Lees wat reviewers zeggen
Zam 53797590864 z lipca Niezrealizowane a dziś 14 sierpnia.nie odpowiadsja na reklamację. Na chat zgłaszałam ponad tydzień temu mieli napisać w mailu rozwiązanie i do tej pory nic.telefonicznie na in... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Zara SA is a Spanish fast fashion retailer based in Arteixo in Galicia.
Contactgegevens
2622, Boro, Australië
- zara.pl
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Mensen keken ook naar
Obsługa we wroclavii zdecydowanie…
Obsługa we wroclavii zdecydowanie daleka jest od ideału. Przyszłam na zakupy z niemowlęciem, w wózku. Niestety nie mogłam skorzystać z przymierzalni na dole, ponieważ zastawiona była pustymi stojakami i wylaczona z użytku, musialam więc iść na górę do działu dziecięcego, gdzie dysponują większą przymierzalnią. Nikt z obsługi nie zaproponował mi pomocy, po przymierzenia ubrań chcąc odwiesić je na górze usłyszałam od pracownicy sklepu, że rzeczy muszę odwiesić na dziale damskim ponieważ ona nie będzie ich znosić. Zjechałam więc na dół, gdzie stały 4 puste wieszaki, ale rowniez tam Pani z obsługi nie podobał się ten, który akurat wybrałam. Również na dole, ponownie, nikt z obsługi, mimo że w przymierzalni stały akurat 3panie z obsługi, nie zaoferował mi pomocy z rzeczami
Obsługa przymierzalni daleka od ideału.
Obsługa przymierzalni daleka od ideału.
Młode osoby układając rzeczy na wieszakach " komentują " potencjalnych klientów. Uwagi zdecydowanie nie na miejscu.
Polecam feedbakować Team.
Nie polecam zakupów w sklepie brak zwrotu kwoty
Nie polecam zakupów w sklepie internetowym Zara. Ponad miesiąc nie mogę odzyskać pieniędzy za zwrot zakupów. Zwrócili mi część kwoty a zalegają ponad 1000 złotych. Gdy pisze lub dzwonię mówią, ze przyłożą wszelakich starań do rozwiązania problemu. Tymczasem ponad 40 dni i zwrotu kwoty brak.
Zła obsługa i nieuczciwe pobranie…
Zła obsługa i nieuczciwe pobranie pieniędzy w ZARA Alfa Białystok SWIETOJANSKA, 15
Dnia 22.11.2025 w sklepie ZARA Alfa Białystok przymierzałam jeansy, które były uszkodzone. Poprosiłam o zamówienie tych samych spodni. Powinnam była zapłacić 179 zł, ale z mojego konta pobrano 199 zł za całkiem inne zamówienie, którego nie zamawiałam.
Nie otrzymałam żadnego potwierdzenia ani maila o opłacie. Później dostałam informację, że zamówienie zostało anulowane z powodu braku płatności, mimo że środki zostały pobrane.
Udałam się do sklepu i kontaktowałam z infolinią wiele razy – wszyscy przekierowywali mnie między sklepem a infolinią, nikt nie chce rozwiązać problemu ani oddać pieniędzy.
To jest rażąco nieprofesjonalne zachowanie i brak szacunku dla klienta.
Domagam się natychmiastowego zwrotu 199 zł i wyjaśnienia całej sytuacji.
Nie polecam tego sklepu nikomu, kto ceni uczciwość i profesjonalną obsługę klienta.
Nie miła obsługa
Obsługa bardzo nie miła ciężko nawet odpowiedzieć dzień dobry do pracowników firmy zewnętrznych bądź klientów a potem wszyscy się dziwią jak sami są traktowani
ZARA.PL Worst customer experience :
I didnt know zara could have such a bad customer services. I had an online order from zara.pl where estimated delivery date was 22.09.2025. After a week passed from this date order was still not arrived and there were no information nothing from zara side. I tried to contact with customer service as a foreigner living in poland and ofcourse there were no english support! Then as a solution i ask my boyfriend to call them and ask about statu of order. Guess what they done? Because its not his order they refuse the give any single information. We were next to each other he could answer any security questions to confirm that he is next to me and just doing translation but ZARA services didn’t except it. Anyway at least we got email to contact and i wrote them but one more week passed and no clear response that whats wrong why my order didn’t arrive and at least why ZARA not informing me with any solution? At least giving me option to refund my money back , right? It’s the worst customer service experience ever for me. I guess value added f brand should be the solutions they give to customer when there is issues and Zara totally failed.
