Geen 1 ster maar 0 score indien dit kon, naar zara kortrijk geweest om retour terug te brengen na 15 minuten wachten werd er een tweede kassa geopend. pakket besteld als gast verkoopster vroeg qr code... Toon meer

Waardeloze strond service. Na 100x contact te hebben gehad telefonisch, per mail en whatsapp. Nog steeds geen terugbetaling. December 2025 bestelling geplaatst. Artikel 2x kapot geleverd. Daarn... Toon meer

Zeer slechte service, bereikbaarheid, medewerking. Na klachten of bij retourneren geen medewerking. Winkels te druk, lange rijen, veel te weinig pashokjes ook in nieuwe filiaal Maastricht. Medewerkers... Toon meer

De chat is zo slecht. De medewerkers lijken de vragen vaak niet te begrijpen, kunnen opeens niets in je dossier zien, foto's toevoegen ging telkens niet. En de chat wordt telkens door een medewerk... Toon meer

1. Kledingwinkel

For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.

1,3

Zeer slecht

21K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Oplichters

Ik wacht al een week langer op mijn bestelling dan de geschatte leverdatum, en DHL heeft het nog niet eens ontvangen en ik krijg geen updates

17 februari 2026

Waardeloze klantenservice en telkens geannuleerde artikelen

Ik bestel bewust meerdere artikelen tegelijk om de verzendkosten te rechtvaardigen. Wat gebeurt er? Niet één keer, maar meerdere keren worden precies de artikelen die ik echt wil hebben achteraf geannuleerd vanwege “onvoldoende voorraad”.

Gevolg: ik blijf zitten met de overige artikelen en betaal alsnog de volledige verzendkosten. Hierdoor wordt een goedkoop item ineens veel duurder dan de bedoeling was. Als ik vooraf had geweten dat het hoofdartikel niet leverbaar was, had ik de rest nooit besteld.

Contact opgenomen met de klantenservice. Eerst vast in een eindeloze AI-loop, daarna eindelijk een medewerker. Die komt niet verder dan standaardzinnen als “excuses voor het ongemak” en “u krijgt binnen 14 dagen uw geld terug”. Er wordt totaal niet meegedacht. Geen oplossing, geen compensatie voor de verzendkosten, geen begrip voor het feit dat dit structureel gebeurt.

Toen ik vroeg hoe we dit dan concreet gaan oplossen, kreeg ik letterlijk te horen dat men in herhaling viel en werd de chat gewoon beëindigd.

Bestellingen wijzigen achteraf, klanten laten opdraaien voor extra kosten en vervolgens het gesprek afsluiten zonder oplossing. Dit is geen service. Dit is klanten wegjagen.

23 februari 2026

Slechte deurknoppen

We hebben zeker 16 deur knopjes gekocht zeker 6 waren kapot schroefdraad. We hebben gemaild totaal geen reactie niet eens een ontvangst bevestiging. Dus verplicht om nieuwe te kopen wederom 2 kapot. Zeer slechte kwaliteit en Zara reageert nergens op

21 januari 2026

Beschadigde kledingstukken blijven in het rek hangen!

Vrijdagnamiddag rond 14.15 uur waren wij aanwezig in jullie winkel in Gent. Mijn dochter paste een beige/caro lange jas met een spleet achteraan (prijs: €99).

Tijdens het passen van maat M merkten wij dat de jas bovenaan de spleet achteraan was doorgescheurd op de naad. Er hing nog een tweede exemplaar in maat M in het rek, maar ook bij deze jas zagen wij dezelfde scheur op exact dezelfde plaats.

Wij hebben dit gemeld aan een verkoopster die bij de kassa in gesprek was met een klant. Toen wij het probleem uitlegden, reageerde de klant met de opmerking: “Wie doet nu zoiets?” De verkoopster keek vervolgens na of er nog een andere maat M in voorraad was, maar dat bleek niet het geval.

Ik vroeg of het eventueel mogelijk was om de jas met een korting aan te kopen, zodat wij deze zelf bij een lokale naaister konden laten herstellen. Opnieuw antwoordde de aanwezige klant, nog vóór de verkoopster kon reageren, dat dit “niet door Zara wordt gedaan” en dat dit “onze eigen verantwoordelijkheid” zou zijn. De verkoopster kreeg hierbij eigenlijk niet de kans om zelf een antwoord te formuleren.

Wat ons daarnaast verbaasde, was dat de beschadigde jas niet werd aangenomen door de verkoopster om uit het rek te verwijderen. De jas bleef gewoon hangen, zonder verdere actie.
Wij gaan ervan uit dat beschadigde artikelen uit verkoop worden gehaald en dat klanten op een professionele manier te woord worden gestaan. Niet dus!

Kijk dus goed na voor u iets koopt!

