Banner for journaway.com

journaway.com Reviews 2.245

TrustScore 5 uit 5

4,8

Beste, alles was perfect. Wij hebben supergoeie ervaringen met onze reis naar Vietnam.Er is geen enkel probleem opgedoken en de communicatie met de plaatselijke reisleider was perfect en duide... Toon meer

Roadtrip naar Tromsø, de Lofoten & Senja, een WOW! ervaring. Prima georganiseerd en goede prijs/kwaliteitverhouding. Communicatie met Journaway liep vlot via whattsapp en e-mail. Als je van specta... Toon meer

Beste team van journaway⁠�, Hartelijk bedankt voor de ontzettend leuke en goed georganiseerde reis naar Japan. Alles was perfect geregeld: van de vluchten en treinreizen tot de hotels. We hebben o... Toon meer

Hier een zeer tevreden klant. Prima prijs/prestatie verhouding. Bij voorbereiding en tijdens onze trip in Japan goede, vriendelijke en snelle ondersteuning via WhatsApp. Journaway verzorgde exact de j... Toon meer

1. Touroperator
  2. Excursiebedrijf
  3. Reisbureau

journaway – discover the extraordinary. We at journaway love travel. Authentic bucket-list moments, unique accommodation, unforgettable adventures – that's exactly what we want for you! And that's why each of our trips are packed with incredible experiences. Make them your own and discover the world’s most spectacular places with us. _________________________________________________________________ journaway - Entdecke das Außergewöhnliche. Wir bei journaway lieben das Reisen. Echte Bucketlist-Momente, einzigartige Unterkünfte, unvergessliche Abenteuer – genau das wollen wir für dich! Deshalb steckt jede unserer Reisen voller Wow-Erlebnisse. Mache sie zu deinem Erlebnis und entdecke mit uns die spektakulärsten Orte dieser Welt. ________________________________________________________________________ journaway – ontdek het buitengewone. Bij journaway houden we van reizen. Echte bucketlist-momenten, unieke verblijven, onvergetelijke avonturen – en dat is precies wat we voor jou willen! Daarom zit elk van onze reizen vol wauw-ervaringen. Beleef ze zelf en ontdek samen met ons de meest spectaculaire plekken ter wereld.

journaway. Adventures worldwide.

Our numbers speak for themselves.
100+ countries in total – for adventures all over the world 350+ multi-day trips worldwide – with unique bucket list moments 45,000+ impassioned travellers – discovering the world with us _________________________________________________________________ 100+ Länder insgesamt – für Abenteuer rund um den Globus. 350+ Rundreisen weltweit – mit einzigartigen Bucketlist-Momenten. 45.000+ begeisterte Reisende – die mit uns die Welt entdecken. _________________________________________________________________ 100+ landen – voor avonturen over de hele wereld. 350+ rondreizen wereldwijd – met unieke bucketlist-momenten. 45.000+ enthousiaste reizigers – die samen met ons de wereld ontdekken.

The journaway guarantee

Book flexibly at the best price

The journaway guarantee Flexible booking: Cancel free of charge, customise your trip and pay how you want – our rates make it all possible. Best price guarantee: Our smart technology compares flight and hotel offers every day, so you always book at the best price. All inclusive: Flights, stopovers, extraordinary accommodation – we perfectly package our trips, so you don’t have to compromise. Happiness factor: We’re here for you from the moment you start planning your trip to the day you get home – and 24/7 while you’re on the move. Real adventures: Whether natural wonders or big cities – we make your bucket list dreams come true and create memories that last a lifetime. _________________________________________________________________ Das journaway-Versprechen Flexibel buchen: Kostenlos stornieren, individuell anpassen oder zahlen, ganz wie du es willst – unsere Tarife machen es möglich. Bestpreis-Garantie: Unsere smarte Technologie vergleicht täglich Flug- und Hotelangebote – so buchst du immer zum besten Preis. Alles inklusive: Flüge, Zwischenstopps, außergewöhnliche Unterkünfte – perfekt kombiniert für Reisen ohne Kompromisse. Happiness-Faktor: Von der Reiseplanung bis zur Rückkehr sind wir für dich da – und 24/7, wenn du unterwegs bist. Echte Abenteuer: Ob Naturwunder oder Metropolen – wir machen deine Bucketlist wahr und schaffen Erinnerungen, die bleiben. _________________________________________________________________ De journaway-belofte Flexibel boeken: gratis annuleren, aanpassen of betalen, helemaal naar jouw wens – onze tarieven maken het mogelijk. Beste prijsgarantie: onze slimme technologie vergelijkt dagelijks vlucht- en hotelaanbiedingen – zo boek je altijd voor de beste prijs. Alles inbegrepen: vluchten, tussenstops, bijzondere verblijven – perfect gecombineerd voor reizen zonder compromissen. Happiness-factor: van het plannen van je reis tot je thuiskomst staan we voor je klaar – zelfs 24/7 als je onderweg bent. Echte avonturen: naar natuurwonderen of metropolen – we laten je bucketlist werkelijkheid worden en creëren herinneringen die je nooit zal vergeten.

