Wat een ellende, je krijgt gewoon niemand meer aan de telefoon om je probleem te schetsen. Als er een optimizer stuk is moet je door zoveel hoepels springen dat het goedkoper is om maar zelf een nieuw... Toon meer
Beste Nicolay Barov Bericht was plotseling weg. Waarschijnlijk scherm aangeraakt en foetsie bericht. Doe ik het weer opnieuw.Foutje kan bij mij.Dat heeft u wel gemerkt bij die chaos naar... Toon meer
Tot nu toe ok. Er wordt een nieuwe omvormer opgestuurd. Overigens is daar geen email over verstuurd of hoe en wie dit gaat installeren. misschien komt het nog maar had na aanmaken van de case en gebod... Toon meer
Goed geholpen door Meghana in de chat via whattsap om mijn probleem bij het vervangen van de omvormer. Fout melding bij instelling land en netinstelling Deze remote verholpen
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Manufacture solar inverters, power optimizers & Pw monitoring for maximum energy production and faster return on investment
Verenigde Staten
- www.solaredge.com
Heeft 92% van zijn negatieve reviews beantwoord
geen rechten op je omvormer
Je hebt finaal geen toegang tot de instellingen van de inverter, wat betekend dat je met slimme domotica geen toegang krijgt om de omvormer slim te laten schakelen op de stroombehoefte. Om dit te doen moet je eerst installateur bij hun worden om vervolgens letterlijk dagen bezig te zijn met ongrijpbare procedures waar continue foutmelding in naar voren komen. En geloof ik honderd keer je eigen naam moet opgeven en moet bewijzen dat je het bent en dat het huis van je is en ongeveer 100 keer het vage serienummer moet invullen maar dan niet helemaal maar de middelste 10 cijfers etc. om er vervolgens achter te komen dat je niet als gebruiker en installateur het zelfde mailadres mag hebben en dus een nieuw mail adres moet aanvragen apart voor je installateur account etc.

Antwoord van SolarEdge
Om de SolarEgde app te kunnen gebruiken vraagt SolarEdge €100!
Wij hebben een huis gekocht met 30 SolarEdge zonnepanelen. Ik wil hierbij de SolarEdge de app kunnen gebruiken. Hiervoor heb ik een account/registratie nodig. Nu blijkt de installateur van de panelen niet meer te bestaan. Heb ik navraag gedaan voor een registratienummer (wat al bestaat, want de vorige eigenaar had hem ook) kan komen. Moet ik €100 betalen?! Om een nummer te ontvangen voor toegang tot een app. Voor een systeem met 30 SolarEdge zonnepanelen. Dus geen kleine opdracht destijds. Schande!
UPDATE 21/11/2025:
Niets meer gehoord SolarEdge nadat ze aanvankelijk gereageerd hebben op mijn review. Op hen verzoek heb ik mijn E-mail adres opgegeven.
‘Pappen en nathouden’ is kennelijk hun werkmethode.

Antwoord van SolarEdge
Wacht nu 2 maanden op omvormer (defect…
Wacht nu 2 maanden op omvormer (defect in garantietermijn), loop veel € zonneenergie mis. SolarEdge niet telefonisch bereikbaar.

Service is zeer slecht.
Anderhalve week geleden is mijn omvormer kapotgegaan en sindsdien staat de status nog steeds op “In afwachting van verzending”. Telefonisch contact is onmogelijk; je kunt alleen via de chat iemand bereiken. Daar krijg je telkens hetzelfde standaardantwoord: dat de bestelling in afwachting is en ze verder niets kunnen doen. Kortom: totaal geen service en geen oplossing.
Wanneer de omvormer het doet, functioneert hij prima. Jammer genoeg kun je weinig zelf instellen, waardoor je volledig afhankelijk bent van de leverancier. En juist daar gaat het mis: de service is bedroevend.
Update 11-9:
Naar aanleiding van dit bericht moest ik mijn gegevens doorgeven. Daarna bleef het stil. Afgelopen maandag kreeg ik zwart op wit dat de omvormer die dag verstuurd zou worden. Dit bleek niet waar: er is helemaal niets verzonden. Gister kreeg ik een mailadres, maar ook hier tot nu toe geen enkele reactie. Ik begrijp werkelijk niet waar ze bij SolarEdge mee bezig zijn. Wat een bijzonder slechte service. Mijn beoordeling heb ik daarom van 2 sterren teruggebracht naar 1 ster.
Update 17-9:
Op dit moment nog steeds niets gehoord. Geen reactie op de mail die verzonden is (ondanks dat je een mail terugkrijgt dat je een reactie binnen 2 dagen terug krijgt) en het ticket staat nog steeds op de status "wacht op versturen". De opmerking dat de omvormer verstuurd is was dus ook een leugen...
Update 19-9:
Zojuist is de omvormer vervangen en draait het systeem weer. De supportcase staat nog steeds op “wacht op levering”.

