Kamernet Reviews

3.081

3,5

Uiteindelijk vind ik het voor de prijs die je betaald heel weinig opleveren. Ik heb in een periode van 4-5 maanden maar een paar bezichtigingen uit gehaald en geen woning, ondanks fanatiek reageren en... Toon meer

Grootste platform voor kamerzoekenden, en grote kans op een kamer. Berichten sturen gaat stroef (soms duurt het een paar seconden voordat een bericht verstuurd, en dan stuur je er in eens twee) en not... Toon meer

Vijf sterren natuurlijk, omdat onze dochter bij de eerste keer hospiteren al werd uitgekozen en een kamer had! We waren net een week of vijf lid van Kamernet! We konden het niet geloven, maar het was... Toon meer

Al twee keer hier in Amsterdam redelijk snel een tijdelijk appartement gevonden via Kamernet (eerst voor 2 maanden, daarna voor 6 maanden). En dat wil wat zeggen want de markt hier is volstrekt oversp... Toon meer

1. Makelaars

Een kamer huren en verhuren doe je eenvoudig en snel via Kamernet! Je kunt natuurlijk ook een studio of appartement huren of verhuren. Als huurder heb je direct toegang tot honderden relevante verhuurders en huisgenoten. Voor verhuurders is het eenvoudig om het overzicht te houden in de zoektocht naar een nieuwe huurder. Natuurlijk kun je als studentenhuis ook snel een nieuwe en gezellige huisgenoot vinden op Kamernet. Zoek op de website door handig te filteren tussen al je matches en berichten. Via Kamernet neem je rechtstreeks contact op met verhuurders, huurders of potentiële huisgenoten.

Gemiddeld

3K reviews

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(3.081)

214 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Site doet wat ze beloven

Site doet wat ze beloven, zun hebbe de reacties van de verhuurders niet in hand nog de huur markt maar kamernet heeft het zeker makkelijker gemaakt

4 maart 2025

Hoi Ariyen,

Hartelijk dank voor uw positieve review! We zijn blij om te horen dat Kamernet het zoeken naar een kamer makkelijker voor u heeft gemaakt. Hoewel we inderdaad geen invloed hebben op de reacties van verhuurders of de huurmarkt zelf, doen we ons best om een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform te bieden.

Mocht u nog suggesties of feedback hebben, dan horen we dat graag. Veel succes met uw zoektocht!

Jacques

kreeg veel toegang tot studentenkamers…

kreeg veel toegang tot studentenkamers en kon makkelijk en snel reageren.

28 februari 2025

Beste Jelle,

Bedankt voor je review! We zijn blij om te horen dat je het makkelijk vond om studentenkamers te vinden en snel te reageren. Ons doel is om de zoektocht naar een kamer zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen voor studenten.

Als je ooit suggesties hebt over hoe we je ervaring nog verder kunnen verbeteren, laat het ons dan weten. We wensen je het allerbeste bij het vinden van je ideale kamer!

Gemakkelijke site

Gemakkelijke site, overzichtelijk te vinden hoe en wat.

20 februari 2025

Beste Sarah,

Bedankt voor je positieve review! We zijn blij te horen dat je de site gemakkelijk en overzichtelijk vond. We streven er altijd naar om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze gasten. Hopelijk mogen we je in de toekomst opnieuw helpen!

Jacques

Ik heb een kamer gevonden!

Ik heb een kamer gevonden!, maar moet ik zeggen dat ik geluk heb gehad. Kamernet heeft me hier wel mee geholpen door overzichtelijk de kamer weer te geven.

12 februari 2025

Beste Hannah,

Dat is geweldig om te horen dat je een kamer hebt gevonden! We zijn blij dat Kamernet je heeft geholpen bij je zoektocht door de beschikbare kamers duidelijk weer te geven. We wensen je het allerbeste in je nieuwe huis!

Amelie

Binnen 2 weken een kamer gevonden en…

Binnen 2 weken een kamer gevonden en sleutels gekregen

2 januari 2025

Beste Aymen,

We zijn blij dat je binnen twee weken een kamer hebt gevonden en de sleutels hebt ontvangen. We streven ernaar om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, dus deze feedback is echt bemoedigend. Bedankt dat je Kamernet gebruikt!