Totalna porażka
Zamówiłam kurtkę rozmiar xs, przyszła dwa rozmiary za duża, totalny badziew. W opisie nie było informacji ,,oversive”. Ten sklep w żaden sposób nie przyjmuje reklamacji. Wysłałam wiadomość na dwa maile - do tej pory nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Chat nie działa, trzeba dzwonić. Pani na infolinii powiedziała, że ,,mają 14 dni na rozważenie zwrotu” mimo, że jasno mówiłam o reklamacji. W końcu wysłała kod zwrotu i powiedziała, że otrzymam zwrot środków za całość. Jednak oczywiście nie dostałam zwrotu za wysyłkę i zwrot. Dzisiaj znowu zadzwoniłam, Pani rzuciła ,,dobrze wyślę to 6,90zł” i że za wysyłkę nie zwracają. Masakra, tyle trzeba było się męczyć z tym zwrotem - bo nie wiedzą co to reklamacja
obsługa średnio zaangażowana w pomoc…
obsługa średnio zaangażowana w pomoc klienta, zrobiła się z tego zwykła sieciówka.
skarga na pracownika
Dzień dobry,
Oczywiście do centrali nie da się dodzwonić.
Chciałam złożyć oficjalną skargę na Panią ze sklepu w Galerii Katowickiej. Sytuacja miała miejsce dnia 18.08.2025r. około godziny 17:00.
Opis Pani:
Wysoka, większych rozmiarów, opalona, wielkie usta, włosy w kolorze ni to rudy ni to brąz.
Zrobiłam zakupy na około 1000 zł- ale to nie jest istotne, bo szacunek powinien być tak samo jak i do klienta który wydaje 20 zł. Pani była wulgarna i bardzo pretensjonalna ogólnie obrażona na cały świat. Rzucała moimi ciuchami, oraz miała chamskie odzywki, gdy jej zwróciłam uwagę, że jest bardzo nie miła odpowiedziała, że wzajemnie. Czy tak powinien się zachowywać pracownik który reprezentuję sklep?. Podkreślę, że gdyby ta kobieta pracowała dla mnie to wyleciałaby z pracy w trybie natychmiastowym z art 52.
Chce, aby ta kobieta dostała naganę z wpisem do akt, może nauczy się szacunku do drugiej osoby oraz pieniądza.
pozdrawiam.
Brak kasy za zwrot
Zamówiłam TRZY RZECZY PACZKA ZOSTAŁA PODZIELONA. Jedna przesyłkę dostarczał kurier DPD druga inna firma Gls. Kurier DPD nie dostarczył paczki zrobił zwrot do zary ( niby z przyczyn nieobecności w domu co jest nie prawdą!) Druga cześć zamówienia dostarczana przez inną firmę dotarła normalnie. Jednak pierwsza paczka nie dostarła. Nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. W aplikacji paczka cały czas w dostawie. Kontakt z zarą zerowy. Kazali kontaktować się z bankiem ? Przecież to oni nawet nie zlecili zwrotu a paczka do nich dotarła. Uważajcie lepiej nie kupować tu ciuchów. Obsługa klienta beznadziejna !!!! Nic nie pomaga !
Żenada
To, co się stało z tą siecią to jest kpina. Poziom obsługi w sklepie - żenada (Wroclavia, Wrocław). Żeby oddać zamownie online, stoi się w kolejce, której końca nie widać. Osoba obsługująca (1 na cały sklep) rusza się jak mucha w smole. Oddałam wszystko, co zdążyłam odebrać, nawet bez przymierzania. Co można było - anulowałam. Cóż, dzięki temu właśnie się wyleczyłam z shoppingu w Zarze.
