Schandalige gang van zaken. Zonder enige toestemming is er €29,88 van mijn bankrekening afgeschreven, terwijl ik nooit een abonnement heb afgesloten en mijn account al had verwijderd. Dit riekt na... Toon meer

Waardeloos. Jaren mijn lidmaatschap niet gebruikt, tot maand geleden. Verhuisd naar een nieuwe buurt en mijn boormachine er maar eens opgezet. Die is vrijdag door een 'lener' meegenomen, maar direct d... Toon meer

De mail dat het abonnement automatisch zou worden verlengd was in mijn spam box beland. Ik had door omstandigheden peerby al lange tijd niet gebruikt. Bij de vraag of de automatische verlenging die ee... Toon meer

Ik heb bijna 10 keer iets geleend of uitgeleend met Peerby afgelopen 2 jaar. Het meeste hiervan was gereedschap voor het opknappen van ons appartement. Nu ons appartementje klaar is, wilde ik het lidm... Toon meer

3,2

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 88% van zijn negatieve reviews beantwoord

Goede ervaring met garantieregeling: snel en ruimhartig vergoed

Ik verhuur al lange tijd via Peerby en dat ging tot voor kort probleemloos: iedereen bracht de spullen altijd netjes terug. Tot laatst m'n JBL-luidspreker (Partybox) niet terugkwam en de huurder onbereikbaar was. Hij had bovendien een vals adres opgegeven. Ik heb toen aangifte van verduistering gedaan bij de politie en een beroep gedaan op de garantieregeling van Peerby. Zonder problemen kreeg ik de waarde van m'n luidspreker vergoed. Daar deden ze niet kinderachtig over: ze hebben betaald wat er voor dit type luidspreker gevraagd wordt op Marktplaats, dat is een hoger bedrag dan je op basis van afschrijving zou verwachten. Binnen een paar dagen zat het bedrag in m'n portemonnee op Peerby.

14 oktober 2024

Hi Christiaan,

Bedankt voor je mooie review! We hechten enorm veel waarde aan onze Peerby-community en doen ons uiterste best om te helpen als er onverhoopt iets misgaat. Fijn om te horen dat je, ondanks de vervelende situatie, toch met een positieve ervaring hieraan hebt overgehouden.

Betrouwbaar, eerlijk en goede service

Betrouwbaar, eerlijk en vlotte service.

Peerby is een handige app waar heel veel mensen op aangesloten zijn. Er wordt druk uitgeleend, verhuurd en gehuurd. De klantenservice reageert snel, ook in het weekend, en is erg meedenken en bereid om te helpen. Ze zijn bovendien erg transparant over de kosten (eerste week gratis proefperiode, daarna betaald lidmaatschap).

Fijne app en ik zou het iedereen aanraden!

13 oktober 2024

Hi Floor,

Super om te lezen dat je de app handig vindt en onze service waardeert. We doen ons best om altijd snel en eerlijk te helpen, fijn dat dat voor jou zo is overgekomen! Dankjewel voor je aanbeveling!

Werkt toch wel goed

Werkt toch wel goed. Echte mensen en klanten service is eerlijk. Ik wilde m’n abbo stopzetten terwijl ik een jaar vooruit had betaald (omdat ik het niet evenveel gebruik) en dit werd evenredig terugbetaald dus dat was verfrissend.

1 oktober 2024

Hi Alex,

Bedankt voor je positieve woorden, en we zien je graag weer terugkomen wanneer je weer wat wil lenen of huren van je buren!

Allereerst vind ik het een fantastisch…

Allereerst vind ik het een fantastisch initiatief. Lenen in plaats van nieuw kopen. Een win-win want de uitlener verdient een extraatje en de lener bespaart. Helemaal geweldig in deze tijd. Daarnaast is de klantenservice geweldig. Ik had een probleempje en ze hielpen mij direct. Dikke aanrader, mooi platform!

20 september 2024

Hi Cathelijne,

Bedankt voor je mooie woorden! We zijn blij om te horen dat je zo enthousiast bent over het initiatief en dat onze klantenservice je goed heeft kunnen helpen. Dit is precies waar we het voor doen: een platform creëren waar iedereen iets aan heeft :)

Super service gekregen

Het uitlenen van spullen aan elkaar is een prachtig principe en werkte lange tijd perfect. Helaas werd toch een keer een voorwerp dat ik had uitgeleend niet teruggebracht. Ik heb contact opgenomen met de organisatie en zij hebben de schade vergoed, zodat ik het artikel opnieuw kon aanschaffen. Super service!

