Achterlijk bedrijf. Ik zat 2 maanden op la Palma in een zwaar vervallen woning. Allemaal ongedierte vaak geen stroom en alles was vies. En toen ik verhaal wou halen bij vrbo verwijderden ze eerst mijn... Toon meer

Wij hebben 7 weken in casa Alice in Calpe doorgebracht, we hebben het geweldig gehad ook door de mensen van Costa Dreams,zij beheren dit huis en er zijn Nederland sprekende mensen waardoor de co... Toon meer

Huisje geboekt voor 5 nachten à 850 euro in Lesigny, bij Parijs. Betty heeft het geannuleerd wegens corona en overboeking. Daarna geen contact meer kunnen opnemen met Betty. Heel vaak mails gestuur... Toon meer

appartement gehuurd in Platja d'Aro. Bleek echt een verouderd uitgeleefd kippenhok. Ouwe meuk. Wel een heel goede locatie. Zwembad werd opgeknapt. Dit was niet bekend. We kregen via VRBO nauwelijks... Toon meer

1. Reisbureau
  2. Vakantiewoningverhuur

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Vrbo is a top ranked vacation rental site with over +2 million Vacation homes, apartments, condos, b&b, cabins, beach houses & vacation villa rentals - Rent from the owners and save. Perfect for Family Vacations, Reunions & Group Travel, Vacation Home Rentals provide discount lodging & accommodations - better than hotels, last minute & discount travel and tourism.

1,2

Zeer slecht

TrustScore 1 uit 5

119K reviews

Heeft 61% van zijn negatieve reviews beantwoord

Vrbo heeft op een slinkse wijze mijn huurinkomsten inhehouden

Vrbo heeft op een slinkse wijze mijn huuropbrengst ingehouden omdat er een aantal jaar geleden een huurder, na dat hij betaald had, geannuleerd heeft en er een onterechte terugbetaling is geweest door VRBO die niet kon gezien de strikte annuleringsvoorwaarden. Ze verschuilen zich achter de kredietkaartmaatschappij maar dit is doorzichtig aangezien zij mij nooit hebben verwittigd van de terugbetaling en dit nu vele jaren later op mij verhalen door dit af te trekken van mijn laatste verhuurinkomen in september 2024.
Ik ga uiteraard niet akkoord met deze gang van zaken
1. De huurder had geboekt en betaald en er was geen opzegmogelijkheid gezien de korte tijdspanne tussen het boeken en de verblijfsdatum.
2. Het platform VRBO biedt de mogelijkheid om een strikt annulatiebeleid te voeren en dient er dan ook over te waken dat deze wordt gerespecteerd. Wat voor een zin heeft dit anders?
3. Ik ben nooit op de hoogte gesteld van die onterechte terugbetaling. Wel wordt ze op slinkse wijze afgetrokken van mijn huurinkomsten zoveel jaar later, wat totaal onaanvaardbaar is en neigt naar malafide praktijken.
4. Ik ben ook al belast geweest door de Spaanse overheid op deze inkomsten à rato van 20%

Ik eis dan ook de volledige uitbetaling van mijn huurinkomsten wat ze tot op heden weigeren ondanks de vele mails en telefonische gesprekken.

30 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hi John!! Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. We have escalated your concern to the dedicated team, and you will hear an update from dedicated team over the email.

Wat een dramatische ervaring, nooit meer.

Ik zie soortgelijke reviews dus helaas ben ik niet de enige.
Tot twee keer een boeking gedaan voor een appartement in Clube Golfmar , Carvoeiro. Geen reactie éigenaar' binnen 24 uur. De volgende dag was de prijs op de website ineens 40%!!!! hoger. Of het nou aan VRBO ligt of de verhuurmakelaar Genesiskey, geen idee maar VRBO geeft het platform hiervoor. Deze pogingen waren eenmalig, heel slecht.
Als er op de website iets wordt aangeboden tegen een bepaalde prijs en het is beschikbaar, verwacht je toch dat het gewoon geregeld wordt maar niet dus.

24 oktober 2024

Antwoord van Vrbo

We sincerely apologize for the inconvenience. Please know that we strive to explore all possible avenues to provide the best resolution for our travelers, as it is never our intention for anyone to have such experiences. You may reach our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US). You can also utilize our chat function by clicking here. https://bit.ly/3zcQ7JZ.

Werken samen met malafide verhuurders!