Minęły ponad dwa tygodnie od złożenia…
Minęły ponad dwa tygodnie od złożenia zamówienia i nadal nie mam pojęcia, kiedy zostanie ono dostarczone. Ostatnia aktualizacja mówiła o 28 maja, ale dziś jest już 12 czerwca i nie ma śladu po mojej paczce. Próba uzyskania odpowiedzi była koszmarem - brak odpowiedzi na Messengerze lub e-mailu, agenci czatu wydają się nie mieć pojęcia, a na infolinię nie można się dodzwonić. Naprawdę imponujące, jak udaje im się tak dokładnie ignorować swoich klientów. Jeśli to jest ich pomysł na obsługę klienta, to zasługują na wielkie gratulacje... tylko nie takie, jakich by sobie życzyli.
Szkoda że sklep traci na jakości
Kiedyś można było znaleźć naprawdę ładne ubrania, a teraz, wchodząc do lumpeksu, często czuję się rozczarowana. Jakość ubrań jest często bardzo niska, a ceny za takie produkty są zbyt wysokie. Czasami trafią się ładne rzeczy, ale to już rzadkość.”
Zara. Czyli jak udawać markę premium bez wstydu i zażenowania.
Jestem klientem Zary od dnia kiedy ta sieciówka zawitała do Polski. Przez te lata zostawiłem u nich ogromne pieniądze gdyż prawie całą moją szafę wypełniały ubrania tej marki. Do niedawna. Pora na zmianę. Jeśli pracownicy Zary tak podle traktują klientów jak mnie potraktowała obsługa sklepu Zara w warszawskim Westfield Mokotów to w mojej garderobie nie znajdzie się już żaden produkt tej marki. W Zara Westfield Mokotów kupiłem bluzę hoodie. Wisiała w mojej szafie ponad miesiąc aż przyszedł moment żeby ją założyć. Okazało się że bluza ma sporą dziurę na szwie, w miejscu mocowania klipsów antykradzieżowych. Wróciłem z nią do sklepu przekonany że od pracownika usłyszę słowo przepraszam i otrzymam produkt bez wady lub zwrot pieniędzy. Nic z tego. Pracownik spisał protokół reklamacji i zabrał moją bluzę do ekspertyzy na zapleczu. Po dwóch tygodniach dostałem smsa z informacją że moja reklamacja została odrzucona gdyż to jest uszkodzenie mechaniczne. Ameryki nie odkryli. Dziury z reguły powstają mechanicznie. Nie trzeba być geniuszem z Zary żeby to wiedzieć. Kwestią pozostaje pytanie kto był sprawcą tego mechanicznego uszkodzenia jak twierdzą "eksperci" ze sklepu w Westfield Mokotów?
To nie jest koniec mojej przygody z obsługą Zary w Westfield Mokotów. Zapytana przeze mnie sprzedawca o to gdzie mogę się odwołać od decyzji odrzucającej reklamację próbowała mi wmówić że nigdzie nie mogę tego zrobić bo ich decyzja jest ostateczna i niepodważalna. Panience chyba się wydawało że to jest Sąd Ostateczny od werdyktu którego nie ma ucieczki a ona gra tam główną rolę. Dopiero wezwana przeze mnie menadżer sklepu uświadomiła swojej nierozgarniętej pracownicy że owszem, można się odwołać od tej decyzji. W jaki sposób? Uwaga! Składając w tym samym sklepie ponownie formularz reklamacji. W wyniku tego nawet przez chwilę nie zobaczyłem mojej biednej bluzy zatrzymanej przez pracowników sklepu na kolejne dni. Bluza musi być poddawana bardzo skomplikowanym testom i próbom gdyż minęły kolejne dwa tygodnie ( w sumie 4!) a orzeczenia sędziów z Zary brak. Nie ma też mojej kupionej z dziurą bluzy ani tym bardziej pieniędzy które wydałem na wybrakowany towar. Jest natomiast poczucie żenady za pracowników Zary którzy nie mają poczucia wstydu i obciachu załatwiając w ten sposób reklamację. Czytając na stronie marki na Facebooku wpisy klientów można łatwo wywnioskować że takich niezałatwionych spraw jak moja Zara ma setki a nawet tysiące. Niedawno wszystkie sklepy tej marki przeszły metamorfozę by stać się ekskluzywnymi butikami. Zara postanowiła pozycjonować się jako marka premium. Ale co po remoncie i podwyżce cen produktów chińskiej jakości kiedy obsługa sklepu ma z luksusem tyle wspólnego co ja z baletem albo wół z karetą?
dlaczego zamówienie od 20/03/2025
dlaczego zamówienie od 20/03/2025
53681840215 niewysłane
Niebieski melanż | 2582/573/412
Najgorsza Zara
Najgorsza Zara, w jakiej byłam.
