Wat een ellende, je krijgt gewoon niemand meer aan de telefoon om je probleem te schetsen. Als er een optimizer stuk is moet je door zoveel hoepels springen dat het goedkoper is om maar zelf een nieuw... Toon meer

Beste Nicolay Barov Bericht was plotseling weg. Waarschijnlijk scherm aangeraakt en foetsie bericht. Doe ik het weer opnieuw.Foutje kan bij mij.Dat heeft u wel gemerkt bij die chaos naar... Toon meer

Goed geholpen door Meghana in de chat via whattsap om mijn probleem bij het vervangen van de omvormer. Fout melding bij instelling land en netinstelling Deze remote verholpen

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Manufacture solar inverters, power optimizers & Pw monitoring for maximum energy production and faster return on investment

3,6

Gemiddeld

4K reviews

Heeft 92% van zijn negatieve reviews beantwoord

Waardeloze niet functionerende…

Waardeloze niet functionerende klantenservice, of beter gezegd er is helemaal geen klantenservice bij Solar Edge. Als je gaat bellen dan krijg je eerst een robot, vervolgens gevraagd naar een medewerker (echt mens). Helaas weer een antwoordapparaat. Vervolgens geen medewerker gesproken, de verbinding wordt dan automatisch verbroken!? Duidelijk ontmoedigingsbeleid van Solar Edge om geen klanten te woord te willen staan. Aanfluiting en zeer klantonvriendelijk nep systeem van Solar Edge!

10 april 2026

Antwoord van SolarEdge

Bedankt voor het delen van uw feedback. We willen graag de kans krijgen om dit verder te onderzoeken en te zien hoe we u kunnen helpen. We hebben om meer informatie gevraagd en kijken ernaar uit om binnenkort van u te horen.

onmogelijk in te loggen en contact te krijgen met supportmedewerker via de chat!

Niet mogelijk om in te loggen voor monitoring van onze zonnepanelen. Onmogelijk om contact te krijgen via een supportmedewerker van de Chat

7 april 2026

Antwoord van SolarEdge

vele mankementen en weinig progressie

Ik heb nu sinds de herfst van 2024 een solaredge omvormer, aangesloten op enerzijds een LG batterij en en anderzijds een bestaande PV installatie met SMA omvormer.
Ik heb solaredge steeds het voordeel van de "twijfel" gegeven bij het oplossen van eventuele "kinderziekten" in dit systeem, maar nog geen enkel kwartaal kan ik zeggen - "dit systeem loopt perfect". Misschien ben ik te veeleisend. Ikzelf vind van niet.
Ik vroeg om een systeem waar ik kon besparen op mijn facturatiepieken door bijvoorbeeld vooral in de wintermaanden slechts aan 2 kilowattuur te laden in plaats van de volle 5 kilowattuur dat die batterij aan kan. Na enige tijd ging men op die vraag in, ware het niet dat bij bijna iedere aanpassing van app, updates of wat dan ook onverwachts de omvormer weer opdracht gaf om te laden aan de volle 5 kilowattuur - met als gevolg superveel facturatiepieken waar ik niet op zat te wachten. Solaredge besliste op gegeven moment "het systeem te testen" - natuurlijk gebeurde alweer hetzelfde - urenlang stond mijn omvormer te laden aan 5 kilowatt tot de batterij vol was - allemaal ongevraagd. Toen men meldde dat het systeem "getest en in orde" was, bleek de omvormer simpelweg uitgevallen.. zelfs manueel opstarten lukte niet. Mijn installateur heeft het euvel toen vanop afstand verholpen met aanpassing van enkele parameters, waarvoor dank uiteraard. Ze doen hun best bij installateur ecofusion om vrijwel iedere fout van solaredge weer recht te trekken. Doch, die fouten blijven zich maar opstapelen. Een handmatige wijziging van mezelf in een app en nadien verwijderd, bleef bijvoorbeeld onverwachts in het systeem opgeslagen terwijl het in de app duidelijk aangeduid stond als "verwijderd". En alweer gebeurde het : onverwachts laden aan 5 kilowatuur - alweer een nieuwe facturatiepiek erbij dus - net datgene waar ik geld mee zou kunnen besparen op mijn factuur. Verder slaagt solaredge er zeer moeilijk in ongewenste export van electriciteit naar het net onder bedwang te houden - allemaal stroom die netjes naar de batterij had moeten gaan - enige nuance ; dit gaat al wat beter dan een jaartje geleden, maar is toch nog steeds een probleem, zeker bij alweer onverwachtse werken en updates aan hun software, waar nooit enige waarschuwing aan vooraf gaat en wat telkens weer enkele dagen kan duren zelfs. Laat staan dat je zulk vrijwel onbetrouwbaar systeem zou gaan koppelen aan een dynamisch contract bijvoorbeeld - ik denk er niet aan... Zolang ik in de app werk met "self consuming" is er eerder weinig aan de hand. Vanaf wanneer ik aan handmatige instellingen begin, loopt het telkens wel weer ergens fout, hetzij met de, hetzij bij het instellen van een pauzeschema, hetzij bij het instellen van een laadschema. Geef me dan maar liever in de toekomst een victron omvormer systeem bijvoorbeeld met een switch waarmee je bijvoorbeeld handmatig off grid kan gaan indien gewenst. Want meer nog : mijn LG batterij is daarvoor gebouwd en geschikt zelfs (tot 5 kilowatt verbruik in ieder geval) ! En bij Victron kan je bijvoorbeeld gewoonweg zelf instellen aan hoeveel kilowatt je zou willen laden, zonder dat er zelfs een installateur aan te pas dient te komen - en via apps die niet noodzakelijk afhankelijk zijn van een internetconnectie en/of afzonderlijke servers.