Werken samen met malafide verhuurders!
Na het melden van ons wantrouwen bij het boeken van een ski reis, reageerden ze dat alles ok was en we met de verhuurder alles rechtstreeks moesten regelen en betalen (+€8.000).

2 maanden later sturen ze een mail als volgt:
Als je al een betaling voor deze accommodatie hebt gedaan, ga je als volgt te werk:
Stop elke communicatie met de eigenaar.
Neem onmiddellijk contact op met je creditcard- of andere betaalprovider om betalingen stop te zetten of ongedaan te maken.

Gelukkig hebben wij zelf alles geannuleerd, niets betaald en niet naar hun advies geluisterd.
Wees dus uiterst voorzichtig!

5 september 2024

Antwoord van Vrbo

Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. You may reach our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US). You can also utilize our chat function by clicking here. https://bit.ly/3zcQ7JZ

Moet hier 24 uur wachten op verhuurder…

Moet hier 24 uur wachten op verhuurder die niet reageert, niet serieuze aanbiedingen, ik druk op knop met betalingsverplichting, maar aan andere kant geen enkele verplichting. En wij moeten wachten vooraleer we iets anders kunnen boeken. Sodemieter lekker op VRBO.

13 oktober 2024

Antwoord van Vrbo

We sincerely apologize for the frustration you've experienced with Vrbo. We'd like the opportunity to learn more about your experience if you're willing to share. You may reach our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US). You can also utilize our chat function by clicking here. https://bit.ly/3zcQ7JZ.

slecht door host en de organisatie…

slecht door host en de organisatie behandeld, onbetrouwbaar.

11 oktober 2024

Antwoord van Vrbo

Niet boeken op dit platform. Hackers!

Kijk uit! Op deze website zitten hackers. Wij hadden contact met een eigenaar van een Portugees huis om beschikbaarheid te checken. Ineens werd de prijs verhoogd, 3x push mails achter elkaar + een factuur om te betalen. VRBO is niet telefonisch bereikbaar en ook niet per chat. Erg slecht dit en gelukkig hebben we niet aanbetaald.

8 oktober 2024

Antwoord van Vrbo

Wat een slechte klanten service

Wat een slechte klanten service. Chat werkt niet, alleen CC betalingen. Dat geven ze niet van te voren aan. De telefoon wordt niet opgenomen.
Niet in zee mee gaan. De eigenaar van de woning kan ook niets doen.

24 september 2024

Annulering zonder alternatieve oplossing

Terwijl wij onderweg waren werd onze accommodatie geannuleerd via de mail. Omdat wij dit toevallig signaleerde hebben we direct VBRO gebeld. Omdat het zondag was kon VBRO niks doen omdat er geen agenten beschikbaar waren. Het geld wat we hadden betaald kon niet direct worden teruggestort. Hierdoor waren we op dat moment niet in de mogelijkheid direct iets anders te boeken. VBRO kwam niet met een alternatief en door hoge eigen inzet hebben we uiteindelijk een andere bestemming gevonden. DIt is niet zoals het hoort. Het heeft veel stress opgeleverd en VBRO kwam met geen enkele compensatie. Wij boeken nooit meer via VBRO

4 augustus 2024

Antwoord van Vrbo

Hi Myrinke!! Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. We investigated the details of your complaint and found that you received an email from a dedicated team on September 12, 2024, with the final resolution. I would recommend that you review the email we have sent, and if you have any further questions, we will gladly assist you.

Het horror huis in riumar

Alles was mis schimmel overal op de muren de deur posten alles zat onder de schimmel zwembad leek wel een vijver incl kikkers het was echt horror bedankt voor de dure en verpesten vakantie de foto's zetten we na geen gehoor of oplossing op facebook.

2 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hi Jan, we have requested information to investigate your case, but we have not yet received it. Please get in touch with our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US).
Thank you.

Familiehuis in Duitsland

Huis gehuurd in Duitsland, zag er op de foto's goed uit.
Maar bleek een halverwege gestaakt renovatieprojekt te zijn.
Gaten in de muren bij de niet-afgewerkte stopcontacten, gebroken tegels met scherpe randen, plinten los en niet afgewerkt.
Levensgevaarlijk als je met kleine kinderen bent, in ons geval 1 - 4 en 6 jaar.
Vies en stoffig, geen afzuigkap etc.
Geen stofzuiger, geen dweil of emmer.
Tuin was een jungle.
Eigenaar was niet aanwezig bij aankomst of vertrek, dat snappen we nu wel.
VRBO: "neemt u alstublieft contact op met de verhuurder"..

