Na het plaatsen van een aanbieding (pokemon kaart) en het gebruiken van de app voor hoogstens een uur, wordt ik permanent geschorst zonder enige reden en bracht ik zogezegd de ebay-community i... Toon meer
Mijn account is geschorst om onderstaande reden: We hebben uw account geschorst, omdat het een risico vormt voor eBay en zijn community. Omdat eBay een onlineplatform is met leden die ook onze k... Toon meer
213 € doune, btw+verzendingkosten, bovenop wat ik al betaald heb. Terwijl waneer je aankoop en ga naar de betaling process: ebay zeg nee hoor dit is al inclusief, stuur kosten inclusief prijs van X,... Toon meer
Waardeloze klantenservice. Na betaling niets ontvangen vervolgens gemeld bij klanten service. Mailtje terug komt er op neer dat je het zelf maar op moet lossen. Net mailtje terug zonder oplossing... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
De leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Probeer het en vind de duizenden koopjes vanaf 1 euro!
Verenigde Staten
- www.ebay.nl
Hoe kan dit bedrijf nog bestaan?!
Hoe kan dit bedrijf nog bestaan? Lang gelee in den beginne heb ik met veel plezier gekocht en verkocht via dit bedrijf.
Maar nu we wil ik na een jaartje weer eens wat verkopen en inloggen in mijn account. En dan wordt er gevraagd dat ze een SMS-verificatie willen doen op een oud mobiel nummer. Dat werkt dan natuurlijk niet. Dan wordt er gevraagd te bellen naar 00800-20070200 en een veiligheidscode door te geven. Maar dan krijg ik een bandje met een Vlaamse dame met de mededeling dat het nummer niet meer bestaat. Ook via de HULP-pagina op de website niet mogelijk contact te maken door foutmeldingen. Dus nu ben ik ook mijn account kwijt zoals zovelen hier? Snap dit bedrijf dan niet dat ze zo langzaam ten onder gaan aan hun eigen geklooi? WAARDELOOS!!
account aangemaakt en direct zonder reden geschorts
account aangemaakt, 3 dingen besteld en betaald, 3 biedingen gedaan en daarna direct permanent geschorst. lijkt wel op oplichting. dat zo'n site nog kan bestaan.
Account opgeschort zonder reden
Wat een klotebedrijf zeg. Iedere keer als ik een account probeer aan te maken en een listing plaats, wordt mijn account binnen 24 uur zonder enige reden opgeschort. Als ik contact opneem met customer support krijg ik iedere keer hetzelfde automatisch gegenereerde bericht. Het is belangrijk voor mijn carriere om gebruik te kunnen maken van dit platform, maar dat kan dus niet.
Bedankt voor niks Ebay
Facisme bij Ebay
Account aangemaakt bij Ebay en direct geschorst zonder werkelijk opgaaf van reden. Je krijgt een 'woke' antwoord als "omdat het een risico vormt voor eBay en zijn community." Wat dat risico dan precies is voor Ebay of haar 'community' (wat wordt daar precies mee bedoelt?) dan krijg je geen antwoord. Je krijgt dezelfde e-mail keer op keer. Dat noemt men dan 'artificial intelligence'... wel blijft men geld incasseren, want daar ben je dan wel 'goed genoeg' voor. Ze zijn daar compleet de weg kwijt. Zoals bij al deze 'woke' platformen is er maar 1 optie: koop en verkoop er niks. Het zijn economische terroristen die samenspannen met banken en overheden. Dat heet dus 'fascisme'!
Ebay werkt in het voordeel van frauduleuze kopers
Ebay werkt in het voordeel van frauduleuze kopers. Twee keer opgelicht door dezelfde koper onder verschillende namen. Heb ik een dagje te vroeg de nep verkoop afgesloten, krijg ik slechte reviews en Ebay doet niets aan deze nep kopers. Sinds die tijd lukt het me niet meer ook maar iets te verkopen ondanks 350+ positieve beoordelingen. Ebay, weg ermee.
Nooit meer oplichters/dieven
Nooit meer! Het afgelopen jaar best veel gekocht via ebay. Veel betaald voor een item kwam helaas gebroken aan. Geschil geopend zou na week sluiten. Dan zou ik netjes mijn geld terug krijgen. Is niet gebeurd maar geschil geblokkeerd. Daarna geschil geopend via paypal die ook niet meewerkten. En nu? €102,86 weggegooid!! Verkoper zegt ook mijn geld niet te hebben en ebay en paypal zeggen allebei wat anders. Bedankt he ebay!! Stelletje dieven! Werd gezegd na een week krijg je netjes je geld terug als de verkoper niet reageert. Is totaal niet gebeurd . Hoop dat jullie een keer geld kwijtraken!! Oplichters
Oplichting door eBay gebruiker & eBay zelf.