4,8

Uitstekend

TrustScore 5 uit 5

2K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 81% van zijn negatieve reviews beantwoord

Onze reis van 2 weken naar USA

Onze reis van 2 weken naar USA
( Westkust) was gewoon fantastisch!Alles was super goed geregeld ! Vlucht, auto en hotels.
Foutje bij adres ophaling auto was snel rechtgezet 👍 Hotels (standaard) waren allemaal goed en perfecte ligging !
Zeer tevreden, dus onze volgende reis kan gewoon terug met hen 😁
Zeker aan te bevelen 👍

31 augustus 2025

Beste Els,

Hartelijk dank voor je mooie beoordeling. Wat fijn om te horen dat jullie reis van 2 weken naar de Amerikaanse westkust fantastisch was en dat alles goed geregeld was, van vlucht tot auto en hotels. Ook fijn dat het kleine foutje bij de autohaling snel opgelost werd.

Geweldig dat jullie zo tevreden zijn en we jullie bij jullie volgende reis weer mogen begeleiden.

Journaway

Geweldig goed geregeld

Geweldig goed geregeld. Wel alles goed nakijken op naam en datum, foutje os snel gemaakt. Maar alles verder super goed geregeld van auto tot hotels en vliegtickets. Zeker aan te bevelen. Ook als je vragen hebt, krijg je vrij snel antwoord terug.

11 september 2025

Hallo Nancy,

hartelijk dank voor je mooie feedback. Fijn om te horen dat alles verder zo goed geregeld was, van auto tot hotels en vliegtickets, en dat jullie snel antwoord kregen op vragen. We waarderen het dat je ons aanbeveelt.

Hauke van journaway

Wat een fantastische reis!

Wat een fantastische reis, perfect geregeld. Erg mooie natuur,cultuur en super lieve mensen in Oman. De gastvrijheid die wij hebben ontvangen echt helemaal top. Ongelofelijk en onvergetelijk

2 september 2025

Beste Jose,

Hartelijk dank voor je 5-sterrenbeoordeling en de mooie woorden. We zijn ontzettend blij dat jullie reis naar Oman zo fantastisch was en dat jullie hebben genoten van de natuur, cultuur en de gastvrijheid van de mensen daar.

Journaway

Wij raden Journaway aan!

Journaway is echt een prachtig bedrijf en wij raden het zeker aan! Alles is van begin tot eind voor je geregeld, de agent ter plaatse (in Vietnam) was ook super behulpzaam en goed te benaderen. Journaway zelf reageert ook altijd erg snel. Ik zou het bedrijf zeker aanraden aan alle mensen die ik ken en wij zullen zeker weer boeken via Journaway!

25 augustus 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Merna, Hartelijk dank voor je geweldige review en aanbeveling! Fantastisch om te horen dat je hele reis goed geregeld was en dat onze agent ter plaatse in Vietnam je zo goed heeft kunnen ondersteunen. We zijn blij dat je onze snelle reacties en service waardeert en kijken ernaar uit om je in de toekomst weer te helpen bij het beleven van nieuwe onvergetelijke reizen! Met vriendelijke groet, Pia von journaway

Top reizen met Journaway

Dit is de 2e reis met Journaway. De eerste naar Australië was al zo geweldig geregeld dat we binnen 6 maanden de trip naar Japan hebben geboekt. Alle basis, zoals vliegtickets, hotelkamers en mogelijk vervoer is al geboekt. Je moet nog wel het eea zelf uitzoeken maar je krijgt voldoende tips en ondersteuning. De enige klacht die we hadden is ook naar tevredenheid opgelost. Het grote voordeel is dat je groepstarieven hebt en individueel op reis bent en je eigen plan kunt trekken! Geweldig!

