Wat een ellende, je krijgt gewoon niemand meer aan de telefoon om je probleem te schetsen. Als er een optimizer stuk is moet je door zoveel hoepels springen dat het goedkoper is om maar zelf een nieuw... Toon meer

Beste Nicolay Barov Bericht was plotseling weg. Waarschijnlijk scherm aangeraakt en foetsie bericht. Doe ik het weer opnieuw.Foutje kan bij mij.Dat heeft u wel gemerkt bij die chaos naar... Toon meer

Tot nu toe ok. Er wordt een nieuwe omvormer opgestuurd. Overigens is daar geen email over verstuurd of hoe en wie dit gaat installeren. misschien komt het nog maar had na aanmaken van de case en gebod... Toon meer

Goed geholpen door Meghana in de chat via whattsap om mijn probleem bij het vervangen van de omvormer. Fout melding bij instelling land en netinstelling Deze remote verholpen

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Manufacture solar inverters, power optimizers & Pw monitoring for maximum energy production and faster return on investment

3,6

Gemiddeld

4K reviews

Heeft 92% van zijn negatieve reviews beantwoord

geen aanrader !

op 8 jaar zijn beide omvormers in garantie periode al kapot gevallen .
De vervaing ervan sleept weken aan waardoor je telkens productieverlies hebt .
niet te spreken van dit merk , de kwaliteit geen aanrader.
En plus hun klantendienst kan je ook niet echt helpen en sturen je terug met vage info

7 augustus 2025

Antwoord van SolarEdge

Bedankt voor het delen van uw feedback. We willen graag de kans krijgen om dit verder te onderzoeken en te zien hoe we u kunnen helpen. We hebben om meer informatie gevraagd en kijken ernaar uit om binnenkort van u te horen.

Zeer slecht

We hebben onze zonnepanelen gekocht via Govolt, wat al een verschrikkelijke ervaring was. Het had geen verrassing moeten zijn dat zij zich aangesloten hebben bij een even slecht bedrijf als Solaredge. Wij gaan verhuizen en willen het account graag overzetten naar de nieuwe bewoner. Govolt is failliet gegaan, dus wij kunnen geen hulp meer ontvangen, maar ze durven alsnog 100 euro te vragen voor het overzetten van een e-mailadres. Wanneer ik de klantenservice hierover bericht krijg ik alleen terug dat dit bedrijfsbeleid is. Wat administratieve kosten waren prima geweest, maar 100 euro? Buiten proporties en dikke geldklopperij.

28 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Solaredge komt afspraken niet na

Op 7 mei 2025 ging een optimizer stuk. Inmiddels ben ik bijna drie maanden verder, heb reeds 4 maal contact gehad met de support desk en ik heb alleen de bypass connectoren ontvangen. Nog steeds geen optimizer die me al drie keer beloofd is. Waardeloos....

26 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Ik probeer meer dan 2 maanden contact…

Ik probeer meer dan 2 maanden contact te krijgen omdat mijn zonnepanelen plat liggen. Ondanks veel verzoeken worden de onderdelen niet toegestuurd. Wat een rotbedrijf. Ga er niet mee in zee!!!

25 juli 2025

Bedankt voor uw feedback.
Door de ERP-transitie kunnen er vertragingen optreden in RMA en logistiek. Dit is tijdelijk en ons team neemt rechtstreeks contact met u op om meer informatie te verzamelen en u verder te helpen.

Wat een slechte bereikbaarheid van de…

Wat een slechte bereikbaarheid van de service afdeling. Via het telefoonnummer en na een heel lulverhaal van een antwoordbandje wordt de verbinding verbroken.

Hoop dat hun apparaten beter zijn dan hun aftersales.

22 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Niet nakoming afspraken vervanging omvormer.

De Omvormer is sinds een maand buiten werking. SolarEdge heeft vervanging onder garantie toegezegd. Verzending van een nieuwe Omvormer blijft uit. Eerst vanwege een zgn. systeemupdate, maar toen dat opgelost was, zou met spoed gezorgd worden voor verzending. Dat is bij herhaling beloofd, maar nakoming can de belofte blijft uit. Ook communicatie met de klant blijft uit.