Geen reacties, wel incassobureau

We hebben een premium account genomen voor 1 maand. Op ruim 10 kamers gereageerd, geen enkel antwoord gehad niets eens een afwijzing, helemaal niets. Na een maand werd er wederom 38 euro afgeschreven, netjes afgemeld dat we maar voor een maand gekozen hadden. Sturen ze een incassobureau op je af met nog eens 40 euro plus rente.

4 februari 2025

Beste AIlse,

We bieden onze oprechte excuses aan voor de negatieve ervaring die u met ons platform hebt gehad. We begrijpen uw frustratie over het gebrek aan reacties op uw vragen en de onverwachte kosten. Dit is zeker niet het serviceniveau dat we willen bieden.

Wat betreft het gebrek aan reacties van verhuurders, we begrijpen hoe ontmoedigend dat kan zijn. Hoewel we het platform aanbieden om huurders en verhuurders met elkaar in contact te brengen, kunnen we helaas de responstijd van individuele gebruikers niet controleren. We werken voortdurend aan manieren om de communicatie te verbeteren en verhuurders aan te moedigen om op alle vragen te reageren, zelfs als het gaat om het weigeren.

We willen ook het probleem met de onverwachte afschrijving en het incassobureau aanpakken. Dit kan een factureringsfout zijn en we willen dit onmiddellijk onderzoeken. Neem rechtstreeks contact op met ons klantenserviceteam met uw accountgegevens en alle relevante documentatie met betrekking tot de kosten en de communicatie van het incassobureau. We zullen dit onderzoeken en eraan werken om het zo snel mogelijk op te lossen.

Alles naar wens!

Werkt allemaal fijn, geen problemen gehad met het platform.

2 februari 2025

Beste Rian,

Bedankt voor de positieve review! We zijn blij om te horen dat alles soepel voor je werkt op Kamernet. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen.

Amélie

Erg slecht

Erg slecht. Binnen 30 dagen mijn abbonament stopgezet en 2 dagen later alsnog 38 euro automatisch afgeschreven. Terugbetaling aangevraagd, zolang niks is terug gestort blijft mijn tekst staan. 👎

31 januari 2025

Beste Bojan,

Het spijt ons te horen dat u deze ervaring heeft gehad en we waarderen het dat u dit onder onze aandacht brengt. Als u uw abonnement binnen de vereiste termijn heeft opgezegd, zou er geen bedrag in rekening gebracht moeten zijn. Echter, als de opzegging te dicht op de verlengingsdatum is gedaan, kan het zijn dat de betaling al verwerkt was.

We begrijpen dat dit vervelend is en helpen u hier graag mee verder. Neem alstublieft contact op met ons supportteam via supportdesk@kamernet.nl met uw accountgegevens, zodat we uw terugbetalingsverzoek kunnen onderzoeken.

Team Kamernet

De verhuurders antwoordden niet snel genoeg

De mensen antwoordden niet snel genoeg, er is ook geen garantie via kamernet dat je de woning gaat hebben of echt is.

27 januari 2025

Beste Enya,

Bedankt voor je feedback.

Het spijt ons om te horen over je ervaring. Hoewel we ernaar streven om een ​​naadloos platform te bieden, begrijpen we je zorgen over reactietijden en garanties voor eigendommen. Ons platform verbindt gebruikers rechtstreeks met huiseigenaren en huisgenoten, maar we raden altijd aan om voorzichtig te zijn om ervoor te zorgen dat ze aan je verwachtingen voldoen.

Als je specifieke problemen hebt ondervonden of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam. We zijn er om je ervaring te verbeteren.

Teddy

Jullie hebben mij enorm uit de brand geholpen!

Zeer tevreden over het aanbod op Kamernet. Omdat ik anti kraak woon en binnen 4 weken een andere woning moet vinden ben ik hier terecht gekomen. In de eerste week zoeken heb ik al een andere woning gevonden! Was die €38,- zeker weten waard! :)

25 januari 2025

Beste Nina,

Hartelijk dank voor jouw positieve review! We zijn ontzettend blij te horen dat Kamernet je zo goed heeft geholpen bij het vinden van een nieuwe woning.