update (niet) leveren omvormer
update: inmiddels is het 16-9 en zijn we dik 2 weken verder. Helaas nog steeds geen nieuwe omvormer ontvangen en je kan alleen contact krijgen met een chat-bot die zich voordoet als medewerker.
het is echt schandalig hoe dit bedrijf met zijn klanten omgaat. ik loop per week ca €50,- mis en moet straks als ik ooit een nieuwe omvormer ga ontvangen de kosten voor het plaatsten ook zelf moeten betalen. ook heb ik aanvullende informatie geleverd, maar daar niks meer op gehoord. inmiddels is er ene 2e case aangemaakt omdat om een of andere reden de 1e case niet opgepakt is.
een datum voor levering durven/willen ze niet geven alleen dat hij binnenkort of spoedig geleverd gaat worden. Als je vraagt om een telefoonnummer of e-mail negeren ze je vraag en geven ze geen antwoord, zo krijg je dus nooit iemand in levende lijve aan de telefoon, erg frustrerend.
mijn advies, als je een andere omvormer kan krijgen, zou ik die nemen.
tot zo ver de update
29-08-2025
ik was altijd tevreden over de werking van mijn omvormer, echter is deze na 4 jaar kapot gegaan. Met solar edge contact gehad (via de app) en ze hebben aangegeven me gratis een nieuwe omvormer toe zullen sturen. Wat al eerder gezegd is, moet je deze wel laten installeren door een erkende installateur en de kosten hiervoor zijn wel voor je zelf.
Echter ben ik nu 2 maanden verder en heb nog steeds geen nieuwe omvormer.
Contact met solar edge krijgen is een ramp, alles via de app en je wordt elke keer met excuses van hen met een kluitje het riet in gestuurd. Een datum van leveren willen / durven of kunnen ze niet geven. ik baal hier enorm van en loop zo veel geld mis aan opbrengsten.

Antwoord van SolarEdge
Solar edge heeft een waardeloze…
Solar edge heeft een waardeloze service. Onmogelijk om fatsoenlijk contact te krijgen. Onze omvormer is stuk, we krijgen een nieuwe onder garantie, maar ze verplichten je hem te laten wisselen door hun geselecteerde bedrijven die rekenen €600 euro hiervoor, 75 voorrijdkosten 175 administratie kosten, uurloon van 110 euro etc. Dit moeten wij zelf betalen! Ik woon naast een instalateur, die wil hem wel even wisselen, zijn woorden, half uurtje werk max.
Ik raad iedereen aan een ander merk omvormer te kopen, en dit merk links te laten liggen.

Vlugge respons
Vlugge respons, ik wacht de verdere behandeling van mijn case af.
GEEN GARANTIE DOOR SOLAREDGE NIET KOPEN
GEEN GARANTIE DOOR SOLAREDGE NIET KOPEN
Vanaf maart is mijn omvormer kapot. Installateur heeft april contact gehad. Zou garantie zijn en er wordt een nieuwe omvormer gestuurd. Toezegging telefonisch en in de whatsapp chat. Vanaf 22 mei 9 chats gestart. Meerdere keren ingesproken om de installateur terug te bellen maar ze bellen niet. In de chats krijg ik te horen dat het aan de logistieke afdeling ligt. Ondertussen heb ik ca. € 600,00 aan stroomkosten en bij Bol.com kan ik de omvormer kopen voor € 300,00. Dit is iemand aan het lijntje houden. Als ik nieuw zou kopen zou ik het al veel eerder hebben ontvangen. Dat heeft ook iemand gezegd in de chats.

