Twee van de drie nummers niet ontvangen, na enorm veel mailcontact waarin ik niet werd begrepen/miscommunicaties zou ik twee nieuwe nummers krijgen. Daar is er maar één van verzonden en ook die nooit... Toon meer
In verband met het overlijden van mijn moeder zegde ik haar abonnement op Plus magazine per email op. Een bevestiging daarvan kreeg ik niet maar enkele dagen later verscheen er minstens 1 keer per dag... Toon meer
Half jaar abbo afgesloten bij Columbus van Roularta in augustus. Is inmiddels December, pas 1 nummer ontvangen in augustus. Andere nummers niet ontvangen. Nu wordt er opeens jaarabbo voor 75euro van... Toon meer
Roularta Media Nederland is de grootste zelfstandige magazine-publisher van Nederland. We bedienen met meer dan twintig merken - van magazines tot events, van podcasts tot e-learning - zowel de breedte als de diepte van de markt. De combinatie van kwaliteitscontent en kennis van de loyale doelgroep staat daarbij altijd centraal.
Spaklerweg 53, 1114ae, amsterdam, Nederland
Heeft 86% van zijn negatieve reviews beantwoord
Mijn abonnement op de Flow ging van DPG Media naar Roularta. En ik ontving niets meer. Wel mails dat ik moest betalen. Maar ik heb al jaren een incasso. Na veel uitzoekwerk bleek dat Roularta van een verkeerd bankrekeningnummer incasseerde en de rekeninghouder heeft - terecht - het bedrag laten storneren.
Hoe nu verder? Hetzelfde abonnement kont niet, maar ik kreeg een ander aanbod, wat ik accepteerde. En van een collega kreeg ik nog een aanbod, wat ik niet accepteerde onder verwijzing naar het eerste aanbod.
Toen kreeg ik een mail waarin het eerste aanbod werd bevestigd maar met, jawel, het verkeerde bankrekeningnummer. Dus gemaild dat dit niet klopt. Geen reactie. Nog een keer gemaild. Geen reactie.
Vandaag gebeld. Verkeerde bankrekening stond nog steeds in mijn account. Abonnement (met een ander abonnementsnummer) stond er wel in maar slechts voor 1 jaar ipv voor 2 jaar, en echter wel voor het bedrag van 2 jaar. Dus opnieuw verzocht dit aan te passen en opnieuw de juiste afspraken (uit oktober) per mail bevestigd (dus een herhaling van de vorige bevestiging wat ook weer een herhaling van de bevestiging daarvoor was).
Het is dat ik, na ruim drie maanden, nog steeds een beetje hoop heb dat het nu eindelijk wordt geregeld en ik de Flow weer ga ontvangen. Daarom 2 sterren. Maar als het weer niet goed gaat, zakken ze voor mij af naar 1 ster.
Echt heel erg zonde want ze hebben prachtige titels in hun beheer. Zo gaan ze heel veel klanten verliezen.
Het zou fijn zijn als Roularta zorgt voor een adequate klantenservice waarbij 1 persoon een issue volledig afhandelt en goed in de systemen zet (of anders de volgende personen in ieder geval de mails goed lezen voordat ze erop reageren met wat standaard zinnen wat misverstanden in de hand werkt).
Bijgewerkt op 8 januari 2025:
N.a.v. de reactie van Roularta heb ik de informatie toegestuurd. Nog steeds was de juiste bankrekening niet in het systeem verwerkt. Gelukkig was degene die contact met mij opnam zeer adequaat en zij heeft alles uiteindelijk snel en goed opgelost. Tot mijn verrassing werd eergisteren het bedrag van het abonnement afgeschreven en ontving ik vandaag mijn eerste exemplaar van de Flow.
Ik heb mijn review dus aangepast van 2 naar 3 sterren. Op basis van de acties van alleen deze mevrouw zou ik wel 5 sterren willen geven. Ze heeft in ieder geval mijn vertrouwen weer hersteld.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ik heb begin september een abonnement op delicious genomen vanwege de leuke actie met het ottolenghi kookboek.
Ik heb nog niks ontvangen en de klantenservice reageert niet.
Ik lees online dat veel mensen hetzelfde hebben.
Ik wil óf het boek ontvangen óf gewoon mijn geld terug.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Vreselijke bende!!! Koop hier niets!! Bedenk je alsjeblieft 3x voordat je iets besteld!!
Ik heb via Psychologie Magazine een cursus besteld. Niets van ontvangen. Roularta stuurt mij door naar Psychologie Magazine, en Psychologie Magazine zegt dat ze zijn overgenomen door Roularta. Niemand helpt. En inmiddels is ook niemand meer te bereiken, niet via mail ( diverse adressen, komen allemaal terug als onbestelbaar ) niet via telefoon en ook niet via het online contactformulier, meermaals een half uur in de wacht aan de telefoon. 1x iemand gesproken die duidelijk weinig zin haag in zijn werk. Ik wil mijn bestelling annuleren, maar zelfs dat kan niet! De contactformulieren zijn namelijk zo opgesteld dat je ze niet in kunt dienen!!
Inmiddels via DM Insta contact met PM gekregen. En zij hebben het opgelost.
Blijft overeind dat contact met Roularta waardeloos is. Niet te bereiken via mail, telefoon of reactieformulier.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Na twee weken vergeefs te hebben geprobeerd een abonnement te nemen op Yoga by Happinez zie ik - helaas nu pas! - hier dat het blijkbaar al maanden mis gaat bij de abonnementenadministratie en klantenservice van Roularta. Wat jammer van al die mooie merken/bladen!
20-11 #update, zojuist heb ik geprobeerd per mail een reactie te sturen naar het door u opgegeven mailadres. Maar deze krijg ik als onbestelbaar terug:
postmaster[@]roulartamediagroup.onmicrosoft.com
09:41 (0 minuten geleden)
aan mij
Your email couldn't be forwarded from reviews[@]roularta.nl to another email address.
reviews[@]roularta.nl
Your message wasn't delivered because the recipient's email provider rejected it.
- de mailadressen heb ik in bovenstaande (uit de mail geknipte en geplakte) tekst aangepast omdat ik in een review geen e-mailadres mag plaatsen van Trustpilot)

