Donkey Republic Reviews

2.070

3,6

Ze maken er een businessmodel van om boetes van 50 EUR te factureren wanneer je de fiets per ongeluk enkele meters naast een drop-offpunt neerzet. Hun uitleg is dan "je hebt een waarschuwing gekregen... Toon meer

Normale fiets gehuurd in Den Haag voor de eerste keer , simpele degelijke fiets met goede verlichting! Na thuiskomst lukte afmelden niet , volgende dag weer gecheckt en toen lukte het wel maar de ti... Toon meer

Er zijn veel locaties om je fiets op te halen en te droppen. De fietsen zijn meestal in orde en als dat niet zo is, krijg je dat te zien in de app of kan je dit zelf melden via de app. Ik vind het za... Toon meer

1. Vervoer

Donkey Republic offers an affordable bike-share system that is accessible via our app in a variety of cities across Europe.

Gemiddeld

2K reviews

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(2.070)

332 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Leuk

Gwn chill ff fiets pakken

26 maart 2024

Antwoord van Donkey Republic

Dankjewel voor je review!

top app

top app, goedkoop en snel thuis!

31 december 2023

Hartelijk bedankt!

Geld niet gekregen

Normaal heb ik altijd een goede ervaring met donkey. Maar vorige week stortte ik 30 euro en die is niet in mijn portefeuille gekomen.
Na vele mails te sturen heb ik deze 30 euro nog steeds niet terug. De klantenservice reageert wel maar helpen niet met je geld terug te krijgen.

24 november 2023

Dag Jack,

Bedankt voor je review.

Zoals door onze klantenservice uitgegeld is dit geld nooit bij ons binnengekomen.

We zullen contact met je opnemen met meer informatie en natuurlijk ervoor zorgen dat het geld bij je terugkomt.

Donkey Republic

Dit bedrijf moet je hebben ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit bedrijf moet je hebben, swapfiets is er niks bij, ebike to go is er niks bij. Dit zijn de grote spelers. Gewoon huren en niet teveel nadenken, als iets misgaat klantenservice heeft je back

19 november 2023

Antwoord van Donkey Republic

Hartelijk dank voor jouw review!

Topbedrijf

Topbedrijf! Geweldige service, had een fiets gehuurd maar kon door een platte telefoon niet de huur beëindigen. Na ruim 8 uur thuisgekomen meteen de klantenservice gebeld. Huur op afstand beëindigd op het uur waarop de fiets is achtergelaten dus geen kosten hoeven betalen voor de overige uren. Mensen, wees zuinig op dit soort bedrijven! Gewoon alles goed geregeld! Dank!

30 oktober 2023

Antwoord van Donkey Republic

Hartelijk dank voor je feedback!

Een leuke ervaring

Een leuke ervaring! Fietstochtje en sluiten en openen fantastisch via de app

22 oktober 2023

Antwoord van Donkey Republic

Hartelijk bedankt voor je beoordeling!

Goed

Ik heb de ebike uitgeprobeerd en was goed alleen vraag ik mij af hoe wordt opgeladen

11 oktober 2023

Antwoord van Donkey Republic

Bedankt voor je beoordeling!

Mooi om te horen, dat je tevreden bent :) We hebben in elke stad verschillende collega's rondlopen, die zorgen dat alle ebikes worden opgeladen :)

Top Fietsen aan goede prijs

Top Fietsen aan goede prijs ! Aub houden zo 👍👍

11 september 2023

Antwoord van Donkey Republic

Gaan we zeker doen! Hartstikke bedankt voor de beoordeling! :)

Toffe klantenservice, krakkemikkige hoge fietsen

Toffe klantenservice, wel wat moeilijk om direct mee in contact te komen behalve telefonisch. Makkelijk systeem om fietsen te huren. Helaas zijn de fietsen wat overdreven groot… ik kan het me niet voorstellen dat mensen onder de 1,85 makkelijk hun fietsen kunnen gebruiken. Weliswaar zijn veel mensen in Nederland zo lang of langer, maar veel mensen (vooral vrouwen) ook niet. En vrouwen maken toch wel de helft van de bevolking uit.

Via de klantenservice te horen gekregen dat alle fietsen van hetzelfde formaat zijn en dat verstellen een optie was. Dat verstellen hielp niets. Bij zat andere deelfietsdiensten heb je wel fietsen van normaal formaat (dwz nog steeds iets te groot voor mij, maar niet Donkey-groot), dus waarom bij Donkey eigenlijk niet?

De fiets die ik huurde, was ook nog eens defect en het was gevaarlijk hoeveel hij een richting in zwenkte op een drukke weg. Teruggebracht naar een andere (officiële) locatie onder de grond om het formaat van andere fietsen te testen. Geen kleinere fiets gevonden. Bij het vrijgeven van de fiets huurt de app vervolgens uit het niets een andere fiets voor mij. Gelukkig was dat wel makkelijk opgelost, maar er stond wel een niet-gemaakte rit van vele uren in mijn geschiedenis dus ik begrijp wel hoe het kan dat andere mensen onjuiste facturen krijgen. Misschien is een ondergrondse locatie met een minder goed Bluetooth- en internetbereik niet de beste plaats voor zo’n soort dienst.

4 (eigenlijk 3.5) sterren voor het concept en het gemak, maar voor mij was het geen optie. Het lidmaatschap kon gelukkig wel geannuleerd worden. Ik moet helaas bij mijn onhandige huurfietsen van de treinvervoerder blijven.

