Slechte ervaring met Amersfoort, Reurts. Opdracht was te ingewikkeld, hij heeft de opdracht teruggegeven, de slapjanus. Reurts is zo pissig op mij dat ik een negatieve review heb gegeven, dat hij al... Toon meer
Heb via Domica Amersfoort een flat gehuurd. Zij treden op namens en behartigen de belangen van de verhuurder (logisch). Heb geen enkel moment het gevoel gehad dat dit nadelig was voor mij. H... Toon meer
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Domica Arnhem is een schande
Domica Arnhem is veruit het slechtste beheerbedrijf dat er momenteel is in de Nederlandse huurmarkt. Staan plots in je huis, sluiten zonder aantegeven water af, laten de voordeur open staan, geen communicatie. Dit gebeurt al anderhalf jaar en we zijn nu op het punt gekomen dat wij, als huurders, geen andere optie zien dan 3e partijen in te schakelen om over deze situatie te oordelen. Belachelijk slechte service, beloven vanalles maar komen NIKS na.
5 sterren voor Domica Amersfoort
Heb via Domica Amersfoort een flat gehuurd.
Zij treden op namens en behartigen de belangen van de verhuurder (logisch).
Heb geen enkel moment het gevoel gehad dat dit nadelig was voor mij.
Het was gewoon een correcte zakelijke overeenkomst.
Mails werden snel beantwoord. Mark Reurts was aanwezig bij de bezichtiging.
Ging correct en probleemloos.
Contract ondertekenen ging digitaal middels een organisatie, waarmee ze een contact hebben voor dit soort aangelegenheden.
Kortom:
Een pluim en 5 sterren voor Domica
Ga niet in zee met Domica Venlo
Domica Venlo profileert zich als een makelaar en verhuurder in de regio Venlo, maar mijn ervaring als testamentair executeur na het overlijden van mijn broer schetst een beeld van een organisatie die haar verantwoordelijkheden als verhuurder ernstig verzaakt. De ervaring laat zien hoe Domica Venlo systematisch wettelijke zorgvuldigheidseisen negeert en huurders benadeelt.
Tijdens de afwikkeling van het huurcontract bleek Domica Venlo nalatig in vrijwel elk aspect van de overdracht. Sleutelmomenten zoals de inspecties werden slordig of helemaal niet uitgevoerd. Bij de voorinspectie op 24 mei 2024 had Domica Venlo geen inspectierapport bij zich, een basisvereiste volgens het Nederlandse huurrecht (Artikel 7:224 BW). Hoewel de sleuteloverdracht onvoorwaardelijk werd geaccepteerd, claimde Domica Venlo onverwacht op 4 juni 2024 gebreken, zonder enig bewijs of formeel overleg.
Deze vermeende gebreken werden pas op 24 juli 2024 gevolgd door een kostenoverzicht van €716,04. Deze lijst voldeed niet aan juridische en administratieve correctheid. Het is onduidelijk of deze werkzaamheden daadwerkelijk zijn uitgevoerd, en Domica Venlo kon niet aantonen dat deze tekortkomingen al voor de overdracht aanwezig waren. Deze nalatigheid staat haaks op de plicht om gebreken binnen 14 dagen te melden en huurders een redelijke termijn te bieden voor herstel (Artikel 7:206 BW).
Wat vooral opvalt, is de onzorgvuldige en misleidende communicatie van Domica Venlo. De organisatie beroept zich op ‘eigen procedures’ en vermeende standaardpraktijken, zonder deze te transparant te delen en te onderbouwen. Door pas twee maanden na de oplevering kosten in rekening te brengen en structureel bewijs en overleg te vermijden, lijkt het erop dat Domica Venlo profiteert van de ongelijkheid tussen huurder en verhuurder en er op rekent dat kosten en moeite van een gerechtelijke procedure uiteindelijk de doorslag geven.
Advies aan huurders
Gezien deze ervaring is het raadzaam om niet met Domica Venlo in zee te gaan. Voor degenen die geen andere keuze hebben, is het cruciaal om de volgende maatregelen te nemen:
1. Borgsombescherming: Sta alleen toe dat de borgsom bij een onafhankelijke derde partij, zoals een notaris, wordt ondergebracht.
2. Heldere contractvoorwaarden: Zorg dat in het huurcontract duidelijk staat dat de borgsom binnen 14 dagen na de huurperiode wordt teruggestort, tenzij de verhuurder:
- Een gezamenlijk ondertekend voor- en eindinspectierapport heeft met gebreken.