Schandalig
Zoals meerdere revieuws hier:
Sinds begin juli omvormer foutcode en moest vervangen worden. 4 jaar oud.
Nog steeds geen omvormer ontvangen. Mijn dagelijks gesprek met 'de klantendienst' ziet er elke dag hetzelfde uit: uw omvormer komt er zo spoedig mogelijk aan. Schandalig. Een hele zomer zonder werkende installatie.
!!!!!!!!!!!

Antwoord van SolarEdge
Hallo , wat willen jullie dan weten,? Zit al aan 300.00 euro in de min. Leker begint er een beetje genoeg vsn te krijgen. Ribbers Solar krijgt ook geen antwoorden van jullie.
Hallo
Zit nu al 2 maanden te wachten op een andere omvormer. Twee maanden geen geen gebruik vsn kunnen maken. De installateur doet zijn best maar komt niet verder.

Antwoord van SolarEdge
Geen service na kapotte omvormer onder garantie
Ik kan me helaas aansluiten bij alle negatieve ervaringen. Op 21 juni stopte de omvormer ermee, sinds die tijd lukt het zowel mij als de installateur niet een antwoord te krijgen anders dan de standaardversie via de chatbot. Interne softwareproblemen, spoedige levering en meer blabla. Maar dat je dit als klant honderden euro's kost, dat is blijkbaar normaal en niet te vergoeden. Ik schrik van het grote aantal vergelijkbare gevallen hier.

Antwoord van SolarEdge
Omvormer is nu voor de 2e keer in 4…
Omvormer is nu voor de 2e keer in 4 jaar defect. Doet het al 1,5 maand niet. Installateur heeft het bij SolarEdge gemeld. Ik hoor niets meer van ze. Ik heb een casenummer, maar daarmee wordt je totaal niets wijzer.

Antwoord van SolarEdge
Geen garantie door Solar Edge!! Begin nooit aan Solar Edge!!
Wij hebben sinds half maart 2025 een PV-panelen installatie (20 stuks!!) met omvormer en Optimizers van Solar Edge. Op 14 juni gaf de omvormer een storing: "geen productie". De installatie werkt vanaf die dag niet meer. Installateur erbij gehad. Bleek de omvormer niet te repareren, moest vervangen worden. Sinds die tijd is er niets gebeurd. Volgens de installateur zit hij te wachten op een nieuwe omvormer die door Solar Edge moet worden opgestuurd. Hij kan wel een nieuw exemplaar hebben binnen een dag maar die wordt niet vergoed door Solar Edge dus hij zit nu te wachten op dat waardeloze bedrijf die geen nieuwe omvormer stuurt. Ondertussen hebben wij een splinternieuwe heel dure installatie die op het hoogtepunt van de zomer al 2 maanden niet werkt. En voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat het nog goed komt. Wat hebben wij een spijt van deze waardeloze rommel!!

Vlugge en duidelijke uitleg
ik ben heel erg ontstemd over één ding
ik ben heel erg ontstemd over één ding. ik verkoop mijn huis en wil de installatie aan de nieuwe eigenaar overdragen. daar rekent solar edge 99 Euro voor.
dat vind ik echt ongehoord, ongepast.
het enige dat er hoeft te gebeuren, is dat bij de huidige dataset toegang wordt verleend aan een ander email account. elk ander bedrijf levert probleemloos de dienst om dat over te zetten, kostenloos.

