Twee van de drie nummers niet ontvangen, na enorm veel mailcontact waarin ik niet werd begrepen/miscommunicaties zou ik twee nieuwe nummers krijgen. Daar is er maar één van verzonden en ook die nooit... Toon meer
In verband met het overlijden van mijn moeder zegde ik haar abonnement op Plus magazine per email op. Een bevestiging daarvan kreeg ik niet maar enkele dagen later verscheen er minstens 1 keer per dag... Toon meer
Zonder mijn goedkeur een jaarabonnement (voor volgend jaar) bedrag voor tijdschrift Fiets afgeboekt van mijn rekening. Ik heb een tijdelijk abonnement voor 6 maand exemplaren. Na het 2e exemplaar werd... Toon meer
Half jaar abbo afgesloten bij Columbus van Roularta in augustus. Is inmiddels December, pas 1 nummer ontvangen in augustus. Andere nummers niet ontvangen. Nu wordt er opeens jaarabbo voor 75euro van... Toon meer
Roularta Media Nederland is de grootste zelfstandige magazine-publisher van Nederland. We bedienen met meer dan twintig merken - van magazines tot events, van podcasts tot e-learning - zowel de breedte als de diepte van de markt. De combinatie van kwaliteitscontent en kennis van de loyale doelgroep staat daarbij altijd centraal.
Spaklerweg 53, 1114ae, amsterdam, Nederland
Heeft 86% van zijn negatieve reviews beantwoord
Wat een Boevenclub. Toffe aanbieding doen aan m'n oude moeder van in de tachtig, geld incasseren maar leveren, ho maar. Bah bah. Phishing in een duur jasje

Antwoord van Roularta Media Nederland
Verkeerd tijdschrift ontvangen 2c geld 2x gemaild maar tot op heden geen reactie en niet het juiste tijdschrift ontvangen

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ik heb via airmiles een proefabonnement afgesloten voor 6 weken (gratis). Ik probeer dat op te zeggen. Online kan dat niet.
Ik heb al een aantal mailtjes gestuurd, maar krijg geen reactie.
Ik heb net gebeld en moest lang wachten tot ik iemand aan de lijn kreeg. Deze medewerker was erg vaag over de einddatum. Ik heb zo'n gevoel dat mij hetzelfde gaat overkomen als mijn voorgangers hier: er gaat onterecht een bedrag van mijn rekening afgeschreven worden.
Beste Roularta: doe je zaken eerlijk. Maak gewoon een knop in je account waarmee je met 1 klik je abonnement kunt beeindigen.
En waag het niet om alsnog geld van mijn rekening af te schrijven!

Antwoord van Roularta Media Nederland
Eerst het goede nieuws: yogaonline.nl biedt een prima aanbod aan yogalessen voor thuis. Het slechte nieuws: eeuwige inlogproblemen, totdat je alle cookies accepteert. Bij zo'n grote uitgeverij zijn er nogal wat adverteerders die mij nu overal kunnen tracken. Volgens mij mag dit helemaal niet en moet je de keuze hebben om cookies te weigeren, zeker bij een betaald abonnement.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Wát een ontzéttende bende is dit bedrijf!
Voor de vakantie op een actie ingegaan, 6 weken gratis proefabonnement op Mijn Magazines afgesloten. En wat ik altijd doe, ik heb dit meteen opgezegd per einde actieperiode.
Blij toe, de app is waardeloos en gebruiksonvriendelijk.
3x moeten mailen, er is namelijk nérgens een simpele opzegging te vinden in het beheer van je abonnement (iets wat volgens mij trouwens niet in lijn is met de Nederlandse wetgeving) en het heeft wat moeite gekost maar het was gelukt.
Tot mijn stomme verbazing zie ik afgelopen week ineens een automatische incasso van Roularta. Gestorneerd en ze gemaild dat ze daar géén toestemming voor hadden en ze verwezen naar de opzegging.
Krijg ik een betalingsherinnering en het verzoek te zorgen dat de buitenlandse bank mag incasseren van mijn rekening. Nogmaals gemaild dat mijn abonnement allang opgezegd was en ik niet ga betalen voor hun fouten.
Krijg ik een mailtje dat "het abonnement is stop gezet omdat u niet betaald heeft" Nogmaals dezelfde mail gestuurd mét de herhaling van de opzegging én hun bevestiging daarvan (2 maanden geleden) én het verzoek om mijn gegevens uit hun bestanden te verwijderen (AVG)
Nu net een mail van hen dat ze de opzegging verwerkt hebben en de automatische incasso is komen te vervallen.
Nou weet ik níet wát voor talenten er werken daar of hóe moeilijk het is om een mail te sturen naar de klant met "onze fout, het staat goed in onze administratie en u hoeft uiteraard niet te betalen"
Ik ga er, na het schrijven van deze review, in ieder geval géén energie meer aan verspillen.
Mijn advies is dus ook om héél ver van dit bedrijf te blijven, vooral omdat de administratie overduidelijk níet op orde is!!
EDIT: Roularta vraagt in de reactie op deze review om een mail om dingen na te gaan. Zoals ik al schreef in de review ga ik hier verder géén energie aan verspillen.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Zelfde verhaal als alle.anderwn hier. Proefabonnement flow afgesloten voor 3 maanden wat afgeschreven is in februari 2025 (29,95). Een maand later een onterechte afschrijving voor een jaarabonnement 56,25 euro! Ik wil dat laatste bedrag per ommegaande terug! Wat een smerige manier om geld te verdienen. Dit zijn dieven die misbruik maken van automatische incasso. Ik verwacht asap een reactie en terugbetaling van Roularta.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Kado abonnement van 34,95 genomen voor 6 maanden KIJK. Twee maanden na de incasso van dit bedrag schrijven ze ineens 104,50 af. Ik kon dit gelukkig terugboeken en heb hierover gebeld. Was een "foutje" en abonnement meteen opgezegd. Voor de zekerheid dit bedrijf geblokkeerd voor eventuele toekomstige incasso's.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Hoe het precies ging weet ik niet, maar ik bleek plotseling een abonnement op Roularta te hebben.
Het koste redelijk wat moeite om er weer vanaf te komen.

