Geen 1 ster maar 0 score indien dit kon, naar zara kortrijk geweest om retour terug te brengen na 15 minuten wachten werd er een tweede kassa geopend. pakket besteld als gast verkoopster vroeg qr code... Toon meer
Waardeloze strond service. Na 100x contact te hebben gehad telefonisch, per mail en whatsapp. Nog steeds geen terugbetaling. December 2025 bestelling geplaatst. Artikel 2x kapot geleverd. Daarn... Toon meer
Zeer slechte service, bereikbaarheid, medewerking. Na klachten of bij retourneren geen medewerking. Winkels te druk, lange rijen, veel te weinig pashokjes ook in nieuwe filiaal Maastricht. Medewerkers... Toon meer
De chat is zo slecht. De medewerkers lijken de vragen vaak niet te begrijpen, kunnen opeens niets in je dossier zien, foto's toevoegen ging telkens niet. En de chat wordt telkens door een medewerk... Toon meer
For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.
Spanje
- www.zara.com
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Mensen keken ook naar
Ik ga rechtsbijstand inschakelen
Ik ga rechtsbijstand inschakelen. Moeite om contact mee te krijgen. Al een week bezig, moet 10x opnieuw m’n verhaal doen in de app. Telefonisch niet bereikbaar! Ik bestelde altijd bij Zara maar dit was de laatste keer!
Ook ik heb nog geld tegoed van een…
Ook ik heb nog geld tegoed van een retourgestuurde winterjas.
Een Engels sprekende verkoopster in de winkel in Den Bosch..heeft op haar gsm de 2 maten online besteld, die niet in de winkel op voorraad waren.
Geen probleem zei de verkoopster, thuis passen en diegene die je niet modig hebt retour sturen, krijg je gewoon je geld terug binnen 14 dagen!..Wel even ook retour verzendkosten betalen van €2,95.
Kortom in de winkel op 30 december besteld + verzendkosten. Ontvangen 2 januari, dus dat is netjes. 1 jas retour gezonden op 5 januari..
Wacht nu nog steeds op mijn geld.
Zou Zara failliet aan het gaan zijn.
Als ik alle slechte reviews lees, zou dat zomaar een mogelijkheid kunnen zijn.
Het is een mooie zaak, waar je beter de kleding kunt passen zodat je niets hoeft te retourneren..
Kortom wees op je hoede als je iets retour moet sturen, geld wordt nl niet teruggestort.
Zonde van zo'n mooie zaak!
Klantenservice is een robot en biedt geen service
Wellicht kan ik via deze weg geholpen worden? Jarenlang bracht ik mijn retouren terug in de winkel aan de kassa, maar helaas is dit niet meer mogelijk. Vorige week 22 van de in totaal 44 artikelen retour gestuurd. En voor de juiste maten/artikelen betaald via Klarna.
Vervolgens krijg ik door dat er 11 artikelen niet zijn verwerkt en ik hiervoor moet betalen! De klantenservice -als je dit al zo mag noemen- stuurt enkel automatische berichten door als:
Het lijkt erop dat uw retour mogelijk buiten de retourperiode valt. Retouren voor online aankopen moeten binnen 30 dagen na de verzenddatum worden aangevraagd. Als uw retour binnen deze periode valt, kan ik u helpen. Laat het me weten als u meer informatie nodig heeft.
En vervolgens:
De retouraanvraag moet binnen 30 dagen na de verzenddatum worden gedaan. Als u denkt dat uw retour binnen deze periode valt, controleer dan de details van uw bestelling. Als u geen optie heeft om een retour aan te vragen, kan het zijn dat er een probleem is. Laat het me weten als u meer hulp nodig heeft.
Om daarna af te sluiten met:
Sorry, ik heb momenteel geen antwoord op uw vraag. Wij willen u vriendelijk verzoeken om van maandag tot en met zaterdag tussen 08:30 en 19:30 contact met ons op te nemen. Wij helpen u vervolgens graag verder!
Dit chat gesprek is beëindigd. Bedankt dat u contact heeft opgenomen met Zara.