21 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Slechte service - klantendienst enkel chat

Update: SolarEdge zou langskomen om een nieuwe omvormer te installeren op 28 juli. Hopelijk is dit ook zo. TBC

Zelfde probleem als een aantal andere klanten. Omvormer stuk en zou nadat installateur is langsgeweest in garantie vervangen worden. Vervanging zou tussen de 5 à 10 werkdagen plaats vinden en men zou ons zelf contacteren.
Na zelf contact op te nemen via chat (telefonisch niet bereikbaar) casenummer 5829078 aangemaakt dat daarna niet meer te vinden is.
Via chat steeds hetzelfde verhaal. Nog even geduld … we werken aan een oplossing …
Ondertussen al 4 weken geen werkende zonnepanelen en een hoop frustratie na contacten met ‘chat’

18 juli 2025

Zeer slechte service

Op 15 juni vond 's avonds een software update plaats op mijn SE 4000 omvormer. daarna werkte de omvormer niet meer!! Mijn installateur heeft dat gemeld, casenr. 5859438. Er zou een nieuw exemplaar verzonden worden, maar sindsdien is het, tot op heden: 18 juli, doodstil! (op internet staan bedrijven die tot 46 apparaten op voorraad hebben.) Contact met bedrijf in Vianen gaat alleen via een robot en krijg ik verder geen contact mee, daar kom ik niet verder. Aan garantie heb je op deze wijze weinig. Zeer slechte klantafhandeling: u bent gewaarschuwd.
Een kleine week na deze review ontving de installateur de nieuwe omvormer en deze werd snel gemonteerd. Op 1 augustus werkt ook de app. weer. Alles is nu in orde.

18 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Op 31 mei ging mijn SolarEdge omvormer…

Op 31 mei ging mijn SolarEdge omvormer stuk. Op 13 juni ontving ik de bevestiging dat mijn omvormer onder garantie vervangen zou worden. Sindsdien beweeg ik hemel en aarde om deze daadwerkelijk te krijgen maar ik blijf vage reacties ontvangen. Vandaag, 16 juli, ontving ik bericht dat de logistieke afdeling van SolarEdge zijn best doet om een vervangende omvormer te verzenden maar dat er geen uitzicht op een datum is waarop dat lukt. Kortom: de beste maanden van het jaar zijn verloren qua opbrengst en SolarEdge interesseert het niets.
Nog nooit zo'n slechte garantie afhandeling gezien. Ik overweeg om mijn rechtsbijstand in te schakelen

Update 18 juli 2025:
Op de dag van mijn review vroeg SolarEdge meteen om meer informatie zodat ze daarmee verder konden (zie bericht van SolarEdge onder deze review).
Ik heb dat onmiddellijk aangeleverd en sindsdien... U raadt het al... geen enkele reactie meer vanuit SolarEdge.

Update 24 juli 2025:
Afgelopen maandag plotseling een telefoontje van de installateur met de mededeling dat de defecte omvormer vandaag (donderdag 24 juli) vervangen zou worden.
Geen idee of deze review er iets mee te maken heeft of de boel versneld heeft, maar de omvormer is vanmiddag daadwerkelijk vervangen!
Nog geen 3 kwartier werk en daar moet je dan anderhalve maand op wachten...
Nu maar hopen dat deze omvormer het een tijdje volhoudt... Helaas zijn de gemiste kWh opbrengst nergens te verhalen...

16 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Eindeloos wachten op garantie levering omvormer.

