Detur Sverige Reviews

TrustScore 3 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Res absolut inte med detur!!! Vi har vart kontakt med dom arn råd o rön gällande en resas återbetalning tom skickat till kronofogden, mattias som är sverigechef, sitter å ljuger hela tiden, så ja varn... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag har rest med gamla och nya detur. Nöjd med båda två. Vi reste till turkiet till blue wave suite hotel i september. Bra hotel med OK mat. Det enda som var dåligare nu var transfer som vi inte kun... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Reisbureau

Geschreven door het bedrijf

Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

9 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Sämsta resbolag

Det är sämsta resebolag ingenting som stämmar allt vart tvärtom om man bokar via Detur set som du kasta dina pengar i havet

4 september 2022

Kortreklamation

Vill precis som någon tidigare skrivit tipsa om kortreklamation via banken för pengar som inte betalats tillbaka av detur i tid. Har inte fått svar på min ansökan men banken lät väldigt positiv.

Har mailat och ringt flera gånger angående mina pengar men ingenting händer från deturs sida.

1 september 2022

Rena skämtet

Rena skämtet . Köpte resa till min mor o far på hennes 65års dag. 4 stjärnig all-inclusive. Väl på plats i Alanya var det inte ens 2 stjärnig . Finns massa bilder för den som är intresserad . Toalettsitsen var sönder och det ligger gammal gult kiss på kanterna. Bajsränder i toaletten . Fläckar på luckan . Nån hade spottat eller ännu värre på väggen och ena lampskärmen. Ena gamla tyg fåtölj i ena hörnet med fläckar i . Sänglakan som inte va likadana och fläckiga samt låg hår på. Detta är alltså deras så kallade 4 stjärniga erbjudande. Enligt personalen på plats så är det 4 stjärnor turkisk standard. MEN vi köper ju biljetterna i Sverige och där står det 4 stjärnor era idiotier annars hade jag inte köpt biljetterna och förstört hennes födelsedag. Har mailat de om detta för 9 veckor sen ännu inget svar annat än att de återkommer. Skadanlöst så red med nån annan bolag istället för att stoppa pengar i deras fickor

30 augustus 2022

Bluffföretag

Bluffföretag, la in två fakturor på mig och sa att dem löst det fast dem ej gjort det! Dem ville alltså att jag skulle betala dubbla, sedan vägra dem ta bort fakturan!
Boka inte via dem!!!!

29 augustus 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bluff företag boka inte med dem

Bluff företag boka inte med dem. Har blivit avbokad 4 ggr och de bokade om mig till Turkiet fast jag skulle till Rhodos.
Har väntat på återbetalning som inte kommer, trots att jag ringer varje vecka så skyller de på något.
De fortsätter att boka o ta betalt fast de hade bytt flygbolag och avgång i våras. Jag ringde och de sa att resan skulle gå enligt biljetten men ack nej när det närmade sig blev man avbokade, 2 alternativ allt utan att man skulle få sina pengar åter.
Nä vill ni komma iväg på semester så boka inte med DETUR.

29 augustus 2022

Usch säger jag bara!

Usch säger jag bara, riktiga bedragare! Ni har samarbeten med hotell som ni vet har ljugit om sina stjärnor. Jag har en inspelning där flertal anställda uttrycker att hotellet köpt sina stjärnor. Det är egentligen ett 2 stjärnigt! Efter 3e dagen valde jag och min partner att ta in på annat hotell.

Ett 2 stjärnigt hotell är okej , om det är det man är ute efter !

Vi såg kocken hälla tbx mat från tallrik in i buffén igen , två gånger !?!?!? Personalen var otrevliga och hotfulla, vi hitta kackerlacka i lobbyn bland sofforna.

Ett riktigt mardrömshotell och jag hoppas detta företag juridiskt får stå till svars till hur man kan lura sina kunder på detta sätt. Fy skäms på er .!

Ni som läser dessa recensioner, snälla gör inte samma misstag som mig. Jag undvek att bry mig och tänkte att folk bara ville förstöra ryktet för flygbolaget och hotellet som dom har samarbete med. Men allt negativt jag läst har stämt och verkligheten är värre. Lägg på en tusenlapp och bo på 5 stjärniga hotell via bokningsbolag som vi svenskar brukar resa med.. Detur är en maffia organisation som bedrar sina kunder !..