Het is fantastisch om te lezen dat je ondanks de korte termijn een nieuwe plek hebt kunnen vinden via ons platform. We streven er altijd naar om onze gebruikers zo snel en efficiënt mogelijk te laten vinden wat ze zoeken.

Jouw ervaring bevestigt dat we op het juiste pad zitten.

Nogmaals bedankt voor je vertrouwen in Kamernet!

Goed

Goed, maar er staan wel slechte foto's op en soms zijn de kamers al verhuurd

1 januari 2025

Hallo Rosalie,

Bedankt voor je feedback! We zijn blij om te horen dat je over het algemeen een goede ervaring hebt gehad met ons platform, maar het spijt ons om te horen over de problemen die je hebt ondervonden met verouderde vermeldingen en foto's van slechte kwaliteit.

We werken er voortdurend aan om ervoor te zorgen dat onze vermeldingen nauwkeurig en up-to-date zijn. Om dit aan te pakken, moedigen we verhuurders aan om hun vermeldingen onmiddellijk bij te werken zodra een kamer is verhuurd en om duidelijke, hoogwaardige foto's te uploaden. Je feedback benadrukt hoe belangrijk dit is en we zullen onze monitoringprocessen blijven verbeteren om dergelijke problemen te minimaliseren.

Als je problematische vermeldingen tegenkomt, meld ze dan gerust rechtstreeks aan ons en we zullen ze zo snel mogelijk aanpakken. We waarderen je geduld en je input, omdat het ons helpt het platform voor iedereen te verbeteren.

Amelie

Ik heb binnen 1 maand een appartement gevonden :)

Ik heb binnen 2 maanden een appartement gevonden.

17 januari 2025

Beste Lisa,

Bedankt voor je review! Wat fijn om te horen dat je binnen 2 maanden een appartement hebt gevonden via Kamernet. Veel geluk in je nieuwe woning!

Team Kamernet

Snelle reactie op foutmeldingen.

Snelle reactie op foutmeldingen.
Ik heb zelf unit te huur aangeboden en heb zelf dus huurder kunnen kiezen. Dat gaat super gemakkelijk.

5 januari 2025

Beste Marleen,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling! Het is fijn om te horen dat u tevreden bent met de snelle reacties op foutmeldingen en dat het aanbieden van uw unit zo soepel is verlopen. Wij streven ernaar om het proces zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, dus het doet ons goed dat u dit als positief heeft ervaren.

Mocht u in de toekomst nog vragen of ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder!

Snel een kamer gevonden

Genoeg aanbod, voor iedereen wat. Als je eenmaal een goed verhaaltje hebt word je links en rechts uitgenodigd

14 januari 2025

Hoi Fien,

Hartelijk dank voor je mooie woorden! We zijn ontzettend blij om te horen dat je onze platform als toegankelijk en veelzijdig hebt ervaren. Ons doel is om een breed aanbod te bieden dat aan de wensen van al onze gebruikers voldoet, en het is geweldig om te weten dat dit in jouw geval gelukt is.

Als we je in de toekomst ergens mee kunnen helpen of als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Nogmaals bedankt voor je vertrouwen in Kamernet en we hopen dat je binnenkort een geweldige woning vindt!

Geld niet waard

>90% van de berichten wordt niet op gereageerd en is dus al zo goed als verhuurd.
Meeste kamers staan vaak ook al eerder online op facebook waardoor er al een huurder is gevonden zodra je reageert.
Werkt voor geen meter. Berichten dashboard ziet er ook niet uit, mag je toch wel meer van verwachten als je meer dan 30 euro per maand moet neerleggen.
Dit is gewoon misbruik maken van de krappe woningmarkt.

13 januari 2025

Beste Quinten,

Bedankt voor het plaatsen van uw beoordeling.

We betreuren het oprecht dat uw ervaring met Kamernet niet aan uw verwachtingen voldeed. We begrijpen hoe uitdagend de huizenmarkt kan zijn en we streven ernaar een platform te bieden dat het vinden van een woning zo soepel mogelijk maakt.

