Achterlijk bedrijf. Ik zat 2 maanden op la Palma in een zwaar vervallen woning. Allemaal ongedierte vaak geen stroom en alles was vies. En toen ik verhaal wou halen bij vrbo verwijderden ze eerst mijn... Toon meer
Wij hebben 7 weken in casa Alice in Calpe doorgebracht, we hebben het geweldig gehad ook door de mensen van Costa Dreams,zij beheren dit huis en er zijn Nederland sprekende mensen waardoor de co... Toon meer
Huisje geboekt voor 5 nachten à 850 euro in Lesigny, bij Parijs. Betty heeft het geannuleerd wegens corona en overboeking. Daarna geen contact meer kunnen opnemen met Betty. Heel vaak mails gestuur... Toon meer
appartement gehuurd in Platja d'Aro. Bleek echt een verouderd uitgeleefd kippenhok. Ouwe meuk. Wel een heel goede locatie. Zwembad werd opgeknapt. Dit was niet bekend. We kregen via VRBO nauwelijks... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Vrbo is a top ranked vacation rental site with over +2 million Vacation homes, apartments, condos, b&b, cabins, beach houses & vacation villa rentals - Rent from the owners and save. Perfect for Family Vacations, Reunions & Group Travel, Vacation Home Rentals provide discount lodging & accommodations - better than hotels, last minute & discount travel and tourism.
1011 W 5th St #300, 78703, Austin, Verenigde Staten
- vacationreviewsvrbo@vrbo.com
- www.vrbo.com
Heeft 61% van zijn negatieve reviews beantwoord
Misleiding gemelde data niet beschikbaar nadat je wel je gegevens hebt gegeven.
Geboekt op beschikbare data. Alle gegevens inclusief creditkaart gegevens ingevuld zeggen ze dat ze vol zitten volgens hun error in data..website zelf geeft geen problemen. Ik kreeg wel reactie van VRBO dat het aan de host ligt niet aan hun maar ergens zwerven nu wel mijn creditkaart gegevens zonder boeking.

Antwoord van Vrbo
Heb gemerkt dat na mijn slechte review…
Heb gemerkt dat na mijn slechte review dit niet aan VRBO maar aan de eigenaars lag .
Deze gebruikte andere prijzen dan op de website waren aangegeven.
Heb nu opnieuw geboekt nadat ik eerst met de eigenaars mijn vragen had gesteld en deze waren zeer duidelijk en behulpzaam.
Een dikke duim voor deze eigenaars

Verschrikkelijk!
Verschrikkelijk!. Vroeger was het geen probleem maar ze hebben een nieuw systeem bedacht ofzo .. het is een drama.
Ik wilde een boeking annuleren.. nou.dat ging dus maar niet.. medewerkers ( of Ai???) vriendelijk maar schiet er niets mee op. Heel veel tijd op de chat en de telefoon kwijt .. staat nog steeds dezelfde boeking in systeem.. uiteindelijk heb ik zelf met de verhuurder contact opgenomen en het geregeld. Ik ga nooit meer een boeking doen bij dit bedrijf. Schandalig hoe dit ( niet) georganiseerd is.

Antwoord van Vrbo
Ik probeer in te loggen op de Vrbo app…
Ik probeer in te loggen op de Vrbo app dat gaat dus niet meer, contact opgenomen met Vrbo zit al 5 dagen op een reactie te wachten. Las dat daar meer mensen last van hebben maar die reacties zijn verwijderd. Echt raar allemaal als dat met de vakantie maar goed gaat heb er weinig vertrouwen meer in.

VRBO slechte service
Er is door een medewerker van VRBO een toezegging gedaan over een tegemoetkoming en uiteraard weet nu niemand daarvan.
VRBO NEEM MIJN KLACHT EENS SERIEUS en handel deze een af na een helse vakantie van 5500 euro!
Dank voor de reactie maar tot op heden heb ik nog NIET van jullie ontvangen!