Naar aanleiding van onderstaande reactie van solaredge wens ik nog dit mee te delen : Hun mail hieronder is een artificiëel gecreëerde standaard mail - telkens weer op trustpilot terug te vinden - automatische piloot dus. Dit is geen service. Verder diende ik al dan niet toevallig vandaag nieuwe servicevoorwaarden te aanvaarden voor verder gebruik van alle software - ik wens eraan toe te voegen dat gans dit systeem niet zonder hun software kan en ze daarin dus een soort van machtspositie hebben gecreëerd - het aanpassen van servicevoorwaarden onderweg is om deze reden alleen al ongepast. Men zou denken dat een bedrijf met zulke reputatie meer doet dan dit hierboven teneinde tevreden klanten over te houden, die geen negatieve recensies dienen te schrijven.

4 april 2026

Antwoord van SolarEdge

Quick response but email followup would be useful

Tot nu toe ok. Er wordt een nieuwe omvormer opgestuurd. Overigens is daar geen email over verstuurd of hoe en wie dit gaat installeren. misschien komt het nog maar had na aanmaken van de case en geboden oplossing welk bekend gemaakt mogen worden. Overigens ook eerdere contacten met Solaredge ware prima.

2 april 2026

De app toonde geen waarden van de…

De app toonde geen waarden van de opgewekte stroom alsof er dagenlang 0 kWh opgewekt werd. De support bot werkt erg goed: duidelijk werd dat de inverters goed werkten en dat de verbinding goed was. Op zondag gemeld via de app en een ticketnummer ontvangen. Maandag was het probleem opgelost. Geen 5 sterren gegeven omdat volgens het ticket nog in behandeling is terwijl de app nu weer goed functioneert voor mij.

30 maart 2026

Geen klantenservice op een werkende manier

Ik ben op alle mogelijke manieren aan het proberen mijn emailadres van mijn account te wijzigen maar ik krijg geen antwoorden of de verbinding wordt verbroken. De chat robot snapt het ook niet, casenummer eruit ed.
Zeer vervelend.

20 maart 2026

Antwoord van SolarEdge

Kies een ander bedrijf zou mijn advies zijn!

Update 22-03-2026 Inmiddels via een ingediende klacht een reactie
LET OP: Ik had via mijn installateur mijn nieuwe emailadres kunnen laten toevoegen, PFFFF Ik heb wel 10 keer gemeld dat de installateur failliet was. Begin er niet aan met dit bedrijf, nogmaals want ze kiezen allerlei sluiproutes om je 99 euro afhandig te maken. Alleen om je EIGEN e-mailadres te laten veranderen.
01-03-2026 Mijn eigen emailadres is veranderd. Ik ben weken bezig geweest om dat geregeld te krijgen en moest daarvoor 99 euro betalen ALLEEN om mijn eigen emailadres te laten veranderen. En daar is werkelijk niemand bereikbaar. Bij een probleem of vraag kun je chatten met iemand in India, die je vraag/probleem vervolgens niet begrijpt, of je verkeerd advies geeft, of een case aanmaken waar je weken niets meer van hoort, etc. etc.