20 februari 2026

Zeer slecht ervaring met Zara

Zeer slecht ervaring met Zara. Wacht al meer dan 2 maanden op mijn geld. Artikelen geretourneerd in de winkel, 1 artikel wordt niet terugbetaald. Al meer dan 10keer gechat en alles geprobeerd, maar ik moet maar geduld blijven houden. Schandalig! En de klantenservice is ook walgelijk. Echt meer dan slecht is dit bedrijf!

21 februari 2026

Zeer slechte ervaring

Zeer slechte ervaring, een bestelling geplaatst in december 2025, wij leven vandaag op 19 februari 2026. En nog steeds niet ontvangen. Meerdere keren gemaild, ge appt zonder resultaat. Alles is geautomatiseerd en geen antwoord op de vragen.

19 februari 2026

Hier is een nette maar duidelijke…

Hier is een nette maar duidelijke review die je kunt plaatsen
Ik ben helaas erg teleurgesteld in de klantenservice van Zara via WhatsApp. Tijdens mijn contact met twee medewerkers, Gamze en Elif, heb ik hun manier van communiceren als onprofessioneel en respectloos ervaren.

Ze gaven mij niet de ruimte om mijn vraag volledig uit te leggen en sloten het gesprek af zonder te vragen of ik nog verdere vragen had. De antwoorden waren bovendien niet duidelijk, waardoor mijn probleem niet goed werd opgelost. Het gesprek werd abrupt beëindigd, wat voor mij erg onprettig en zelfs agressief overkwam.

Als klant verwacht ik een servicegerichte, geduldige en respectvolle benadering. Helaas heb ik dit in dit geval niet zo ervaren. Ik hoop dat Zara hier intern aandacht aan besteedt, zodat andere klanten in de toekomst beter geholpen worden.

19 februari 2026

Bestel via Zara nooit Zara home artikelen, want retourneren wordt met grote artikelen niet gedaan

Een bestelling via Zara geplaatst van zarahome. Heel mooi bureau gekocht en spiegel. Spiegel verkeerd geleverd en bureau zonder bureaublad. Het zijn dure artikelen en klantenservice reageert nergens op. Bewijs dat spullen onvolledig zijn geleverd. Te zwaar om zelf te retourneren en niemand die je te woord kan staan. Zo slecht en ik heb al vier weken grote dozen in mijn hal staan. Hoe kan het dat zo’n groot bedrijf, zo slecht met haar klanten omgaat.

18 februari 2026

Op 29 januari plaatste ik een…

Op 29 januari plaatste ik een bestelling die ik vrijwel direct daarna heb geannuleerd omdat ik per ongeluk de verkeerde maat had besteld. De betaling was gedaan via iDEAL en hiervan heb ik gewoon een betalingsbewijs.

Vervolgens heb ik een nieuwe bestelling geplaatst, deze ontvangen en later geretourneerd. Dat bedrag heb ik netjes teruggekregen.

Het probleem zit dus uitsluitend in de geannuleerde bestelling. Ondanks dat ik deze direct heb geannuleerd, heb ik het bedrag tot op heden niet terugontvangen.

Ik heb inmiddels vijf keer contact gehad met de klantenservice. Iedere keer krijg ik hetzelfde standaardantwoord: “Wacht nog 2 dagen af.” Die termijn is allang verstreken en nog steeds geen terugbetaling, geen duidelijke uitleg en geen oplossing.

Het gaat om een aanzienlijk bedrag. Dat dit na directe annulering en herhaald contact nog steeds niet is teruggestort, vind ik onacceptabel. De communicatie is traag en inhoudelijk niet helpend.

Zeer frustrerende ervaring. Ik verwacht snelle terugbetaling en betere klantenservice dan dit

18 februari 2026

Onbetrouwbare/slechte klantenservice

Polo besteld die ik nooit heb ontvangen. Via klantenservicd heb ik verschillende keren gehoord dat ze terug bij mij zouden komen omdat ik een nieuwe polo wil of het geld terug. Hoewel ik wacht al bijna 1 maand nu tot ze iets van hun laten horen.

Daarnaast wordt de chat abrupt gestopt, wanneer ik meerdere kregen vraag om een statusupdate of waar het precies vast loopt. Het enige antwoord wat ik krijg is: "We hebben geen informatie".

Zara krijgt vanuit mij de prijs slechtste klantenservice die ik heb meegemaakt in mijn leven. Gefeliciteerd in ieder geval met deze prachtige wanprestatie.

14 februari 2026

Ik was vandaag in Zara Brugge..

Ik was vandaag in Zara Brugge..
Ik wou een broek passen maar moest een andere maat hebben..
Heel onvriendelijk wees ze mij de weg waar ik moest gaan wachten op mijn broek in een andere maat..
Is de tweede maal dat ik dat voor heb..
En je staat daar dan en die broek komt niet…😥

13 februari 2026

Zeer slechte ervaring met zowel levering als klantenservice.