We moedigen huiseigenaren aan om de status van hun aanbiedingen snel bij te werken. Omdat verhuurders en huurders echter rechtstreeks op ons platform communiceren, kunnen we niet altijd onmiddellijke reacties of realtime updates garanderen. We werken er voortdurend aan om dit aspect te verbeteren om onze gebruikers beter van dienst te zijn.

We evalueren regelmatig onze functies en gebruikersinterface om de functionaliteit en gebruikerstevredenheid te verbeteren en uw input is van onschatbare waarde bij het sturen van deze verbeteringen.

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw gedachten te delen. We waarderen uw feedback omdat het ons helpt groeien en onze gebruikers beter te ondersteunen.

Teddy

Kamernet is niet voor iedereen !

Kamernet is voor studenten met rijke oudere of expats, die geen belasting in Nederland hoeven te betalen. Vooral jonge vrouwen kunnen hier wel wat vinden.
De woningmarkt is out-of-control. Men kan bijna niet aan geschikte woonruimte komen. Hier kan Kamernet niets aan doen, maar voor woningzoekenden is het resultaat hetzelfde.
Daarbij komt nog dat Kamernet vol oplichters zit of arrogante huiseigenaren, die absurde regels/eisen introduceren.

12 januari 2025

Beste Raul,

Bedankt voor het delen van je feedback. We begrijpen de frustratie die gepaard gaat met het navigeren op de huidige huizenmarkt in Nederland.

Bij Kamernet is het ons doel om een ​​platform te bieden dat huurders en verhuurders zo efficiënt mogelijk met elkaar verbindt. Hoewel we geen directe invloed kunnen uitoefenen op de bredere omstandigheden op de huizenmarkt, werken we er voortdurend aan om ons platform te verbeteren om het zoekproces veiliger en toegankelijker te maken voor iedereen.

Wat betreft oplichters en oneerlijke eisen, nemen we deze kwesties zeer serieus. We hebben maatregelen genomen om verdachte vermeldingen en gebruikers te detecteren en te verwijderen, en we moedigen iedereen aan om eventuele zorgen te melden, zodat we snel kunnen handelen.

Nogmaals bedankt voor je input en we wensen je het beste bij je zoektocht naar een woning.

Groeten,

Snel geregeld

Binnen een maand heb ik een nieuwe woonruimte gevonden! Super blij mee!

11 januari 2025

Beste Karlijn,

Bedankt voor het delen van je ervaring! We zijn blij om te horen dat je zo snel een nieuwe plek om te wonen hebt gevonden en dat je er blij mee bent.

Ik wens je het allerbeste in je nieuwe huis!

Amelie

Veel ruimte voor verbetering!

Als ik de reviews hier lees zie ik dat je of geluk hebt, of genaaid word. Al met al denk ik dat Kamernet meer moet luisteren naar de feedback. Ik werk *niet* voor jullie maar ik betaal wel constant om jullie werk te doen.
- Constant waakzaam zijn voor scammers/oplichters
- Controleren of de advertentie wel klopt omdat hij voor de zoveelste keer is geupload.
- Verkeerde advertenties in je mailbox krijgen omdat de site van kamernet oprecht niet goed werkt en dus geen mails stuurt met je daadwerkelijke wensen (of te laat een mail stuurt met dat je een bericht hebt ontvangen, of, helemaal geen mail stuurt!)
- Geen reactie van mensen (dit zou een gedragscode moeten zijn, prima als het een nee is maar laat dat mensen wel weten zodat ze hun tijd niet verspillen)
- Geen vaag buitencontact omdat Kamernet dat niet kan controleren (maar het schijnbaar te zwaar is voor de verhuurders om alles bij te houden? Guttegut wat een moeilijk leven he..) Of wel buitencontact met betere regels vanuit kamernet die controleerbaar zijn.
- dure en misleidende abbonementen (die je pas kan vinden als je op de premium site bent voor verhuurders, want die vinden jullie belangrijker dan de huurders??)

