We hebben wat discussies gehad over de plots kapotte Kobo (net na het verlopen van de garantie). Er werd ons daarna een klein bedrag van 15 euro toegekend, waarna we bij een volgend contact zagen... Toon meer
Heel af en toe wordt je positief verrast door een bedrijf. Voor mij is dat bij Kobo het geval. Niet alleen zijn hun prijzen ok, hun voorwaarden redelijk, maar vooral hun 'customer care' is fantastisch... Toon meer
Ik wilde een Libra 2 (met usb-c) maar gen colour scherm (geen behoefte aan kleur, liever scherper zwart-wit). Kwam op de webwinkel van Kobo deze tegen: refurbished maar wel met twee jaar garan... Toon meer
Sterk zelfs uitstekend vais het leesgemak. Jammer, dat het apparaat niet stabiel is bij het omslaan van pagina's (soms meerdere pp tegelijk) en evenmin bij het gebruiken van bladwijzers (als je je bo... Toon meer
We stand for readers
We want to make every part of your reading better, from first letters to final chapter. We live and breathe books to make your reading life the best it can be.
Ways to read with Kobo eReaders
Access the built-in Kobo Bookstore
Sideload eBooks and documents

Read what you love for one low price*
*Kobo Plus availalble only in select countries.
Borrow public library eBooks with Libby**
**Libby by OverDrive available only in select countries. eBook availability varies by library location.
Read online articles with Pocket
Import and export with Dropbox and Google Drive
Why Kobo eReaders
Kobo eReaders have a glare-free E Ink touchscreens so you can read in bright sunlight, unlike with a smartphone or tablet. Easily adjust brightness and reduce blue light with ComfortLight PRO. Our eReaders have enough storage for thousands of books, plus battery life to last for weeks. AND with select waterproof models, you can read worry-free absolutely anywhere. Shop for eBooks 24/7 or borrow them from your local public library, right on your eReader. While you read, adjust font-size, make highlights, look up words, and more. Plus, automatic synching lets you switch from yur eReader to the Kobo Books App without ever loosing your place.
150 John Street, 5th Floor, M5V 3E3, Toronto, Ontario, Canada
Vraagt klanten om een review
Superslechte helpdesk bij KOBO. Het is vrijwel onmogelijk om een mens te bereiken.
De KOBO sage heeft een extreem korte batterijduur en de reader schiet elke 10 pagina's opeens 50 pagina's vooruit ...

Antwoord van Rakuten Kobo
Ik heb nu een maand een abonnement op kobo plus.
Ik heb voor het eerst een ereader. Ik heb gekozen voor de kobo libra colour in combinatie met het kobo plus abonnement. Ik ben over het algemeen heel tevreden over de lees ervaring met deze e-reader, maar ben erg teleur gesteld over de collectie aangeboden op het kobo plus abonnement. Van de tien titels die ik opzoek hebben ze er maar een. Erg teleurstellend, nu moet ik alsnog fysieke boeken kopen of nog een ereader waar ook andere boeken op kunnen.
Ook gooit hij de hele tijd boeken van mijn ereader waardoor ik alles elke keer opnieuw moet downloaden en nu zegt hij dat mijn abonnement verlopen is terwijl dat niet zo is en ik gewoon betaal.
Erg frustrerend, nu ben ik elke keer als ik een boek wil lezen een half uur aan het vechten met google en kobo om uberhaubt te starten met lezen.

Antwoord van Rakuten Kobo
Ik heb sinds kort een abbonnement aangeschaft, helaas zijn er wel wat wat boeken beschikbaar. Maar er is een erg groot deel aan boeken waar je nog steeds voor betaald. bedragen van 15 tot 30 euro voor boeken die niet in het al erg dure kobo abbonnement zitten. Ik zou aanraden een Kindle te kopen en daar al je boeken te kopen van 5 tot 10 euro

