Ik wil een beschermtas terugsturen. Iemand zou contact opnemen binnen twee werkdagen. Pas daarna krijg ik een bericht: ik moet bewijzen dat de beschermtas te klein is. Ik maak foto’s. Hierop krijg ik... Toon meer
In totaal 2 nieuwe TOMs gekocht. Helaas werkt dit totaal niet! Ten eerste is het niet mogelijk een 2de TOM toe te voegen in de app, wel zo handig als je meerdere voertuigen hebt. Daarnaast zijn de v... Toon meer
Een Tom van TomTom besteld, het sprak mij aan dat er geen abonnement nodig was. Helaas viel het gebruik erg tegen en dan vooral het gebruik van de app die erbij hoort. Een gedeelte van een schermpj... Toon meer
Tottom to go exclusive gekocht bij Tomtom zelf. Na 7 maanden defect. Geeft steeds strepen. Geen contact mogelijk met klantenservice, alleen via chatboy met zeer beperkt begrip. Uiteindelijk appara... Toon meer
TomTom is the leading location technology specialist, providing drivers with navigation guidance and highly accurate maps, real-time traffic information and digital cockpit services. Talk to our support team: https://tomtom.co/customer-care More frequently asked questions about our apps and devices: Apps FAQs: https://tomtom.co/4iX7l07 Sat nav (GPS) FAQs: https://tomtom.co/41RgVvb
Nederland
- www.tomtom.com
Heeft 6% van zijn negatieve reviews beantwoord
Het duurt 'eventjes', maar het komt uiteindelijk toch nog goed
In verreweg de meeste gevallen schrijf ik hier een review als ik een slechte/negatieve ervaring heb met een bedrijf. En dat is ook gebeurd bij TomTom.
In oktober 2023 vielen mijn (live-)services, waarvoor ik abonnementen had lopen, op mijn TomTom Discovery Go van de ene op de andere dag uit.
Vervolgens vond er een heel proces plaats en werd de storing pas opgelost nadat ik TomTom er op had gewezen dat in oktober 2023 het 5G-netwerk in Nederland werd geactiveerd. Vervolgens bleef ik storingen houden en tot overmaat van ramp diende ik weer te betalen voor mijn abonnementen (waarvan ik dus een jaar helemaal geen gebruik had kunnen maken).
Onlangs kreeg ik een compensatie voor 'het ongemak': 3 maanden gratis gebruik van de diensten. Daar ging ik niet mee akkoord en vervolgens diende ik aan te tonen (ik had inmiddels de vijfde medewerker die zich boog over mijn probleem) dat het ging om een periode van ondertussen 17 maanden.
Ook hiertegen maakte ik bezwaar, onder het meezenden van de codes... Lees meer

Verschrikkelijke service.
Verschrikkelijke service.
Ik heb een duur systeem gekocht met lifetime traffic.
En nu krijg ik een simpel mailtje met de mededeling dat de sim kaart niet meer ondersteunt wordt ,en heb ik geen traffic meer.
Of waarschijnlijk betalen ,per jaar abonnement.
Ik ben zeer teleurgesteld,kan ook geen medewerker spreken ,alleen een gare chatbot.
Dames en heren ,koop gewoon geen tomtom meer ,u wordt gelokt met mooie praatjes .
En daarna weer extra betalen.
Ik stap over naar een ander merk

Antwoord van TomTom
TomTom verdient het om van de markt te…
TomTom verdient het om van de markt te verdwijnen, nu ze met een kort mailtje laten weten dat ze, na de 5200, nu ook de SIM-kaart in de Premium X uitschakelen. In deze mail durven ze niet eens 'Premium X' te schrijven, maar vermelden ze alleen het serienummer van het navigatiesysteem. Er is nu helemaal geen reden meer om een TomTom te kopen, tenzij je een slecht beeldscherm en de langzaamste processor wilt.
Ik had al afscheid genomen van de Rider-serie (die kan helemaal niets in vergelijking met Garmin). Hartelijke groeten aan de chatbot van TomTom, want waarschijnlijk zit in Amsterdam alleen nog de CEO met zijn vrouw op schoot op kantoor.