November vorig jaar (2022) heeft een persoon contact met mij opgenomen via eBay, met bericht interesse te hebben in een retro videogame voor de Sega Saturn.
Mijn prijs was 200 euro en deze persoon deed mij een offer van 100 euro.
Hierop reageer ik, dat dit een korting zou zijn van 50% en ik hiermee niet akkoord kan gaan.
De persoon laat mij herhaaldelijk weten dat ik teveel zou vragen voor de game en werd steeds agressiever naar mij toe in zijn communiceren.
Aangegeven dat ik de game voor 180 euro kan aanbieden, dus een korting van 10% kan geven en dat het daarmee ophoud.
Het item alvast afgeprijsd en aangegeven dat wanneer hij zich mocht bedenken, het alsnog kan kopen met 10% korting.
Een week niets meer vernomen...
Op 6 december, de game verkocht voor 180 euro en jawel, door de (vervelende) persoon van de week eerder.
Spel opgestuurd, zo'n 6 weken niets vernomen.
Krijg ik op een ochtend een mail met een bijgevoegde foto, dat het pakket was aangekomen maar vochtig/nat was en naar alcohol zou ruiken.
Maar.. was het pakket al weken eerder geleverd!!
Aangeboden het item op mijn kosten terug te sturen.
Dit wou meneer niet, omdat hij het spel wou houden om te laten graden bij UKG (grading organisatie)
Het spel was dus in goede staat.
Dit kon ook niet anders, omdat ik het spel in een plastic bubbel enveloppe heb ingepakt en vervolgens in een doos heb gedaan met opvulling.
Koper zegt: "Ik wil meer korting omdat de doos nat was aangekomen en er niet juist is zorggedragen voor de verzending", waarop ik antwoord, nee!
Terugsturen, op mijn kosten, geen probleem.
Eind februari...
Koper opent een geschil/claim.
Het probleem:
Koper heeft betaald met een andere betalingsmethode (bank) dan PayPal, waarbij eBay geen invloed zou hebben op de uitkomst van deze situatie/ casus en de verkoper hierin niet kan ondersteunen.
eBay zegt in principe, zoek het zelf uit met de koper.
Jullie moeten samen tot een oplossing komen w.b. de retourzending. Wij kunnen niets voor je betekenen omdat betaald is via een ander betalingssysteem.
Koper heeft de zaak gewonnen, zijn bankorganisatie besluit dat de betaling terug gaat naar hun oneerlijke klant (koper).
In maart krijg ik te horen van PostNL dat er een pakketje mijn kant op komt en hiervoor invoerkosten moeten worden betaald.
Niets besteld, dus aangegeven dat ik daarom ook niets ga betalen.
Alsnog het pakketje gekregen, met daarin een dvd met de titel "Left to Die"
Ik vind het erg hoe tegenwoordig online word gehandeld, en vooral hoe je word behandeld!
Het vertrouwen neemt door dit soort situaties af.
In zowel kopers, als in een organisatie zoals eBay, die veel aan je willen verdienen maar je ook makkelijk links laten liggen.
eBay, jullie zijn een grote teleurstellende organisatie geworden en ik vrees dat dit alleen nog maar zal toenemen..
JM (ex verkoper op eBay vanaf 2009)
EBay helpt fraudeur ten kosten van…
EBay helpt fraudeur ten kosten van klant.
Ik koop en verkoop al ruim 10 via Ebay met alleen maar 5 ster waarderingen. Een koper probeert een extra korting te krijgen na ontvangst door van een nieuw product met een zelf aan gebrachte kleine beschadigingen. Indien ik geen extra korting geef zal hij mij negatief beoordelen en het volledige bedrag terug eisen. Ondanks dat ik kan aantonen met foto’s dat alles nieuw is en onmogelijk tijdens het transport kan zijn gebeurd, eist EBay dat het bedrag volledig wordt gecrediteerd. Zelfs de uitsluiting van retourzenden in mijn advertenties, mijn vele verkopen over de ruim 10 jaar, zijn geen reden om uberhaupt naar mijn uitleg en bewijzen te luisteren. De handelswijze van de koper wordt hiermee beloond. De koper was net een jaar lid en had al wel zeer negatieve beoordelingen. Ik heb dus besloten om nooit meer te verkopen via EBay. Loyaliteit, bewezen kwaliteit heeft voor deze organisatie geen enkele waarde.
dramatisch: totaal vreemd adres en niet te corrigeren
Dramatisch: wilde de Duitse variant gebruiken, totaal wereldvreemd adres en gewoon niet te corrigeren: gekmakend! Honderd keer ingelogd.. maar niks hoor. Ook zie je je eigen verzonden berichten niet dus weet je niet of het aangekomen is. Vreselijk platform. Vreselijk.