10 september 2024

Hi Martine,

Bedankt voor de review en wat goed om te horen dat je tevreden bent met de hulp die we je hebben geboden!

Snel, makkelijk en handig

Tot nu toe erg handig, ging voor de eerste keer backpacken en was benieuwd of ik het wat vond. Wou niet meteen een dure rugtas kopen dus via dit platform wat gehuurd en bevalt tot nu toe perfect! Goeie communicatie met de verhuurders. Ik had een vraagje aan peerby en die reageerde erg snel terug op me Mail.

5 september 2024

Hi Robin,

Wat fijn om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad met ons platform, én met onze support! Bedankt voor deze mooie review, en we zien je erg graag weer terugkomen wanneer je weer wat wil lenen of huren

Ik ben super tevreden over Peerby

Ik ben super tevreden over Peerby en gebruik het platform al zo’n 10 jaar. Sinds dien staat er dat ik al 192 keer dingen heb verhuurd, maar ik geloof dat dit al wat meer is.

Het platform heeft enige learning curve, en is niet altijd even duidelijk, maar als je het eenmaal door hebt werkt het super.

Het contact met de meeste mensen is super leuk, omdat het vaak mensen zijn die net eventjes om denken.

Ik verhuur mijn bakfiets, die in de afgelopen 5 jaar dat ik dit doe vaker kapot is gegaan. Als dit door de verhuurder kwam was de support er altijd voor me om dit te verhelpen. Soms duurde dit wat langer, maar ik kan hier mee leven. Ik las net de review van Susanne, maar vindt de support eigelijk juist wel duidelijk en oké.

Bedankt voor de leuke connecties, ervaringen en verhuringen, en ik hoop nog lang te kunnen genieten van Peerby.

4 september 2024

Hi Paul,

Bedankt voor je mooie review en het delen van je ervaringen over de afgelopen 10 jaar! We vinden het fijn om te horen dat je zo positief bent over Peerby, en zien dat je inderdaad met veel enthousiasme je spullen verhuurt en je buren verblijd!

Bedankt voor je vertrouwen, en we hopen dat je nog veel mooie connecties en ervaringen blijft opdoen op ons platform :)

Goede klantenservice!

30 augustus 2024

Hi MA,

Bedankt voor de mooie review en fijn om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad met de Peerby klantenservice :)

Zakkenvullers.

Zakkenvullers.
Een lidmaatschap om iets te kunnen huren van buren, en daarvoor nog commissie betalen? Trieste onderneming.

25 augustus 2024

Hi Viktor,

Bedankt voor je eerlijke feedback. We waarderen je mening en willen graag toelichten waarom we bij Peerby met een lidmaatschapsmodel en commissie werken.

Ons lidmaatschap stelt ons in staat een veilig, betrouwbaar en duurzaam platform te bieden.
Hiermee kunnen we onder andere:

- De kwaliteit en veiligheid van transacties garanderen
- Onze klantenservice optimaliseren
- Het platform continu verbeteren en innoveren
- Een garantie tot 2000 euro bieden voor geleende en verhuurde items

Hoewel we inderdaad een percentage ontvangen van verhuurde items, blijft ons hoofddoel het faciliteren van gratis uitlenen tussen buren. Veel van onze gebruikers maken hier nog steeds gebruik van.

We begrijpen de verwachting dat online diensten gratis zouden moeten zijn, maar helaas is dit niet altijd haalbaar. In plaats van je gegevens te verkopen, zoals de meeste grote bedrijven doen, kiezen wij voor transparantie over onze kosten en beschermen we de privacy van onze gebruikers.

Ons team zet zich in voor een platform dat duurzamer en socialer consumeren bevordert. Dit vraagt om continue inzet en middelen om te kunnen blijven bestaan en groeien.

We willen benadrukken dat het gebruik van Peerby een vrije keuze is. We begrijpen dat ons systeem misschien niet voor iedereen de juiste oplossing is. Als je het niet eens bent met onze werkwijze, sta je uiteraard vrij om andere opties te verkennen die beter bij je wensen aansluiten.

Zo handig!

Zo makkelijk en snel als je even iets nodig heb voor zowel korte of langere tijd om te huren.
Ook als je hulp nodig hebt, helpt de klantenservice je snel en duidelijk.