8 kwietnia, w godzinach popołudniowych odwiedziłam sklep Zara w Solarisie w Opolu. Obsługa przymierzalni to jakiś dramat. Już sam standard przymierzalni woła o pomstę do nieba — zero miejsca na odłożenie własnych ubrań, brak miejsca na rzeczy bez wieszaków, a podłoga… wiecznie brudna, zakurzona, wręcz oblepiona brudem. Spodnie, które przymierzasz, od razu lądują na tej podłodze i robią się brudne. Twoje własne ubrania też. Nikt tam chyba od tygodni nie sprzątał.
Ale kulminacją była pani “obsługująca” przymierzalnię, która najwyraźniej pomyliła klientki ze swoimi podwładnymi. Gdy zapytałam, gdzie mam odłożyć rzeczy, których nie chcę kupić, usłyszałam, że mam wszystko sama odwiesić na wieszaki i poskładać. Pokazałam, że mam dwie ręce zajęte — jedna rzeczy do kupienia, druga te niechciane, trzecia (której nie mam) z wieszakami. Na co pani, zamiast pomóc, zaczęła publicznie mnie pouczać i „informować” wszystkie kobiety w kolejce, że to ich OBOWIĄZEK odwieszać i składać ubrania.
Pani chyba zapomniała, że to nie klientki pracują w Zarze. Ja swoją pracę mam gdzie indziej. Do sklepu przyszłam się zrelaksować, a nie odwalać robotę za personel. W żadnym innym sklepie Zara nie spotkałam się z takim brakiem kultury i bezczelnym podejściem do klienta.
Może następnym razem dostaniemy też mop i listę zadań na zmianę?
Żenada. Omijam szerokim łukiem.
ZARA ZŁOTE TRASY
Zdecydowanie odradzam składania zamówień do sklepu ZARA Złote Tarasy!!! Znikają paczki!!!
23 marca 2025 r. złożyłam zamówienie z odbiorem w tym sklepie. Paczka dotarła już następnego dnia rano, ale planowałam odebrać ją później. We wtorek, będąc w pracy, otrzymałam powiadomienie, że paczka została już odebrana — jednak nie byłam to ja!
Co niepokojące, dostęp do odbioru ma wyłącznie osoba posiadająca elektroniczny paragon z kodem QR, jednak ja nikomu jego nie udostępniałam! Co oznacza, że odebrał ją ktoś NIEUPRAWNIONY!!! Ktoś kto w jakiś sposób uzyskał do niego dostęp! Sprawę natychmiast zgłosiłam do obsługi klienta, jednak do tej pory nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi! Co jest skandaliczne!
Zdecydowanie nie polecam korzystania z odbioru w tym sklepie, szczególnie ze względu na automaty, gdyż – jak widać – system zabezpieczeń jest niewystarczający i może doprowadzić do podobnych sytuacji ze znikającymi paczkami! I nie tylko w tej Zarze!
NIE POLECAM! Proszę naprawdę uważać na składanie zamówień w tym sklepie!!! Bo to nie przypadek, że jest aż tyle negatywnych opinii na temat tego konkretnego sklepu!!!!
odradzam zakupów w zara zamówiłam jakiś…
odradzam zakupów w zara zamówiłam jakiś czas temu bluzę status od tygodnia był że paczka została wysłana nie dało się jej zlokalizować minął dawno termin dostawy zero informacji od nich zadzwoniłam na infolinię pani była bardzo nie mila powiedziała mi że wystąpił jakiś błąd w paczce nawet nie mówiąc jaki powiedziała że mogą wysłać mi ją jeszcze raz powiedziałam jej że ja poproszę zwrot pieniędzy z czym miała problem po czym mówię jej że dxiekuje i dowidzenia a ona do mnie ,,NARA" dawno nie spotkałam się z takimi problemami jeśli chodzi o zamówienie nigdy więcej zakupów w zara nie polecam totalnie ciekawe ile będę czekać na zwrot pieniędzy o ile go otrzymam
przesylka nie przyszla
przesylka nie przyszla. nie da sie jej zlokalizowac.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.