Antwoord van Vrbo
Ik ben 20 jaar lang klant bij…
Ik ben 20 jaar lang klant bij Homelidays toen Home away en dat werd VRBO.
Als eigenaar wordt je niet meer beschermd.
Heb altijd 5 sterren als beoordeling.
De eerste winter gasten zijn bij mij 21 december 2023 ingecheckt en waren happy. Mijn chalet was helemaal schoon en klaar voor de eerste gasten.Voor het inchecken is er nog een schoonmaak team aanwezig om alles nog een na te checken. Beddensprei wordt van het bed afgehaald zodat alles er gezellig uitziet voor de gasten en er geen stof in het bed kan komen.
Deze gasten hebben nadat zij uitgecheckt hebben een hele slecht beoordeling geplaatst dat zij op de 5e dag ( 1e kerstdag) last van heel veel vlooien hadden en mijn chalet niet schoon was en dat er vuile vaatwas stond op de dag dat zij arriveerden. Trouwens de beheerder gaat altijd mee naar het chalet om alles te laten zien en dus was alles schoon en stond er geen vaatwas!
Ze hebben niets bij mij gemeld of bij de beheerder.
Ze hebben wel beddengoed gepakt waar ze niet bij mochten maar de kamer moet open blijven omdat daar de stoppenkast is. Als ze doorslaan dan kunnen zij dat zelf regelen. Anders met de beheerder weer komen.
Is een kwestie van vertrouwen!
Nou ze hebben er gretig gebruik van gemaakt.
Ik vermoed dat zij meerdere gasten hebben ontvangen ( 1e kerstdag)en natuurlijk was er daar geen beddengoed voor.
Dit wordt pp verrekend in de boeking plus de toeristenbelasting.
Dus zo'n klacht verzinnen en dan maar met vlooien komen etc. heel slim.
Dit is het ergste wat een verhuurder kan meemaken en VRBO doet er niets aan. Zij kiezen partij voor deze mensen. HOE DAN ????
O ja en de gasten lieten wel weten dat mijn chalet zeer aangenaam was. Serieus met vlooien????
Natuurlijk waren er geen vlooien!!
Ik moet een andere site gaan vinden want iedereen die dit leest gaat zeker niet boeken.
Dankjewel VRBO om na 20 jaar mijn 5 sterren in 1 ster te laten veranderen en dus alles wat ik opgebouwd heb een keer is vernietigd.
Ik krijg ook altijd buitenlandse mensen als ik het Nederlandse support team bel aan de lijn dus er is geen Nederlandse support team meer.
Het draait alleen om geld vangen.

Vakantiehuis Algarve
In september 2023 hebben wij, met ons gezin bestaande uit 16 personen, een vakantiehuis in de Algarve via VRBO geboekt. De verhuurder heeft ons zelfs geholpen met het boeken en heeft ons ook welkom geheten (hebben we ook bewijs van). We hebben toen ook de vliegtickets voor 16 personen en huurauto’s geboekt en gereserveerd. Alles in kannen en kruiken totdat gisteren plotseling, zonder ook maar iets te melden, onze boeking werd geannuleerd. Ik heb meteen contact opgenomen met de verhuurder en die deelde ons mee dat de prijzen niet klopten in september en wij het huis voor 8000 (!) euro meer kunnen boeken, ze hadden er verder geen boodschap aan dat wij verder al alles hebben geboekt, pech zeiden ze en het was ook niet hun schuld. Echt schandalig dat dit zomaar kan, vindt maar eens een huis met 8 slaapkamers wat nog een beetje te betalen is. Ik zal zeggen, boek hier nooit je accommodatie!

Onverwacht gecancelled door eigenaar
We hadden een appartement geboekt maar kregen bericht van de eigenaar (in het Spaans dus vertaling zoeken) dat het niet beschikbaar was ivm werkzaamheden. Zou handig zijn als je dat van tevoren weet.