22 juli 2024

Hi Priscilla,

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat je met plezier Peerby gebruikt, en dat je goed bent geholpen door de support :)

SUPER-SLECHTE ervaring met Peerby

SUPER-SLECHTE ervaring met Peerby. Absoluut waardeloos.
Ik betaal per jaar om onderling gratis uit te lenen.
Op aanvragen komt geen reactie en...als deze wel komt is het niet kosteloos.
Al 2 jaar lang is mijn opzegging genegeerd.
Probeer opnieuw op te zeggen...en nu kost de afmelding mij €8,95.
Arme Daan Weddepohl, die ooit berooid op straat kwam te staan en kon rekenen op beste mensen die hem te hulp schoten...hij vond dit platform annex verdienmodel (voor zich zelf en niemand anders) uit.
Volgens mij heeft hij nu genoeg verdiend.
Niets geleerd van wat hem overkomen is. Zichzelf gespekt ten koste van mensen die duurzaam willen leven en anderen willen helpen.
Ik ga NU betalen om van dit idiote ideale verzinsel af te zijn.
Bonjour Daan, ik hoop dat je je trauma's verwerkt hebt. Hier nog een €8,95....anders kom ik nooit van je af.

17 augustus 2024

Beste Hester,

We zijn geschrokken van je review en willen graag een aantal zaken ophelderen.

Volgens onze administratie heb je slechts één keer een lidmaatschap gehad, dat al sinds 1 juni 2023 is opgezegd. Voor dit lidmaatschap heb je nooit hoeven betalen. Het opzeggen van een Peerby-lidmaatschap is altijd kosteloos.

We vermoeden dat de €8,95 die je noemt, betaald is aan een externe opzegservice zoals 123opzeggen.nl. Peerby heeft hier niets mee te maken en vraagt nooit geld voor het opzeggen van een lidmaatschap.

Het spijt ons dat de misleiding door een externe partij zich negatief reflecteert op Peerby. We hebben je lidmaatschap destijds correct en kosteloos afgehandeld. Je hebt geen enkele betaling aan Peerby gedaan, voor het lidmaatschap niet, en ook niet voor een huurafspraak.

We zien in onze systemen dat je slechts één keer contact hebt opgenomen met onze support, waarop we binnen 24 uur hebben gereageerd. In onze reactie gaven we ook aan dat opzeggen altijd kosteloos is, en vroegen we meer informatie naar de betaling om te achterhalen wat er hier is gebeurd. Deze reactie is door jou gelezen maar helaas nooit beantwoord.

Daarbij hebben we tweemaal geprobeerd je telefonisch te bereiken om de situatie te bespreken, helaas zonder succes.

We betreuren de persoonlijke aanvallen in je review. Peerby streeft naar duurzaamheid en gemeenschapszin, niet naar persoonlijk gewin.

We hopen dat deze opheldering je een ander perspectief geeft op de situatie. Als je nog vragen hebt, staan we altijd open voor een gesprek via support@peerby.com.

Ontzettend irritant bedrijf

Ontzettend irritant bedrijf. Blijven mails/sms berichten sturen over berichten van potentiele verhuurders. Deze kan je vervolgens alleen lezen als je een betaald account aanmaakt. Mijn advies: maak het contact tussen de partijen gratis, maar reken een fee bovenop de verhuur prijs. Als je als Peerby zijnde bang bent dat huurder en verhuurd om het platform heen gaan, kijk dan even naar hoe Airbnb dit ingeregeld heeft. God wat irritant bedrijf zeg.

8 augustus 2024

Hi Michiel,

Bedankt voor je eerlijke feedback. We begrijpen je frustratie en waarderen dat je de tijd neemt om je ervaring te delen.

We willen graag toelichten dat het bekostigen van een platform voor het lenen van kleine spullen een complexe uitdaging is. We hebben in het verleden inderdaad het Airbnb-model geprobeerd, maar helaas bleek dit voor ons platform en onze gebruikers niet de juiste oplossing.

Ons huidige model, hoewel we niet willen claimen dat deze perfect is, werkt tot nu toe het beste om een duurzaam en betrouwbaar platform te bieden. Toch zijn we continu bezig om de 'beste' versie van Peerby te ontwikkelen. Dit betekent dat we verschillende modellen uitproberen en altijd openstaan voor verandering en verbetering.

We begrijpen je frustratie over de berichten die je niet kunt lezen zonder betaald account. We nemen je suggestie over gratis contact tussen partijen serieus en zijn continu op zoek naar manieren om de gebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons platform te waarborgen.

Om tegemoet te komen aan deze zorgen, bieden we sinds vorig jaar een gratis proefweek aan bij elk nieuw lidmaatschap. Hiermee kun je Peerby volledig uitproberen, inclusief het lezen en beantwoorden van berichten. Als je besluit dat Peerby toch niet bij je past, kun je binnen deze week eenvoudig en kosteloos opzeggen.