1 maart 2026

Terugleverkosten…

Jammer dat er nog steeds geen oplossing is vwb het terugleveren blokkeren. Hiermee bedoel ik, de opgewekte energie alleen het huis in maar niet terug naar het stroom net ivm de teruglever kosten.

18 maart 2026

klantenservice bestaat niet bij Solaredge

Ik heb niet het idee dat er echte mensen werken bij dit bedrijf. ik probeer al 3 maanden tevergeefs contact met ze op te nemen om inzicht te krijgen in de opbrengst van mijn zonnepanelen. Ik heb alleen met ai gesproken en de verbinding wordt binnen no time verbroken.

18 maart 2026

Antwoord van SolarEdge

One EV Pro voldoet niet aan de huidige eisen van deze tijd

Solaredge One EV Pro voldoet niet aan eisen van deze tijd.
Onlangs geinvesteerd in een nieuwe thuisbatterij met omvormer op basis van hun aanbieding naar volle tevredenheid. Daarom besloten om ook een nieuwe SE One EV Pro laten installeren, maar dat ging mis. De installateur doet zijn best maar krijgt ook geen antwoorden op zijn vragen.

Het is de bedoeling dat deze laadpaal word verbonden met een externe backoffice voor de financiele afhandeling van de kosten met de lease maatschappij. Dit lukt wel maar de functionaliteit van het laden met overtollige zonnen energie en het niet ontladen van de thuis batterijen komt dan te vervallen.
Het lijkt mij toch wel dat de nieuwe huidige standaard is dat de lader kan omgaan met de thuis batterij systemen en een betaling afhandelng via een back office. Dit gaat vaker voorkomen nu er meer thuisbatterijen worden geinstalleerd.

Als je zelf contact probeert te zoeken met SE via de chatbot dan blijft hij in herhaling vallen en bij telefonsch contact word door verwezen naar de website en de verbinding word verbroken. Een mailtje sturen lijkt ook onmogelijk want de email icoon naast de social media iconen geeft het internet adres ipv een mail adres.
Eerder werd ik door de marketing benadert voor thuis batterijen en die waren erg behulpzaam en ook om mijn account om te zetten naar de nieuwe installateur. Daarom hun om hulp gevraagd maar die geven ook niet meer thuis.
Wat een ongeloofelijk slechte service van SE.

Vandaag heeft SE telefonisch contact opgenomen.
Ze gaven aan dat deze laad paal nog in de kinderschoenen staan en wel opzoek zijn naar een oplossing. Wanneer er een update te verwachten is konden ze helaas nog niet meedelen.

Over het niet bereikbaar zijn voor gebruikers konden ze zich niet vinden in de door mij geschetste probleem. Het moet mogelijk zijn om je tel. Nummer achter te laten en dan zal je worden terug gebeld.

11 maart 2026

Waardeloze klantenservice

Ik probeer al 2 maanden mijn SolarEdge beheer over te zetten van de oude eigenaar naar mij als nieuwe eigenaar, terugbel aanvragen worden niet op gereageerd en er is geen enkele mogelijkheid om met een “menselijke” medewerker te spreken alles is AI gestuurd en ik kom er geen stap verder mee. Ik heb heel wat SolarEdge systemen geïnstalleerd maar de communicatie is hard achteruit gegaan.
Ik overweeg over te stappen naar enphase.

5 maart 2026

Pas op voor dit merk!

Pas op voor dit merk!
Ik installeerde SolarEdge al in de tijd dat je alleen maar Victoria van de helpdesk aan de telefoon kreeg. Toen liep alles prima en werden de dingen adequaat opgepakt.
Maar tegenwoordig zijn ze zeer slecht tot niet bereikbaar.
Vandaag weer, bellen mij, de installateur, niet terug als ik ter plaatse ben zodat je onverrichterzake weer kunt vertrekken. Nieuwe omvormers ivm garantie duren een eeuwigheid, het retourneren is een drama.
De omvormers gaan regelmatig kapot, optimizers sneuvelen bij bosjes en als installateur is het een ramp om een vergoeding bij garantiegevallen te krijgen.
Ik plaats ze om de slechte service niet meer, maar IK moet mijn 40+ klanten met dit merk nog wel van service voorzien.