@Donkey

Bedankt voor de reactie, maar dat is niet nodig want de niet-gemaakte rit was de volgende dag gecorrigeerd, maar wat ik vreemd vond was dat een fiets die ik helemaal niet had uitgekozen opeens op mijn naam werd ontgrendeld. Als ik het niet op tijd had gezien, had ik hem ook niet weer op slot gezet en had in theorie ieder willekeurig persoon de ontgrendelde fiets kunnen pakken zonder dat ik ervan wist. In zo’n geval zou ik volgens Donkey Republic voor de kosten op moeten draaien, zoals het lijkt dat er bij andere reviewers had geval is geweest. Na het op slot zetten van de vergrendelde fiets zag ik dat er alsnog een rit aan mijn rittengeschiedenis werd toegevoegd en pas nadat ik de fout had aangekaart, werd deze rit verwijderd. Niet bepaald handig en vooral oneerlijk, maar gelukkig heeft de klantenservice het voor mij verwijderd en was het daarna weer oké. De conclusie die ik daaruit trek, is dat de app duidelijk nog wel wat verbeteringen kan gebruiken zodat het eerlijker wordt voor de mensen die hun abonnementen wel hebben behouden. ;)

10 augustus 2023

Antwoord van Donkey Republic

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat ons concept en het gemak je goed is bevallen. Wat betreft de fiets die niet goed functioneerde, en de niet gereden rit op je afschrift: dat klinkt niet goed. Zou je contact op willen nemen met support@donkeyrepublic.com? Dan kunnen we er nader naar kijken en je helpen met eventuele onjuiste kosten!

Fietsenstalling festijn …

Nooit geweten dat er fietsenstalling onder brug bij CS was. Zoek en gij zult vinden.

28 augustus 2023

Antwoord van Donkey Republic

Vervelend om te horen, dat het pop up bericht niet duidelijk zichtbaar was! We zullen dat verbeteren, zodat het duidelijker is dat we een aantal locaties in Amsterdam hebben, die binnendeurs zijn!

Meer opgeladen fietsen bij de parkeergarage

Bij een parkeerplaats met 1500 auto’s 1 fiets die niet te huren is, maar wel in rekening word gebracht, snelle reactie en goeie service

26 augustus 2023

Dag Frank,

Bedankt voor je review.

Ik zie dat je contact hebt gehad met onze klantenservice en de zaak is opgelost, nog voor we een kans kregen om deze review te lezen :)

Excuses voor het ongemak.

Donkey Republic

Fijne fiets op zeer korte afstand

Fijne fiets op zeer korte afstand. Makkelijk te ontgrendelen. Ga het zeker vaker gebruiken

26 augustus 2023

Antwoord van Donkey Republic

Bedankt voor je goede review Romana! We zijn blij om te horen dat onze fietsen makkelijk te gebruiken zijn en dat je ze nog vaker gaat gebruiken :)

3 fietsen gehuurd

3 fietsen gehuurd. Fietsen zijn niet in allerbeste staat. Trappen gaat behoorlijk zwaar.
Het betalingsmodel wordt vooraf niet geheel duidelijk uitgelegd. We hebben totaal gemist dat er specifieke locaties zijn waarop je de fiets moet terug brengen.
In de app is niet duidelijk of de fiets die je ophaald op een drop-off locatie staat. En als je moe bent en je afmeld zie je dat ook gemakkelijk over het hoofd. Uiteindelijk in whatsapp contact bereikt dat de boete werd kwijt gescholden. 5 dagen later alsnog een betalingsverzoek (boete) gekregen van 2 euro.

19 augustus 2023

Antwoord van Donkey Republic

Jammer om te lezen dat je geen goede ervaring hebt gehad, mocht je nog meer feedback hebben dan horen we het natuurlijk graag, verbeterpuntjes zijn er natuurlijk altijd.

Hopelijk ben je nu goed bekend met het systeem en zul je ons nog een kans geven :)

Heb een tijdje deze fietsen gebruikt…

Heb een tijdje deze fietsen gebruikt meerdere malen per dag. MENSEN HOU GOED U PORTEFEUILLE INT HET OOG WANT ZE RIPPEN U OP ALLE MOGELIJKE MANIEREN. BELOFTES KOMEN ZE NIET NA. ECHT DENK TWEE KEER NA VOORALEER JE HIER EEN FIETS HUURT. EN DE MEESTE FIETSEN TREKKEN OP NIKS OF ER IS IETS AAN DE PEDAAL OF JE MOET ZELF KEI HARD TRAPPEN OF DE KETTING LIGT ERAF.

26 juli 2023

Antwoord van Donkey Republic

Bedankt voor het achterlaten van een review.

Het lijkt erop, dat er iets behoorlijk onduidelijk was, wanneer het aankomt op jouw portemonnee in de Donkey Republic app. In de Donkey app kun je geld storten om te gebruiken, echter ook het geld ten alle tijde eruit halen, wanneer je natuurlijk niet in een rental zelf bent.

Op basis van deze review, kan ik niet nagaan wat er precies fout gegaan is bij jou. Zou je contact met ons kunnen opnemen, zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is? Je kunt dit doen door te mailen naar support@donkeyrepublic.com.

Alvast bedankt!

First time on a e bike

First time on a e bike . Just great .
Only remarkni have is it is little noisy the motor .

24 juli 2023

Antwoord van Donkey Republic

Thank you for your feedback and review!

Best regards