4 september 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Joke, Hartelijk dank voor je prachtige review en het vertrouwen in Journaway, alweer voor de tweede keer! Fantastisch om te horen dat zowel je Australië- als Japanreis zo goed geregeld waren en dat onze tips en ondersteuning je hebben geholpen om alles naar wens te plannen. We kijken ernaar uit je in de toekomst weer te helpen bij het beleven van nieuwe onvergetelijke reizen. Met vriendelijke groet, Pia von journaway

Zeer goed georganiseerd m.b.t het…

Zeer goed georganiseerd m.b.t het verlenen van info, mooie opvolging en reminders zodra de reis dichterbij kwam. Daarbij was de reis een voltreffer.
Dankjewel!

16 augustus 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Sander, Hartelijk dank voor je beoordeling! We zijn blij om te horen dat je de organisatie, informatievoorziening en reminders als positief hebt ervaren en dat de reis een voltreffer was. We kijken ernaar uit om je in de toekomst weer te helpen bij het beleven van onvergetelijke reizen! Met vriendlijke groet, Pia van journaway

Duidelijke website fantastisch team

Voor de tweede maal geboekt bij journaway.
Duidelijke web site zonder verborgen kosten.
De vorige reis naar Zuid Afrika was tip top in orde.

16 augustus 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Yvan, Hartelijk dank voor je mooie woorden en het vertrouwen om opnieuw bij journaway te boeken. Geweldig om te horen dat je vorige reis naar Zuid-Afrika helemaal naar wens was en dat je zo tevreden bent over onze website en ons team. We kijken ernaar uit om je ook deze keer weer een onvergetelijke reis te bezorgen. Met vriendelijke groet, Pia van journaway

misleidende promotie.

misleidende promotie.

Ik ben zwaar teleurgesteld in mijn ervaring met Journaway. Onlangs werd op hun website groots geadverteerd met een aantrekkelijke “2-for-1”-actie voor een reis naar Japan. Deze aanbieding wekte de indruk dat je voor twee personen kon boeken tegen de prijs van één. Toen ik daadwerkelijk wilde boeken, bleek de actie helemaal niet beschikbaar. Er waren geen data meer boekbaar, geen melding van uitverkochte plaatsen, en geen duidelijke uitleg.

Pas helemaal onderaan de pagina stond een vage opmerking dat de actie “onder voorwaarden” gold, maar nergens werd direct of helder aangegeven dat de promotie niet meer beschikbaar was.

Volgens de Wet oneerlijke handelspraktijken (artikel 6:193a t/m 6:193g BW) en de Europese Richtlijn oneerlijke handelspraktijken moet een aanbieding:
• feitelijk juist zijn,
• op transparante wijze gepresenteerd worden,
• en mag niet misleidend zijn, ook niet door weglating van cruciale informatie.

Bovendien is het zogeheten “bait advertising” verboden. Consumenten lokken met een aanbod dat in werkelijkheid niet geleverd wordt. Precies dat is hier aan de hand.

Journaway zet je op het verkeerde been met mooie acties die in de praktijk niet beschikbaar of onduidelijk gecommuniceerd zijn. Voor mij een reden om het vertrouwen in deze aanbieder volledig kwijt te raken.

Ik heb inmiddels melding gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en overweeg verdere stappen. Ik raad anderen aan kritisch te zijn en niet blind te vertrouwen op ogenschijnlijk mooie deals van Journaway.

Update:

Ze lijken ook toondoof te zijn door nu Amerika te promoten, terwijl ICE en de border patrol nu nog strenger zijn en social media controleren voordat je het land binnen gaat.