- Aantoonbaar en tijdig gebreken meldt.
- Huurders een redelijke hersteltermijn biedt.
3. Documentatie: Maak zelf foto’s en aantekeningen van de staat van de woning bij aanvang en oplevering.
Conclusie:
Domica Venlo’s aanpak lijkt gericht op het minimaliseren van eigen verantwoordelijkheden en het maximaliseren van financiële voordelen ten koste van huurders. Deze werkwijze ondermijnt het vertrouwen in de verhuurmarkt en is schadelijk voor huurders die geen juridische middelen of kennis hebben om dergelijke praktijken te bestrijden. Deze ervaring dient als waarschuwing: wees voorbereid en stel duidelijke eisen voordat u met Domica Venlo in zee gaat.
Verlenen werkelijk geen service!!
Durven een flinke prijs te vragen voor servicekosten maar worden NIET verleend. Wij huren nu 2 jaar bij Domica Venlo, gelijk aangegeven wat er hier in huis stuk is en 2 jaar later hebben ze nog niet eens de knopjes van de lamp vervangen, BELACHELIJK! Ze hebben hier na de verhuizing van de vorige bewoners hun spullen uit de kelder gehaald, hier hoefde ik niet bij te staan dus aangegeven wat van ons is, kom terug is ONZE koelkast meegenonen en heb hier voor contact opgenomen wist meneer me te vertellen dat ik lieg?! Bovendien werd de buurt hier als „veilig" omschreven, DUS NIET! Hier zijn in 2 jaar tijd al 3 fietsen (waaronder van ons beide 1) gestolen en hier komt te pas en te onpas jeugd de parkeerplaats op...
Onze noodverhuizing kwam helemaal goed!
Domica Utrecht ingeschakeld wegens een spoedverhuizing (ons contract liep af), en net een nieuwe baan, dus veel stress. Ondanks veel geld uitgeven en inschrijvingen bij makelaars werden we bijna nergens uitgenodigd. Groot dank aan Domica Utrecht en Samira die de nood van onze situatie wel inzag en ons vriendelijk hielp. Eerlijk advies in het belang van de huurder en verhuurder. Na 2 maanden wonen we nu in onze droomwoning. Van de bezichtiging, de vervolgstappen erna tot aan de oplevering werd alles goed begeleid. Wij zijn tevreden!
Aanbeveling meer dan waard Domica Amerfsoort
De benadering met Domica vestiging Amersfoort heb ik als prettig ervaren.
Ik ben bijzonder tevreden over het hele verloop van de verhuur van onze woning.
Ik heb het heel persoonlijk, vriendelijk en professioneel ervaren.
Wij wonen met veel plezier in ons mooie woning.
Domica vestiging Amersfoort is transparant, snel in hun communicatie en zeer behulpzaam.
Kortom deze aanbeveling meer dan waard.
Zeer positief!
Ik huur al ruime tijd bij Domica Amersfoort. Mijn ervaring is top. Alles wordt altijd snel en goed geregeld en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Bedankt!
Zeer slechte ervaring met Domica!!
Zeer slechte ervaring met Domica!!
Account aangemaakt en geld overgemaakt voor premium lid maar mijn account bleef op basis, dus nooit premium lid geweest, div mailtjes verstuurd, geen antwoord gehad, pas toen ik belde contact maar toen was ik mijn vertrouwen wel kwijt en wou mijn geld terug, maar dat doen ze dus niet.
Na 2 maanden wouden ze er nog wel een premium van maken.
Dus bedenk goed voor je geld over maakt,als er aan hun kant het fout gaat, ben je toch je geld kwijt !!!
Ik raad het niet aan
Ik raad het niet aan. Domica wil alleen maar geld van de huisbaas. Het is koud in huis, ze willen toch gewoon wat rekeningen betalen. Ze doen niets. Er zit schimmel in huis, ondanks melding, doet niemand er wat aan. gewoon betalen en betalen en rare rekeningen betalen. IK BEVEEL DE BODEM NIET AAN!!! Slechtste bureau.
Domica ingehuurd als verhuur beheerder.
Domica ingehuurd als verhuur beheerder.
Zeer prima accuraat bedrijf. Zocht de juiste huurders passend bij de kamers .