Totaal geen service
Sinds maandag 11 augustus omstreeks 23u is er geen communicatie meer tussen de SolarAdge omvormer en de SolarEdge app.
Via livechat gemeld maar bij SolarEdge claimen ze dat het probleem bij de installateur ligt.
Installateur langsgeweest, alles nagekeken, via zijn installateur app alles ge-update zonder resultaat.
Zelfde installateur heeft liefst 60 (!!!!!) klanten waarbij de communicatie met de SolarEdge app niet meer werkt, allemaal op dezelfde dag en op het zelfde uur.
Tot op heden slaapt men bij SolarEdge rustig verder en werd geen actie ondernomen.
Slechtste service ooit

Werking van Time of Use
Een maand na plaatsen van de batterijen (augustus 2024) heb ik aangegeven dat Time of Use niet werkt zoals na worden verwacht. Hierop is het antwoord gekomen dat er eerst een jaar lang gegevens moet worden verzameld voordat het systeem goed gaat werken. Ik heb toen voor de Handmatige controle gekozen om het systeem goed te doorgronden
Februari 2025 Contact opgenomen met SolarEdge omdat Time of Use niet doet wat ervan verwacht mag worden en dat deze niet werkt, krijg het antwoord “Ik wil u erop wijzen dat ik net de instellingen heb gecontroleerd en dat het batterijprofiel niet is ingesteld op Gebruikstijd. Ik zie dat het wordt ingesteld op handmatige bediening. Ik heb het systeem gecontroleerd, maar ik zie dat het systeem goed heeft gewerkt. Er zijn geen problemen met het systeem ondanks dat ik aangeeft dat Time of Use niet werkt.
Juli 2025 opnieuw contract gehad met SolarEdge omdat batterij instelling is Time of Use niet werkt. Antwoord eind juli is er een geplande update van het monitoringportaal die tot doel heeft verschillende lopende problemen op te lossen, waaronder inconsistenties in de rapportage van batterijgegevens. Zodra de update is voltooid, moet u het systeem in de gaten houden en ons laten weten of het probleem zich blijft voordoen. We nemen contact met u op zodra we aanvullende informatie hebben ontvangen van het seniorenteam en dit was 22 juli 2025, een casenummer gekregen en toen bleef het stil
11 augustus weer contact opgenomen en krijgt het antwoord uw zaak is reeds geëscaleerd naar niveau-3 engineers. Vanwege het toegenomen aantal meldingen kan de verwerking van uw zaak mogelijk iets vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak. Wij verzekeren u dat we ons best zullen doen om dit zo spoedig mogelijk op te volgen
Ik vraag mij af wat heb ik hieraan, als het systeem na een jaar nog steeds niet in Time of Use werkt en dit was juist de reden om deze batterijen aan te schaffen.
Ik vind dit jammer de producten SolarEdge zijn van goede kwaliteit echter de aansturing en communicatie is in ieder geval bij mij ver onder de maat.
Update 14-08-2025 Wat een onzinnig standaardantwoord alle gegevens zijn aanwezig er is niet meer om meer informatie gevraagd. Terugkoppeling was “er zijn wat problemen met de Time of Use-instellingen. Onze niveau-3 support zal dit controleren en uw probleem oplossen” We nemen contact met u op zodra we aanvullende informatie hebben ontvangen van het senioren team.
————————----
Update 15-08-2025
Vandaag een mail ontvangen met de vraag, om mijn telefoonnummer, case nummer en mijn naam op te geven. Als dit gelijk was gedaan, dan had ik de opmerking van 14-08-2025 niet geplaatst.
-----------------------------
Update 21 augustus 2025
In het standaardantwoord staat we willen graag de kans krijgen om dit verder te onderzoeken en te zien hoe we u kunnen helpen. Nadat de informatie te hebben verstrekt blijft het stil.
———————--------------
Update 29-augustus-2025
Blijkbaar is het moeilijk om de telefoon te pakken en de stand van zaken door te geven
Conclusie er heeft geen contact plaatsgevonden.
-----------------------------
Update 5 september 2025
SolarEdge is al vanaf midden juli bezig aan het onderzoeken wat de problemen zijn.
Krijg al weken te zien “Een van onze technici werkt actief aan uw Case en neemt binnenkort contact met u op m.b.t. een oplossing".
Binnenkort is wel heel rekbaar.
Tot heden geen enkele vorm van communicatie plaatsgevonden.
——————---------
15 september 2025
Tot heden toe geen enkele reactie ontvangen.