Antwoord van Vrbo
Very bad experience with VRBO service
Zeer slechte ervaring met VRBO. We boekten via VRBO een verblijf van 24 oktober t/m 1 november 2023 in een appartement in Porto. Het agentschap van verhuur is Guestready waarmee VRBO nauw samenwerkt. Op de site van VRBO werden de faciliteiten vermeld, waaronder centrale verwarming en de aanwezigheid van een overdekte parkeergarage. Het totaalbedrag van € 852,20 werd vooraf via VISA afgerekend.
Bij aankomst vertelde de aanwezige hostess dat er geen centrale verwarming of ander soort verwarming was. Er was een parkeergarage maar daar kon geen gebruik van worden gemaakt omdat Guestready daar niet voor betaald en dus geen toegang had. De dame de faciliteiten op de site laten zien. Ze zou alles in het werk stellen om e.e.a. afdoende te regelen. Ze vertrok.
Binnen een uur VRBO telefonisch onze bevindingen meegedeeld. Zij zouden met de verhuurder een oplossing zoeken. Wij hebben ons dure e-bikes in de auto laten staan omdat wij geacht werden op straat te parkeren. Dat risico leek ons te groot gezien de buurt,
De temperatuur zakte onder de 15 graden. Het was bitter koud. We hebben met omgeslagen dekens de dagen doorgebracht. Het appartement was ronduit smerig en de een van de badkamers was buiten gebruik omdat er geen water was. Er werd een terras en tuin beloofd maar de voor de verandadeuren zat een vast hekwerk omdat je anders 2 meter naar beneden tuimelde. De tuin bleek een soort weiland.
We hebben VRBO per mail ruim 20 foto’s gestuurd.
VRBO kon ook geen contact krijgen en wij hebben voorgesteld na 4 dagen het appartement te verlaten waarbij we uitdrukkelijk schriftelijk toestemming van VRBO kregen omdat de faciliteiten niet voldeden wat er op hun site stond. Hun garantieteam zou de zaak oppakken. Er wordt ons gemaild
Wij gaan een deadline naar het agentschap sturen in verband met een annulering van de boeking omdat deze niet overeenkomt met de beschrijving zoals op onze website staat en wij dit classificeren als een zeer groot probleem dat er geen verwarming aanwezig was.
Terug in Nederland hebben we drie weken moeten wachten op een reactie. De medewerker die onze contactpersoon was, liet opeens weten dat er geen garantieberoep was omdat we niet binnen 24 uur na constatering gereageerd zouden hebben. Dat is volkomen in strijd met de contacten die we al een uur na aankomst (met hem) hadden. Boek met Vertrouwen Garantie blijkt de slager die eigen vlees keurt.
We hebben Guestready al in Porto gemaild omdat er op telefoon niet gereageerd werd. Weer geen reacties. Hebben vervolgens op de site Trustpilot een review over onze ervaringen achtergelaten over zowel Guestready en VRBO. In een daaropvolgende reactie op die site erkennen beide organisaties dat de op de VRBO-site vermelde faciliteiten niet voldeden aan wat het appartement bood. Ze geven beide aan ‘van deze reviews te leren om het proces te verbeteren’. Maar financieel willen ze niets doen.
Is er opzet in het spel? Tot op vandaag blijft de VRBO-site en die van Guestready de faciliteiten centrale verwarming en parkeergarage noemen. Dat is meer dan opvallend.

Antwoord van Vrbo
Snelle reactie op mijn vraag
Snelle reactie op mijn vraag. Om 7 uur sochtends gelijk een echt persoon
, geen chatbot.

review van een verhuurder
Ik lees veel negatieve racties van huurders. Daarom mijn reactie als verhuurder.
Ik krijg voor mijn huisje zowel lovende als waardeloze recencies. Blijkbaar zijn de verwachtingen per persoon verschillend. Mijn ervaring is: huurders lezen niet! Klagen over een stijle trap terwijl dat duidelijk als waarschuwing in de omschrijving staat, en dat het dus niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn bijvoorbeeld. Achteraf klagen dat het er koud is. Dan zet je de verwarming hoger! De eerstvolgende huurder klaagde juist dat het er te warm is. Dan zet je de verwaring lager! Moe word je er van als verhuurder. Zo dit wilde ik even kwijt.

Antwoord van Vrbo
Waardeloze klantenservice via telefoon…
Waardeloze klantenservice via telefoon en chat

Antwoord van Vrbo
site is niet actueel met aanbod
site is niet actueel met aanbod. 2x een huis geboekt, 2 maal geannuleerd wegens dubbelboeking.

annuleren kost geld
Ik had iets geboekt maar moest mijn reis aanpassen waardoor ik deze boeking moest annuleren. Netjes binnen de termijn, 100% terug.
Niet dus:
kleine lettertjes:
Over de servicetoeslag
De servicetoeslag is een percentage van het totaalbedrag van de reservering, exclusief belastingen en restitueerbare toeslagen, dat door de gast wordt betaald.
Deze toeslag helpt de kosten van veilige transacties, productontwikkeling en 24/7-klantenservice te dekken. Daarnaast komen gasten die via onze site betalen in aanmerking voor de Boek met Vertrouwen-garantie.
Opmerking: De servicetoeslag varieert. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het reserveringsbedrag is, hoe lager het servicetoeslagpercentage. Btw wordt berekend bovenop de servicetoeslag, als dit vanwege plaatselijke reglementen vereist is.
Terugbetalingen van servicetoeslagen
Eigenaren kunnen geen kortingen geven op de servicetoeslag of deze kwijtschelden. Als een reservering binnen de termijn voor 100% terugbetaling valt volgens het annuleringsbeleid van het vakantiehuis, wordt de servicetoeslag automatisch terugbetaald wanneer de annulering is bevestigd.
Dus niet helemaal 100% geld terug. Dat is misleidend, zet dit er duidelijk bij (100%-service toeslag).
nooit meer

