2,5

3 sterren
2 sterren
1 ster

Najbardziej prostacka obsługa…

Najbardziej prostacka obsługa reklamacyjną jaka miałem okazję spotkać. Otrzymany towar nie spełniał norm, został odesłany na gwarancję, realizowana 4 miesiące. Po realizacji sklep odesłał produkt na zły adres do innego miasta niż to w którym mieszkam. Przy prośbie o zgłoszenie do przewoźnika i odzyskanie towaru sklep tylko odpisał "towar został odesłany, my zrobiliśmy wszystko dobrze, proszę sobie samemu go odzyskać". Ekstremalnie prostacka obsługa online.

Oczywiście sprawa leci do UOKIK na dalszą ścieżkę prawna gdyż niedopatrzenie jest ze strony XKOM

7 augustus 2025

Nie otrzymalem sluchawek

Nie otrzymalem sluchawek, ktore obiecal mi sprzedawca. Po pol roku korespondencji dostalem fakture korygujaca na kwote 150 pln. Wartosc sluchawek, ktore mialem otrzymac to 300 pln.

8 oktober 2024

Service? What service?????

I have spent months trying to resolve some service issues related to my laptop. I send an email and get three different replies saying three different things. Mostly, they say that they will refer the matter to someone else. Always, always, always passing responsibility to fix the problem. Days have dragged into weeks have dragged into months and still I have no satisfactory response from Xcom and no idea when the matter will be resolved. I feel I have no recourse available to me other than to vent my feelings on sites such as this. However, I am not holding my breath that even this will prompt them to finally take some action in my case!

15 augustus 2024

W razie reklamacji

W razie reklamacji, sprzedawca unika odpowiedzialności, mimo ewidentnych wad sprzętu. Polecam w razie reklamacji pisac swoje pisma z podstawami prawnymi. Nieprofesjonalna obsługa i działanie na zwłokę. Narażenie Klienta na czas, koszty, nerwy. Brak kontaktu z osobą decyzyjną.
Nie polecam.

6 juli 2024
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Szybka realizacja zamówień

Wielokrotnie zamawiałam różnego rodzaju sprzęt z x-kom. Zazwyczaj do salonu, ale i wysyłkowo również się zdarzyło. Dla mnie na wielki plus ekspresowy czas realizacji zamówienia.

14 maart 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Szczerze odradzam zakupy w x-kom

Szczerze odradzam jakichkolwiek zakupów w tym sklepie. Przesłany "nowy" komputer nie jest nowy...(nie wiem czy liczą na Nie upierdliwego klienta 😳). Komputer nie dość, że miał powgniataną obudowę (no wiem, czepiam się i wymagam by była cała nie powgniataną), to jeszcze nie dało się go podłączyć do jakiegokolwiek ekranu, gdyż brak było sygnalu (próba podłączenia go do dwóch różnych ekranów plus nowego SmartTV przez trzy różne kable, w tym jeden specjalnie do tego celu zakupiony)... No tak wiem, można przecież pracować bez ekranu...
A co sklep na moje żądanie wymiany na sprawny sprzęt ? No nic. Usłyszałam i przeczytałam, ze nie wymieniają. Dzwoniłam 2 razy i rozmawiałam z pracownikami (no pełny profesjonalizm personelu, gratuluję 🤮🤮🤮), do tego napisałam i wysłałam z 20 maili do sklepu plus na koniec otworzyłam spór na Allegro - za pośrednictwem którego (na szczęście dla mnie) dokonałam zakupu.

A co sklep na to ? Jedno: proszę odesłać bezpłatną przesylką za pośrednictwem Allegro. Później sobie pani kupi drugi raz taki sam komputer - tak będzie podobno dla mnie lepiej, bo będzie nowa gwarancja... (Żart? Czy ja nie wiem jakie są przepisy w tym zakresie ? Wszak jeżeli nastąpi wymiana wadliwego towaru na nowy lub dokonane zostaną istotne naprawy, to termin gwarancji biegnie od nowa od chwili dostarczenia klientowi wymienionego lub naprawionego produktu.)
No to odesłałam. I co ? Kazali mi na "decyzję reklamacyjną" czekać 14 dni, bo takie ich prawo. Super! Tylko prawo mówi, że zwrot pieniędzy na nastąpić nie później niż 14 dni, nie wydana decyzja reklamacyjną, bo ja już złożyłam żądanie zwrotu z uwagi na niezgodność przedmiotu z umową.