Persoonlijke ervaring: schending van de 14 dagen bedenktijd:
Ik wil binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen mijn online abonnement op de krant Le Vif annuleren. Dit is onnodig moeilijk. Opzeggen via de website is niet mogelijk. Telefonisch opzeggen wordt vertraagd (Na mijn telefoongesprek werd mij verteld dat ik pas over 9 dagen een e-mail zou ontvangen, na enig aandringen is dit verkort tot 5 dagen). Zo wordt de uitoefening van mijn herroepingsrecht onnodig bemoeilijkt.
Dit is in strijd met de Europese Richtlijn Consumentenrechten (2011/83/EU) en de Nederlandse implementatie daarvan (art. 6:230o BW).
Het afsluiten van een digitaal abonnement kan eenvoudig via de website. Opzeggen daarentegen moet via omwegen, zoals telefonisch contact. Volgens de Wet Van Dam moet opzeggen net zo eenvoudig zijn als aangaan. (art. 6:230s BW)
Daarnaast staan er ook nog mogelijk onredelijke contractvoorwaarden in de algemene voorwaarden:
Een voorbeeld: (Art. 21)
Wat staat er? Roularta mag de voorwaarden op elk moment wijzigen; stilzwijgen geldt als instemming.
Waarom onredelijk? EU- en NL-recht eisen dat de consument actief akkoord moet gaan met gewijzigde voorwaarden, zeker als ze nadeliger zijn.
→ Onredelijk bezwarend (art. 6:237 sub c en d BW).
Aangezien dit tot op heden niet tot juridische stappen heeft geleid, geef ik u hierbij de gelegenheid dit te corrigeren. Ik verzoek u vriendelijk mijn herroeping tijdig en correct te verwerken, en het opzegbeleid waar nodig in lijn te brengen met de wettelijke vereisten. Indien u hierin tekortschiet, zie ik mij genoodzaakt een melding te doen bij ConsuWijzer en mijn bank te verzoeken de automatische incasso stop te zetten.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ook ik ben in een mooi aanbod getrapt, 6x Delicious magazine met agenda voor 30 euro.
Na 2 nummers wordt er €135 voor een jaarabonnement geïncasseerd. Ondanks dat ik tijdig en binnen de wettelijke opzegtermijn heb opgezegd en bevestigd gekregen heb ik na veel gedoe 80 euro terug gekregen, waar ik dan €55 voor heb moeten betalen konden ze mij niet vertellen!
Het lijkt erop dat we met z'n allen Roularta onderhouden door ongewenste abonnementen te betalen! Schande