Klantenservice noemen ze het
TomTom en Bluetooth twee dingen die niet samen kunnen werken. Maar dat is nog te overkomen. Maar dan de klantenservice daar heb ik geen goed word over. Ze weten daar niet meer hoe ze met mensen moeten omgaan schandalige bedoeling. En dan krijg je bericht en dan word je weer naar een brok tekst verwezen waar je uiteindelijk alleen maar naar de CHATBOT kan. Service is gewoon vrouwelijke urineeruitgang

tom tom 510 werkt goed
tom tom 510 werkt goed. je kan alleen niet updaten op de tom tom site en de klantenservice kan het niet oplossen. kortom te duur om het maar voor 1 jaar te kunnen gebruiken. beloven free update maar dat klopt niet

Barslechte service
Barslechte service. Het systeem werd gekocht met de garantie op levenslange updates van de kaarten.
Werkelijk onmogelijk om de kaartupdates te bekomen of om zelfs maar contact te kunnen maken met Tomtom over dit probleem.
Chat werkt niet.

free update4life RipOf
werkt niet. overbetaald
levenslange updates maar toch vindt hij geen straatnaam terug. geld weggegooid
waze is verdomme gratis en veel acurator .

Antwoord van TomTom
Waarom moet TomTom Go verbonden zijn met internet?
Hallo TomTom.
Bedankt voor jullie antwoord, die oplossing is niet echt een oplossing.
Ik betaal voor een volledig werkende applicatie, dus inclusief alle werkende opties.
Waarom bieden jullie bepaalde opties aan als men ze moet uitschakelen om de rest van de applicatie goed te kunnen gebruiken.
Typisch TomTom, net zoals bij mijn TomTom Camper als de synchronisatie met 'MyDrive' actief is dat hij steeds crached.
Daar was jullie oplossing ook, schakel het dan uit. Op zich was die optie wel net waarvoor ik deze navigatie gekocht had, om met andere applicaties via 'MyDrive' routes door te sturen. Dat werkt nu al meerdere jaren niet.
Zou het niet beter zijn die problemen op te lossen in plaats van die opties gewoon te laten uitschakelen?
Ik gebruik nu TomTom Go al enkele jaren op mijn Gsm en was daar in't algemeen best tevreden van.
Maar sinds één van de vorige updates wil de applicatie soms niet opstarten als ik geen verbinding heb met het internet.
Daar ik niet steeds internet heb is dat dan wel heel lastig.
We zijn nu enkele update's verder en dat probleem is nog steeds niet opgelost.
Kan dat in de nabije toekomst opgelost worden met een update ofzo.
Alvast bedankt.

Klantenservice?
Probeer via allerlei wegen toch met iets van een klantenservice in contact te komen. Lukt niet. Chatbot is ook onbereikbaar.
Ben in het bezit van een Tomtom Go620. Deze zou via de wifi kaarten updaten. Klopt niet! Het apparaat geeft aan dat de kaarten up to date zijn, maar ze zijn 15 maanden geleden voor het laatst bijgewerkt.
Jammer dat Tomtom onmogelijk te bereiken is. Kwam uiteindelijk wel in contact met de klantenservice. Daar werd ik wel prima geholpen.

Onbereikbaar,verwarrend
Het lukt me niet om persoonlijk contact met jullie te krijgen.Jullie gaan schuil achter een woud van woorden.Gevolg is dat ik alleen maar onzekerder word en mijn belangstelling voor jullie daardoor verlies.Aankopen zal ik daarom uitstellen totdat het mij duidelijk is hoe en wat !
En het telkens om bevestiging vragen of de info goed of slecht was getuigt van weinig zelfvertrouwen en zelfrespect.Stop daarmee !

Antwoord van TomTom
Reactie op de reactie van TomTom…
Reactie op de reactie van TomTom hieronder. Op de review in Trustpilot wordt sneller gereageerd dan jullie eigen ‘helpdesk’. Dat is schrijnend. Als ik dan ook alle ervaringen hieronder lees zou ik me als medewerker van TomTom diep schamen. Dit getuigt van minachting voor de klanten. Ik heb er geen enkel vertrouwen meer in dat dit goedkomt

