Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Bedrijfsgegevens

Geschreven door het bedrijf

Sklep komputerowy x-kom.pl > Posiadamy niezwykle szeroką ofertę. Oferujemy fachowe doradztwo oraz atrakcyjne ceny. Zapewniamy inteligentny wybór.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 1% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Duże opóźnienie przy dostawie

Miałem duże opóźnienie przy dostawie fotela gamingowego(warto zauważyć, że przy zamówieniu było napisane "wydłużony czas dostawy"), a więc zamówiłem go 31.03, planowany termin dostawy był 08.04, a fotel otrzymałem dopiero 14.04 po tym, jak gdzieś z 5 razy kontaktowałem się z supportem, żeby to doszło do jakiegoś skutku. Oni obiecywali, że będzie następnego dnia, a w końcu nic nie było, dopóki oni to gdzieś nie zgłosili. Szczerze, to nie polecam tej dostawy przez kuriera FedEx, bo czekałem 15 dni na moje zamówienie i było to stresujące i myślałem już że w ogóle go nie otrzymam, bo pierwsze 12 dni zupełnie nic się nie działo i oni go nawet nie spakowali. Masakra jakaś

14 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jestem bardzo rozczarowana podejściem…

Jestem bardzo rozczarowana podejściem do klienta. Otrzymywane odpowiedzi wyglądały jak kopiuj–wklej, co było szczególnie przykre, zwłaszcza gdy zwrócono się do mnie „Panem”. Zamówienie zostało anulowane z powodu rzekomego błędu cenowego. Link do produktu otrzymałam od siostry mojego chłopaka, dlatego zdecydowałam się wziąć go na raty. W międzyczasie zadzwoniono do mnie, lecz byłam wtedy u dentysty i nie mogłam odebrać. Mimo to natychmiast po nieodebranym połączeniu dostałam e-mail z informacją o anulowaniu zamówienia.

Napisałam, że to przykre i że oczekiwałabym choć próby rozwiązania sytuacji. Zapytałam również, co w takim razie z ratami, skoro zamówienie zostało anulowane — nie otrzymałam odpowiedzi na żadne z tych pytań. W odpowiedzi dostałam jedynie suchą informację, że w kolejnej wiadomości dział prześle dokument dotyczący uchylenia się od umowy. Zero zaopiekowania, zero odniesienia się do tego, co klient pisze — komunikacja jak z botem, całkowity brak klasy.

2 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Brak informowania klienta o utrudnieniach

Niestety, moje doświadczenie z zakupem drukarki biurowej w x-kom oceniam jako wysoce niesatysfakcjonujące. Sprzęt miał zostać dostarczony 10.04, jednak termin nie został dotrzymany.

Największy zarzut dotyczy całkowitego braku inicjatywy w kontakcie z klientem. Dopiero po mojej interwencji telefonicznej 13.04 dowiedziałam się, że produkt dotarł do firmy uszkodzony i czas oczekiwania wydłuży się o kolejne dwa tygodnie. Gdyby nie moja inicjatywa, do dziś nie posiadałabym wiedzy o statusie zamówienia.

Brak informacji o utrudnieniach tej skali jest w przypadku klienta biznesowego niedopuszczalny – spowodował on realny paraliż prac biurowych. Jako firma z tak ugruntowaną pozycją rynkową, x-kom powinien kłaść większy nacisk na proaktywną komunikację w sytuacjach kryzysowych. Brak transparentności i ignorowanie terminów stawia pod znakiem zapytania profesjonalizm obsługi zamówień.

13 april 2026

Tragedia

Tragedia, której od tak dużego sklepu się nie spodziewałem. Wystawiają towar, którego nie mają na stanie.

6 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie doczekałem się na dostawę

Zamówiłem drona dla syna. Termin dostawy był wielokrotnie przesuwany i ciągle dostawałem informację, że już lada moment wysyłają i jutro będzie. Niestety, po ponad tygodniu oczekiwania, nie doczekałem się na moją przesyłkę. Personel jest niemiły i nie potrafi przekazać konkretnych i zweryfikowanych informacji o zamówionym produkcie. Generalnie nie polecam. Nie jest to też moja pierwsza przygoda z tą firmą, bo już kilkukrotnie zdarzyły się tam spore opóźnienia w dostawie.

9 april 2026
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Dostawa 12dni+

Zamówiłem telewizor 12 dni temu. Zero informacji dotyczących zamówienia. Dzowniłem, pisałem, nie są w stanie mi wyjaśnić dlaczego. Zwykle dostawa do paczkomatu działa dobrze, ale to co zrobili przy dostawie telewizora zniecheciło mnie do dalszego korzystania z ich usług.

2 april 2026

Najgorszy sklep w sieci

Najgorszy sklep w sieci - kupowałem od nich bardzo różne towary. Router, RAM i inne. Za każdym razem kiedy występuje jakiś problem to nie uznają reklamacji lub w sposób niekorzystny.

