Achterlijk bedrijf. Ik zat 2 maanden op la Palma in een zwaar vervallen woning. Allemaal ongedierte vaak geen stroom en alles was vies. En toen ik verhaal wou halen bij vrbo verwijderden ze eerst mijn... Toon meer
Wij hebben 7 weken in casa Alice in Calpe doorgebracht, we hebben het geweldig gehad ook door de mensen van Costa Dreams,zij beheren dit huis en er zijn Nederland sprekende mensen waardoor de co... Toon meer
Huisje geboekt voor 5 nachten à 850 euro in Lesigny, bij Parijs. Betty heeft het geannuleerd wegens corona en overboeking. Daarna geen contact meer kunnen opnemen met Betty. Heel vaak mails gestuur... Toon meer
appartement gehuurd in Platja d'Aro. Bleek echt een verouderd uitgeleefd kippenhok. Ouwe meuk. Wel een heel goede locatie. Zwembad werd opgeknapt. Dit was niet bekend. We kregen via VRBO nauwelijks... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Vrbo is a top ranked vacation rental site with over +2 million Vacation homes, apartments, condos, b&b, cabins, beach houses & vacation villa rentals - Rent from the owners and save. Perfect for Family Vacations, Reunions & Group Travel, Vacation Home Rentals provide discount lodging & accommodations - better than hotels, last minute & discount travel and tourism.
1011 W 5th St #300, 78703, Austin, Verenigde Staten
- vacationreviewsvrbo@vrbo.com
- www.vrbo.com
Heeft 61% van zijn negatieve reviews beantwoord
VRBO echt kansloos...nooit boeken !
Wij zijn dit weekend weer teruggekomen van onze vakantie in Frankrijk. Om het kort te houden hebben we er zelf nog onder de omstandigheden een gezellige vakantie van kunnen maken maar het vakantiehuis via VRBO was echt onvoorstelbaar slecht. Onhygiënisch tot zelfs ranzig, smerige badkamer niet schoongemaakt met tampons van de vorige huurders, toilet met een sanibroyeur dat niet kon doorspoelen,matras vol met vlekken en smerig, overal stof spinnenwebben, muizen door het huis, honden van de buren die dagelijks uitwerpselen bij de tafel in de tuin deden. Verder voldeed het huis niet aan de beschrijving met faciliteiten. VRBO doet er niks aan. Tijdens ons verblijf via de eigenaar een gedeeltelijke refund kunnen regelen. Nooit meer met VRBO, en de helpdesk van VRBO zijnde Gabriel verwijst alleen maar naar de Algemene Voorwaarden. Kansloos !

Antwoord van Vrbo
echt wat een kansloos bedrijf.
echt wat een kansloos bedrijf. kan niet boeken, hulpchat wil niet meewerken.

Antwoord van Vrbo
Een vakantiehuis huren via VRBO was een nachtmerrie
Ik heb via VBRO een huis gehuurd in het departement Aude in Frankrijk. Voor 2 weken in de maand augustus 2024. Je kunt een boeking doen en dan contacteert de eigenaar je. 2 eigenaars zeiden me dat het huis niet meer te huur was, al stond het nog als beschikbaar op de VRBO site. De derde eigenaar was Novasol, een Deens vakantiebedrijf (dus een onderaannemer). Ik betaalde mijn verblijf maar kon Novasol niet bereiken omdat op de wesite van VBRO de telefoonnummer van Novasol niet vermeld was. Ik heb dan gebeld naar Novasol Denemarken, maar die namen nooit op. Een medewerker van VBRO gaf me dan het telefoonnummer van Novasol France. Daar kon je na telkens een half uur wachten wel terecht. Je kunt de sleutelcode pas krijgen als alle kosten voldaan zijn zoals de taxe de séjour. In juni vroeg ik mij de factuur van de taxe de séjour op te sturen. Half juli deed ik een rappel via telefoon. Ze zeiden me dat de factuur op komst was. De week van mijn vertrek deed ik opnieuw telefonisch een rappel. 3 dagen voor mijn aankomst deed ik opnieuw telefonisch een rappel. Uiteindelijk kon ik de taxe de séjour betalen en kreeg ik de code van de sleutel box.
