bed boven. Samen toch iets van 125 euro, dus de moeite om even te appen met CP. Om 12:45 een appje gestuurd dat er nog spullen liggen op het bed. Blijkbaar direct iemand gaan kijken en je raad het al... er ligt niets meer. Nieuwe bewoners mogen er na 13:00 pas in bij vroege incheck. Nogmaals aangegeven dat degene die na ons in het huisje is geweest die spullen moet hebben gevonden. Maar als antwoord "niets gevonden, eigen verantwoording". Dat klopt vast allemaal, maar dit voelt toch als diefstal. Het is een mooie afsluiting van de review/week vakantie.
We hebben de kinderen laten kiezen tussen CapFun en CP... de volgende keer kiezen wij maar weer, En dat wordt, ik vermoed, nooit meer een CP.
Na even Googlen blijkt CP onder (of naast) Pierre et Vacances te vallen. En wie zijn de eigenaren van PeV, juist, aandeelhouders. Rendement... weinig service en weinig investeren. Het interesseert ze vast geen ene malle moer dat alle CP reviews gemiddeld een 1,5 ster hebben. Bizar slecht dus.
Hierbij weer 1 ster en tot nooit meer.
19 juli 2025