31 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sprzedają coś czego nie maja

słabo, sprzedają coś czego nie mają. Po długim okresie oczekiwania zrezygnowaliśmy z czesci zamówienia i zrobil sie problem, bo część była płacona karta podarunkowa. Dramat 4 telefony za każdym razem odbiera ktoś inny i trzeba tłumaczyć od nowa.

30 maart 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Natychmiastowa, fachowa opieka

Po wejściu natychmiast sie mną zaopiekowano. Zamówienie gotowe, szczegółowo omówione. Zapytałem o laptop slim, dostałem kilka propozycji, wszystkie były dostępne od reki. Choć nie planowałem zakupu s tym dniu, kupiłem.

28 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kupiłem przez internet monitor na raty

Kupiłem przez internet monitor na raty, z odbiorem w punkcie stacjonarnym na określony termin-2 dni. Nagle okazało sie że go nie mają i nie wiedzą kiedy będzie a tu raty trzeba zaraz zaczac spłacać. Po kilku miłych mailach i po ponad tygodniu jest. Mieli dać jakiś vocher w ramach przeprosin ale niestety nawet na tak drobny gest ich nie stac

20 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oszusci z xkomu i niekompetentny serwis xkomu FixIt

Po roku od kupna na monitorze pojawily sie fioletowe paski a od kupna znikal co jakis czas ekran na 3 sekundy. Serwis FixIt uznal ze nie ma problemu bo przeciez sie odpalil i dziala wiec wyslali go spowrotem jako sprawnego, a sklep ma to gleboko gdzies, powiedzieli, ze moge sobie wysylac do xkomu a oni to i tak przesla do tego samego serwisu i moge sobie tak w kolko wysylac i i tak nic nie zrobia. Zenada dno dna, zawsze kupowalem na morele, ten jeden raz kupilem tylko w xkomie bo tylko tam byl dostepny dany model monitora i sprawdzilo sie to co wszyscy mowia, ze w xkomie reklamacja nie dziala i to sa oszusci.
PS. musze dodac jeszcze, ze podczas rozmowy z konsultantem na chacie xkomu najpierw jeden mnie zbyl i przelaczyl na innego bo sie nie zna a drugi uznal, ze on tez sie nie zna za bardzo i powiedzial ze jesli czegos nie widac to tego nie ma XD potem jak mu wytlumaczylem jak dziala matryca to przelaczyl mnie do konsultanta AI bo nie potrafil odpowiedziec.

19 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Chciałabym zwrócić uwagę na bardzo…

Chciałabym zwrócić uwagę na bardzo negatywne doświadczenie z zakupem w x-kom.
Zakupiłam nowy procesor AMD, który okazał się wadliwy — podczas użytkowania dochodziło do awarii. W efekcie byłam zmuszona zgłosić reklamację. Proces reklamacyjny w AMD trwa od 14 do nawet 21 dni, co oznacza, że przez ten czas pozostaję całkowicie bez procesora i nie mogę korzystać z komputera.
Niestety nie jest to pierwszy raz — mam wrażenie, że produkty kupowane przeze mnie w x-kom często okazują się wadliwe. W związku z tym zdecydowałam, że nie będę już dokonywać zakupów w tym sklepie.
Obecnie nadal czekam na zwrot sprawnego procesora.

8 januari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam obecnie kupować…

Nie polecam obecnie kupować czegokolwiek w x-com. Serwis niestety bardzo się pogorszył. Kiedyś dostawa zajmowała zwykle 2–3 dni, a teraz często trwa już 3–5 dni albo nawet dłużej.
Do tego ceny są wyższe niż u wielu konkurentów. Wcześniej byłem w stanie zaakceptować tę różnicę, bo miałem poczucie, że dopłacam przynajmniej za dobrą obsługę, szybki proces zamówienia i ogólną wygodę zakupów. Niestety z roku na rok jakość obsługi wyraźnie spada. Dodatkowo wcześniej przy zamówieniach przez aplikację dostawa była darmowa, a teraz jest już płatna, co też jest krokiem wstecz

14 maart 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo dobry support.

Dostalem natychmiastowa pomoc, gdy mialem problem. Pomoc byla bardzo skuteczna i pomocna. W skrocie udalo sie osiagnac to co chcialem oraz produkty sa super i w bardzo dobrej cenie. Dziekuje bardzo Panu Kamilowi za pomoc. Z gory bardzo polecam aplikacje, a support w niej jest na najwyzszym i najszybszym poziomie.

13 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zakupiłem podzespoły komputera i po…

Zakupiłem podzespoły komputera i po złożeniu okazało się, że płyta główna jest uszkodzona. Zgłosiłem reklamację oraz dokupiłem usługę montażu profesjonalnego w celu wymiany i sprawdzenia czy wszystko działa poprawnie. Otrzymałem maila, że płyta główna ma wadę mechaniczną i polecany jest zakup nowej płyty. Zgodnie z poleceniem zakupiłem nową płytę, ale zamontowana w komputerze została stara płyta. Nowa płyta oryginalnie zapakowana została wysłana oddzielnie. Komunikacja z serwisem tragiczna, mimo że informowałem dwukrotnie co sobie życzę w takim przypadku.

7 maart 2026

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.