Po 14 dniach brak decyzji reklamacyjnej a sklep beszczelnie twierdzi, że jest. Co więcej po interwencji Allegro sklep x-kom sam sobie zlecił wystawić (kiedyś) fakturę korygującą a po jej wystawieniu sam sobie zlecił zwrot środków 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no serio ...

Na szczęście mam pewność, że będą musieli w końcu zwrócić pieniądze i nie zwrócą mi naprawionego sprzętu. Dlaczego ? Bo na szczęście zdecydowałam się na zakup za pośrednictwem Allegro- drożej ale bezpieczniej. Obecnie prowadzę z nimi spór przez Allegro, jednak beszczelność sklepu (a właściwie pracowników) nie zna granic. W sumie na takich przypadkach człowiek się najwięcej uczy jak postępować z oszustami.

Reasumując:
1. sklep X-kom nie respektuje przepisów prawa w zakresie praw konsumenta. Pomimo, że minął już ustawowy termin na zwrot środków za zwrócony towar. X-kom nic sobie z tego nie robi... Cóż warto może jednak wysłać im wezwanie do zapłaty, to pozwoli ewentualnie dochodzić (dla czystej nauczki) roszczeń odsetkowych przy późniejszym zwrocie środków.

2. sklep wysłał prawdopodobnie komputer z jakiegoś zwrotu (o czym świadczy stan obudowy i to, że nie dzialał. Jak to nazwać jednym słowem ?),

3. sklep ma szalenie nieprofesjonalną obsługę, która świadomie wprowadza w błąd klientów co do ich praw (nie nazywam tego działania wprost, ale to coś z mijaniem się świadomie z prawdą).

Zatem jeśli zakupy w tym sklepie, to tylko na własne ryzyko i to jedynie o ile ktoś lubi hazard (może trafi się działający sprzęt) o ile ktoś w przypadku jakiegokolwiek problemu lubi tracić czas, nerwy i pieniądze.

14 maart 2024

fatalna jakość obsługi

fatalna jakość obsługi. może warto tam kupić jakąś pierdołę, którą i tak można kupić wszędzie. natomiast odradzam większe zakupy, ja się naciąłem z komputerem składanym na zamówienie. obsługa i pomoc dramat. zero pomocy. jedyne co ci mogą doradzić, to odesłanie sprzętu do centrali i czekanie tygodni na odpowiedź. w moim przypadku wieszał się komputer po zakupie usługi instalacji i sprawdzenia wszystkiego przez nich. po 2 dniach udało mi się naprawić z googlem. z ich obsługą nie miałbym kompa, po tym jak kupiłem dodatkową usługę instalacji wszystkiego. kontakt z firmą, to dramat. mój pierwszy i ostani zakup tam. kup sobie tam powerbank, jak nie masz gdzie. natomiast nic powyżej

20 augustus 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sprzedają towar, którego nie mają na stanie

Anulowanie zamówienia przez "błąd magazynu", mimo wcześniejszego trzykrotnego potwierdzenia, że produkt posiadają. Gdybym sama się nie upomniała na czacie, to wciąż bym czekała na przesyłkę. Mimo wszystko w systemie dalej widnieje jako "w realizacji", więc nie przesłali wniosku do banku o anulowanie kredytu (potwierdzone z infolinią).
Szkoda.

4 mei 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Złożyliśmy zamówienie na zestaw…

Złożyliśmy zamówienie na zestaw komputerowy w x-kom w dniu 30.05.2022; tymczasem otrzymaliśmy przesyłkę zamówioną przez kogoś innego.
W rezultacie, po wielu mailach, telefonach, wypełnieniu zgłoszenia na stronie i osobistym odwiezieniu błędnie dostarczonego zamówienia do salonu x-kom - otrzymaliśmy informację o zwrocie pieniędzy 24.06.2022, po ponad 3 tygodniach od złożenia zamówienia.
Nikt nic nie wyjaśnił, nie przeprosił....!!!
Nasz pracownik nadal nie otrzymał komputera, który został dla niego zamówiony; a inny klient czekał ponad 10 dni na dostawę swojego zestawu, który leżał u nas w biurze!
Uważam to za skandal i wielkie rozczarowanie jakością obsługi x-kom!!!

4 juli 2022
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Moim zdaniem

Moim zdaniem, mimo iż ceny niekiedy sporo wyższe niż w innych sklepach, warto. Obsługa klienta jest rewelacyjna. Często zdarzają się też rabaty.

25 april 2021

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.