6 augustus 2025

Hallo Jorrit,
Bedankt voor je feedback. De 2-voor-1-actie was slechts gedurende een bepaalde periode actief. Deze reis is alleen in de periode waarin deze ook boekbaar was, gepromoot en toen ook alleen op de website getoond. Via een directe link is de reis nog steeds zichtbaar, zodat klanten die deze hebben geboekt hun begoekte reis kunnen inzien.
Dat de promotie niet meer geldig is, was te herkennen aan het feit dat deze niet langer op de website werd getoond. Hiermee voldoen wij aan de Europese richtlijnen.
Met vriendelijke Groet, Nynke van journaway

Duidelijke website en gemakkelijk te…

Duidelijke website en gemakkelijk te boeken. Ook extra’s zoals verblijven upgraden of tours boeken erg gemakkelijk en snel te boeken.

30 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Marja, Heel erg bedankt voor je positieve reactie! Wat fijn om te horen dat je onze website duidelijk vindt en het boeken gemakkelijk gaat. We wensen je alvast veel plezier met je reisvoorbereidingen! Hartelijke groet , Pia van journaway

Rondreis Korea

Wij hadden een rondreis naar Zuid-Korea geboekt. Alles was goed geregeld en verzorgd, wanneer wij vragen hadden werden die snel en duidelijk beantwoord door de klantenservice! Ook waren de accomedaties uitstekend.

7 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Melika, Heel erg bedankt voor jullie mooie review! Het doet ons goed dat onze klantenservice snel en duidelijk kon helpen en dat de accommodaties aan jullie verwachtingen voldeden. We hopen jullie in de toekomst weer te mogen verwelkomen voor een nieuwe onvergetelijke reis. Hartelijke groet , Pia van journaway

Zuid-Korea / Thailand

In april naar Zuid-Korea geweest en een super reis gehad. Alles was top geregeld. Vlucht, trein, hotels en trips. Een waanzinnige ervaring. Dus een reden dat we nu weer hebben geboekt voor Thailand begin volgend jaar. We kijken hier heel erg naar uit.

23 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Monique, Wat geweldig om te horen dat jullie zo'n mooie reis naar Zuid-Korea hebben gehad en dat alles top geregeld was. Super dat dit jullie heeft geïnspireerd om nu ook voor Thailand te boeken. Wat een prachtig vooruitzicht. We wensen jullie nu alvast ontzettend veel voorpret en straks natuurlijk een even mooie reiservaring in Thailand. Hartelijke groet , Pia van journaway

Overzichtelijke site

Overzichtelijke site, duidelijk en goede prijs voor reis

23 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Eoy, Heel erg bedankt voor je fijne feedback! Wat leuk om te horen dat je onze site overzichtelijk vindt en tevreden bent met de duidelijkheid en prijs van de reis. We wensen je nu alvast veel plezier met de voorpret! Hartelijke groet Pia van journaway

Wat een geweldige organisatie is dit

Wat een geweldige organisatie is dit. Wij hebben de reis 15 dagen futuristisch Japan gedaan met een verlenging in Hongkong. Alles wordt perfect geregeld. Als je een vraag heb dan reageren ze snel. Prijs/kwaliteit echt super. We zaten in hele goede hotels, luxe hotels ook. Alles was perfect geregeld!

16 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Esther, Heel erg bedankt voor je lieve woorden! We zijn super blij dat je zo tevreden bent over je reis naar Japan en Hongkong. Fijn om te horen dat alles goed geregeld was en dat onze service je beviel. We hopen je snel weer te mogen helpen met een nieuwe reis! Met vriendelijke groeten, Pia van journaway

De boeking ging vlot en het was even…

De boeking ging vlot en het was even wachten op de definitieve bevestiging. Nu de is hopelijk de reis straks net zo'n goede ervaring !

1 juli 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Tom, Wat fijn om te horen dat de boeking soepel verliep! Ik hoop echt dat jullie straks een geweldige reiservaring hebben. Als je nog iets nodig hebt of vragen hebt, laat het me gerust weten — ik help je graag verder! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Yournaway; voor de vierde keer!

Mijn derde reis dit jaar met Yournaway dit jaar naar Namibië was wederom een groot succes. Alles piekfijn geregeld. Direct een vierde reis geboekt naar Nieuw-Zeeland. Echt zeer betrokken en vriendelijke organisatie, dus van harte aan te bevelen!