IN ANTW OP UW REACTIE MIJN REVIEW 30/1
is er iemand die kan BEGRIJPEND LEZEN bij tomtom ???
vandaag DERDE maal idem bericht van uw BOT Aditi in ''file a ticket'' ontvangen !!
aditi stuurt reeds DRIE MAAL ZELFDE ANTWOORD !!
zelfs uw ticketservice is GEEN ECHT PERSOON !!
ik moet rechtsonder ''contacteer ons'' klikken'' dat stuurt mij naar de CHATBOT !!! chatbot zegt : ''om medewerker te spreken : FILE !! A !! TICKET !!!
hoe idioot achterlijk is dit ??? is er ergens een ECHTE LEVENDE PERSOON MET VERSTAND AANWEZIG ???
ANTWOORD MIJN VRAAG HIER AUB !!!
ik kan mijn toestel maar maximum 6 tot 8 uur gebruiken in de wagen want de USB aansteker kabel laadt het toestel NIET op !! het geeft slechts een ondersteuning als het toestel in een stopcontact is opgeladen !! maar het toestel KAN NIET functioneren of laden op de aansteker usb !! HET STAAT ZO IN DE HANDLEIDING !! Lees die zelf eens aub !!
zoiets nog nooit meegemaakt !! hoe achterlijk onbruikbaar is dit ??? ga maar eens op reis als je om de 6-8 uur moet stoppen om ergens BINNENSHUIS aan een stopcontact gaan op te laden !!!
U bezorgt mij een ander toestel of een degelijke vergoeding voor deze ONBRUIKBARE NAVIGATOR 6"
ik dien klacht in bij consumentenbond als u MIJ HIERONDER NIET DEGELIJK TE WOORD STAAT en mij VOOR DE VIERDE MAAL naar één of andere chatbot doorverwijst !!

Antwoord van TomTom
oplichters kan niet meer updaten want…
oplichters kan niet meer updaten want apparaat is te oud en heeft zogenaamd niet genoeg geheugen maar de helft van het geheugen is nog vrij 1.82 gb vrije ruimte ronduit belachelijk en geld klopperij nooit geen tom tom meer voor mij

Antwoord van TomTom
TOMTOM weet hoe het slapend rijk kan worden
Het zal TomTom ook niet weer eens zijn.
Nadat ik eerst 1 jaar geen gebruik heb kunnen maken van de (live-)services van TomTom, waarvoor ik wel de abonnementskosten heb betaald, is het nu raak met het volgende:
Mijn abonnement 'Flitsermeldingen' diende te worden betaald en dat heb ik keurig gedaan.
Een dag later verscheen een melding dat deze opnieuw diende te worden voldaan, maar dan via een ander betalingssysteem. Ik kon dat niet volgen (stond ook bij een factuur voor mijn 'premium-pakket'). Maar goed, een paar dagen later kreeg ik de melding dat de diensten weer waren geactiveerd.
"Mooi zo", dacht ik nog. Totdat ik op mijn bankoverzicht zag dat er een automatische betaling had plaatsgevonden. Hûh?
Mijn verbazing groeide nog meer toen ik zag dat dezelfde service (flitsermeldingen) via MyTomTom slechts €24,49 kostte en via de automatische betaling €34,99, oftewel €10,50 duurder is.
Voor zover ik weet heb ik TomTom nooit geautoriseerd om een automatische incasso uit te voeren. En nu blijkt dat ook nog eens stukken duurder te zijn dan wanneer ik het niet automatisch laat afschrijven.
TomTom weet hoe het haar zakken moet vullen.
En dan heb ik het nog niet eens over de toezegging dat, wanneer ik weer gebruik kon gaan maken van de verschillende live-services, ik minimaal een half jaar 'gratis zou krijgen'.
Het probleem was dat mijn device geen contact kon maken met het internet (dankzij mijn eigen inbreng dat ik gebruik maakte van het 5G-netwerk) tussen oktober 2023 en oktober 2024.
TomTom had mij deze periode óf mijn abonnementsgeld kunnen teruggeven (+minimaal een half jaar gratis de diensten vanwege het ongemak) óf mij vanaf nu een jaar gratis de diensten kunnen aanbieden.
Maar dan volgt onderstaande standaard reactie van TomTom.

