Coolblue Energie Installaties

Omdat ik op het internet en in de pers positieve informatie over het merk Weheat las, wilde ik een warmtepomp van dat merk. Ik ben met Coolblue in contact gekomen omdat zij een van de installateurs z... Toon meer

Het installatieteam heeft fantastisch werk geleverd. Ze werkten ontzettend netjes en georganiseerd. Tijdens het proces werd ik bij elke stap goed geïnformeerd en al mijn extra vragen werden geduldig... Toon meer

Duidelijke en prettige communicatie, elke stap wordt helder besproken waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Ze denken mee in oplossingen waar anderen in onmogelijkheden dachten. De monteurs z... Toon meer

1. Elektrotechnisch installatiebedrijf
  2. Laadstation voor elektrische voertuigen
  3. Zonne-energiebedrijf

Coolblue Energie helpt je met energie besparen en het verduurzamen van je huis. Dat doen we met slimme producten én onze eigen installatieservice. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en airco’s. Allemaal zoals je van ons gewend bent: knettergoede service met een glimlach. Gewoon bij Coolblue.

Alle reviews

(1.637)

231 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Kan makkelijk beter

Installeren van zonnepanelen ging uitstekend. De warmtepomp werkend krijgen had wat meer voeten in aarde. Duurde even voordat men reageerde om de niet werkende warmtepomp aan het werk te krijgen. Maar uiteindelijk gelukt.
Verder zou service wat sneller antwoord kunnen geven op een vraag.

Hoi Ed,

Dankjewel voor je review. Fijn om te horen dat de installatie van de zonnepanelen uitstekend is verlopen en dat de warmtepomp uiteindelijk goed werkt. We nemen je feedback over onze reactietijd graag mee om onze service nog sneller en beter te maken.

Coolblue Energie

Bekabeling netjes naar wens weggewerkt

Bekabeling netjes naar wens weggewerkt. Bestrating netjes terugleggen moeten ze nog even beter onder de knie krijgen.

24 oktober 2025

Hoi Dennis,

Dankjewel voor je review. Fijn om te horen dat de bekabeling netjes naar wens is weggewerkt. Je feedback over de bestrating nemen we graag mee om dit nog beter te doen bij toekomstige installaties.

Goede gedaan dank jullie

Mooi afgewerkt

Hoi Muhammad,

Dankjewel voor je review. Wat fijn om te horen dat alles mooi is afgewerkt en je zo tevreden bent met het resultaat.

Zo hoort het!

Goede telefonische aanmelding, duidelijke communicatie, snelle montage en inderdaad mét een glimlach (van leverancier en klant).

23 oktober 2025

Vriendelijk personeel, duidelijk uitleg waardoor het voor de leek ook goed te begrijpen is. De klus was vlot verlopen. De service was uitstekend en je werd snel geholpen bij vragen.

21 oktober 2025

Rampzalige aircoinstallatie en afhandeling

We hadden al zonnenpanelen van coolblue waar we erg tevreden mee waren dus we dachten laten we ook de airco via hen doen. Wat een ramp. Schade gemaakt in de hal, door de muur geboord en volledige stuklaag kapot. of ik akkoord ben met een tegoedbon van 150 euro? Uiteraard niet. Slechte communicatie, afspraken niet nakomen, schade niet willen vergoeden en ga zo maar door. Dit is de laatste keer dat ik wat bij Coolblue aanschaf.

In de reactie van Coolblue zeggen ze dat de schade inmiddels netjes is afgehandeld, dat is niet het geval per 17-11-2025. Er wordt nog steeds niet gereageerd op mails en ik ben ook nog steeds niet teruggebeld na twee terugbelafspraken

3 juli 2025

Hoi Aaron,

Dank je wel dat je deze review met ons deelt. Vervelend om te lezen dat de airco‑installatie bij jou tot schade heeft geleid en dat de afhandeling niet naar wens was.

Dat is niet de service die je van ons mag verwachten.

Voor zover wij kunnen zien is de afhandeling van de schade inmiddels netjes afgerond. Mocht je toch nog vragen hebben of iets niet kloppen, mail ons dan gerust via splitaircos@coolblue.nl; we kijken graag met je mee.