23 juni 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Rens, Wat fantastisch om te horen dat je voor de vierde keer bij ons boekt en dat je reizen, inclusief Namibië, zo’n succes zijn geweest! We vinden het geweldig dat je ons als betrokken en vriendelijk ervaart. Heel veel plezier alvast met je reis naar Nieuw-Zeeland — we staan altijd klaar om je weer te helpen! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Journaway geweldige organisatie

Journaway, een geweldige organisatie.
De reis Azië countryhoppen hebben wij gedaan met z'n tweeën, beiden 60+.
In basic alles perfect geregeld door Journaway.
In het verleden ook veel groepsreizen gedaan maar deze reis geeft meer vrijheid. Zelf bepalen hoe je je dag indeelt vinden wij fijner, met als backup Journaway als er wat is.
Alles zo goed bevallen dat wij, op onze hopelijk volgende reis, deze weer bij jullie gaan boeken.
Familie Dieperink
Zutphen

1 juni 2025

Antwoord van journaway.com

Beste familie Dieperink, Wat fijn om te horen dat jullie zo genoten hebben van de Azië countryhoppen reis en dat alles perfect geregeld was! Vrijheid om je eigen dag in te delen is inderdaad een groot voordeel, en het is geweldig dat jullie zich prettig voelen met ons als backup. We kijken er erg naar uit om jullie bij een volgende reis weer te mogen helpen. Bedankt voor het vertrouwen! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Goede reisorganisatie

Wij maakte een reis naar Vietnam via Journaway. We zijn heel tevreden van het volledige reisschema. Goede hotels, goed uitgestipelde excursies en goed georganiseerde transfers. Onze vlucht werd twee weken voor vertrek geannuleerd, Journaway heeft meteen een oplossing geboden.
Wij zullen zeker nog boeken!

13 juni 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Hannah, Bedankt voor jullie mooie review! Fijn om te horen dat jullie zo tevreden zijn met het reisschema, de hotels, excursies en transfers. Het spijt ons dat de vlucht werd geannuleerd, maar we zijn blij dat we snel een oplossing konden bieden. We kijken ernaar uit om jullie weer te mogen helpen bij een volgende reis! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Wat een fantastische organisatie.

Wat een fantastische organisatie.
Ik regel altijd mijn reizen zelf.
Nu hebben wij de keus gemaakt om via Journaway te boeken. Mede ook ivm de goede prijs. Scheelde een hoop geld.
Wij hebben erg genoten van de reis naar Namibië. Nieuwste auto 4x4 gekregen en de mooiste lodges. Geheel onze verwachtingen overtroffen.
Verder ws journaway via de app bereikbaar waar ik op mijn vragen direct antwoord kreeg. Er staat alweer een nieuwe reis in de planning via Journaway! Bedankt!

13 juni 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Amanda, Wat geweldig om zo’n positieve ervaring te horen! Fantastisch dat jullie reis naar Namibië alle verwachtingen heeft overtroffen en dat alles zo soepel verliep. We kijken ernaar uit om jullie weer te helpen met jullie volgende avontuur. Bedankt voor het vertrouwen en tot snel! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Net terug van 15 dagen Vietnam

Net terug van 15 dagen Vietnam. Zeer leuke reis en toffe bestemming. Alles was perfect geregeld. Van vlucht tot hotel tot transfer tot excursie. Ook is Journaway goed bereikbaar. Als je denkt, dit is te mooi om waar te zijn, dan was het dit echt wel. Bedankt Journaway en tot snel.

8 juni 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Geert, Wat fijn om te horen dat je zo’n geweldige reis hebt gehad! Vietnam is inderdaad een prachtige bestemming. Dankjewel voor je mooie woorden en we hopen je snel weer te mogen helpen met je volgende avontuur! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

De reis naarThailand was perfect…

De reis naarThailand was perfect geregeld. De hotels en de transfers waren top. Je kan echt op ze rekenen, scheelt 'n hoop stress. Zou volgende reis met geruststelling weer boeken. Gr. Fred

25 mei 2025

Hallo Fred,
Erg bedankt voor je mooie review. Goed om te horen dat alles in Thailand perfect geregeld was en dat je de hotels en transfers top waren. We zijn blij met jouw feedback en hopen je in de toekomst weer te mogen begroeten voor een volgende reis!
Met vriendelijke groet, Chavez van journaway