We staan altijd open voor nieuwe ideeën en suggesties van onze gebruikers. Als je specifieke voorstellen hebt over hoe we ons model kunnen verbeteren, horen we die graag.

Nogmaals bedankt voor je feedback. We hopen dat je begrip hebt voor onze uitdagingen en dat je Peerby in de toekomst wellicht nog een kans wilt geven.

Achter kleine lettertjes zit het verdienmodel verstopt…

Achter kleine lettertjes zit verstopt dat je moet betalen om te kunnen reageren. En de reacties die je krijgt zijn van mensen die dingen verhuren en helemaal niet uitlenen. Niet zo gek als je weet dat deze club een percentage van die huur krijgt. Je kan beter met je buren praten of ze je iets wilt lenen dan deze schijn circulaire neppers gebruiken.

7 augustus 2024

Beste Ron,

Bedankt voor je feedback. We begrijpen je bezorgdheid en willen graag uitleggen waarom we bij Peerby met een lidmaatschap werken.

Het lidmaatschap stelt ons in staat om een veilig, betrouwbaar en duurzaam platform te onderhouden. Hiermee kunnen we:

1. De kwaliteit en veiligheid van transacties waarborgen
2. Onze klantenservice verbeteren
3. Het platform blijven ontwikkelen en innoveren
4. Een garantie tot 2000 euro bieden voor verhuurde/uitgeleende items

Hoewel we inderdaad een percentage ontvangen van verhuurde items, blijft ons hoofddoel het faciliteren van het uitlenen tussen buren. Veel gebruikers lenen nog steeds gratis spullen uit.

We begrijpen de perceptie dat internet gratis zou moeten zijn, maar helaas is dat niet de realiteit. In tegenstelling tot grote bedrijven die je data verkopen, kiezen wij ervoor om transparant te zijn over onze kosten, en de veiligheid van de data van onze gebruikers te waarborgen.

Ons team werkt hard om een platform te creëren dat duurzamer en socialer consumeren mogelijk maakt. Dit werk heeft waarde en vereist middelen om te kunnen blijven bestaan en groeien.

We geloven dat het mogelijk is om iets goeds te doen voor de wereld én daar een eerlijke vergoeding voor te ontvangen. Ons doel is een positieve impact te maken op zowel het milieu als de gemeenschap, terwijl we een duurzaam bedrijfsmodel handhaven.

We moedigen zeker aan om met buren te praten, maar Peerby biedt een groter netwerk en meer mogelijkheden, vooral in gebieden waar directe buren misschien niet beschikbaar zijn.

We streven naar transparantie en het spijt ons als de informatie over het lidmaatschap niet duidelijk genoeg was. We zullen kijken hoe we dit beter kunnen communiceren.

We hopen dat je Peerby nog een kans wilt geven. Als je verdere vragen of opmerkingen hebt, staan we altijd open voor een gesprek.

Veel en vaak spullen verhuurd!

De afgelopen jaren veel en vaak spullen verhuurd. En toen ging het een keer mis: een uitgegeven familietent kwam onherstelbaar stuk terug. Aangemeld voor de verzekering, om eerlijk zonder al te hoge verwachtingen onder het mom niet geschoten is altijd mis. Ongelooflijk goed en snel geholpen, mooi bedrag retour gehad binnen afzienbare tijd en inmiddels dus weer een nieuwe tent in bestelling: die gaat gewoon weer in de etalage 😉 Ik ben fan!

24 juli 2024

Hi Ellen,

Dankjewel voor je mooie review! Super om te horen dat je zo tevreden bent met Peerby. Mocht er ooit iets niet helemaal gaan zoals gepland tijdens het huren of lenen, dan staan we uiteraard voor je klaar om te helpen.

Nog veel plezier met het gebruiken van Peerby!

Peerby is totaal niet betrouwbaar

Peerby is totaal niet betrouwbaar. Iemand leent iets van je, en brengt het niet terug, en na verschillende contacten met 'support' gebeurt er niets. Enige wat Peerby interesseert is commissie nemen op betaalde verhuur. Leen je spullen niet uit via deze amateurs.

8 april 2024

Hi Bart,

Bedankt voor je review, en het spijt ons enorm dat je deze ervaring hebt gehad. Helaas is er door een fout in de overdracht van een supportteam medewerker die niet meer bij ons in dienst is, iets misgegaan met jouw verzoek. We begrijpen hoe frustrerend dat moet zijn geweest, en daarvoor bieden we onze oprechte excuses aan.

Inmiddels hebben we de situatie opgelost en een nieuw paar loopkrukken voor je vergoed. We waarderen je geduld en hopen dat dit een stap is in de richting van het herwinnen van je vertrouwen in Peerby.