Het adres van het huisje wat op de website van VBRO stond en in de mails van Novasol was verkeerd. Na een uur zoeken vonden we per toeval het huisje omdat de poort van het vakantiedomein per toeval open was (wij hadden daar de code niet van gekregen !!!). Wij liepen dan het ganse domein af en vonden per toeval ons huisje. Het huisje zelf was niet goed in orde. Er was geen warm water voor de douche, de WIFI stond niet op, de inductie kookplan werkte niet, het BBQ stel was onvolledig en onbruikbaar. De wasmachine werkte niet. De broodrooster was stuk. En nog tal van mankementen. Wij hebben in totaal wel meer dan 10 keer gebeld naar Novasol, die op de aankomstdag (zaterdag) om 18u niet meer open is en ook niet op zondag.

Trieste ervaring
Bij aankomst in ons vakantiehuis in het zuiden van Frankrijk werden we ontvangen door de poetsvrouw. We kregen te horen dat de eigenaar op verlof was in Afrika. Dan kwam de ene teleurstelling na de andere. Die verlichtingen werken niet, deze schakelaars laten het meestal afweten, de enige airco in het huis begint enorm te lekken na een half uur en ben je dus omwille van de veiligheid verplicht om af te zetten, er is niemand om het zwembad te reinigen en te controleren, het appartement aan de achterzijde van het huis wat normaal van de eigenaar blijkt te zijn was ook onder verhuurd en deze mensen zaten dus op dezelfde eigendom als wij en hadden ook toegang tot tuin en zwembad. Niets van dit alles stond vermeld op de site van Vrbo ook al beweren ze na onze klacht dat er dat wel in stond van gedeelde ruimte en zwembad. Ook de foto's op de site stemmen helemaal niet meer overeen met de werkelijke situatie. Daarna....., niets meer van communicatie met Vrbo, geen verontschuldegingen, geen voorstel van vergoeding, alleen maar uitvluchten om hun fouten goed te praten. Triest gewoon
Wat een slecht bedrijf
Wat een slecht bedrijf. Nooit boeken bij hun!! Heb een huisje geboekt, bevestiging gekregen, alles stond netjes op mijn account bij vrbo. Kreeg maar steeds geen factuur of betalingsgegevens. Toen uiteindelijk erachter gegaan, moet je zelf contact opnemen met eigenaar. Blijkt het huisje helemaal niet geboek/beschikbaar te zijn. Wat ben ik blij dat ik nog niet betaald had of creditcard gegevens had doorgegeven. Het gekke is dat op site van Vrbo het huisje wel beschikbaar was, ook in mijn geboekte periode.
Kortom slecht, NOOIT boeken bij Vrbo!!
Fijn verblijf en goede communicatie
Wij hebben een fijn verblijf gehad in een zeer goed verzorgd landhuis in Rustrel. De communicatie met de gastvrouw via VRBO liep zeer vlot.
Een appartement in Normandie geboekt
Een appartement in Normandie geboekt, de eigenaar kwam niet opdagen
Maar vrbo ook niet, hulp was niet voorradig in de eigen taal
4 ! dagen continue moeten bellen om hulp te verkrijgen, telkens een dagje hotel erbij,
De extra kosten worden NIET vergoed, amper maar niet de eigen kamers, NIETS extra voor de miserie
EXTRA kosten, EXTRA op restaurant moeten gaan, dat wordt gewoon weggevaagd
Ik boek hier NOOIT meer, blijf hier van WEG
Misinformatie over bedlinnen
Op Sardinië een appartement geboekt via VRBO. Voor vertrek van huis nog even gecheckt of bedlinnen aanwezig en inbegrepen is Bij de services stond in het Nederlands vermeld bedlinnen inbegrepen (en in het Engels: linen provided). Enkele dagen geleden nam de huiseigenaresse echter contact op met de vraag of wij voor E75 bedlinnen willen huren. We waren nogal verbaasd, want dat was toch inbegrepen. In de omschrijving van het huisje stond blijkbaar dat dit tegen vergoeding beschikbaar is, en ook onder services in het Italiaans. Dat kunnen we echter niet lezen. Na een uitvoerige discussie met de eigenaresse contact opgenomen met VRBO. Na bel en email contact kregen we de volgende reactie:
"I understand that there must be a bug or glitch because the information about the sheets does show up on the Vrbo site when we checked. Mister.... also has this added in the description of the house, which must be read along with everything else when making a booking. We're sorry but the sheets are not free, we hope you understand."
Vele malen al de website gecheckt en onder services staat toch echt dat badlinnen inbegrepen is. Dus vanwege de bug of misinformatie kunnen wij E75 gaan betalen voor bedlinnen, wat we anders gewoon van huis meegenomen hadden.
Na een ander voorval van misinformatie over parkeren tijdens een andere vakantie, zijn wij wel klaar met boeken bij VRBO.