Antwoord van Vrbo
1 ster is te veel, waardeloos!
Zoals alle reviews al zeggen; inderdaad een WAARDELOOS bedrijf. Wees gewaarschuwd en boek hier niet! In ons vakantie verblijf hingen camera’s, zo ook naast het bed. VRBO wil hier niets aan doen in de vorm van geld terug oid. Op hun site staat dat opname apparatuur in een vakantiewoning niet getolereerd wordt, maar uiteindelijk doen ze er helemaal niets aan! Nooit meer VRBO voor ons en ik waarschuw mensen om het zelfde te doen.
Echt de slechtste klantenservice die ik ooit heb meegemaakt!!

Telefonisch contact gehad.
Telefonisch contact gehad.
1e keer hoorde de werknemer mij niet...dat,kan daarna nog 4x gebeld en het contact werd "ineens" verbroken.... 6e x gebeld hoorde eerst niks toen hoorde ik op de achtergrond werknemers praten over klanten...heel vreemd allemaal...

Antwoord van Vrbo
Wat een puinhoop bij dit "bedrijf"
Wat een puinhoop bij dit "bedrijf" geen reactie op mail. Reserveringsbevestiging gekregen maar de verhuurder weet van niks. In je account je de reservering niet eens terug, we hebben wel een reserveringsnummer maar dat heeft kennelijk geen waarde. WAARDELOOS bedrijf.
Update: belachelijke reactie van dit bedrijf om de verhuurders de schuld te geven van de puinhoop bij dit bedrijf, het was Vrbo die geen reactie gaf op geen enkele email, het was Vrbo die geen actie nam nadat we contact hebben gezocht, het was de verhuurder die uiteindelijk zo vriendelijk was de annulering te bevestigen, tot op de dag van vandaag nog geen reactie van Vrbo. WAARDELOOS

Antwoord van Vrbo
Er wordt niks met de negatieve feedback gedaan...
Jammer dat je niet nul sterren kan geven. Ik boekte een huis in Fort Lauderdale. Mooi, modern ingericht met alles wat we nodig hadden. We kwamen aan rond middernacht, hadden een code voor de deur dus alles leel goed te gaan. Na 1 stap binnen bleek het al foute boel. We plakten zo goed als aan de grond. De keuken was vuil, net als de vloer in de living. Het sofabed had allemaal zwarte puntjes als het uitgetrokken was, vermoedelijk schimmel. De lakens op de bedden hadden ook zwarte puntjes en roken niet fris. Beide badkamers waren halfslachtig schoongemaakt. En in beide badkamers kwam er vuil water naar boven door de afvoer nadat we de wc hadden doorgespoeld 🤢 In een badkamer viel de badkraan er ook gewoon af.
Wij zijn na een kwartier binnen gewokn terug vertrokken, nadat ik van alles foto's gemaakt had. We kregen gelukkig ons geld terug, op enkele kosten na, wat mij eigenlijk erg stoorde gezien de reden waarom we annuleerden.
Er werd niks gedaan met onze feedback en als kers op de taart kreeg ik een negatieve review als huurder met als reden dat wij het huis vuil hadden achtergelaten! Het was echt degoutant vuil toen we binnenkwamen. Bij het buitengaan filmde ik ook dat ik de deur op slot deed en in dat filmpje zagen we dan (door de belichting) dat de deur echt gruwelijk vuil was. Als we waren aangekomen wanneer het nog licht was en we hadden dat direct gezien, waren we misschien niet eens binnen gegaan...

Antwoord van Vrbo
Ik ben al 2 weken bezig met mijn ID te…
Ik ben al 2 weken bezig met mijn ID te bevestigen , zonder dat vertikken ze mij te betalen , ze hebben van mij alreeds alle documenten gekregen, VRBO hun antwoord is "we hebben het doorgegeven aan de betrokken dienst" Wie zijn dat ? Wanneer gaat mijn ID dan bevestigd worden ? En kan ik de bewuste dienst dan zelf kontakteren? GEEN TRANSPARANTIE , ik voel zo dat ik gestolen word en ik kan er niets aan doen , ik kan onmogelijk de volgende boeking nu nog annuleren , de gasten staan eraan te komen , EEN DING IS WEL ZEKER , MIJN GASTEN HEBBEN VRBO ALREEDS HELEMAAL BETAALD !! ECHTE DIEVEN !! NIET TE VERTROUWEN .