Helaas is mijn omvormer stuk en deze moet worden vervangen. Gelukkig nog wel in de garantie periode.
Dit is nu een maand geleden en middels een case bij Solaredge gemeld.
Wij zijn 4 weken verder en de status is nog steeds " "wacht op levering".
Telefonisch contact is onmogelijk en ook mails worden niet beantwoord.
Uiteindelijk is het lijdzaam afwachten op de levering van Solaredge bij de installateur, die hier helaas ook niets aan kan doen.
Nadat de review was geplaats kreeg ik een belletje van Solaredge. De betreffende medewerker zou direct actie ondernemen en mij daar de volgende dag over terugbellen. Ik heb gewacht tot 16:30 en zelf gebeld.
Eerst de voicemail ingesproken, wat later de voicemail van een vorige medewerker betrof en verwees naar een ander nummer. Deze gebeld maar ook voicemail met ook de naam van een vorige medewerker.
Daarna nogmaals het eerste nummer gebeld met succes, maar helaas nog geen zicht op succes. De omvormer bleek niet op voorraad dus kreeg de mededeling dat het wellicht nog een week duurt.
Garantie op producten die niet op voorraad staan lijkt niet goed voor een vlotte service.
Wordt vervolgd. :-(
23 Juli en nog steeds dezelfde status, wachten op verzending van de omvormer om de kapotte te vervangen. DRAMA.
Wat is er mis bij Solaredge??

15 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

SolarEdge is onbereikbaar om service te kunnen verlenen

Ik bezit een omvormer van Solar Edge, maar sinds kort werken een aantal zonnepanelen niet meer. Daarop heb ik Solar Edge via 3 communicatie kanalen proberen te bereiken, maar geen van allen werken:
1- via de chat: daarvoor heb je het serienummer van de omvormer nodig. Wanneer ik die handmatig invoer op de website op de pc dan geeft die een foutmelding dat het ingevuld serienummer niet overeenkomt met wat verwacht wordt. Dit terwijl dit echt het serienummer is wat er op het apparaat staat met QR-code. Vervolgens het op mijn telefoon geprobeerd via de chat met de QR-code: dan haalt deze inderdaad het eerder door mij ingevuld serienummer op wat ik op de pc heb ingevuld. Die wordt niet geaccepteerd waardoor ik geen melding kan laten aanmaken.
2- via de telefoon zijn er 3 menu-opties: geen van de 3 is van toepassing omdat er of een eerder meldingsnummer aanwezig moet zijn die je moet invullen via de telefoon, of je moet installateur zijn en nog een 3e optie (die ik even niet uit mijn hoofd ken) maar ook niet van toepassing is. Ook al selecteer je de 3 opties een voor een, je krijgt nooit een medewerker aan de lijn om je verder te kunnen helpen.
3- via de e-mail (infoNL apestaartje solaredge.com) krijg je ook geen enkele reactie. Ook niet na meerder mailtjes en ook niet na enkele weken. Het is en blijft muisstil aan de andere kant.

Al met al een zeer slechte service vanuit Solaredge wanneer je die probeert te bereiken en niemand je verder kan helpen. Dit terwijl ik de zonnepanelen en de SolarEdge omvormer slechts enkele jaren bezit, dus de garantieperiode is nog lang niet verlopen.

8 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Er wordt geen garantie uitgeoefend

Door een bericht van de energieleverancier erachter gekomen dat de omvormer al 4 weken stuk was. De app geeft geen berichten van een storing door. Hier moet jezelf achter komen. 12 juni een MRA gekregen voor een vervangende omvormer. Refurbished, ik begrijp van de installateur dat ze nooit een nieuwe sturen. Het is nu 3 juli en de installateur heeft gehoord dat ze geen refurbished op voorraad hebben m.a.w. wacht maar! Geen vooruitzicht wanneer de omvormer komt. Je kunt ook met niemand bellen alleen chatten met iedere dag hetzelfde antwoord dat de levering wacht op verzending. De helpdesk zit in India. Waardeloos bedrijf, geen enkele nazorg. Ik zou hier niets meer kopen.