Antwoord van Roularta Media Nederland
Wat een domme ganzen. Volgens mij werkt er helemaal niemand. Ze zijn misschien aanwezig. Een abonnement gekocht voor 25 euro. Schrijven ze 37 euro af. Het abonnement was ineens verhoogd. Geld teruggeboekt. Ze geven het geld niet zelf terug. Hoef geen abonnement meer. Telefonisch geen respons. Vraag mij oprecht af of er mensen zitten. Misschien alleen robots of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is wel heel sneu als er geen begeleiding is.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Slechte service en niet bereikbaar. 2 x meer dan een half uur telefonisch in de wacht zonder resultaat. Mails worden niet beantwoord. Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen bij een dergelijk servicebedrijf. Ik zou mijn goede naam niet aan dit bedrijf willen linken.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ik wil gebruik maken van mijn herroepingsrecht omdat een abonnement pas heel laat in gaat en je dan ook nog het ‘cadeau’ pas na drie maanden krijgt. Ik heb hiervoor na lang in de wacht gestaan te hebben iemand aan de telefoon gehad die meteen zou annuleren. Echter hierna geen bevestiging gekregen. Hierna een mail gestuurd en ook hierop nog geen reactie gehad.
Dit is echt klantonvriendelijk.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Incasso ineens 2 maanden eerder dan de jaren ervoor.
Bij navraag wordt dat als de normale procedure afgedaan

Antwoord van Roularta Media Nederland
Abonnement afgesloten bij yoga tv, kan niet inloggen.
2 keer een half uur in de wachtrij met bellen.
Toen maar mail gestuurd en daar word ook niet op gereageerd. Dus m’n geld terug laten storten door de bank. Waardeloos

Antwoord van Roularta Media Nederland
Enorme chaos. Geld teruggeboekt en de Happinez opgezegd daardoor.
inmiddels is de klacht opgelost.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Zonder mijn goedkeur een jaarabonnement (voor volgend jaar) bedrag voor tijdschrift Fiets afgeboekt van mijn rekening. Ik heb een tijdelijk abonnement voor 6 maand exemplaren. Na het 2e exemplaar werd al het jaarbedrag voor het jaar erop afgeschreven. 3x mail gestuurd voor niet akkoord en opzegging. geen reactie. uiteindelijk gebeld , div malen doorverwezen en ander mailadres gehad. weer mail gestuurd ; weer geen antwoord. Ik wil gewoon opzeggen een bevestiging hiervan hebben en nooit meer zaken doen met deze firma

Ongelooflijk.
Totaal ONBEREIKBAAR! Je staat ontzettend lang in de telefonische wachtrij.
Ik heb een abonnement op Delicious genomen en wil het opzeggen. Ze vragen dan om gegevens zoals abonneenummers die zelfs nog niet bekend zijn.
Het boek van Ottolenghi waar de winkels vol mee liggen is bij hen niet op voorraad.....

