Banner for journaway.com

journaway.com Reviews 2.247

TrustScore 5 uit 5

4,8

Beste, alles was perfect. Wij hebben supergoeie ervaringen met onze reis naar Vietnam.Er is geen enkel probleem opgedoken en de communicatie met de plaatselijke reisleider was perfect en duide... Toon meer

Roadtrip naar Tromsø, de Lofoten & Senja, een WOW! ervaring. Prima georganiseerd en goede prijs/kwaliteitverhouding. Communicatie met Journaway liep vlot via whattsapp en e-mail. Als je van specta... Toon meer

Beste team van journaway⁠�, Hartelijk bedankt voor de ontzettend leuke en goed georganiseerde reis naar Japan. Alles was perfect geregeld: van de vluchten en treinreizen tot de hotels. We hebben o... Toon meer

Hier een zeer tevreden klant. Prima prijs/prestatie verhouding. Bij voorbereiding en tijdens onze trip in Japan goede, vriendelijke en snelle ondersteuning via WhatsApp. Journaway verzorgde exact de j... Toon meer

1. Touroperator
  2. Excursiebedrijf
  3. Reisbureau

journaway – discover the extraordinary. We at journaway love travel. Authentic bucket-list moments, unique accommodation, unforgettable adventures – that's exactly what we want for you! And that's why each of our trips are packed with incredible experiences. Make them your own and discover the world’s most spectacular places with us. _________________________________________________________________ journaway - Entdecke das Außergewöhnliche. Wir bei journaway lieben das Reisen. Echte Bucketlist-Momente, einzigartige Unterkünfte, unvergessliche Abenteuer – genau das wollen wir für dich! Deshalb steckt jede unserer Reisen voller Wow-Erlebnisse. Mache sie zu deinem Erlebnis und entdecke mit uns die spektakulärsten Orte dieser Welt. ________________________________________________________________________ journaway – ontdek het buitengewone. Bij journaway houden we van reizen. Echte bucketlist-momenten, unieke verblijven, onvergetelijke avonturen – en dat is precies wat we voor jou willen! Daarom zit elk van onze reizen vol wauw-ervaringen. Beleef ze zelf en ontdek samen met ons de meest spectaculaire plekken ter wereld.

journaway. Adventures worldwide.

Our numbers speak for themselves.
100+ countries in total – for adventures all over the world 350+ multi-day trips worldwide – with unique bucket list moments 45,000+ impassioned travellers – discovering the world with us _________________________________________________________________ 100+ Länder insgesamt – für Abenteuer rund um den Globus. 350+ Rundreisen weltweit – mit einzigartigen Bucketlist-Momenten. 45.000+ begeisterte Reisende – die mit uns die Welt entdecken. _________________________________________________________________ 100+ landen – voor avonturen over de hele wereld. 350+ rondreizen wereldwijd – met unieke bucketlist-momenten. 45.000+ enthousiaste reizigers – die samen met ons de wereld ontdekken.

The journaway guarantee

Book flexibly at the best price

The journaway guarantee Flexible booking: Cancel free of charge, customise your trip and pay how you want – our rates make it all possible. Best price guarantee: Our smart technology compares flight and hotel offers every day, so you always book at the best price. All inclusive: Flights, stopovers, extraordinary accommodation – we perfectly package our trips, so you don’t have to compromise. Happiness factor: We’re here for you from the moment you start planning your trip to the day you get home – and 24/7 while you’re on the move. Real adventures: Whether natural wonders or big cities – we make your bucket list dreams come true and create memories that last a lifetime. _________________________________________________________________ Das journaway-Versprechen Flexibel buchen: Kostenlos stornieren, individuell anpassen oder zahlen, ganz wie du es willst – unsere Tarife machen es möglich. Bestpreis-Garantie: Unsere smarte Technologie vergleicht täglich Flug- und Hotelangebote – so buchst du immer zum besten Preis. Alles inklusive: Flüge, Zwischenstopps, außergewöhnliche Unterkünfte – perfekt kombiniert für Reisen ohne Kompromisse. Happiness-Faktor: Von der Reiseplanung bis zur Rückkehr sind wir für dich da – und 24/7, wenn du unterwegs bist. Echte Abenteuer: Ob Naturwunder oder Metropolen – wir machen deine Bucketlist wahr und schaffen Erinnerungen, die bleiben. _________________________________________________________________ De journaway-belofte Flexibel boeken: gratis annuleren, aanpassen of betalen, helemaal naar jouw wens – onze tarieven maken het mogelijk. Beste prijsgarantie: onze slimme technologie vergelijkt dagelijks vlucht- en hotelaanbiedingen – zo boek je altijd voor de beste prijs. Alles inbegrepen: vluchten, tussenstops, bijzondere verblijven – perfect gecombineerd voor reizen zonder compromissen. Happiness-factor: van het plannen van je reis tot je thuiskomst staan we voor je klaar – zelfs 24/7 als je onderweg bent. Echte avonturen: naar natuurwonderen of metropolen – we laten je bucketlist werkelijkheid worden en creëren herinneringen die je nooit zal vergeten.