3 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Op 24 april ging omvormer stuk…

NOG STEEDS GEEN REACTIE VAN SOLAREDGE GEKREGEN WAT EEN SLECHTE SERVICE VAN DIT WAARDELOZE BEDRIJF

Op 24 april ging omvormer stuk smeltzekering doorgebrand.Installateur heeft RMA aangemaakt en is goedgekeurd op 6 juni. Inmiddels 3 Juli nog steeds geen vervangend exemplaar ontvangen.Deze zekering is ook helaas nergens anders te koop.
Contact met hun opgenomen via chat krijg je als antwoord:

Zoals ik kan zien is de RMA in gang gezet. Deze vertraging komt echter alleen door de transitie die momenteel bij SolarEdge plaatsvindt.
Ik begrijp uw zorgen en bied mijn excuses aan voor de vertraging in de verzending.
Ik zal een klacht indienen bij onze senior afdeling over de vertraging in de verzending en een e-mail sturen zodat zij het verzendproces kunnen bespoedigen.
Volgens de update van vanochtend kunnen we u echter melden dat het onderhoud aan het datasysteem is afgerond en de verzendproblemen zijn opgelost.
Uw openstaande RMA-producten krijgen voorrang en zullen zo spoedig mogelijk worden verzonden.
Wij bieden onze oprechte excuses aan voor het eventuele ongemak en waarderen uw geduld en begrip.

Ja, we zorgen ervoor dat de zekering zo snel mogelijk naar u wordt verzonden.

Vandaag 12 juli zitten wij nog steeds te wachten op reactie of verzending van het onderdeel ook nadat solaredge een bericht onder onze review plaatste geen reactie terug.

3 juli 2025

Ronduit slechte ervaring!

Ronduit slechte ervaring!
Er is geen contact te krijgen met dit bedrijf. Als je uiteindelijk het geduld hebt opgebracht om met een chatbot te spreken die over ieder antwoord een half uur doet wordt je enkel doorverwezen. Vervolgens is de conclusie dat als ik administratief iets wil wijzigen ik 100 euro moet betalen om dit te kunnen doen, belachelijk! Helaas zit ik vast aan dit systeem omdat het in mijn huis hangt, maar ik zou nooit, maar dan ook nooit nog eens iets bij ze aanschaffen.

2 juli 2025

Antwoord van SolarEdge

Waardeloze garantie afhandeling en dito service

Mijn HD Wave omvormer is inmiddels al een maand kapot. Deze valt nog ruim in de garantie maar SolarEdge doet er helemaal niets aan om het te vervangen. Diverse malen contact proberen te krijgen via de waardeloze chat en via een case nummer. Tot op heden is er geen enkele beweging en met dit mooie weer mis al al weken kostbare stroom. Waardeloze service waar je helemaal niets mee kan. Ik raad iedereen aan GEEN SolarEdge aan te schaffen want garantie en service komen NIET in hun woordenboek voor. Hopeloos dit. Ben benieuwd waar ik alle extra stroomkosten kan declareren!

1 juli 2025

Na 7 weken nog nieuwe omvormer

Na nog geen 3 jaar de omvormer defect kan gebeuren. Wachten al 7 weken op een nieuwe omvormer, kunt niemand bellen alleen met de chat ook daar houden ze je aan het lijntje. Met al die mooie weken niks geen op brengst. Morgen maar eens de rechtsbijstand in schakelen misschien dat er dan aktie gaat komen en kijken of we nog de gemiste opbrengst kunnen verhalen. Ben er wel helemaal klaar mee!!!!!!!!

30 juni 2025

Antwoord van SolarEdge

Eindelijk contact nu nog actie wat…

Eindelijk contact nu nog actie wat duurt het lang
Koop hier nooit

26 juni 2025

Antwoord van SolarEdge

Ze houden je aan het lijntje

Na het indienen van een RMA wacht ik al 2 maanden op een vervangende omvormer. Ondertussen elders een nieuwe besteld ondanks dat het garantietermijn niet is verstreken kan ik beter een nieuwe kopen dan langer wachten. Waardeloos aangezien ze na 2 dagen al berichten dat de omvormer kapot was en dat een nieuwe opgestuurd zou worden. daarna na een week het bericht dat hij onderweg was en zo wordt je aan het lijntje gehouden. Als ik direct een nieuwe had gekocht dan was ik goedkoper uit door alle misgelopen zonneopbrengsten.....

21 april 2025