Antwoord van Roularta Media Nederland
Abo Plusmagazine is al lang afgelopen, Roularta blijft afschrijven en reageert niet op emails.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Heb een aanbiedingsabonnement op drie edities Happinez genomen. Op 29 augustus jl. heb ik een mail gestuurd naar Roularta om dit abonnement na de laatste editie te beëindigen. Van Roularta heb ik geen bevestiging ontvangen, waarna ik telefonisch contact heb opgenomen. Tot mijn verbazing zag ik in mijn account dat het abonnement tijdelijk was onderbroken. Weer contact opgenomen, zou worden opgelost...maar bleef weer stil aan de kant van Roularta. Tot nog grotere verbazing kreeg ik op 20 september jl. een bevestigingsmail van een abonnement op Happinez voor vier edities. Ik heb geen abonnement gevraagd, ik wil mijn abonnement beëindigen. Maar weer een mail gestuurd, en ja geloof het of niet, ik kreeg een mail terug van Roularta dat mijn bericht was ontvangen en dat ze hun uiterste beste deden om mij binnen 2 dagen te helpen, maar moest wel begrip hebben dat het incidenteel een dag langer kon duren. Dat heb ik! Maar zowel binnen als buiten het door Roularta gestelde reactietermijn bleef het stil. Inmiddels vele telefoontjes verder is het 30 september nog geen reactie van Roularta ontvangen. Zojuist weer telefonisch contact opgenomen en weer werd er excuus aangeboden, beloofd dat het opgelost gaat worden en dat ik vertrouwen moest houden dat het Roularta het op gaat lossen. Ben benieuwd!

Hallo,
Enkele dagen geleden werd via automatische incasso een jaarabonnement voor het tijdschrift Zin afgeschreven. Uiteraard heb ik dit teruggeboekt omdat ik een abonnement voor een half jaar had afgesloten.
Gisteren kreeg ik een mailtje gekregen.
Geachte abonnee,
De bank informeerde ons dat het door u opgegeven rekeningnummer voor de incasso van het abonnement op Zin niet (meer) actief is of geen incasso-opdrachten accepteert vanuit buitenlandse banken. Het abonnementsgeld wordt geïncasseerd door Roularta Media Group, dat gevestigd is in België. Mogelijk heeft u een blokkade op uw rekeningnummer staan voor buitenlandse banken. Wij verzoeken u hierover zelf contact op te nemen met uw bank, zodat de automatische incasso die u heeft afgegeven voor het abonnement kan worden uitgevoerd.
U kunt ons ook een ander rekeningnummer doorgeven. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer 020 8945662 of u kunt ons een mail sturen met uw abonneenummer, adresgegevens en nieuwe rekeningnummer ...
Inmiddels heb ik een mailtje naar de klantenservice gestuurd omdat me dit eerder overkomen is.
Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
Groetjes