Als je in de toekomst nog vragen of zorgen hebt, staan we voor je klaar om je te helpen.

Zonder duidelijk aangegeven meteen…

Zonder duidelijk aangegeven meteen verlengd naar jaarlidmaatschap + meteen incasso. Ik heb hier niet voor getekend. Ik zou moeten kunnen kiezen voor een maandabonnement. Ik blijf mijn geld terug incasseren.

12 oktober 2023

Hi Martina,

Jammer om te horen dat je deze ervaring hebt gehad. We hebben helaas geen bericht van je ontvangen over dit probleem, anders hadden we je graag geholpen en een terugbetaling geregeld, in plaats van dat je telkens moest storneren.

Op 23 september ben je gestart met het proeflidmaatschap, en op diezelfde dag hebben we je een e-mail gestuurd waarin we duidelijk maakten dat je proeflidmaatschap was begonnen en wanneer het zou aflopen. In die e-mail werd ook aangegeven dat het proeflidmaatschap automatisch zou overgaan in een regulier jaarlidmaatschap als je niet binnen de proeftijd zou opzeggen, inclusief de bijbehorende kosten. Je hebt destijds ook een machtiging gegeven voor de incasso. Na afloop van de proefperiode op 30 september is de incasso voor het jaarlidmaatschap uitgevoerd. Het lidmaatschap is uiteindelijk pas op 12 oktober door jou stopgezet, bijna twee weken na het einde van de proefperiode, toen het reguliere lidmaatschap al actief was.

Daarnaast heb je na je proefweek nog gebruikgemaakt van het lidmaatschap door iets van een buur te huren. Het is natuurlijk wel zo eerlijk om te betalen voor de dienst die je hebt gebruikt. We komen Peerby gebruikers daarom regelmatig tegemoet door het lidmaatschap te veranderen naar één maand in plaats van een jaar.

We vinden het spijtig dat je geen contact met ons supportteam hebt opgenomen, want we hadden je graag verder geholpen. We waarderen je feedback en hopen dat we in de toekomst beter aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Onaangekondigde Paywall na het…

Onaangekondigde Paywall na het inloggen. Wat een onzin!

7 september 2023

Hi Lars,

Dankjewel voor je feedback. Peerby is in de basis gratis, en je kunt zonder lidmaatschap je eigen spullen te leen of te huur aanbieden. Voor het lenen of huren van spullen van anderen is echter wel een lidmaatschap nodig, en dat is er niet zonder reden. Het lidmaatschap draagt bij aan de veiligheid op het platform en geeft je toegang tot onze garantie tot €2000 in geval van schade of diefstal. Dit staat ook duidelijk vermeld in onze FAQ en voorwaarden.

Je kunt altijd gratis rondkijken naar het aanbod op Peerby om te zien of het item dat je zoekt beschikbaar is. We bieden daarnaast een gratis proefweek aan, zodat je het lidmaatschap vrijblijvend kunt uitproberen. Zet je deze stop óp, of vóór de laatste dag van de proefperiode, dan wordt er geen lidmaatschap in rekening gebracht.

We hopen dat dit wat meer duidelijkheid biedt en dat je Peerby toch een kans wilt geven!

Klantvriendelijk

Zeer prettig geholpen.

29 augustus 2023

Hi Michiel,

Wat goed om te horen, bedankt voor de mooie review!

Keurig platform met veel aanbod en…

Keurig platform met veel aanbod en enorm goede klantenservice. ze boden aan me het abonnement terug te betalen toen ik aangaf zelf te laat ze zijn geweest met het stopzetten. erg aan te raden!

24 augustus 2023

Hi Daan,

Bedankt voor je geweldige review! We zijn blij om te horen dat je tevreden bent met het aanbod en onze support :)

Leuk, totdat het mis gaat…

Leuk, totdat een huurder je spullen niet meer terugbrengt en onbereikbaar is. Dan doet Peerby HE-LE-MAAL niets voor je en kun je fluiten naar je dure gereedschap.

29 januari 2023

Hi Imo,

Bedankt voor je review en vervelend om dit te horen. In het geval van diefstal of schade helpt onze support je altijd graag verder. Wij hebben de Peerby garantie in plaats om je te helpen met het vervangen en/of repareren van verloren of beschadigde spullen.

Helaas heb je niet gereageerd op onze informatie aanvraag en kunnen we daarom niet opzoeken wat er hier aan de hand is. Mocht je nog contact met ons hierover op willen nemen dan kan dat op support@peerby.com, en dan helpen we je graag verder.

Reviews in alle talen tonen. (73 reviews)