4,8

Uitstekend

TrustScore 5 uit 5

2K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 81% van zijn negatieve reviews beantwoord

Snel duidelijkheid of de reis doorgaat + beste prijs.

Het boek proces verliep vlot en we waren ook blij met de snelle reactie. En de prijs is goed.
Onze reis begint pas in Juli. We zijn benieuwd!

10 juni 2025

Hallo Carola,
Hartstikke bedankt voor je positieve feedback. Goed om te horen dat als goed verliep en je blij bent mij onze service, dat horen we natuurlijk graag. Ik wens je alvast veel plezier in Zuid-Korea en Japan. Als er nog vragen zijn, kan je ons natuurlijk altijd schrijven of bellen.

Goed georganiseerd

Goed georganiseerd. Je krijgt op tijd door wat je volgende transfer is. De hotels zijn dik inorde.
Ook de transfers zijn keurig op tijd.
Voor mij was het als alleen gaande reiziger goed om dat zelf niet meer te hoeven organiseren. Deze reis is gebaseerd op de 18 daagse reis naar Thailand.

20 mei 2025

Hallo Marijke,
Hartelijk dank voor je positieve recensie. We zijn blij te horen dat de reis goed georganiseerd was en dat de transfers goed verliepen en natuurlijk dat je ook tevreden was met de hotels. We waarderen jouw feedback en hopen je in de toekomst weer te mogen verwelkomen voor een volgende reis!

De eerste keer met Journaway

Wij gingen voor het eerst met deze reisorganisatie. Alles was heel goed geregeld. Wij gingen naar zuid Thailand en zouden op 3 locaties een dag of vijf blijven.
Een dag voor we naar de volgende locatie werden gebracht kregen we een appje, en stipt op tijd was de taxi steeds ter plaatse om ons op te halen en weg te brengen. Bij de laatste locatie was een foutje gemaakt met de boeking, en binnen een half uur waren we om geboekt naar een ander, zelfs luxer hotel aan de overkant van de straat. Dan leer je je reisorganisatie pas kennen. Wij zijn uiterst tevreden over Journaway en wij gaan de volgende keer zeker weer met hen op reis.

29 mei 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Jose, Dankjewel voor jullie mooie review! Wat fijn om te horen dat alles zo goed geregeld was en dat jullie zelfs bij een kleine fout zo snel en netjes geholpen zijn. We hopen jullie bij een volgende reis weer van dienst te mogen zijn! Hartelijke groeten, Pia van journaway

Toporganisatie!

Wij zijn erg te spreken over deze organisatie!

- Prijs/kwaliteit: 10
- Klantenservice: 10 (ze zijn zelfs op feestdagen bereikbaar in 3 verschillende talen)
- Keuze accomodaties: 10
- Vluchten / Transfers: 10

Prettig dat er een enkele excursie in de pakketreis inbegrepen is. Het geeft je zelf de ruimte om dat uit te breiden naar behoefte.

Deze review is gebaseerd op onze 14-daagde reis naar Bali / Java.
We hebben een topvakantie gehad.
Het was onze eerste ervaring met Journaway, maar zeker niet de laatste!
We zijn al aan het kijken naar de volgende 😄

27 mei 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Sandra, Wat een fantastische review – heel erg bedankt! Wat fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten van de reis naar Bali en Java en dat alles naar wens was. We vinden het geweldig dat dit jullie eerste ervaring met journaway was en kijken ernaar uit om ook jullie volgende droomreis samen te stellen. 😄 Hartelijke groeten, Pia van journaway

Een fantastische fijne reis!

We hebben een fantastische fijne reis gehad naar Zuid-Afrika via Journaway. Alles was goed geregeld. Duidelijk papierwerk en info vooraf, en eenmaal daar fijne hotels en leuke excursies bij prima organisaties. Erg genoten ook van de huurauto (we kregen een upgrade!). En bovenal zijn alle Journawayers erg vriendelijk en snel in hun reactie per mail. We komen zeker bij jullie terug!