Dus provisie beuren en nergens verantwoordelijkheid voor nemen.

Nooit weer huren bij VRBO

14 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hoi Ben!! Bedankt dat u dit onder onze aandacht heeft gebracht. Het spijt ons voor het ongemak dat dit voor u heeft veroorzaakt. We hebben uw probleem geëscaleerd naar het toegewijde team en u zult via de e-mail een update van het toegewijde team horen.

Waardeloos!

Ik had een reservering gedaan voor een datum die beschikbaar was. Krijg ik de volgende dag een mail at de datum toch niet beschikbaar was maar dat ze wel een ander appartement op een andere datum hebben. Nu heeft heeft VRBO mijn reserveringsaanvraag zonder mijn toestemming omgezet naar deze datum en locatie en moet ik er achteraan om dit weer recht te zetten en te voorkomen dat ze het bedrag van mijn rekening afschrijven.

De telefonische helpdesk is niet bereikbaar.

13 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hi Arjan!! Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. We have escalated your concern to the dedicated team, and you will hear an update from dedicated team over the email.

Oplichters

Ik denk dat vrbo in flinke financiele problemen is. Boek niet via hun! Ik deed een boeking voor een huis in Ierland. Dit was kosteloos te annuleren. Dit deed ik. Zogenaamd hebben ze een storing waarbij je constant dezelfde reactie krijgt dat ik op dit moment niet in mijn account zou kunnen vanwege een technische storing en annuleren nu niet lukt. Echter wanneer je dan een medewerker spreekt aan de telefoon zeggen ze het voor je in orde te maken en wordt dit geregeld als je de verbinding verbreekt. Een leugen. Je krijgt geen mail of bevestiging en de boeking blijft open staan!

7 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hi Ary!! Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. We have escalated your concern to the dedicated team, and you will hear an update from dedicated team over the email.

badkamer te weinig

Bij VRBO 2 accomodaties geboekt waarvan de 2e week een 6 slaapkamer accommodatie in Labin-Krsan met 5 badkamers was.
Helaas bleek bij aankomst dat er maar 4 badkamers waren en dat met 12 personen. De eigenaar diezelfde dag nog aangegeven dat dit niet conform beschrijving was. Dit werd gelijk onderkend, maar zeiden ook dat er diverse malen bij Novasol is aangeven dat de omschrijving niet klopt, maar het niet aangepast is. Al in Kroatie geprobeerd te reclameren bij zowel VRBO (daar hebben we geboekt, dus verantwoordelijk), maar ook bij Novasol (aan hen hebben we de rekening betaald). Beide gaven op dat moment niet thuis. Na thuiskomst via chat contact gehad met VRBO en bevestiging gekregen, dat men met voorstel zou komen. Zelfde avond ook aan beide email gestuurd met klacht. Nooit meer iets vernomen, ook niet op herinneringsmail 10 dagen later.
Omschrijving geeft op dit moment nog steeds aan dat er 5 badkamers zijn, maar er zijn er dus slechts 4.
Chatsessie en email gelukkig bewaard, maar ja eerst maar eens in contact komen.

Overigens was de accommodatie verder dik in orde, maar je betaald voor die 5 badkamers (en niet weinig), dan mag je ook verwachten dat deze er zijn.
De accommodatie beveel ik dan ook van harte aan, als je aan 4 badkamers genoeg hebt.

27 juli 2024

Antwoord van Vrbo

Hello Tino, thank you for bringing to our attention. We truly understand the importance of concern to be addressed. We are trying all possible ways to get this resolved for our partners. We have requested to share the information however we have not received it. Therefore, we are requesting you to connect with our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US)

Oplichters - verhuren niet bestaande woningen

Oplichters. De woning bestond niet en ik wordt al 2,5 maand aan het lijntje gehouden. "sorry maar we zijn druk." nooit iets via hen boeken!

13 juli 2024

Antwoord van Vrbo

Hello Ralph, thank you for bringing to our attention. We truly understand the importance of concern to be addressed. We are trying all possible ways to get this resolved for our partners. We have requested to share the information however we have not received it. Therefore, we are requesting you to connect with our 24/7 Customer Support at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US).