25 augustus 2022

Katastrof resa till Alanya

Vi har varit till Alanya den 8 aug 2022 och första kvällen fick vi ett rum men dubbel säng som var jätteliten för 3 personer plus 4 resväskor trots att vi har bokat ett rum men 3 sängar med halvs utsikt och rummet hade inga fönster och Ac funkade inte. Otrevliga personalen, dålig Wi-Fi som vi har köpt själv från hotellet men funkade inte och när vi sa till receptionen då var killen jätte otrevlig mot oss och ville börja bråka. Jätte smutsig hotel( Kelopatra beach hotel) dålig mat som de bara blanda de gamla mat från några dagar sen och flera personer blev magsjuka plus mitt barn
Vi har inte ätit mat 4 sista dagar och köpte själv mat och dricka oavsett vi har köpt all-inclusive
Det luktade avlopp alla toaletter som var bredvid receptionens och bredvid polen som fanns ett bar som såg inte ut som ett bar ( toalett) 😅
Det var katastrof

19 augustus 2022

Blufföretag

Bokade resa till Rhodos, när planet landat säger de att vårt hotell är överbokat och att vi ska bo på ett annat. Ingen annan info, ingen ursäkt. När vi själva tar reda på information visar det sig att hotellet ligger i en helt annan stad och har betydligt lägre standard än vad vi bokat. Personal på plats svarade varken på mejl eller telefon, huvudkontoret brydde sig inte och hänvisade endast till personal på plats.

Vi var flera från samma flyg som bokat samma hotell och blivit flyttade till det nya. På nya hotellet fanns även resenärer från tidigare ankomster som varit med om samma sak. Verkar vara något detur satt i system.

När vi haft kontakt med Detur efter resan säger de att de måste kolla med sin personal på plats så att det vi säger stämmer, är noga med att påpeka att vi inte har en självklar rätt till kompensation och att det kan ta upp till 8 veckor att få svar.

17 augustus 2022

Försenade Betalningar & Falsk Marknadsföring

Som många andra beskriver, lockpriser till en början. Man beställer tågbiljetter för att anpassa sig efter resan för att sedan få ett mail att man flyttat fram avresedatum pga Ej Påfyllt plan.

Avbokar men då börjar problemen. 14 dagar är återbetalningstiden enligt Svensk Lag och dessa uppfyller inte Detur, kolla på Konsumentverket så har dom massvis av ärenden och Konsumentverket har påbörjat sitt ärende mot Detur.

17 augustus 2022

Underbar service via telefon

Underbar service via telefon, alltid lika vänliga och hjälpsamma. Jag åkte på min första resa med Detur, en skattjaktsresa som jag var orolig över efter att ha läst alla recensioner. Hade bokat via Ängelholm. Några månader innan avresa fick jag ett Mail om att denna resa inte kunde gå av stapeln utan jag fick ett erbjudande om avresa från Köpenhamn en dag senare som jag tog. För 6000kr 4 pers All-inclusive så har jag inte mage att klaga! Vi blev mätta och släckte törsten varje dag, hotellet (Catty Cats Garden) var fräscht. Rena helt ok rum med balkong. Trevlig personal, lite ensidig buffé, men väldigt välsmakande. Vi gick inte hungriga! Har precis beställt nästa års semester i Side med Detur. Dock ett lite finare hotell nästa gång, bara för att det är så billigt så jag känner faktiskt att jag kan unna mig det. Tack Detur

16 augustus 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ett bluff företag helt enkelt

Ett bluff företag helt enkelt. Samma sak för oss som för alla andra,den bokade resan som vi skulle åkt på i juli,avbokades i början på juni,"pga för få bokningar". Några pengar för den inställda resan har jag inte fått än,
är snart 3 månader sedan. Det enda svar man får är att ekonomiavdelningen fått alla uppgifter men har mycket att göra.BS.Det är ett bluff företag helt enkelt.och inte värt ens 1 stjärna. Nu har vi bokat en resa i januari med Ving. Som går att lita på

16 augustus 2022

KATASTROF

KATASTROF! Vi bokade en charterresa till rhodos med transfer. i slutet av veckan så får vi veta att vi ska bli omplacerade till ett annat hotell som ska vara "likvärdigt" och efter försök att få kontakt med detur personalen så får vi information om att vårt rum blivit DUBBELBOKAT!!! Det nya rummet som vi fick i det nya hotellet var inte ens i närheten av det vi hade innan! Det va mögel i rummet och det tittade in rakt i en annan byggnad (nån enstaka meter bort!) Vi hade kontakt med detur för att försäkra oss att transferen skulle hämta oss på rätt hotell och de sa till oss 3 gånger att dom har meddelar chauffören. Och där satt vi utanför hotellet kl 02 och väntade i 2h på att bussen skulle komma.... tillslut fick vi ta taxin till flygplatsen... vi har ännu inte fått några pengar/kompensation för allt vi fick gå igenom... BOKA ALDRIG MED DETUR!