Antwoord van Rakuten Kobo
Goed opgelost ereader kom niet bezorgd worden ivm niet compleet adres. Gelukkig na ruim 2 weken ontvangen. Wel een 2de gekocht bij mediamarkt waar deze op voorraad was. Hoesje echter nog niet op voorraad
Mijn vorige (2e) e-reader, ook een Kobo, was waarschijnlijk een maandagochtend product. Stond om de haverklap vast. Na ca. 4 jaar was er geen beweging meer in te krijgen helaas. Van de firma een kortingscode voor een nieuwe ontvangen. De nieuwe Kobo gedraagt zich normaal, zoals t hoort en zoals mijn eerste Kobo e-reader.
Vandaag telefonisch contact gehad met medewerker van helpdesk. Mijn e reader moest opnieuw geïnstalleerd worden via mijn PC.
Ik werd onaardig en kortaf te woord gestaan, aangesproken alsof ik dom kind was. Ik heb zelf aangegeven dat ik de installatie ingewikkeld vond en spannend en dat ik weinig ervaring heb met deze materie. Op een gegeven moment zei de medewerker (M):" ik ga ophangen want er wachten nog meer mensen die een boekje willen lezen".
Ik was beduusd door deze onvriendelijke benadering.
Groet, M.J.F. Parson (70 jaar)

Antwoord van Rakuten Kobo
Is kadootje voor kleinzoon. Hij is heel blij met deze ereader, handzaam en makkelijk in gebruik.
kobo had update gehad waardoor hij het niet meer deed,
maar met helpdesk van kobo doet iet het weer, vriendelijke medewerkers die je te woord staan.
Goed in oplossingen bedenken, minder goed in de uitvoering daarvan. Heel lang moeten wachten en uiteindelijk ontvangen (was erbij in geschoten)

Antwoord van Rakuten Kobo
Duidelijke website, goed de verschillende e readers te vergelijken en snelle levering, terwijl er stond dat het langer zou duren
Kobo Libra reader gekocht en niet heel intensief gebruikt. Na 2 en half jaar druk je het aan en uit knopje in om te kijken of de reader dan wel de ingestelde wifi zou pakken en doet totaal niets meer. Alle genoemde reset punten uitgevoerd maar helaas. Gebeld met een medewerker en gevraagd om reparatieservice, die bieden ze niet. Zij mailt opnieuw de stappen en daarop je moet antwoorden of het gelukt is. Niet gelukt en elke mail daarna wordt beantwoord door een bot. Onpersoonlijk en conclusie gooi je reader maar in de prullenbak en koop maar een nieuwe dan krijg je van ons een schamele korting. Mijns inziens hoort zo'n reader een langere tijd mee te gaan of op zijn minst gerepareerd te kunnen worden.

Antwoord van Rakuten Kobo
Kwam op de webwinkel van Kobo deze tegen: refurbished maar wel met twee jaar garantie. Multifuncionele sleepcover (afgeprijsd) voor ca €10 erbij.
Binnen twee dagen geleverd. Helemaal tevreden tot nu toe. Een kanttekening:
Op een moment verversten de pagina's niet goed; elke nieuwe pagina liet steeds meer tekst van eerdere pagina's op de achtergrond zien.
Het apparaat éénmaal opnieuw opstarten, loste het op. Daarna geen problemen meer gehad. Superfijne reader.
Eerste maand abonnementskosten 6 keer afgeschreven en heb ik zelf met mijn bank moeten oplossen. Rakuten kobo deed niets…
Einde eerste maand, luisteren via iPhone lukt niet meer, krijg bericht dat ik geen abonnement heb. Is niet zo en klantenservice zegt: is een bekend probleem, gebruik een Android….

Antwoord van Rakuten Kobo
Mijn beide e readers zijn vastgelopen na/tijdens een update. Daarvoor geen problemen. Met behulp van de helpdesk is het herstel proces wel weer gestart. Maar ook vastgelopen omdat ze geen contact maken (niet met Wifi en niet met de PC). Opnieuw contact gezocht. Onbeschofte man die zegt dat ze platgebeld worden door de systeemfout bij Kobo. Kan hij niks aan doen, jammer. Ongeduldig en brutaal; verbreekt de verbinding als jij kritiek krijgt. Onbeschoft en niet geholpen!!!!

Antwoord van Rakuten Kobo
Ervaring was goed alleen ik krijg geen reactie op het gegeven dat mijn bestelling niet compleet was. De reader zelf bevalt me heel goed.
Luisterboek werkt op dit moment niet via IOS, contact gehad met de klanten service en die geven aan eraan te werken maar nu niks kunnen doen. Ze geven aan dat het vaak voorkomt. Als ik het van te voren wist had ik een kindle aangeschaft.
Ebooks verder prima.