Met een Glimlach,
Coolblue Energie

De monteurs hebben heel netjes gewerkt

De monteurs hebben heel netjes gewerkt, er was even een hikup bij het in werking stellen maar de volgende dag stond de monteur er alweer! Hij had stad en land afgereden om het onderdeel op te halen. Top service en snel. In sept de offerte getekend en in oktober al de full electric warmtepomp!

22 oktober 2025

Hoi Ivo,

Bedankt voor je mooie review. Fijn om te horen dat alles zo goed is opgelost. De complimenten geven we graag door aan de monteurs!

Coolblue Energie

In goed overleg bepaald waar de…

In goed overleg bepaald waar de installatie en aansluitingen moesten komen, keurig geregeld!

Hoi Rob,

Bedankt voor je mooie review, fijn om te horen dat alles zo keurig geregeld is.

Coolblue Energie

Slecht contact op vragen en problemen na aankoop

Ik probeer via laadpalen at coolblue nl antwoord te krijgen op een vraag over het volledig opladen van mijn auto via zonnepanelen via de bij Coolblue aangekochte laadpaal.

Ik heb op 8-10-25 gemaild. Hierna nog twee maal met de vraag of er tenminste een ontvangst bevestiging kan komen zodat ik weet dat het onder de aandacht is. Maar ze antwoorden gewoon niet.
Helaas weet ik uit eerdere ervaring dat als ik er niet achteraan ga hollen ik nooit meer iets hoor.

Het is echt schandalig zoals de aftersales van Coolblue hier met klachten en vragen omgaat. Dit is niet de eerste keer dat ik zo moet vechten voor wat nazorg. En nee ik ga niet bellen. Toen ik de paal nog moest aankopen ging het mailen immers ook prima en razend snel.

Het contrast tussen de snelheid waarmee een aanvraag word behandeld en wat er daarna gebeurd is bizar!

30-10-25 en nog geen teken van leven. Wat een onbetrouwbaar onderdeel van het bedrijf is dit zeg. Het is niet dat ik het niet geprobeerd heb. Ik ga het uit handen geven aan een jurist.

22 oktober 2025

Hoi Jan,

Dank je wel dat je dit met ons deelt. Het spijt ons dat je ondanks eerdere mails nog geen reactie hebt gekregen op je vragen over volledig laden via je zonnepanelen met je Coolblue‑laadpaal.

Dat is niet de service die je van ons mag verwachten.

We hebben je dossier met offertenummer 00103982 onder de aandacht gebracht bij ons Aftersales‑team.

Je ontvangt per e‑mail een inhoudelijke reactie, vandaag of uiterlijk morgen. In die reactie beantwoorden we je vragen en lichten we toe welke vervolgstappen nodig zijn om dit netjes op te lossen. Je hoeft hier geen gegevens te delen; we nemen zelf contact op.

Met een Glimlach,
Coolblue Installaties

Installatie top, voorbereiding kan beter!

Installatie zelf was top, voorbereiding kan beter door het delen van een gespreksverslag (wat hebben we afgesproken). We hebben meerdere malen zeer gedetailleerd onze laadsituatie moeten omschrijven met tekst en foto's. Deze vragen werden steeds herhaald in nieuwe gesprekken. Daar raak je als klant wat moe en geïrriteerd van. Een gespreksverlag is fijn om te hebben en om op terug te kunnen vallen.

20 oktober 2025

Hoi Ciska,

Dankjewel voor je review. Wat goed om te horen dat de installatie zo goed is verlopen. We nemen je feedback over de voorbereiding mee om te kijken waar we dit proces nog duidelijker kunnen maken.

Coolblue Energie

Vanaf offerte tot aan de…

Vanaf offerte tot aan de installatie,een heel goed en fijn contact. De mannen van de installatie van de warmtepomp,waren erg netjes ze hebben alles erg mooi afgewerkt.

Hoi,

Bedankt voor je mooie review, fijn dat het contact zo goed verlopen is. De complimenten geven we graag door aan de monteurs.

Vakkundige installateurs

Vakkundige installateurs
Ze waren netjes op tijd in de ochtend. Ondanks wat tegenslag is de klus netjes afgerond en de installatie goed werkend achtergelaten.

6 oktober 2025

Hoi Jaap,

Dankjewel voor je review. Wat fijn om te horen dat de installatie, ondanks wat tegenslag, netjes is afgerond en alles goed werkend is achtergelaten. De complimenten geven we natuurlijk graag door aan de monteurs.