Zoek een andere boekingssite
Communicatie en bereikbaarheid: score 0
Betalen score: 10
Service en luisterend oor score: 10
Oplossinggerichtheid score 0
Mijn advies zoek alsjeblieft een andere boekingssite.
Waardeloos
Waardeloos! Drie keer geprobeerd iets te boeken en zonder pardon werden ze gecanceld door de eigenaren met als excuus 'niet beschikbaar' terwijl op de site stond dat de accommodaties wel vrij waren.
VRBO is een regelrechte ramp!!!
Spijtig dat er geen rating onder 1 ster kan gegeven worden want dan was dit zeker het geval. Wij reserveerden een woning via deze site. De eerste week gingen we met 6 personen en de 2de week met 5 personen. De verblijftaksen werden echter voor de 2 weken op 6 personen gezet. Verschillende communciaites gehad via chat dit was niet aan te passen. Beleid van VRBO volgens hen. Bij de beoordeling van de vakantiewoning is een van de vragen 'hoe verliep de communicatie met het bureau'. Het bureau is voor mij VRBO en niet de eigenaar! Echter op de site bij het lezen van de beoordeling gaat deze vraag wel over de eigenaar. De communicatie met de eigenaar was vlekkeloos dus vroeg ik om dit aan te passen. Ook dat is niet mogelijk. De review verwijderen zodat ik een correcte kan schrijven was ook niet mogelijk. Ze kunnen enkel de volledige review verwijderen. Wat wel altijd kan bij VRBO is betalen !!
1 ster is hier eigenlijk al misplaatst
1 ster is hier eigenlijk al misplaatst! Wij hebben 3 vakantiewoningen via VRBO verhuurd en via deze oplichters 4 boekingen ontvangen (inmiddels deze allemaal offline gehaald). Deze boekingen gingen ook niet zonder slag of stoot, stonden verkeerd of niet goed bevestigd in de kalender waardoor er vraagtekens ontstonden bij huurders en bij ons. Laatst ook nog dankzij VRBO een dubbele boeking (wat ook volmondig wordt toegegeven dat het hun fout is, maar waar ze wel even de commissie houden en weigeren te compenseren). Nu als klap op de vuurpijl zijn wij al 6 maanden bezig om de uitbetalingen van deze 4 boekingen te ontvangen. Als je belt krijg je enthousiaste medewerkers aan de telefoon die bij een callcenter werken en geen idee hebben. Dit bedrijf zou niet mogen bestaan! Ongelofelijke oplichters! Meld hier NOOIT je vakantiewoning aan!
Waardeloos
Waardeloos. Denk je iets te hebben aangezien je de datum aangeeft, en dan blijkt het al vol te zitten. Waarom dan aanbieden? Daarna geprobeerd contact te krijgen maar de chatbot herkend niks van je gegevens en dus kom je niet verder. Dit zou de eerste keer moeten zijn maar ben er nu al klaar mee.
Horrorvakantie!
Ik wil iedereen waarschuwen voor deze deze zogenaamde "beachhouse". De foto's die men online gebruikt lijken helemaal niet op de villa die wij in verbleven. Verouderde en verwaarloosde villa waar wij met 4 volwassenen en 1 kind €1600,00 voor betaalden. Ze gebruiken foto's toen de woning waarschijnlijk pas was gerenoveerd of wanneer er effectief iemand permanent in woonde, echt misleidend. De beachhouse ligt namelijk om 20 minuten rijden met de auto van het strand.
Het bed in de kinderkamer was kapot en de lattenbodem lag deels op de grond, gebroken door de vorige huurders met als excuus dat ze dit niet op tijd konden herstellen. Mijn zoon van 6 jaar met autisme moest op een matras op de grond slapen. Er waren ook geen gordijnen en zo kon de kamer niet verduisterd worden. De slaapkamers met de dubbel bedden waren alles behalve comfortabel, ze waren oud, klein en muf. De beschrijving online spreekt van plaats voor 7 personen om te slapen maar dit klopt niet. Er zijn 2 dubbele bedden en 2 kinderbedden. Er was nog een derde slaapkamer maar die was afgesloten met een bord privé.
De woning vertoont vele gebreken en slijtage, schimmel in de badkamers en douches, schimmel op de gordijnen. De tuin is volledig verwaarloosd en het zwembad is klein en ijskoud. De automatische poort werkt ook amper, blokkeert constant.