Schandalige schorsing zonder fatsoenlijke uitleg
Zoals vele mensen op deze reviewsite had ik ook een account aangemaakt op ebay. Ik plaats 1 item ter verkoop. Wordt diezelfde dag mijn account geblokkeerd. Net als velen was het bijna niet mogelijk om contact te krijgen, en moet je continu inloggen. Inderdaad wat ik meer lees, je account beëindigen kan niet, moet je contact opnemen. Wil je dat, lukt het niet om een bericht te sturen. Uiteindelijk kwam ik er achter dat dat met je cookies instellingen te maken heeft. Die moet je compleet accepteren anders krijg je geen contact. En het bericht van schorsing is een no reply email adres van ebay. Ik ben na veel pogingen geslaagd een bericht te sturen. Krijg ik een mail terug waarop vage teksten staan. Daarop kon ik wel reageren. Maar ik kreeg telkens dezelfde nietszeggende reactie terug op mijn vraag op nadere uitleg. Lijkt me wel zo fatsoenlijk dat je uitlegt waarom. Maar alle reviews lezend ben ik niet de enige met deze ervaring. Ik eiste mijn account te sluiten, geen reactie. Lijkt me toch wel zo fatsoenlijk als je een account schorst, dat ik mag verzoeken mijn account te sluiten en al mijn persoonlijke gegevens te verwijderen. Is volgens mij toch wettelijke plicht om aan zo’n verzoek te voldoen. Nee, je blijft blijkbaar geschorst. Geen reactie meer. Ik denk dat ebay zelf een imagoprobleem heeft. Je krijgt werkelijk schandelijke teksten als antwoord met oa de teksten als ‘We hebben uw accountactiviteit zorgvuldig beoordeeld. Op basis van het risico dat aan dit bedrijf is verbonden, hebben we besloten uw account permanent op te schorten. Om veiligheidsredenen kunnen we geen specifiekere informatie verstrekken. Alle acties zijn uitgevoerd volgens de "eBay-gebruikersovereenkomst"’ en ‘Je account is opgeschort omdat het patroon van activiteiten waarvan we getuige zijn geweest een risico vormt voor onze eBay-gemeenschap’.
Patroon van activiteiten heeft ebay het over. De enige activiteiten die ik heb gedaan op ebay is een account aanmaken, en 1 te verkopen item er op gezet. Als prive persoon. Diezelfde dag geschorst. Werkelijk te gek voor woorden. En specifieke uitleg krijg je niet. Dit is gewoon een heel eng platform, met een beleid waar ik hele grote bedenkingen bij heb en vraagtekens bij zet.
Nu pas lees ik ook reviews van mensen die wel iets hebben verkocht. Achteraf maar goed dat dit item niet via ebay is verkocht want dan had ik mogelijk meer problemen gehad met het krijgen van het geld. Ik onderschrijf 1 reviewschrijver dat ebay eerder zelf lijkt op een criminele club. Maar ik wil dan wel dat mijn gegevens permanent worden verwijderd.
Ik zou zeggen zoveel mogelijk van dit soort reviews publiceren en mensen die een account op ebay willen openen waarschuwen dat niet te doen. En hopen dat ebay heel snel van voorbijgaande aard is.
Belachelijke ervaring met eBay
Belachelijke ervaring met eBay. Tijdje terug begonnen met kopen/verkopen van munten. Dacht eBay is ook mooie plek. Ik was alles nog wat aan het uitvogelen, en had mijn eerste munt in twee categorieën geplaatst. Oké, ik twijfelde over of het mocht/de gevolgen, maar ook over de juiste categorie. Niet veel langer dan 30 minuten later direct permanent gebanned, omdat ik een 'gevaar' zou vormen voor de gemeenschap, op basis van 'grondig' onderzoek naar mijn gedrag (was mijn eerste advertentie). Persoonlijke correspondentie nagenoeg onmogelijk, ze doen aan berichten uit templates. Viel niks meer recht te zetten. Omdat mijn rekeningnummer gekoppeld zat aan mijn eBay account denk ik totdat ik overstap van bank nooit meer eBay te kunnen gebruiken. Erg slechte ervaring, voor iemand die met goede intenties het platform wilde gebruiken.
Is er niet beter op geworden.
Is niet overzichtelijk meer in de app. Een aanbieding maken kost weet ik veel hoeveel tijd, je moet van alles invullen, wat een gedoe. Het is niet meer zo gebruiksvriendelijk zoals vroeger. Ik koop er nog wel geregeld wat, maar zelf iets verkopen dat doe ik wel via Vinted of Marktplaats.
