De dame van de kenneleigenaar is zeer onbeleefd en onethisch in haar gedrag tegenover mensen van buiten Nederland. Ze zegt dat wij (van buiten Nederland) geen waarden hebben om een pup te houden. D... Toon meer
Petplan gaat hard achteruit. Een hondje die overleden is staat na 2 jaar nog steeds zichtbaar onder mijn klantnummer. Erg pijnlijk als ik inlog Koppelen van accounts lukt niet waardoor ik jarenlang k... Toon meer
Inmiddels al bijna een maand geleden een declaratie ingediend bij PetPlan. Tussentijds er achteraan gezeten en netjes een mailtje gehad dat het wat langer kon duren. Inmiddels zijn we al weer ruim een... Toon meer
Door de jaren heen alleen maar lof voor Petplan. We hebben 3 honden en ongeacht wat zich ook voordoet patella luxatie operaties, sterilisatie, huidaandoening, oorontsteking, verstopte anaalklieren et... Toon meer
Op je huisdier ben je zuinig, dat begrijpen wij maar al te goed. Maar helaas worden huisdieren ziek. Met onze huisdierenverzekering is je huisdier verzekerd, zoals je dat zelf ook bent. Zo krijgt je maatje de zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor verrassingen te staan. Wel zo’n fijn gevoel.
Gatwickstraat 9, 1043 GL, Amsterdam, Nederland
- 020 722 0230
- info@petplan.nl
- www.petplan.nl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Zeer trage afhandeling van declaraties
Na mijn vorige reviews van een maand geleden heeft Petplan de verwerking van declaraties nog steeds niet op orde. Op de website staat dat de afhandeling van declaraties 5 werkdagen duurt. Ik wacht al meer dan 5 weken!!

Matig tot redelijk
Online declareren is erg makkelijk en gebruiksvriendelijk.
Het duurt wel lang voordat je je geld terug krijgt.
Daarnaast een starre houding om een extra verzekering af te sluiten. Dat moet precies op de verlengingsdatum en anders moet je een jaar wachten. Daarbij hebben ze geen oren naar een bijzondere omstandigheid ondanks dat we al ruim 7 jaar met 2 honden verzekerd zijn.
Conclusie: check Ohra; die doen het beter!

Antwoord van Petplan
ind de bedragen wat je terug krijgt goed, alleen duurt soms wat lang.
Ik vind de bedragen wat je terug krijgt heel netjes. Ben verder ook tevreden. Alleen het afhandelen duurt vaak lang. Niet altijd, ligt eraan in welke periode. Maar heb nu 4 weken moeten wachten. Vandaar de 4 sterren. Anders wel 5.

Antwoord van Petplan
Ik wacht al bijna 2 weken op een…
Ik wacht al bijna 2 weken op een declaratie. Dat kan echt niet....
Zou zeggen, verbeter snel jullie service!

kleine lettertjes - telefonisch consult
IK dacht kosten te besparen door via de telefoon, ondersteund met foto's, met de DA te overleggen. de kosten daarvan zijn lager dan een live-consult.
Niet meer doen dus! Petplan vergoedt dat consult niet. Je vindt het in de kleine lettertjes. Volgende keer maar weer naar de praktijk. De dan veel hogere kosten vergoedt Petplan wel. Raar!

Antwoord van Petplan
afhandeling en medeleven bij de declaraties bij operatie
Zo lang als we al verzekerd zijn bij Petplan zijn we uiterst tevreden en wat hebben we een declaraties moeten indienen voor klachten e.d. voor onze honden. Steeds binnen een paar dagen word je op de hoogte gebracht en leven ze me je mee zeker nu wij nu bij de laatste declaratie het overlijden moesten melden van onze oudste lieve makker Doerak. Binnen een paar dagen is de declaratie afgehandeld en ze houden je op je op hoogte bij het in dienen.bedankt voor de goede service en medeleven bij het overlijden van onze kleine maar grote vriend. Wat missen we hem, zo plotseling uit ons leven , tijdens operatie hartstilstand. we missen je zo.....

Rompslomp met aanvullende gegevens
Na indienen van de declaratie wordt aanvullende informatie opgevraagd, na verzending daarvan wordt de declaratie toch gesloten. De declaratie moet opnieuw worden ingediend, extra gegevens alvast bijgevoegd, maar worden alsnog aanvullend opgevraagd. Vervolgens wel binnen een paar uur een reactie op de kosten die niet vergoed worden, maar op de kosten die (hopelijk) wel voor vergoeding in aanmerking komen wordt geen uitspraak gedaan. Al met al een half jaar nu bezig om kosten vergoed te krijgen, en nog geen betaling ontvangen.