Installatie is prima verlopen

Installatie is prima verlopen. Helaas bleek een stroomgroep na vertrek installateur niet te werken. Was de installateur en mij niet opgevallen. Kan gebeuren. Na melding hierover bij Coolblue enkele uren later door andere monteur netjes opgelost.
Top installatie en service!!

16 oktober 2025

Hoi Henk,

Dankjewel voor je review. Fijn om te horen dat de installatie goed is verlopen en dat het probleem met de stroomgroep snel en netjes is opgelost. De complimenten geven we natuurlijk graag door aan de monteurs.

Informatie vooraf

Informatie vooraf: eerst netbeheerder Stedin nodig om 3 fase aansluiting te krijgen. Nu 2 maanden maar 1 fase aansluiting voor opladen auto.

Athlon laadpas koppelen aan laadpaal was niet eenvoudig en duurde aantal dagen.

9 oktober 2025

Hoi Caspar,

Bedankt voor je feedback en dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. We begrijpen goed dat het vervelend is dat het traject langer duurde dan verwacht, zeker door de afhankelijkheid van de netbeheerder voor de 3-fase aansluiting. Helaas ligt dat deel buiten onze invloed, maar we hadden je daar graag beter over willen informeren vooraf.

Ook jammer om te horen dat het koppelen van de Athlon-laadpas niet soepel verliep. We nemen dit mee om onze informatie en begeleiding rond het activeren van laadpassen verder te verbeteren.

Fijn dat de laadpaal inmiddels werkt, en nogmaals bedankt dat je dit met ons deelt — zo kunnen we onze service verder aanscherpen.

Coolblue Energie

Een geslaagde en knap geïnstalleerde warmtepomp voor een scherpe prijs

Coolblue heeft een duidelijk en helder klantvriendelijk beleid met en voor een glimlach! Goed bereikbaar, ook voor deze klant met vele vragen over de installatie van een (geweldige) warmtepomp. Ook de hobbels die bij ons aan de dijk moesten worden genomen, zijn met vereende krachten (ook die van mij) tot tevredenheid opgelost voor een geslaagde installatie!

Hoi Robert,

Dankjewel voor je uitgebreide review. Wat leuk om te horen dat je zo blij bent met je warmtepomp en de manier waarop alles is verlopen. Fijn dat we samen eventuele uitdagingen goed hebben kunnen oplossen en dat je nu tevreden terugkijkt op een geslaagde installatie.

Top installatie!

Onze Weheat Flint was in een dag geïnstalleerd en in de middag stond die al te draaien.

De installateurs gingen kundig te werk en ik werd in elke keuze goed betrokken.

Heel tevreden met de installatie!

Hoi Stefan,

Bedankt voor je mooie review, wat fijn dat je zo tevreden bent. De complimenten geven we graag door aan de monteurs!

Fantastische monteurs

Fantastische monteurs. Alles professioneel en zorgvuldig gegaan.

Hoi Debora,

Bedankt voor je mooie review, wat fijn om te horen dat alles zo goed gegaan is, de complimenten geven we graag door aan de monteurs.

Coolblue Energie

De laadpaal hangt er netjes bij

De laadpaal hangt er netjes bij. Installatie was simpel (direct naast meterkast) en installateur legde uit dat ik kon kiezen tussen HomeWizard of aparte load balancing. Uiteindelijk heeft ik de aparte kabel laten hangen als backup mocht HomeWizard niet lekker gaan.
Kabels netjes verwerkt in meterkast.
Zou wel fijn gevonden hebben als er even een handvegertje langs de muren/deur/waterkraantje gehaald was maar verder helemaal top.

Hoi Richard,

Dankjewel voor je uitgebreide review. Fijn om te horen dat de installatie van je laadpaal zo soepel verliep en alles netjes is afgewerkt. Je feedback over de afwerking nemen we zeker mee, dat helpt ons om onze service nog beter te maken.

Laadpaal plaatsen

Personeel was beleefd en namen me goed mee in wat er ging gebeuren. Electra en de paal netjes afgewerkt. Alleen de bestrating terug plaatsen na het opgraven was helaas niet netjes.

Telefonisch contact erg vriendelijk

Telefonisch contact erg vriendelijk. Monteur idem, duidelijke uitleg na plaatsing.

Hoi Johan,

Bedankt voor je mooie review, fijn om te horen dat het contact zo prettig is verlopen. We geven de complimenten graag door aan de monteur!