13 augustus 2022

Önskar jag kunde betygsätta 0 stjärnor

Önskar jag kunde betygsätta 0 stjärnor. Bokade i april en resa till Rhodos från Landvetter 12/9. I onsdags kom mailet vi väntat på efter att ha läst alla dåliga recensioner. Resan inställd pga för få bokningar. Tilläggas bör att det inte gått att boka 12/9 från Landvetter på cirka tre veckor, så hur de hade tänkt att folk skulle boka på sig är ett stort frågetecken, önskat pengarna tillbaka men inte fått så mycket som ett mailsvar i respons. Blufföretag. Köper du en resa på Detur så se det lite som ett dyrt lotteri. Har du tur kommer du iväg, men mest sannolikt får du stanna hemma- lite fattigare.

13 augustus 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sååå trött på detta företag

Gjorde 2 bokningar med Detur till Rhodos I augusti 2021. En bokning för mig och min man samt en bokning för mina barn 3 pers. Vi 5 skulle åka till Rhodos den 12 augusti i år 2022. Den 1 juni 2022 avbokas resan med motivering att det var för få bokningar. Den 18 juli 2022, samma dag jag gjorde ett inlägg här betalade dom tillbaka pengar för ena bokningen. Har fortfarande inte fått betalt för den andra bokningen.
Gjorde dessa bokningar med en dags mellanrum.
Dessutom fick jag återbetalning för den jag Bokade sist men inte den jag Bokade först. Mycket märkligt.
Har gett dom många chanser. Nu blir det kronofogden imorgon.
Boka gärna men var beredd på att inte få tillbaka pengarna på läääänge eller inte alls om resan blir inställd.

11 augustus 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bokade resa 21/9 2021 till Kreta som…

Bokade resa 21/9 2021 till Kreta som skulle avgått 15/9 2022 från Visby. Blev inställt o h blev erbjuden samma resa och samma pris 3.538 ,för 2/pers.från Arlanda i stället. Den resan har blivit framflyttad 2 ggr. Jag avbokade redan när resan blev inställd och blev erbjuden att få återbetalning. Väntar sedan i maj på pengarna. Det värsta är att detur fortfarande går ut med billigare resor för nästa år.
Inget bra föredöme för en resebyrå.

10 augustus 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Spädbarn misshandlad av deturs personal

Vi checkade kl 16.00 in med våran dotter som är 1.6 år jsc bad om en smögås till henne då vi hade flygit sen 04.00 det sa vi fick vänta tills kl blir 19 de är allt annat all inclusive hotell. Maten är omarkerad min man åt lite tonfisk då den inte syndes i salladen och höll på att dö då han är jätte allergisk,dagen efter fick vi rå sovolaki vilket jag visa i receptionen och de vart arga o otrevliga samma natt spydde jag i 10 timmar. Personalen e sjukt otrevlig förutom 2-3 personer städningen finns inte varje dag gick jag till receptionen och bad om städning, toapapper och handukar ber man inte så städas det inte o när det städar så moppar dem med smutsigt vatten om det ens moppar. I bodde på Akoya Hotellet som vi senare fick reda på att de byter namn och ägare varje år för det får så dåligt omdömme och nu har det nyligen bytt till Crete Paradise och säljs på booking som helpansion ocv inte all inclusive som detur påstår. De fanns ingen underhållning ingen glass till barnen. Detur kan inte hjälpa med att byra hotell eller något annat på plats de kinde inte ens hjälpa med ett rumsbyte. Ocv min dotter som är 1,5 månare blev knuffad i väggen av deturs egna personal mårten Kristensen nu.

8 augustus 2022
Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

All inclusive till Kreta

All inclusive till Kreta. Förväntningarna var låga eftersom priset var lågt och omdömen om Detur var dåliga. Blev positivt överraskade. God mat. God dricka. Bodde på Selini Suite. Rent och fint och fina pooler. Trevlig personal på hotellet. Trevliga guider. Gjorde en utflykt till Knossos som var mycket bra med proffsig chaufför och guide. Allt fungerade bra gällande flyg och transfer.
Går inte att jämföra med exempelvis ett tui blue där det finns bamse club och olika underhållningar under dagen och kvällen såsom vatten gympa och frågesport men man får vad man betalar för. Min resa kostade 23000:- för 3 personer under högsäsong och för det priset var allt toppen!!!!

4 augustus 2022

Dit is Trustpilot