Recent een ebay account aangemaakt en direct geschorst
Recent een account aangemaakt en een verkoop advertentie met telefoonkaarten. Het account is onmiddellijk geschorst, omdat ik 'een gevaar voor de community' ben. Geen uitleg te krijgen en dus geen idee welke voor waarde ik geschonden zou hebben, ik zie alleen standaard antwoorden of doodlopende links vanuit hulppagina's. Diverse keren ook weer inloggen, enz. Geen normaal contact mogelijk. Account opheffen mag ook niet, want daarvoor moet ik contact met hen opnemen, maar dat lukt dus niet.
rekenen hoge kosten
rekenen hoge kosten. ook over het verzendbedrag.
en dan blokkeren ze het tegoed ook nog eens.
buiten de eu verkopen kost bovendien nog geld aan wisselkoersen.
je bereikt wel een groot koperspubliek.
maar de leuke tijd van ebay is wel voorbij.
2 flesjes parfum besteld en…....
Ik heb 2 flesjes parfum besteld en betaald en niets geleverd gekregen nog geld terug!!!
Wel n @ dat de levering vertraagd is en dat ik óf geld terug kan krijgen óf nog even geduld kan hebben. ik koos voor het laatste......en nu 2 maanden later kom ik er bij nader onderzoek achter dat op mijn account vermeld staat dat de flesjes zijn teruggestuurd!!
GEEN BERICHT HIEROVER!! Als ik probeer de verkoper te bereiken krijg ik n pagina, waarop staat " technische storing". !00 € is best wel wat geld, maar meer vi nd ik dit pure misleiding en wie weet wel oplichterij als je geen geld terugstort. En ook niet laat horen..
Waardeloos bedrijf
Waardeloos bedrijf
betalingen niet te traceren
zeer slechte communicatie
Wat een ellende is ebay zeg
Wat een ellende is ebay zeg. Heb ik wat verkocht word mijn tegoed (240 euro geblokkeerd) en moet ik het product eerst naar Italië versturen. Als de koper dan akkoord gaat komt de betaling vrij( over twee weken) mits ik eerst mijn bankrekening bevestig doormiddel van microbetalingen. Dat ga ik dus echt niet doen. Verkoop niks via ebay.
Misleidend kosten beleid Ebay
Een verkoop op veiling heeft $1 opgebracht.
Kosten -US $3,62
Btw (21%) -US $0,75
Kosten (inclusief Btw) -US $4,37
De kosten worden berekend over het veilingbedrag plus de verzendkosten.
Geld verdienen aan jou over de door de koper betaalde verzendkosten??
Schorsing account voor geen enkele reden.
Ik heb gisteren een ebay-account aangemaakt omwille van het kopen en verkopen van matchworn en of gesigneerde voetbalshirts (aangezien ik een verzamelaar ben).
Toen ik mijn eerste shirt wilde verkopen kreeg ik te maken met een omzetplafond van €250 per maand. (Blijkbaar werkt het zo? Wat ik echt behoorlijk beperkt vind en vooral zeer irritant) Na wat opzoekwerk bleek dat je dus een aanvraag moest indienen om verhoging te krijgen van je max omzet, wat ik dus gedaan heb. (Overigens zou je dit dan elke maand moeten doen om dan elke maand een beetje meer te kunnen of mogen verkopen? Echt van de pot gerukt m.i. maar goed)
Enfin, een half uur later krijg ik een mail dat mijn account geschorst is voor onbepaalde tijd vanwege activiteiten die de ebay community in gevaar hebben gebracht. Dus ik dacht alleen maar: ‘Wat?’
Nadat ik een bijzonder lange mail had gestuurd naar de ‘helpdesk’ ,die dus niet blijkt te helpen bij nader inzien, krijg ik een mail terug dat deze beslissing niet meer teruggedraaid wordt en de reden hiervoor willen ze niet zeggen vanwege ‘privacy’. Ik kan het ook niet aanvechten stond er nog in.
Nu. Normaliter zou me dit echt niets uitmaken, ik doe al 32 jaar zonder dus de rest van mijn leven zal het ook nog wel lukken. Maar ik vind dit zo ontzettend belachelijk en vooral veel boosheid oproepend dat ik het hier echt niet wil bij laten.
Kan niks meer kopen door de torenhoge verzendkosten.
Laatste jaren is ebay echt achteruit gegaan. Vroeger kon je wel eens een kleinigheide kopen en krijg je het in de post opgestuurt. Met gratis of hele kleine verzendkosten.
Nu. een item van 5 euro. Rekenen mensen bijna altijd nu 15 euro verzendkosten. Dus het kost me 20 totaal. Wat het helemaal niet waard is. Dit is over de hele linie zo. Hogere bedragen zijn erger. Iets van 200 euro heb ik 495 euro verzenkosten op gezien. Echt belachelijke. Dit is gewoon oplichterij. En blijkbaar komt dit door ebay zelf. Dus ja daar koop ik niet meer. Want ik kan dat gewoon niet betalen. 300 procent van de prijs verzendkosten....