23 april 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Karin, Wat een geweldig bericht – heel erg bedankt daarvoor! Wat fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten van de reis naar Zuid-Afrika en dat alles tot in de puntjes geregeld was. Extra leuk dat jullie zelfs een upgrade voor de huurauto kregen! Bedankt voor jullie vertrouwen – we kijken ernaar uit om jullie ook bij een volgende reis weer te mogen begeleiden. Hartelijke groeten, Pia van journaway

Aanrader!

Dit was de eerste keer dat ik op deze manier een vakantie geboekt heb. Dus inclusief vlucht/auto/verblijf en natuurlijk inspiratie voor de reis. Wij hadden halverwege een kleine tegenvaller. Contact gezocht met Journaway, hele snelle reactie en heel goed meegedacht naar een oplossing. Uiteindelijk eerder weggegaan bij 1 van de hotels. Dit was echt super en snel geregeld. Al met al. Zeker een aanrader om je vakantie via Journaway te boeken!

6 mei 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo :) Hartelijk dank voor je enthousiaste review!
Wat fijn om te horen dat je eerste ervaring met het volledig boeken van je vakantie via journaway zo goed is verlopen. Jammer van de kleine tegenvaller onderweg, maar mooi dat we snel een passende oplossing hebben kunnen bieden. We hopen je bij een volgende reis weer van dienst te mogen zijn! Hartelijke groeten, Pia van journaway

Aanrader!

Wat was het fijn om tijdens onze vakantie geen stress te hebben over het boeken en plannen van activiteiten, accommodaties en vervoer. We zijn naar Mexico geweest en kozen voor het volledige pakket. Alles was goed geregeld: leuke activiteiten, fijne hotels en het vervoer was goed. De planning was goed verdeeld over de dagen. Er was één foutje bij het boeken van een activiteit, maar dat werd snel en netjes opgelost nadat we contact opnamen. Het contact via WhatsApp verliep bovendien erg prettig. Ik beveel Journaway zeker aan en zou zonder twijfel opnieuw via hen boeken.

20 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo L, Wat fijn om te horen dat jullie zo’n zorgeloze en goed georganiseerde reis naar Mexico hebben gehad! Dank je wel voor je mooie woorden en je vertrouwen – en superfijn dat het foutje snel opgelost kon worden. We hopen jullie snel weer te mogen helpen bij een volgende reis! 🌎✈️ Met vriendelijke groeten, Pia van journaway

Mooie reizen en makkelijk boeken!

Makkelijk boeken, flexoptie mogelijk. Mooie avonturen mogelijk.

25 april 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Anna, dank je wel voor je mooie review! Wat leuk om te horen dat het boeken zo soepel verliep en dat je de flex-optie en de avonturen waardeert. We hopen je snel weer te mogen inspireren voor een volgende reis! 🌍✨ Met vriendelijke groeten, Pia van journaway

Tot in de puntjes goed geregeld

Van het begin tot het einde goed geregeld zodat wij Relax van onze rondreis Maleisië konden genieten.

2 april 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Marion, Wat fijn dat jullie zo’n zorgeloze rondreis door Maleisië hebben gehad! Het doet ons plezier te horen dat alles van begin tot eind goed geregeld was en jullie volop konden genieten. Bedankt voor het mooie compliment en jullie vertrouwen! Met vriendelijke groeten, Pia van journaway

Echt een topvakantie gehad

Echt een topvakantie gehad, we hebben een rondreis door Argentinie en Brazilie gemaakt en alles was perfect geregeld van Hotels tot de transfers niks op aan te merken. Ga hier zeker weer boeken!

6 april 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Jessie, bedankt voor je feedback! Fijn om te horen dat jouw Argentinie reis zo goed is bevallen en de hotels en transfers zo goed geregeld waren. We kijken er naar uit om je bij de volgende reis te ondersteuenen! 🏝️ Met vriendelijke groet, Nynke van journaway

Een gave en mooi reis, maar niet door Journaway.