zeer moeilijk om kaarten te updaten
zeer moeilijk om kaarten te updaten
moeilijke verbinding krijg altijd melding probeer het later nog eens

verkoopbeloftes en duurzaamheid
Dit toestel ooit gekocht wegens 'levenslange ondersteuning'. Onlangs een droog bericht dat de sim kaart niet meer ondersteund wordt. Daar gaat hun belofte.
En even belangrijk: zo leveren jullie een extra bijdrage aan de groeiende elektronische afvalberg.
Samen voor een duurzame toekomst? Shame on you. Inderdaad, het toestel had al wat jaartjes achter de rug. Maar de hardware doet het nog prima.
Dit was alvast m'n laatste TomTom als dit verhaaltje doorgaat. Een povere ster uit frustratie.
Groet
Wim
UPDATE na jullie antwoord: contact opnemen met jullie lukt niet, ook niet via de link. Ik kom enkel bij een chatbot terecht die mijn bericht te lang vindt en die me veel tijd doet verliezen. Waarom maken jullie dat zo moeilijk? Een gewoon mail adres... pliezzzzz

Antwoord van TomTom
Is er een slechtere website dan…
Is er een slechtere website dan Tomtom??
Ik denk het niet. De chatbot begrijpt mijn vraag niet, en mijn aankoop verschijnt ook niet in mijn tomtom. Ben met alles aangesloten( wifi/ tomtomhome) .
Telefonisch contact is niet mogelijk. Wel gewoon betaald. En hulp is marginaal, alleen de standaard antwoorden die niet voor mij gelden.

Geen contact met tomtom
Door tomtom wordt aangegeven dat ik een andere browser en/of de geschiedenis en cookies moet wissen. Helpt niets. Zelfs inloggen kan niet meer. Ik wil enkel weten of ik op de GO Classic 6 Europa ook de wereldkaart kan uploaden?
Ik probeer al dagenlang een antwoord te krijgen op een simpele vraag. Steeds word ik naar de chatbot gestuurd, die geen snars begrijpt van mijn vraag. Ik lees hier net dat je dan "support" moet intikken. Ook dat werkt niet. De chatbot vraagt dan dat je "hier" moet klikken om opnieuw??? in te loggen om naar een supportmedewerker te gaan. Als ik dan op de link klik kom ik weer terug op het eerste scherm om naar de chatbot te gaan. Dus dan is het cirkeltje weer rond en hoeft tomtom je op die manier niet te helpen. Mooie manier om onder een (simpele) vraag uit te komen. Wat een puinhoop daar zeg.

Antwoord van TomTom
simkaart wordt opgeheven ook al heb ik…
simkaart wordt opgeheven ook al heb ik ooit een levenslang abonnement (daar adverteerden ze mee!) afgesloten, en op de website is eigenlijk geen info erover te vinden (ook niet als je zoekt op "sim"). Verder hebben ze echt de vreselijkste klantenservice (zeg maar: geen.) Ze reageren wel, maar met algemeenheden of met nieuwe vragen die niet persé ergens heenleiden. Conclusie is: pech gehad. Sluit 'm maar aan je op je smartphone. Nu ja, in dat geval gebruik ik ook (na 15 jaar TomTomgebruiker te zijn) gewoon Google maps op mijn smartphone.
Antwoord op de reactie-robot: het gaat om een service die door jullie zelf wordt opgeheven, ik heb jullie al gemaild en zou een reactie krijgen binnen 48 uur. Dit laatste is natuurlijk niet gebeurd.

Antwoord van TomTom
TomTom wil meeliften op mijn telefoonabonnement
Mijn TomTom Go Premium X vertelt mij opeens dat de service via de ingebouwde simkaart eindigt en dat ik via een ingewikkelde omweg verbinding moet maken via bluetooth - wat uiteraard niet werkt. Als ik mijn telefoon en mijn databundel nodig heb om TomTom te kunnen gebruiken, wat is dan nog de meerwaarde boven google maps? Heel teleurstellend.
Antwoord op antwoord.
Ik waardeer onderstaande reactie, maar die gaat voorbij aan het probleem.
1. TomTom verlaagt het niveau van de dienstverlening. Je zadelt mij op met gedoe om voor jezelf een kostenbesparing door te voeren – geen simkaart service meer – zonder dat daar voor de gebruiker een voordeel tegenover staat.
2. Als TomTom mijn telefoon nodig heeft om te functioneren, dan draag ik dus de extra kosten van dataverkeer. Als ik via mijn telefoon wil navigeren, heeft TomTom mij dan nog iets te bieden dat Google Maps mij niet biedt?
3. Bluetooth verbinding met TomTom heb ik bewust beëindigd omdat TomTom op een vervelende manier mijn telefoongesprekken geneemt.
Kortom, ik moet mij inspannen om een nadeel te krijgen. Dat is wat mij betreft minimale sterren waard.