Ik ontving een volledig lege doos met alleen inpakpapier en een sticker erin??!! De tas die ik had besteld ontbrak volledig.... Dit is uiteraard al absurd, maar wat daarna volgde was nog frustrerender.

Ik heb in totaal vijf keer een nieuwe chat moeten starten omdat medewerkers:
– Niet reageerden
– Het gesprek afsloten zonder oplossing
– Geen duidelijke uitleg gaven
– Geen enkele empathie toonden

Er werd gedaan alsof het ontvangen van een lege doos de normaalste zaak van de wereld is.

Uiteindelijk is er een terugbetaling geregistreerd, maar pas nadat ik meerdere keren zelf opnieuw contact heb opgenomen. In de tussentijd kwam de tas kort weer op voorraad, waardoor ik uit eigen initiatief opnieuw heb moeten bestellen, met de hoop dat ik dit keer wél daadwerkelijk het product ontvang.

Zeer teleurstellend voor een groot merk als Zara en ze verdienen eigenlijk nog geen eens 1 ster!!

11 februari 2026

Bestelling …

Vorige een bestelling geplaatst bij Zara door verhuizing had ik mijn nieuwe adres aangepast via mijn profile
Helaas is de bestelling op mijn ouwe adres geleverd in NH
Ik woon nu 2 jaar in ZH contact met ZARA zij doen er niets mee zo jammer

11 februari 2026

De Zara klantenservice is echt beneden…

De Zara klantenservice is echt beneden pijl. Ik wacht al langer dan een maand op mijn bestelling, en elke keer krijg ik te horen dat ik hier bericht over krijg. Uiteindelijk zeg ik: annuleer hem maar, dan krijg ik mijn geld terug. Prima, zegt de medewerker. Maar vervolgens is er niets gebeurt. Ook het terugsturen van items zit een limiet op. Ik wilde uit verschillende bestellingen 1 retour aanmaken. Het systeem zei alleen: je zit aan de limiet (het zou in 2 dozen passen). Dit staat nergens aangegeven op de website, en ook de klantenmedewerker zegt dat er geen limiet op zit. Eehhhh, toch wel, ik heb nu 3x 3,95 moeten betalen voor de retourkosten. Krijg ik niet terug. Nee. Wat een flut klantenservice.

3 februari 2026

Helaas moet je één ster geven ze…

Helaas moet je één ster geven ze verdienen er nul!
2 jasjes met korting besteld
1 jasje geretourneerd, via medewerker die retouretiket heeft aangemaakt ivm klacht.
Ik zou een nieuw jasje toegestuurd krijgen. Helaas het geld was teruggestort.
Advies medewerker nieuwe bestellen contact opnemen bij ontvangst en dan konden zij bedrag aanpassen. Dat kon dus achteraf niet! Hoop dat ze ontslagen is.
Toen begon de ellende volle pond!!!
Weken gechat 😓 kreeg excuses en 10%korting bij volgende aankoop.
Heb uiteindelijk beide jasjes geretourneerd en moet €6,90 betalen waarvoor!!
Constant bestelnummer doorgeven etc. En maar wachten dat ze reageren. Voegen het aan dossier. Die is inmiddels een boek van 100 pagina’s. Je trekt aan een dood paard bij hen.
Klaar met dit bedrijf wat een ellende.
K#!bedrijf. Ben echt pislink!!!!! Zara NO GO!!!!

19 december 2025

Ik heb paar jaar niks bij Zara gekocht…

Ik heb paar jaar niks bij Zara gekocht vanuit slechte ervaringen- maar deze keer dacht ik- ok is weer een tijdje geleden, ga ik nog een kans geven-nu heb ik grote spijt van-Ik heb 3 aparte bestellingen online gedaan, in een pakket van eerste bestelling ontbreekt set van twee ringen, in die derde bestelling ontbreekt een blouse...en nu vraag mij af als het bij een persoon in 3 aparte bestellingen al 2 producten ontbreken daan stel je voor gaat bij bijvoorbeeld 15euro (dat was bedraag van mij aankoop) x bijvoorbeeld 100 bestellingen per dag in die Nederland x 7 dagen in die week x 52 weeken in het jaar daan in die jaar is winst van 546.000 alleen maar vanuit kleine 15euro. En ik kan me voorstellen dat sommige mensen ontbreken duurdere dingen ook. Ik ging naar filiaal zij kan niet helpen omdat winkels zijn los van web shop- ok maar je kan retour van online aankopen wel naar winkel brengen en verwerken daan is het toch niet logisch. Online klantenservice werkt niet of is steeds zelfde boot en is onzin. Eigenlijk is geen oplossing, spullen zijn weg, geld ook en bedrijf vind dat gewoon ok en standard.

2 februari 2026