Afgelopen maart zijn wij (mijn vriend en ik) voor 12 dagen via Journaway naar Namibië geweest. Namibië is een prachtig land en hebben het erg naar ons zin gehad. Maar wij zijn niet tevreden over de gang van zaken van Journaway.
Het begon al op de heenweg op het vliegveld. Er was iets mis (oorzaak voor ons onbekend) met onze vliegtickets, waardoor de medewerker van het vliegveld ons niet kon inchecken. Contact opgenomen met Journaway, duurde allemaal erg lang voordat we reactie of duidelijkheid kregen. Toen het uiteindelijk was opgelost, waren we te laat om nog in te checken en konden we niet met het vliegtuig mee.
Er werd ons dezelfde avond beloofd dat wij de volgende dag konden vertrekken en dan een dag later terug komen (zodat wij wel de 12 dagen waarvoor we ook betaald hadden weg waren). Deze afspraak was niet doorgegeven aan de collega's, waardoor wij tickets kregen voor 1 dag later vertrek maar niet een dag later terug. Na heel veel bellen en achteraan zitten was dit uiteindelijk (net voor vertrek) toch geregeld.
Omdat wij een dag later terug zouden komen, zouden wij de huurauto ook een dag later terug brengen. Er was door de medewerker van Journaway ons toegezegd dat dit bekend was bij de autoverhuur. Bij het ophalen van de auto was dit bij de autoverhuur niet bekend. Er werd ons eerst gezegd (door de autoverhuur) dat wij de dag 'extra' door ons betaald moest worden. Na een hoop praten en uitleggen hoefde dit gelukkig niet.
Tijdens de reis boeken hadden wij een excursie erbij geboekt. Bij aankomst was niet bekend dat wij deze excursie hadden geboekt. Gelukkig was het niet druk en konden wij alsnog mee.
Omdat wij een dag later terug kwamen zouden wij onze laatste nacht in Windhoek verblijven. We moesten zelf achter de reservering van het hotel aangaan. Op het moment dat wij naar Windhoek vertrokken ontvingen wij eindelijk (dus 2 weken na het maken van de afspraak) de bevestiging van de reservering.
Uiteindelijk is alles opgelost en goed gekomen, waarvoor wel onze dank. Maar we hebben een hoop stress gehad waar je op je vakantie eigenlijk geen zin in hebt, zeker niet als je via een reisorganisatie boekt.
Op de vraag zou je Journaway aan vrienden en familie aanbevelen, is het antwoord zeker een NEE.

2 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Daniella, Bedankt voor je feedback. Het spijt me te horen dat je niet tevreden was met onze service. Ik heb per e-mail contact met je opgenomen en zou het heel fijn vinden als je kunt reageren, zodat we in een persoonlijk gesprek samen een oplossing kunnen vinden. Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Werkelijk prachtige reis

Werkelijk prachtige reis, en mooie accommodatie.
Maart is misschien wel goede tijd van het jaar: temperatuur rond nul graden en natuur een combinatie van winter en vroeg voorjaar, waardoor meer contrasten.

4 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Myriam, Wat fijn om te horen dat jullie een prachtige reis hebben gehad en genoten van de mooie accommodatie! 😊 Hopelijk mogen we jullie in de toekomst weer helpen met een nieuwe reis! 🌍✨Met vriendelijke groet, Pia van journaway

We hebben ontzettend genoten

We hebben ontzettend genoten. het was super geregeld, vanaf de heenweg op Schiphol tot terugkomst. Wij hadden de eerste 2 nachten incl. ontbijt, de andere dagen zijn we elders gaan ontbijten. parkeren is relatief duur en je hebt je easypark-app nodig. een hele fijne huur-auto (met spikes). alles verliep op rolletjes. Kortom we hebben genoten!

6 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Peter, Wat geweldig om te horen dat jullie zo genoten hebben van de reis! 😊 Fijn dat alles zo goed geregeld was, van de heenreis op Schiphol tot de terugkomst. Hopelijk mogen we jullie in de toekomst weer helpen met een nieuwe reis! 🌍✈️Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Leuke reis, tevreden klant

Zeer tevreden over het verloop van de reis en kijk met veel plezier erop terug. Het was allemaal super geregeld, voor de transfers die waren gebroekt kreeg ik de avond van te voren een watsapp berichtje van de persoon die ons zou ophalen/brengen ter bevestiging.