De woning is gelegen is een woonwijk met aan de overkant een leegstaande woning waar dag en nacht 4 honden blaffen, elke minuut van de nacht blaffen deze honden waardoor wij allemaal amper geslapen hebben. Wij hebben dit gemeld aan de host van de woning maar die kon hier niks aan doen, we hebben daarop de eigenaar van de honden aangesproken maar die lachtte het weg.
Er is een wasmachine en droogkast buiten maar de droogkast die droogt bijvoorbeeld niet en de wasmachine die heeft ook zijn beste tijd gehad.
Een vakantie moet ontspannend en rustgevend zijn maar wij zijn gefrustreerd terug naar huis gekeerd. De enige compromis die de eigenaar deed voor het kapotte bed was de toeristentaks van €60 achterwege laten.
Met andere woorden blijf hier alstublieft weg, dergelijke woningen zouden moet verboden worden om te verhuren. Ik had graag foto's bijgevoegd maar dit is hier niet mogelijk.
Vrbo was niet behulpzaam met hun klantendienst en ik heb nog steeds mijn waarborg niet teruggekregen, ze verwijzen telkens door naar Homerez of de eigenaar maar die antwoorden niet op mails...
Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Ik had appartment geboekt
Ik had appartment geboekt, stonk naar vocht etc , we zijn ipv 3 nachten maar een gebleven.
Kon met niemand contact opnemen.
In nederland met VRbo contact gezocht, ik moest klacht indienen en gedaan, ze doen er niets mee.
Hele slechte ervaring met Gabriel, hij stuurt mail ik dien klacht in, daarna zegt hij per automatische email, we dien er niets mee.
Kortom een slechte verhuur site Nooit doen, nooit reserveren
Gratis annuleren en toch geld afschrijven
Inmiddels is het 5 augustus en nog steeds niets gehoord en geld zeker niet terug! Dit is tich mega slecht.
Een huis gereserveerd in Spanje en ruim binnen de gestelde tijd gratis geannuleerd. Direct na de boeking hebben ze € 988,32 geincasseerd. Na diverse mails en telefoontjes nog steeds mijn geld niet terug. Mails naar de support worden niet meer ondersteund. Erg slechte dienstverlening en ga hier dus nooit weer boeken!
Vakantie geannuleerd
Vakantie geboekt, maar helaas moeten annuleren. Een dag later stond het geld keurig weer op mijn rekening.

Antwoord van Vrbo
Begin mei een huis geboekt in Berlijn
Begin mei een huis geboekt in Berlijn. Was helemaal super, goede plek. Aan de Boxhagenerstrasse.
Bij thuiskomst kreeg ik een bericht van de
eigenaar dat we schade hadden gemaakt. Wat absoluut niet het geval was.
Hier direct contact over gezocht met de eigenaar en met de service van VRBO.
Direct contact gehad en het garantie team zou het uitzoeken. Al snel werd er een claim gelegd op mijn credit card van 350 euro.
Na 3 weken een mail waarin staat dat wij voor de kosten opdraaien.
Echt belachelijk!!!
Juridisch afgehandeld volgens de mederwerker van de VRBO.
Hoe dan?? De eigenaar kan niet bewijzen dat wij iets kapot hebben gemaakt want wij hebben dit niet gedaan maar door foto’s te sturen van een apparaat dat kapot is (volgens eigenaar gevallen) heeft de eigenaar gelijk gekrijgen.
Wij kunnen niet bewijzen dat we het niet gedaan hebben maar wij weten dat we het niet hebben gedaan. Had ik dan foto’s moeten maken van alles wat in het huis stond??!!!
Dus ik boek nooit meer bij VRBO.
Een club die blijkbaar de eigenaren goed beschermt.
Ik ben boos!!!

1 ster is hier ook veel te veel
1 ster is hier ook veel te veel! Boeken een huis voor 12 personen! Met 5 slaapkamers en 5 badkamers! Na dag 1 problemen met 3 badkamers die we niet meer mogen/ kunnen gebruiken! Proberen we contact te zoeken, en krijgen altijd hetzelfde standaard antwoord! Na dag 2 ook een toilet en de vaatwassers buiten gebruik! Hier ook weer het zelfde standaard antwoord! Het is heel triestig! En schande nooit meer boek hier hier een huis!!

1 ster is nog teveel
1 ster is nog teveel, 4 x geprobeerd om iets te boeken, maar achteraf blijkt dat het niet beschikbaar is. (HAAL HET DAN OOK VAN INTERNET AF IPV TE ZEGGEN DAT HET DE VORIGE KEER OOK AL NIET GOED GING!!)
DIT WAS DE LAATSTE KEER BIJ JULLIE.