Prima contact met Mark Reurts. Snel met betalingen opstellen van contracten ect.
Geldklopperij
Geldklopperij deze praktijken! Alleen maar ellende mee gehad, 2 jaar huurder geweest.. verschrikkelijk, nooit meer.
Voor het eerst een huis verhuurd met…
Voor het eerst een huis verhuurd met Domica. En binnen een maand de perfecte huurders gevonden!!
Goede communicatie, levert echt waar voor zn geld!! Echt een aanrader.
Yolanda

Antwoord van Domica
Shady business
Ik had me ingeschreven bij Domica Zwolle, €40 betaald voor premium account. Ik heb meerdere weken contact geprobeerd te zoeken, zowel telefonisch als langs het kantoor gaan. Geen enkele keer mensen op kantoor gezien en de telefoon is geen enkele keer opgenomen. Toen contact gezocht met Domica Apeldoorn, zij vertelden mij dat Domica Zwolle inderdaad niet te bereiken is, ook niet voor het hoofdkantoor. Ik heb Domica Nederland twee mails geschreven waarin ik mijn inschrijfgeld terugvraag, tot nu toe geen reactie gehad.
Mensen wel laten inschrijven maar dan niet verder helpen en het geld zelf houden.
Appartement te Zwolle €755
Naar aanleiding van de advertentie gereageerd op een huurwoning, gebeld en werd mij beloofd dat ik terug zou worden gebeld. Helemaal niks. Omdat ik het huisje zo graag wilde, heb ik 3 dagen achter elkaar gebeld over de gehele dag. Maar te vergeefs.
Dominica Zwolle, echt heel erg jammer! Maar zo aan de reviews te lezen maken jullie het er na.
Domica Zwolle: prettig contact en helpende ondersteuning!
Betreft Domica Zwolle:
Ik kreeg een snel en duidelijk antwoord op mijn vraag van Marloes.
Heb op korte termijn een uitnodiging voor bezichtiging ontvangen en een prettige rondleiding verzorgd door Fadime.
Na de bezichtiging kreeg ik een herinnering om de (laatste) documenten aan te leveren, wat ik als prettig heb ervaren.
Door overmacht / onverwachte prive-omstandigheden moest ik mijn interesse helaas intrekken. Ik ontving een begripvolle reactie-mail terug.
Kortom: prettig contact en helpende ondersteuning!
Onvriendelijk personeel.
Onvriendelijk personeel.
Eisen zijn totaal niet menselijk.
De beschrijving van de website en de gevraagde eisen komen totaal niet overeen als je als klant reageerd via mail of telefoon.
Professional Services
Hierbij kan ik team Domica Leiden warm aanbevelen ten bate van het bewerkstelligen van een maatwerk privé woning situatie. Zij het binnen het hogere segment dan wel aangepast op woonwens situaties voor starters/delers.
Dit, met een warme persoonlijke ontvangst van hen naar huurders/klanten en potentiele huurders/klanten, terwijl hun professionaliteit binnnen de verhuurmakelaardij niettegenzeggend is. Met de inhoudelijke niche kennis binnen dit vakgebied wat onontbeerlijk voor verhuurder en huurder is.
Ik heb het genoegen 'live' contact te hebben gehad met Mirte en Paula van team Domica Leiden, met ondertussen gewaardeerd telefonisch contact en assistentie vanuit de firma Domica Leiden waar nodig.
- Uniqué punten: in bijzijn van bovengenoemden heb ik zowel een eigenaar ontmoet als een huidig huurder, elders op locatie, van één van de Domica Leiden aanbiedingen, waaruit ook met die partijen een warme zaken relatie is gebleken met de verhuurmakelaars Mirte en Paula.
Daar waar ik niet eerder tot zaken zou gekomen zijn met Domica, zou team Leiden mijn vertrouwen hebben om samen naar een volgende particuliere optie te kijken. Hun persoonlijke aanpak en kennis van inhoud maakt hen een onweerstaanbare combinatie om mee tot zaken te komen (!).
Karen
zeer netjes en correct behandeld door…
zeer netjes en correct behandeld door domica in arnhem voor mij een 10 plus
Goede en snelle service!
Mijn partner en ik zijn zo goed geholpen door de dames en heer bij Domica te Arnhem. Je krijgt er goede, snelle en vriendelijke service. Je hebt echt wat aan ze. We hadden binnen no time een woning!
Toppers zijn het!