19 februari 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo Fia, Wat fijn om te horen dat de reis zo goed is verlopen en dat je er met veel plezier op terugkijkt! 😊 Hopelijk mogen we je in de toekomst weer helpen met een nieuwe mooie reis! ✈️🌍Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Fijne reis

Fijne reis, goed geregeld. Het was prettig dat we, indien nodig, direct contact konden hebben met een Nederlandse medewerker. Wij hebben onze reis begin maart gemaakt, dan is het overdag al behoorlijk licht. Prachtig gebied om rond te reizen, prima hotels met werkelijk uitstekend ontbijt. Wat we ons niet hebben gerealiseerd is dat het in de hotel plaatsen (Harstad, Svolvaer) behoorlijk druk is met grote hotels en veel (Aziatische) toeristen. Maar zodra je in de auto stapt ben je weer in de prachtige natuur. Bij de hotels in deze plaatsen is het wel betaald parkeren. Handig om de "easypark" app alvast te downloaden. De grote supermarkten zijn in alle grote plaatsen aanwezig, iets duurder, maar goed te doen. Restaurants zijn flink duurder (vooral alcohol), maar wel van goede kwaliteit. En alleen water bij het eten is geen enkel punt ;-). Kortom we hebben genoten!

14 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Jacob, Wat fijn om te horen dat jullie zo’n mooie reis hebben gehad! 😊 Begin maart is inderdaad een prachtige tijd om Noorwegen te verkennen, met genoeg daglicht en indrukwekkende natuur. Hopelijk mogen we jullie in de toekomst weer helpen met een nieuwe reis. 🌍✨Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Alles volgens plan

Alles volgens plan! Snelle reacties op vragen, geen tegenvallers tijdens de reis. Het was een goed pakket van zaken voor een eerste reis nr Japan.
We hebben ter plaatse activiteiten geboekt omdat deze via de website extreem duur leken.

6 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Andrea, Wat fijn dat alles volgens plan is verlopen en dat jullie een mooie eerste reis naar Japan hebben gehad! Hopelijk mogen we jullie in de toekomst weer helpen met een nieuwe reis! 🌏✈️Met vriendelijke groet, Pia van journaway

Geweldige reisorganisatie

Geweldige reisorganisatie, goed bereikbaar en je wordt goed geholpen onze reis was bij net als bij de rest van de groep tot in de puntjes verzorgd, Rondreis Bali gedaan en de taxi's van luchthaven tot aan hotel en weer terug en van hotel tot hotel alles was geregeld

5 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Beste Henri, Wat fijn om te horen dat jullie zo'n geweldige ervaring hebben gehad! Bedankt voor de mooie woorden. Hopelijk mogen we jullie in de toekomst weer helpen met een nieuwe reis! Met vriendelijke groet, Pia van journaway

De site is eenvoudig en overzichtelijk

De site is eenvoudig en overzichtelijk. Eventueel contact met een medewerker verliep soepel en informatief.
Nu maar afwachten of het beloofde ook allemaal bewaarheid wordt. In oktober dit jaar zullende het meemaken.

4 maart 2025

Antwoord van journaway.com

Hallo George, Bedankt voor je feedback! Fijn om te horen dat de site eenvoudig en overzichtelijk is en dat het contact met onze medewerkers soepel verliep. We kijken ernaar uit om te horen hoe je ervaring in oktober zal zijn! Met vriendelijke groeten, Pia van journaway

Reis naar Verenigde Staten

Reis naar Philadelphia, Washington & New York geboekt bij Journaway. Vond het heel spannend, maar alles was heel goed geregeld en heb een onwijs leuke reis gehad! Mailcontact was vlot en vriendelijk en het zijn goede deals. Ik ga zeker in de toekomst vaker boeken! :)

13 februari 2025

Antwoord van journaway.com

Bedankt voor je mooie feedback. Fijn om te horen dat je reis naar de VS zo goed is verlopen en dat alles goed geregeld was. We begrijpen dat het spannend kan zijn, dus des te leuker dat je zo’n geweldige ervaring hebt gehad. Ons team staat altijd klaar om te helpen en we waarderen het dat je onze service en deals kon waarderen. We hopen je natuurlijk in de toekomst weer te mogen helpen bij een volgende reis!
Met vriendelijke groet, Chavez van journaway

Journaway is een topreisbureau alles…

Journaway is een topreisbureau alles liep vlekkeloos echt een aanrader. Boek en ontdek het zelf. Hele leuke trips die waren inbegrepen. Veel gezien echt een leuke tijd gehad een vakantie om nooit te vergeten. Dankjewel journaway

29 januari 2025

Antwoord van journaway.com

Beste, We zijn ontzettend blij om te horen dat je een geweldige ervaring hebt gehad met ons. We zijn blij dat je hebt genoten van de leuke trips en alles wat je hebt kunnen ontdekken. Het is altijd ons doel om een onvergetelijke vakantie voor onze klanten te creëren. Met vriendelijke groeten, Pia van journaway