Ik heb nog steeds 12 dagen de tijd om mijn bestelling terug te sturen. Maar als ik laat weten dat ik dus nog steeds hulp nodig heb, wordt het chatgesprek beëindigd. Dus 'Wij helpen u graag verder' gaat in dit geval totaal niet op....
Wat een vreselijke klantenservice
Wat een vreselijke klantenservice. Een Ai die totaal niet werkt en niet eens kan zien dat een zending niet eens is aangekomen maar gewoon door POSTNL weer terug gestuurd is naar het magazijn. Daar zijn een paar schoolverlaters bezig om de order uit te pakken maar doen vervolgens helemaal niets. Na twee weken zelf moeizaam contact opnemen en ohja we crediteren de order . Spullen kwijt. Ik bestel nooit meer bij Zara
Onzettend slechte ervaring met online…
Onzettend slechte ervaring met online terug sturen! Account kan ik niet meer inloggen, wachtwoord vergeten doet niet. Uiteindelijk kleding gerouteerd, wordt het niet goed geregistreerd. Het bedrag wat ik moet terug krijgen klopt niet. Waardoor ik veeeel te veel moet betalen voor iets wat ik niet heb gehouden. Ik kan helemaal nergens contact krijgen met de klantenservice. Via whatsapp kom je ook niet verder. Alle telefoonnummers online doen het niet.
Uiteindelijk dus teveel betalen?? Nog nooit in mijn leven zo’n zooitje met een online winkel gehad!
Slechtste klantenservice ooit!
Al weken ben ik met Zara aan het appen over mijn retourzending. Elke keer wordt mij beloofd dat het “opgelost gaat worden” en dat ik binnen twee dagen een e-mail zal ontvangen en mijn geld teruggestort wordt. Dat gebeurt echter nooit. Er wordt simpelweg niets geregeld.
Ik heb nu al meerdere keren opnieuw contact opgenomen en telkens mijn hele verhaal opnieuw moeten uitleggen. Dit is inmiddels de vierde keer. In plaats van een oplossing kreeg ik deze keer te horen dat het dossier afgesloten wordt en dat het gesprek beëindigd zou worden — terwijl mijn probleem nog steeds niet is opgelost.
Telefonisch zijn ze niet te bereiken en via de chat word je niet serieus genomen. Ik heb echt nog nooit zo’n slechte klantenservice meegemaakt. En dat vind ik extra jammer, want ik winkelde hier altijd graag en vind dat Zara mooie kleding heeft.
Maar voor mij is dit echt klaar. Alleen al door deze klantenservice kom ik hier nooit meer terug. Ik ga voortaan liever shoppen bij kleinere bedrijven die hun klanten wél serieus nemen, en online bestellen bij Zara doe ik sowieso niet meer
Wel wel wie had ooit gedacht dat ik…
Wel wel wie had ooit gedacht dat ik trustpilot zou moeten lezen vooraleer te bestellen bij Zara Home. Op 7 jan bestelde ik in solden een kamerjas en pantoffels op de site van Zara Home. ONDER ELK ARTIKEL STOND ZARA HOME!! Na het afrekenen kreeg ik plots een bestelbevestiging van greenmju.en een bestelnr. Een mailtje van 9 jan dat het verzonden was. Sinds toen niks meer. Op 22/23/24/26 jan een mailtje naar de klantendienst van Zara Home gestuurd. Telkens dezelfde mail terug in het Engels met de vraag om bestelnr enz door te sturen, heb ik gedaan en geen enkrl antwoord gekregen. Dus nu een review op Trustpilot, ik probeer bij winwin en de FOD economie! Elke euro die van mij gepikt wordt is er een teveel! Nooit meer Zara Home zelfs niet in de winkel. Maffiamanieren!
Zara belooft actie op retour maar doet 9 weken later niks – pure afzeperij!
Ik bestelde eind november 2025 online bij Zara via Klarna en retourneerde dezelfde dag in de winkel. Alle bewijzen geleverd: retourbon en kassabon. Nu 9 weken later nog steeds geen refund.