4 maart 2026

Gebruiksvoorwaarden app SolarEdge

Ca. 1 maand geleden een notificatie ontvangen met betrekking tot een update van de gebruiksvoorwaarden van de app van SolarEdge.
1. Ik heb bij de installatie nooit gebruiksvoorwaarden getekend voor het gebruik van de app, die noodzakelijk is om te kunnen zien wat er geproduceerd en geconsumeerd wordt. De omvormer heeft geen display en is ook niet simpel met een computer te verbinden.
2. De recente gebruiksvoorwaarden bestaan uit vele pagina's juridische tekst. Derhalve uiterst onvriendelijk voor de gemiddelde consument, temeer daar de app absoluut noodzakelijk is.
3. SolarEdge moet op 1 pagina kunnen uitleggen wat nieuw is en wat er verandert. Op de volgende pagina's kan dan de juridische tekst en uitwerking worden gegeven. Zoals het nu gegaan is lijkt SolarEdge iets te verbergen voor de consument.
4. De App bevat een storende fout: als er door een ander zonnepaneelsysteem energie wordt geleverd, dan verdwijnt in de loop van de dag de verbruikte energie van de afgelopen nacht, terwijl die wel zichtbaar blijft in de grafiek. Dus een evidente fout!

12 februari 2026

Aanpassing webview pagina door Solaredge

Na een update door Solaredge van de webview laat deze de layout niet meer goed zien. Installateur stuurt me naar Solaredge om het te verhelpen omdat het door Solaredge veroorzaakt is. Ik heb een case aangemaakt bij Solaredge maar ze doen er niets mee en verwijzen terug naar de installateur waar ik moet betalen voor een door Solaredge veroorzaakt probleem, terwijl ze het simpel zouden kunnen verhelpen. Je hebt totaal geen zeggenschap over je eigen installatie. Solaredge eens maar nooit meer.

17 februari 2026

Antwoord van SolarEdge

Na service SolarEdge, ai....

De verkoop en installatie? Perfect geregeld. Snel, professioneel en zonder problemen. Maar zodra er zich een defect voordoet, valt alles door de mand.
Wij lieten 3 omvormers en 2 batterijen van 10 kW installeren. Binnen de twee maanden was één batterij al defect. Intussen wachten wij al meer dan drie maanden op een vervanging. Voor een batterij die quasi nieuw is. Dat is onaanvaardbaar.
De aftersales is ronduit beschamend. Er wordt structureel naast de vragen geantwoord, concrete informatie blijft uit en ondanks herhaaldelijk aandringen krijgen wij nog steeds geen leverdatum. Geen duidelijkheid, geen transparantie, geen verantwoordelijkheid. Enkel standaardmails en loze beloftes.
Communicatie verloopt bijzonder moeizaam en geeft de indruk dat men vooral tijd probeert te rekken in plaats van een oplossing te bieden. Ondertussen zit je als klant met een deels onbruikbaar systeem waarvoor je een aanzienlijke investering hebt gedaan.
En dat brengt ons bij het meest wrange punt: dit systeem was ongeveer 50% duurder dan alternatieven op de markt. Wij kozen bewust voor wat zogezegd topkwaliteit en premium service moest zijn. De realiteit? Een defect na twee maanden en maandenlange wachttijd zonder oplossing.
Een technisch probleem kan altijd gebeuren. Maar drie maanden wachten op een vervanging, zonder duidelijke communicatie, is pure minachting voor de klant.
Wie overweegt om voor SolarEdge te kiezen: laat je niet enkel overtuigen door het verkoopverhaal. De echte test begint wanneer er iets fout loopt. In ons geval was dat een bijzonder ontgoochelende ervaring.

11 februari 2026

Support is dramatisch

Ik probeer via de support chat of website contact te krijgen maar wordt er steeds uitgegooid. Ben al weken bezig om een aanpassing door te laten voeren door Solar Edge om mijn SITE gebruiker te laten communiceren met Frank Energie. Wat een verschrikkele site van SolarEdge en de support is nog beroerder. Nooit meer een Solar Edge

11 februari 2026