Antwoord van Roularta Media Nederland
Bellen met de klantenservice van Psychologie magazine is geen pretje: er worden aan de kant van het bedrijf fouten gemaakt, wanneer je dan vriendelijk belt hierover wordt het persoonlijk genomen en krijg je sneren van de medewerkers. Misschien goed om met de medewerkers een cursus klantvriendelijkheid te doen. Mochten er kwaliteit checks worden gedaan, dan is het goed om met de medewerkers te kijken naar tone of voice en connectie met de klant. De medewerkers lijken geen zin te hebben om te helpen of service te bieden. Het is helaas niet 1 keer maar elke keer wanneer ik heb moeten bellen dat dit is gebeurd. Heel erg jammer en onnodig.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Nadat het abonnement was doorgelopen tot een regulier tarief, heb ik gebeld en hebben zij dit netjes opgelost voor mij. Ik mocht het bedrag storneren. Ook heb ik de trustpilot gelezen over de actie abonnementen. Echter vraag ik me dan wel af of mensen de algemene voorwaarden wel lezen. Erg vriendelijke klantenservice!
Had ik hier de reviews maar gelezen; dan had ik nooit een proefabonnement afgesloten op Delicious afgesloten van een paar nummers met een kookboek als kado. Tijdens afsluiten (29 april) direct het abonnementsgeld voor proefabonnement (dus voor een aantal nummers) betaald (34.99). Terwijl ik wel het kado, maar nog geen enkel nummer van Delicious had ontvangen, is er op 27 mei door Roularta media een bedrag van 149,95 afgeschreven. Dit heb ik vanzelfsprekend direct laten terugstorten en een mail gestuurd naar de klantenservice dat hun afschrijving niet klopt en opgezegd. Bevestiging van ontvangst gehad met toezegging reactie binnen 2-3 dagen. Nu 9 dagen geleden. Nog geen reactie. En intussen wel een bericht sturen dat het bedrag niet afgeschreven kon worden dus of ik wel even nog die 149,95 wil betalen of mijn bank toegang wil geven tot het afschrijven van buitenlandse bank. Wat denken jullie zelf??? Er is al lang betaald en een abonnement al verlengen terwijl er nog geen enkel nummer ontvangen is en iemand dus niet heeft kunnen opzeggen. Slechter dan dit kan gewoon niet.
Zojuist gebeld met Roularta. Allervriendelijkste medewerkster meldde dat het heel goed was dat ik geld had terug laten storten en dat ze opzegging in orde ging maken en ik hiervan bevestiging zou krijgen. Dus ik hoop dat het hiermee afgesloten is.
Later toegevoegd: inmiddels heb ik gelukkig bevestiging per mail ontvangen dat abonnement na actietijd stop wordt gezet en is er geen nieuw bedrag meer afgeschreven. Dus het lijkt gelukkig opgelost