Meerdere keren contact via WhatsApp, chat en e-mail – ze beloven telkens "we doen er wat mee", maar niks gebeurt. Klarna wacht op Zara's bevestiging, maar Zara laat klanten stikken.
Schandalig, mijn geld vasthouden terwijl ze liegen over actie. Duizenden vergelijkbare klachten. 1/5 sterren, nooit meer Zara!
Ik wilde een parfum kopen
Ik wilde een parfum kopen, dus ik zag de goeie parfum staan dat was de tester, dus voor de zekerheid nog proberen. Het was de goeie, dus achter de tester staan de parfums die nog dicht zijn ik pak hem en reken af. Ik dacht nou dan maak ik hem meteen open nadat ik hem gekocht had om even te kijken of ze hem niet verkeerd neer hebben gezet. En ja het was niet de goede. Vervolgens wordt ik doorgestuurd om naar boven te gaan en hem daar meteen terug te brengen. Alles in het engels niemand kan nederlands. 50 minuten sta je daar ik de rij met super veel mensen en 1 iemand achter de kassa. Ik laat de bon zien en zeg dat het de verkeerde is, terwijl ze beneden zeggen dat het allemaal goed staat. Hij moet een manager erbij halen die ook engels is en legt het verhaal uit. De parfum is open dus hij kan niet teruggebracht worden. Ik zeg tegen haar ik had de parfum voor de kassa open gemaakt en de medewerker zag het. Ze wisten totaal niet wat ze allemaal moesten doen. Na een beetje doordrammen en zeggen dat dit niet kan hebben ze eindelijk mijn geld teruggegeven.
Wat een lui zijn dat in Nijmegen.
Volstrekt onbereikbaar rotbedrijf
Volstrekt onbereikbaar! Telefoonnummers kloppen niet. Chat werkt niet. Je bent bij een retourzending je geld gewoon kwijt! Nooit meer Zara voor ons. Ze drijven je met opzet tot waanzin met hun chats. Telefonisch onbereikbaar, dat is makkelijk voor ze!
Een ster is te veel
Een ster is te veel.
Hetzelfde problemen als bij alle anderen. Chats worden afgesloten tijdens gesprek en er komt gee oplossing. Al twee maanden verder kom ik niet verder dan u moet geduld hebben. En je kan nergens verder dan via chat of whatsapp.
Er wordt totaal geen oplossing gegeven aan probleem. Ik had leren schoenen gekocht voor vol prijs. Maar na twee keer dragen is die ondraagbaar omdat zol te dun is en je voelt afdruk in de zool van schoenen in je voet. Na twee minuten beginnen ze voetzolen erg veel pijn doen.
Tot nu toe krijgt ik er geen oplossing voor. Na zoveel pogingen ze blijven mij gewoon negeren.
En je kan je klacht nergens verder brengen.
Ze overtreden Nederlandse consumenten rechten.
Uitermate slecht!
2 broeken retour afgeleverd in de…
2 broeken retour afgeleverd in de winkel en op de mail staat er 1 ontvangen.
Ze zijn onbereikbaar en reageren niet terug op een mail.
Oplichters
Kwaliteit van de Coltruien
Kwaliteit van de Coltruien is in de loop der jaren abominabel slecht geworden. Ik was altijd groot fan , en kocht ze in alle kleuren. Mo more, de laatste was echt
slecht: pluizen , halen en pillen.Wel
prijs verhoogd en die parels kunnen
echt niet meer!
Niet aanrader
De shirts waren te groot voor mijn maat M en de qualiteit was ook zeer slecht. Niet een aanrader
Retour wordt niet verwerkt!
Retour gestuurd via dhl. Mijn retour is ontvangen maar nog geen bevestigingsmail na 72 uur terwijl dit wel zou moeten! Contact gehad met Anouschka via chat maar niet verder geholpen. Chat wordt abrupt beëindigd! Blij dat ik met PayPal heb betaald dus ik ga een case openen! Belachelijke klantenservice! Nooit meer bestellen hier!