Antwoord van Petplan
Best wel duur geworden en LEES goed
De prijs is in de afgelopen jaren stevig omhoog gegaan. (2011: 24,91 per maand; 2023: 62,82 per maand) En het blijkt dat het nodig is om heel goed te lezen. Ik had een plus verzekering, en kwam er pas ná de declaratie van de crematie achter dat ik mij daarvoor aanvullend had moeten verzekeren. Dat vind ik op zichzelf al flauw. Bovendien was dat vooraf voor mij ook niet echt direct duidelijk uit de polis. Strikt genomen staat het er wel, crematie valt onder 'aanvullende dekkingen'. Dat betekent dus dat je je daarvoor AANVULLEND moet verzekeren. Dat geldt voor crematie, maar dus ook voor een paar andere zaken. Dus wees gewaarschuwd: LEES GOED wat er staat bij aanvang en bij iedere nieuwe verlenging van je polis.

VIEZE OPLICHTERS
Walgelijke behandeling betalen betalen betalen meer hoef je niet te doen dan zorgen ze zelf wel dat je sowieso niets vergoed krijgt ze laten gewoon 2 maanden wachten en dan ga je maar eens bellen en zeggen ze gewoon ja ow nieuw systeem blablabla iedere keer het zelfde!!!!
MENSEN TRAP ER NIET IN!!!

Antwoord van Petplan
Doorlooptijd afhandeling declaraties moet beter (sneller)
4 sterren omdat ik in principe niet veel aan te merken heb op de vergoedingen op zich. Maar de doorlooptijd van declaraties vind ik niet van deze tijd. En dan druk ik mij nog zachtjes uit. Je mag toch verwachten dat wanneer je digitaal alles aanlevert, je binnen een paar werkdagen bericht en het geld hebt ontvangen. Bij de gemiddelde dierenarts moet je na het consult direct betalen en dat gaat vaak niet om een paar tientjes. Het zou dus fijn zijn dat een declaratie, net als bij een “mensen zorgverzekering” binnen 3-4 werkdagen afgehandeld is.

Antwoord van Petplan
fijne en goede ervaringen met Petplan
fijne en goede ervaringen met Petplan. Moijn vorige labrador is 12,5 geworden met 6 jaar ziekte van lyme en altijd werd alles netjes afgehandeld. Nu hebben we joep bijna 2 en helaas een beetje pech en al wat kosten moeten maken. Maar ook nu netjes afgehandeld.
Wat ik wel jammer vind en mis is het persoonlijke contact als je een vraag hebt, dit moet nu allemaal via de mail of de website en dat vind ik wat onpersoonlijk.

Nu voor de 2e keer moeten declareren
Nu voor de 2e keer moeten declareren, gelukkig een kleiner bedrag dan de vorige keer. Zondag naar de dierenarts, maandag factuur ingediend en dinsdag al overzicht van de te verwachten terugbetaling. De vorige keer stond het bedrag al na 2 dagen op mijn rekening. Fijn om een goede zorgverzekering voor mijn kat te hebben.

Snel en netjes
De declaratie worden netjes en snel afgehandeld. Erg tevreden

Goed geregeld
toch wel prettig om een verzekering te hebben voor de hondjes. Prima geregeld bij Petplan, in de 16 jaar dat de hond oud is geworden toch best veel gedeclareerd. Nooit problemen gehad en na zijn euthanasie zelfde dag na declareren al bevestiging dat de polis beëindigd zou worden in een prettige mail met condoleance. Dat had ik niet verwacht. bedankt petplan.

Antwoord van Petplan
Bijzonder late reactie op declaratie + niets betaald!
Bijzonder late reactie op declaratie en niets vergoed. Waar ik me niet bewust van was en blijkbaar in de voorwaarden is opgenomen, is als je met een gezond dier, die overigens wel wat mankeert, naar de dierenarts gaat om gezondheidsklachten of afwijkingen te voorkomen, dan wordt deze behandeling NIET vergoed. Bijzonder.., en wat mij betreft ook niet correct.

Antwoord van Petplan
Heeft wel lang geduurt tot dat je…
Heeft wel lang geduurt tot dat je vergoeding kreeg maar verder was het goed

Verzeker je hier niet
Sinds wij een verzekering hebben bij petplan nog nooit een bedrag terug ontvangen. Na maanden wachten op afhandeling wederom geen vergoeding.
Je betaald je volledige rekening zelf + extra kosten voor de verzekering.
Helaas zitten wij hier nog een jaar gevangen maar dan zo snel mogelijk overstappen naar ohra.
Onze andere hond is daar verzekerd. Altijd netjes terug betaald. Goed van vertrouwen.
Petplan doet er alles aan om niet te hoeven betalen.
Doe dit niet want deze verzekering is letterlijk weggegooid geld

Antwoord van Petplan
Heb al enkele jaren 2 hondjes…
Heb al enkele jaren 2 hondjes verzekerd.Hoop dat je het nooit nodig hebt, maar merk nu dat je snel en behulpzaam word geholpen nu 1 van de hondjes het echt nodig heeft.Petplan regelt alles zeer snel en heeft ook een goed overzicht, klasse dat jullie dit zo voor elkaar hebben.Een zeer tevreden klant.

Openstaand voor toevoegende argumentatie
Na aanvankelijke afwijzing luisterend naar de argumentatie van de klant en terugkoppeling dierenarts alsnog vergoeding.