Antwoord van Roularta Media Nederland
Nul sterren zou nog beter zijn. Flow Magazine ging van DPG naar Roularta. In augustus werd voor het eerst geïncasseerd door Roularta, verkeerd bedrag, te hoog, niet veel maar wel verkeerd en te hoog. Mail gestuurd. Kreeg een mail terug waarin letterlijk stond "U betaald op dit moment €21,73 per kwartaal, helaas kunnen wij niet inzien wat u hiervoor betaald. Kunt u ons aangeven welk bedrag dit was?" (ja echt, "betaald" met een "d" en een ontbrekend "e" achter de laatste "betaald"). Maar hoezo weet je niet wat ik betaalde? Heb je geen administratie doorgekregen van DPG? Het bedrag moest 21 euro zijn ipv 21,73. Tot mijn verbazing is het bedrag gecorrigeerd maar tegelijkertijd ook veranderd in een MAANDbetaling ipv betaling per kwartaal. Op 10 september werd er dus wéér abonnementsgeld afgeschreven, 21 euro. Met de voorgeschiedenis in mijn achterhoofd heb ik meteen een stornering aangevraagd en gekregen. Vandaag kreeg ik mail van Roularta, de incasso was niet gelukt, of ik even wilde betalen. Nee dus, niet eerder dan november, het volgende kwartaal. Heb inmiddels alweer 2 mails bij Flow/Roularta liggen, ik ben benieuwd. Heb er weinig vertrouwen in, wat een puinhoop! Ik had mijn abonnement al opgezegd. Als dat niet het geval was had dat ik nu acuut gedaan. En die 73 cent die ik teveel heb betaald in augustus heb ik ook niet teruggekregen, was netjes geweest als ze het zouden verrekenen
[17-09-24]Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Ik heb gebeld, vriendelijke medewerker vertelde dat mijn abonnementsbedrag voor 2 maanden was en alleen voor de reguliere nummers, niet voor de specials. Whut? Ik betaal per kwartaal én ik heb een abonnement voor regulier én specials. Hij adviseerde mij om alles per mail te doen en nogmaals een mail te sturen. Dat heb ik gedaan. Alles nogmaals in bijna kleutertaal uitgelegd. Gestuurd naar het Flowmailadres en het Roulartamailadres. Tot mijn verbazing kreeg ik vanochtend via beide mailadressen te horen dat mijn abonnement was STOPGEZET vanwege de stornering, in hun ogen "niet betaald" en kon dit alleen weer worden geactiveerd als ik de 21 euro alsnog betaalde. In de mail via het Flow-adres stond dat zij al hadden gecorrigeerd en dat ik toch de incasso had gestorneerd. Dus ik heb inmiddels weer mails gestuurd en het nogmaals uitgelegd. In de administratie is de frequentie misschien wel gecorrigeerd van maand- naar kwartaalbetaling. De uitvoering was echter nog steeds maandbetaling. Bovendien is die halve correctie pas uitgevoerd nádat ik de fout had gemeld. Het mailadres van Flow is overigens niet meer bereikbaar ik kreeg op iedere verzendpoging een foutmelding. Waarschijnlijk stroomt de mailbox over met klachten... Roularta is sowieso beter want daar krijg je een ontvangstbevestiging.
Op mijn mail kreeg ik snel antwoord. Weer een herhaling van zetten. Mijn abonnement bestaan niet meer want ik heb een incasso teruggedraaid. Met geen woord wordt er gerept over alle andere punten die ik benoemde in mijn mail.
[18-09-24]Helaas heeft het contact met de review-afdeling niets meer opgeleverd dan meer verwarring en ergernis. En [citaat] "Mocht u wensen te genieten van een nieuw actie-abonnement, kunnen wij dit uiteraard voor u verzorgen." Pardon?
Ik heb besloten het hierbij te laten, waarschijnlijk schiet ik er een nummer bij in, maar dat is dan maar zo.
[19-09-24]Na al deze ellende kreeg ik vandaag een mail met een heldere uitleg over de incasso en de wijze waarop en wanneer Roularta de incasso uitvoert. En een uitgestoken hand qua abonnement. Ik neem geen nieuw abonnement maar het is nu wel goed afgesloten. Roularta zorg dat je beter communiceert! Dat scheelt veel gedoe en ook negatieve reviews.

Antwoord van Roularta Media Nederland
Ik heb al heel lang een abonnement op de Digitale Fietsroute Gids. Nummer drie van maart 2024 heb ik niet ontvangen. Vanaf april 2024 heb ik vijf keer contact gehad met roularta met het verzoek dit nummer alsnog toe te sturen. Vijf keer werd mij beloofd dat dit zou gebeuren, maar tot op heden niets ontvangen. Als deze review niet helpt overweeg ik mijn abonnement te beeindigen.
Tom de Haas, 1601PT22

Antwoord van Roularta Media Nederland
Mijn Kijk jaar abonnement is gestart met het eerste nummer van 2020. Recent heb ik mijn abonnement opgezegd en nu wordt aangegeven dat ik in september de laatste uitgave van 2024 zal ontvangen. Geen antwoord/uitleg op mijn mails waarom ik de resterende uitgaven van 2024 niet ontvang! Inmiddels ook de andere abo's opgezegd: Happinez, Yoga en BB

Antwoord van Roularta Media Nederland
Heb diverse pogingen ondernomen om mijn huidige abonnement op yoga tv te verlengen
Resultaat foute abonnementen en beëindiging van huidige nog doorlopend abonnement
Bij laatste contact met klantenservice zeer onbehoorlijk te woord gestaan
Neen hier wordt een mens niet zen van

Antwoord van Roularta Media Nederland
VRESELIJK! Abbonement stop gezet, zou nog ruim 50 euro ontvangen. Inmiddels 5 keer gemaild, 4 keer gebeld, nog geen geld terug. zou binnen 30 dagen teruggestort worden; wacht al maanden. Schaam je.