Geen terugbetaling na retour
Op 4 December een rok gekocht in Zara Brugge, op 12 December werd de rok geleverd en heeft mijn vrouw hem ook gepast. Rok was te klein, direct retour in winkel en de zekerheid dat het bedrag binnen de 14 dagen op mijn rekening zou staan. Vandaag (21 Januari) nog steeds geen terugstorting. Verschillende malen contact opgenomen via chat , waar je op nogal onbeleefde manier afgewimpeld wordt. Ook telefonisch geen resultaat, ze zenden een png file door met daarop de mededeling dat het bedrag zal gestort worden. Maar geen enkel bewijs dat het gestort is.
Zara Arnhem ga daar niet naartoe en hou je geld a.u.b. !!!
Bizar. Gisteren ontving ik een e-mail dat ik mijn pakket kon ophalen bij het door mij geselecteerde afhaalpunt: de Zara-winkel in Arnhem. Vanuit mijn woonplaats is de dichtstbijzijnde Zara ongeveer een uur reizen. Na die e-mail ben ik vandaag langsgegaan, maar tot mijn verbazing vertelde een medewerkster dat het pakket niet te vinden was in het magazijn.
Hoe dan? Volgens hun eigen systeem was het netjes geleverd. Ik heb dit laten zien via de e-mail én de afhaal-QR-code in de app. Ze ging vervolgens opnieuw naar achteren en kwam terug met de mededeling dat ze met drie personen had gezocht en dat het pakket “zoek” was.
Toen ik rustig vroeg hoe ik in dat geval mijn geld terug kon krijgen, omdat ik er eerlijk gezegd klaar mee was, veranderde haar verhaal ineens. Ze zei toen dat er veel pakketten waren binnengekomen en dat deze nog gesorteerd moesten worden. Ik gaf aan dat ik best een kwartier wilde wachten of later op de dag kon terugkomen, maar dat werd afgewezen. Haar reactie was dat ik morgen terug moest komen en, als het pakket er dan nog steeds niet is, een klacht moest indienen zodat er een onderzoek gestart kan worden.
Deze gang van zaken is absoluut niet hoe er gewerkt en gecommuniceerd zou moeten worden. Dit staat ver af van klantvriendelijkheid en duidelijke service.
bewuste diefstal, zonder bewijs
heb 9 stuks binnengebracht om te retourneren, van verschillende bestellingen en gekocht in de winkel zelf, ik vroeg bij het retourneren bewijs van afgifte en kreeg te horen dat je dat online krijgt, bij nazicht s'avonds bleek dat ze 2 stuks niet aangeduid hebben en ik dus geld verloren ben van die twee afgegeven stuks, als ik hier de revieuws lees is dit bewust zo, diefstal eigenlijk, kijk goed alles na en maak lijst van geld dat je terug moet krijgen voor je daar verder gaat! dat ze ook de kleren aan de kassa laten liggen want na elk stuk dat ze dadelijk weghangen heb je geen bewijs meer hoeveel stuks je daadwerkelijk hebt afgegeven....
Stelletje oplichters!
Stelletje oplichters zijn het! Er wordt maar een deel van de geretourneerde artikelen vergoed. Zara zegt dat ze niet alles ontvangen hebben terwijl ik wel alles heb teruggestuurd. Dit blijkt hun standaard methode van Zara te zijn, lees de vele klachten maar eens op diverse fora! Er is geen contact met klantenservice mogelijk. Alles gaat via bots en gesprek wordt afgekapt.
Super slechte klantenservice
Super slechte klantenservice. Telefoonnummer (Nederland) nergens te vinden. Via chat en via whatsapp chat word je belachelijk geholpen. Ze denken dat ze het oplossen, zeggen dan 'heb je nog vragen' en binnen dezelfde minuut sluiten ze de chat. Kun je weer opnieuw beginnen. Uren verder en nog geen oplossing. Lijkt een beetje op verstoppertje spelen van ZARA. Heel frustrerend.