Boekingskosten van 15,55% over het…

Boekingskosten van 15,55% over het totaalbedrag

4 september 2024

Antwoord van Vrbo

Hi! We have attempted to reach out to you for further information but have not received a response. To address your inquiry, we kindly advise you to contact our customer support team directly at 877-202-4291 or 512-782-0805 (if outside the US).

5 slaapkamers, waarvan 1 in de bedompte kelder met bedbank die akelig lag. …

We boekten een 5 slaapkamer woning in Foz do Arehlo, maar wat bleek; 3 prachtige slaapkamers, 1 redelijke slaapkamer in het souterrain, en een slaapbank zonder raam met een bedompte lucht in het souterrain. Kosten € 2400,- voor 1 week. Er kwam ook nog iemand langs die het gas af wilde sluiten. En de elektriciteit viel uit. We hadden toen in het souterrain ook geen licht meer.

19 augustus 2024

Antwoord van Vrbo

We understand how disappointing it must be when your vacation rental is not up to expectations set by the listing, and we apologize that this was your experience. We encourage you to reach out to our customer support so that we may assist you further. Our 24/7 Customer Service can be reached at https://help.vrbo.com/contact

Oplichters, opgelet.

Na deze website te checken op thrustpilot vertrouwde ik het al niet dus stuurde ik een vraag naar de zogezegde eigenaars van een mooie villa met lage prijs (bijna te mooi om waar te zijn) met vraag of ik hun email en tel nr kon krijgen, kreeg al antwoord binnen de 3min waarin stond dat alles via de website verliep, is gewoon fake, geen villa te bespeuren in die zogezegde straat, enkel appartementen. Ik beantwoorde vervolgens dat ik het niet vertrouwde met de link erbij van thrustpilot en dat vrbo zelf geantwoord had.
Stelletje oplichters, waar sommigen zich toch mee bezighouden, zouden beter op een eerlijke manier geld verdienen.

3 september 2024

Antwoord van Vrbo

This doesn't sound right to us and we apologize this has been your experience. If you've not already done so, please contact our 24/7 Customer Support at https://help.vrbo.com/contact so that we can address these concerns.

Annulering wordt door VRBO niet terug betaald

Door natuurbranden konden wij niet overnachten in onze geboekte en tevoren betaalde accommodatie. De host liet ons in een berichtje weten dat we, gezien de omstandigheden het volledige bedrag van onze boeking terug zouden krijgen. VRBO maakt vervolgens slechts een deel aan ons over. Als ik hierover contact opneem (kon alleen via chat) en bewijs aanlever, hoor ik vervolgens niets meer van VRBO en kan ik ze ook neit bereiken. VRBO toont zich een zeer onbetrouwbaar platform. Ik zal het niet meer gebruiken.

29 juli 2024

Antwoord van Vrbo

Hi Arianne!! Thank you for bringing this to our attention. We are sorry for the inconvenience this may have caused you. We have escalated your concern to the dedicated team, and you will hear an update from dedicated team over the email.

Wel betaald maar geen slaapplek. Oplichting.

Ik boekte een appartement, moest gelijk betalen en alles leek oké. Tot de host een paar uur later de boeking alsnog weigerde. Omdat het op korte termijn was had ik al moeten betalen maar vervolgens kreeg ik geen geld terug. Dit aangekaart bij vbro maar ze reageren niet. Althans niet adequaat. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Zeer frustrerend en irritant. Het lijkt oplichting.

3 augustus 2024

Antwoord van Vrbo

Thank you for bringing this to our attention, Lise. We apologize that this has been your experience with a host on our platform.

Vrbo is a platform where hosts manage and market their vacation rental home businesses. Hosts are responsible for updating their availability calendars and we do not tolerate this behavior.

We have escalated a case for our escalated department, the Social Response team, to look into this further. An agent will contact you directly via email if additional information is required or when an update can be provided.

Organisatie die niets voor de consument doet!

Via VRBO een huis geboekt in Arapköy op Cyprus.
Bij aankomst bleek de woning echt heel smerig. Alles wat je aanraakte moest eerst worden schoongemaakt! Er liepen kakkerlakken en mieren in het huis. Vanuit de eigenaar zouden we 100 pond terug krijgen en 200 pond aan borg.
Omdat de we dit alleen zouden krijgen als we een positieve review zouden plaatsen hebben we VRBO ingeschakeld. Die doen letterlijk helemaal niets voor je! Een grote teleurstelling en schuiven alle verantwoordelijkheid af.
Ik boek hier nooit meer een huis!

5 augustus 2024