Geen SolarEdge aanschaffen
Geen enkele instelling is zonder tussenkomst Solaredge nog zelf in te stellen. Simpele E-mail aanpassing niet mogelijk ook niet via leverancier moet via SolarEdge tegen kosten van 150 Euro?? Tabblad Admin is voor eigenaren niet meer beschikbaar, aangepast zonder enige aankondiging richting eigenaren, verwijzen constant naar de installateur wel voor eigen kosten. Al een maand bezig mijn vaste tarief aan te passen, lukt ook niet, via helpdesk krijg je onzinnige links doorgestuurd over dynamische tarieven die ik helemaal niet heb. Maar zelfs een vast bedrag krijgen ze maar niet kloppend, kortom met een beeje geluk werkt het maar als er problemen zijn kun je hetzelf uitzoeken zonder de hulp van dit bedrijf. Voor mij nooit geen SolarEdge meer. U bent gewaarschuwd...

Antwoord van SolarEdge
Bij een defecte optimizer van SolarEdge…
Update 12 augustus 2025
Na meerdere pogingen om dit netjes op te lossen, heb ik SolarEdge nog één laatste redelijke termijn gegeven om de arbeidskosten te vergoeden. Alle relevante gegevens, inclusief factuur en juridische onderbouwing, zijn herhaaldelijk verstrekt.
Zelfs tijdens een telefonisch gesprek, dat ik als zeer onprettig en klantonvriendelijk heb ervaren, bleef SolarEdge volhouden dat arbeidskosten niet onder hun garantie vallen. Dit ondanks het feit dat de oorspronkelijke verkoper failliet is en zij het garantieproces zelf hebben overgenomen.
Ik vind het bijzonder spijtig dat zij kiezen voor deze klantonvriendelijke aanpak in plaats van het probleem op correcte wijze af te ronden.
*********************
2de Update 11 augustus 2025
SolarEdge stelt hier dat zij geen contactgegevens hebben ontvangen. Dit is onjuist. Mijn volledige gegevens, inclusief e-mailadres, telefoonnummer en factuur, zijn al meerdere keren verstrekt via e-mail, WhatsApp, eerdere case-nummers én direct via Trustpilot.
Deze publieke reactie is dus misleidend en bedoeld om de indruk te wekken dat het probleem aan mijn kant ligt. Intern blijft SolarEdge vasthouden aan het standpunt dat wettelijke montagekosten niet onder de garantie vallen, ondanks duidelijke verplichtingen volgens artikel 7:21 BW.
******************
Update 11 augustus 2025:
Naar aanleiding van mijn review heeft SolarEdge hier gereageerd met het verzoek om meer informatie. Die informatie, inclusief factuur en wettelijke onderbouwing, is echter al meerdere keren verstrekt via e-mail, WhatsApp en verschillende case-nummers. Hun publieke reactie is dus een standaardbericht voor de buitenwereld en verandert niets aan het feit dat er nog steeds geen inhoudelijke oplossing is.
De zaak ligt inmiddels bij ConsuWijzer, Consumentenbond en Radar.
************************
Bij een defecte optimizer van SolarEdge is het onderdeel onder garantie geleverd, maar de volledige montagekosten heb ik zelf moeten betalen. Volgens het Nederlandse consumentenrecht horen deze kosten óók onder de garantie te vallen.
Ondanks meerdere verzoeken, het opsturen van de factuur en een formele ingebrekestelling blijft SolarEdge weigeren de montagekosten te vergoeden. Er wordt verwezen naar interne bedrijfsregels, zonder inhoudelijke of juridische onderbouwing.
Het contact met de klantenservice is frustrerend: alleen standaardreacties, geen mogelijkheid om iemand telefonisch te spreken, en zelfs meerdere case-nummers voor dezelfde klacht. Uiteindelijk blijft het probleem onopgelost.
Mijn ervaring: gebrekkige klantenservice, geen respect voor wettelijke rechten en onwil om verantwoordelijkheid te nemen.