Antwoord van Roularta Media Nederland
Je wordt verleid met een proefabonnement met een cadeau. Als je er niet achteraan gaat met bellen en mailen ontvang je het cadeau niet. Vervolgens schrijven ze 10 weken voordat het proefabonnement is afgelopen het abonnementsgeld voor 16 nummers van je rekening af en probeer dat maar eens terug te krijgen! Als belt over het afgeschreven bedrag zeggen ze dat je te laat hebt opgezegd, maar ik had deze keer van alles een schermprint gemaakt op basis van eerdere ervaringen bij Psychologie Magazine. Dus kon die leugen weerleggen. Dat kon ik een paar jaar geleden niet en dacht ik me misschien vergist te hebben. Toen geen welkomstkado ontvangen en zat ik 2 jaar vast aan abonnement. Deze keer op basis van de schermprint en nabellen wel het cadeau ontvangen en het te laat opzeggen kunnen weerleggen, maar de onterechte afschrijving nog niet terug gekregen. Koop je tijdschrift evt in de winkel, maar neem in geen geval een abonnement!
Het is structurele oplichterij.
Op deze review binnen een paar uur een reactie, maar op mijn mails aan Roularta klantenservice, mails aan Delicious klantenservice en op mijn bankrekening nog geen reactie. Ik wacht maar weer een dag voordat ik weer contact opneem.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ook ik proefabonnement afgesloten sinds april niets meer ontvangen dus gedacht dat het goed was afgelopen en netjes gestopt.
Nu opeens een veel duurder abonnement afgeschreven.
Al eerder gemaild maar geen enkele reactie.
Zie dat ik niet de enige ben met deze ervaring.
Maar na aanleiding van deze review wel contact gehad en is het opgelost.
Alleen heel erg jammer dat het op deze manier moet gaan.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Als uitgever van Elsevier Weekblad draagt Roularta Media Nederland verantwoordelijkheid voor het journalistieke profiel van het blad. En juist bij gevoelige dossiers als de parlementaire enquête naar het coronabeleid verwacht je een onafhankelijke en kritische houding. Helaas blijkt het tegendeel.
Toen Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) onlangs uit de coronacommissie stapte – met serieuze zorgen over transparantie, documenttoegang en onderzoeksbevoegdheid – koos Elsevier ervoor zijn vertrek vooral te framen als stoorzenderij. De reactie van commissievoorzitter Daan de Kort (VVD) werd klakkeloos overgenomen, zonder wederhoor of diepere analyse. De context dat De Kort zélf voor alle coronamaatregelen stemde, bleef volledig achterwege.
Juist bij een parlementaire enquête – het zwaarste controlemiddel van de Kamer – mag je verwachten dat een journalistiek platform niet meegaat in politieke framing, maar zich opwerpt als waakhond. Elsevier laat dat hier na.
Er worden geen kritische vragen gesteld over de samenstelling van de commissie, over de obstructie die kritische leden als Arib en Van Meijeren ondervonden, of over de rol van de ambtelijke staf. Het risico op doofpotvorming verdient minstens net zoveel aandacht als het vertrek van een commissielid.
Dat Elsevier zelf geen eigen reviewpagina heeft en deze kritiek enkel via de uitgever zichtbaar wordt, zegt ook iets over de bereidheid tot publieke verantwoording.
Als media geen macht meer durven bevragen, wie dan wel?
Met zorg en teleurstelling,
Evert Lenos

Antwoord van Roularta Media Nederland
Het bedrijfsmodel van Roularta is verkeerde/onterechte abonnementsgelden schrijven, niets terugstorten en zo winst maken. De administratie is een absoluut zooitje.

Antwoord van Roularta Media Nederland
ik heb betaald voor 2 jaar (aanbieding via website bladen.be) maar door een fout wordt mijn abonnement na 1 jaar 'hernieuwd' en gaat er een bedrag van mijn rekening. Ik dien klacht in, en zet natuurlijk alvast mijn domiciliering stop (om te vermijden dat er nog meer bedragen van mijn rekening gehouden worden). Ik krijg een 'refund' maar het abonnement wordt stopgezet en ik krijg mijn nummers voor het 2de jaar niet (waarvoor ik wel degelijk betaald heb). Opnieuw klacht ingediend en als antwoord krijg ik doodleuk te horen dat ik zelf gekozen heb om het abonnement stop te zetten. Kafkaïaanse situatie. Ondanks alle bewijsstukken vallen mijn emails daarover op een koude steen. Resultaat: 2 jaar betaald en 1 jaar gekregen.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Een abo op Happinez 3 nummers met agenda 2024 gekozen, en daarna vond ik het welletjes en netjes telefonisch afgezegd. En kwam per direct in orde zei de jongeman van Roularta. Maar ik wordt schijnbaar niet serieus genomen, zomaar mailtje dat ik tm sept 2025 lid ben. Nu weer geld afgeschreven, waar ik weer veel brood van kan kopen dat wordt mij zowaar weer afgepakt. Ik snap ook een spiritueel bedrijf als Happinez niet dat ze bij Roularta zitten, niks spiritueels aan. Gewoon mijn geld weer afgepakt en niet serieus genomen. Kijk dus uit als je abo neemt. Ik ben er ontdaan van. Doodeng dit bedrijf hoor er meerdere mensen over. En lees hier ook al hetzelfde, ik vrees een geval voor KASSA. Ik word niet serieus genomen en maar afschrijven. Ik neem never nooit meer een abonnement, want dit is de 2e keer dat mij dit overkomt op een abo vorig jaar op ander blad. Heeft mij veel telefoontjes gekost. En leg er echt wakker van. Eigenlijk is 1 ster al teveel. Een verdrietige klant, die never nooit meer een abo neemt zolang Roularta met dit soort enge praktijken doorgaat. Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enigste. En ik hoop dat ik serieus genomen ga worden.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Wat een slechte site zeg. Ik probeer een abonnement af te sluiten, klant worden dus. En dit werkt NIET!...
Een 1.3 bij Trustpilot zegt misschien ook wel genoeg.