Waar betaal ik voor als ik alles zelf nog 5/6 keer moet checken. Ik ben al zo veel oplichters tegengekomen, of mensen die uiteindelijk toch nee zeggen(of niet eens het fatsoen hebben en je negeren). En discrimineren vanwege geslacht, of je werkt of niet, je huidskleur en/of je gezondheid. (deze is heel simpel guys, grondwet enzo).

Stop al dat geld wat jullie van ons vragen (wat overigens echt heel veel is) eens in het daadwerkelijk verbeteren van de site en service. Jullie service is om te janken. En zo'n standaard bericht met: Beste ... We vinden het jammer om te horen, blablabla. We bieden onze excuses aan, blablabla. En we streven altijd naar verbetering, blablabla.

Ik wacht nog steeds op die verbetering... En anderen ook, al jaren.

1 januari 2025

Beste Shaney,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je uitgebreide feedback met ons te delen. We begrijpen je frustraties en nemen de punten die je benoemt zeer serieus. Het spijt ons te horen dat je ervaring niet aan je verwachtingen voldoet en dat je tegen problemen bent aangelopen zoals scammers, misleidende advertenties, late of ontbrekende notificaties, en een gebrek aan reacties van verhuurders.

We werken continu aan het verbeteren van ons platform en nemen feedback van gebruikers zoals jij mee om deze verbeteringen door te voeren. Hieronder willen we graag enkele van de punten die je noemt adresseren:

Scammers en misleidende advertenties: We hebben strenge processen voor het handmatig en automatisch screenen van advertenties, maar we erkennen dat er ruimte is voor verbetering. Meld alsjeblieft verdachte advertenties, zodat we direct actie kunnen ondernemen.

Notificaties en zoekresultaten: We begrijpen hoe frustrerend het is wanneer meldingen niet overeenkomen met je voorkeuren. Dit is een belangrijk punt dat we blijven optimaliseren om de ervaring voor onze gebruikers te verbeteren.

Reacties van verhuurders: Hoewel we gebruikers aanmoedigen om snel en beleefd te reageren, is het uiteindelijk aan de verhuurder om te reageren. We blijven manieren onderzoeken om dit proces beter te ondersteunen en gebruikers tijdig een antwoord te geven.

Discriminatie en gedragscodes: Dit is een zeer serieus punt. We staan geen discriminerend gedrag of taal toe en onderzoeken meldingen hierover zorgvuldig. We blijven ook werken aan striktere regels om een eerlijke en inclusieve omgeving te waarborgen.

Kosten en transparantie: We nemen je feedback over onze abonnementen en kosten mee. Ons doel is om een waardevolle service te bieden, en we willen graag uitleggen waar de kosten voor staan, zoals screening, verificatie, en ondersteuning.

We waarderen je eerlijkheid en willen benadrukken dat we jouw feedback niet als vanzelfsprekend beschouwen. We nemen deze punten mee in onze voortdurende inspanningen om Kamernet te verbeteren. Als je verdere suggesties hebt of specifieke problemen wilt bespreken, neem dan gerust contact op met ons supportteam.

Verificatieproces kapot

Wijst advertenties af, omdat hun eigen verificatieproces gecrasht is. Steeds vraag ik een link aan om mijn emailadres te bevestigen, open vervolgens netjes de link, en zie dan dat de website die informatie niet verwerkt heeft. Na tien keer is het wel zeker dat de website stuk is.

31 december 2024

Beste Taco,

Bedankt voor je bericht en onze oprechte excuses voor de ongemakken die je hebt ervaren. Ons klantenteam staat klaar om je te helpen van maandag tot zaterdag en we horen graag van je om dit probleem samen op te lossen. We begrijpen hoe frustrerend dit moet zijn en willen dit graag rechtzetten.

Neem gerust contact met ons op, we staan voor je klaar!

Kamernet Team

Ik kon een kamer snel vinden.

7 december 2024

Beste Miki,

Bedankt voor het delen van je ervaring en voor het vertrouwen in Kamernet!

We zijn erg blij dat ons platform je heeft geholpen om zo snel je kamer te vinden.

Tot de volgende keer en als je iets nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze service.