Dit zijn dieven!!!!! Je zet het telefonisch stop en dan domiciliëren ze toch nog. Via telefoon zeggen ze dat ze alles gaan regelen en dat je enkel wat moet tekenen voor de verzekering te houden maar... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Get rewarded for shopping at more than 4000 stores! Cyrana lets you benefit from many advantages all year: privates sales, cashback, gift cards and more...
Frankrijk
- 0475242400
- cyrana.com
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
scam
Hallo, Op 18/11/2021 werd ik lid van de switch club. Ik betwist niet het opstarten van mijn contract, want ik was van plan in het najaar 2022 een nieuwe laptop te kopen. Per juli 2022 zijn er geen betalingen meer gebeurd en kan ik ook op geen enkele manier meer in mijn account om van mijn voordelen gebruik te maken. Ik heb in die periode een kleine €600 betaald, geld dat ik had willen investeren in een laptop. Er is bij het openen van het contract ook een fout gemaakt omtrent een fotoabonnement. Ik heb van Cyrana al bevestiging gekregen dat dit een fout was en dat ik alle betalingen teruggestort zou krijgen, maar heb nog geen storting ontvangen. Sinds dat bericht is Cyrana op elke manier onbereikbaar, ook mijn account bij hen op de website. Intussen is hun website zelfs offline. De voordelen kunnen mij niet schelen, ik wil gewoon graag mijn geïnvesteerde geld terug.
Beste gedupeerden,
Beste gedupeerden,
Ik krijg de mogelijkheid om juridisch hun te laten dagvaarden door een gerechtsdeurwaarder. mits ik weer kosten maak.
Weet iemand de financiële toestand van Cyrana, nadat ze weer eens van maatschappelijke zetel zijn veranderd.
Oplichting!!!!
Oplichting is dit. Ik kan niemand meer bereiken. Ik ben mijn geld kwijt!!!! €1700 😡😡😡😡😡
Ik wacht al 3 jaar op men cashback (250…
Ik wacht al 3 jaar op men cashback (250 euro) van een aankoop van men toenmalige Iphone. Zelf na meermaals telefonisch contact en mailverkeer steeds de melding dat het in orde komt. Zelf geen gene om na confrontatie nog contact op te nemen. Dat deze praktijken zelf nog toegelaten zijn?!
Al 2 jaar wachtende…
Ik wacht al sinds mei 2022 op de uitbetaling van mijn reischeque.
Ik heb e-mails van Cyrana waarin staat dat ik daar recht op heb en dat de uitbetaling elk moment gaat gebeuren.
Hoe kan het dat dit bedrijf nog steeds actief is?
Ik heb van Testaankoop bepaalde adressen waar ik een officiële klacht kan indien. Het lijkt me het beste dat ik dit ga doen.
malafide praktijken
Ook ik ben helaas, ter goeder trouw door een koppelcontract met Switch Hasselt (2020) het slachtoffer geworden van deze malafide praktijken. Sinds enkele weken wordt er stelselmatig meerdere keren per maand het maandelijkse bedrag ingehouden, zonder toestemming of herziening contract. Dit ook zonder uitleg. Stappen zullen gezet worden.
10 juli 2023
In aanvulling op vorige review voor de mensen die er mee te maken krijgen hier een korte update. Ik ben wat gaan terugploegen in mijn mails en moet als ter goeder trouwe consument vaststellen dat Cyrana dit op een zeer sneaky wijze speelt. Consument, let op als jullie mails beginnen te ontvangen met als onderwerp “uw aanbod evolueert snel en wordt aantrekkelijker”. Blijkbaar is dit voldoende om onder het mom van stilzwijgend akkoord (wettelijke basis of achterpoortje?) bepaalde aanbiedingen te versturen die, als je er niet op reageert, gewoon ingaan en worden afgehouden van je domiciliëring. Er wordt ook de belofte gedaan dat de klantendienst je hierover zal bellen, maar dit gebeurt niet. Er worden dus, zonder verdere toelichting, contracten gekoppeld aan de oude domiciliëring. Als je als onoplettende consument deze mails krijgt, lezen ze as reclame, maar weet dat dit niet zo is. Ik voel me als consument geschaad in het vertrouwen en voel me zelf ook schuldig dat ik dit heb laten gebeuren. Maar aan de andere kant is dit gewoon klanten bedrog en vraag ik naar de wettelijkheid hiervan (achterpoortjes die worden gebruikt?). Het voelt in ieder geval aan als malafide praktijken. Ik heb vandaag telefonisch contact gehad met de klantendienst en ze zouden alles gaan stopzetten. To be continued als dit niet zo blijkt te zijn.

Antwoord van Cyrana
Over Cyrana en de reactie die iedereen…
Over Cyrana en de reactie die iedereen krijgt kan ik maar één ding zeggen: een lege doos. Meer heb ik tot nog toe niet teruggekregen. Ik ga er nog 1 telefoontje aan wijden (als ik ze al te pakken krijg) en dan ga ik er verder werk van maken. Nogmaals: dat dit soort bedrijven mag en kan doen wat het doet is echt een schande.

Ik ben ten einde raad
Ik ben ten einde raad, probeer al twee weken Cyrana te bereiken.
Ze hielden elke maand 24.99 euro af voor de diensten, geen enkel probleem mee, dat was afgesproken. Plots sinds twee weken beginnen ze ineens 2 keer per week 15.99 af te houden voor een service pack essentieel waar ik nooit om gevraagd heb. Dommiciliering onmiddellijk stop gezet, 30 euro per week laat ik niet lopen. Als ze merken dat ze hun 24.99 ook niet meer krijgen zullen ze mij wel zelf bellen.

Antwoord van Cyrana
Ze houden je jaren lang aan het…
Ze houden je jaren lang aan het lijntje. We moeten al 1.5 jaar lang een cashback ontvangen. Mensen aan de hulplijn zijn arrogant en onbekwaam. Ga niet in zee met deze oplichters. Pure diefstal en oplichterij. Misdadig zelfs.

SAMEN STERK TEGEN DEZE DIEVEN
Ik ben opzoek naar nog gedupeerde van Cyrana Switch
Samen zijn we sterker om een rechtzaak tegen deze wanpraktijken te spannen.
Het duurt al meer dan 2 jaar dat mijn zoon wacht op een cashback van 200 Eur. Al twee jaar zeggen ze dat het geaccepteerd is maar dat we geduld moeten hebben want het is druk .... Tja
Het zijn dieven !! en ze moeten gestopt worden.
Laat u niet vangen door de goede revieuws , deze zijn door hun gemaakt

Antwoord van Cyrana
Pure oplichting, ze hopen dat je opgeeft…
Exact dezelfde ervaringen als de andere reviews (slachtoffers). Mijn aankoop van een apple watch dateert van december 2021 en ik heb nog steeds geen euro gezien van de beloofde cashback. Ontelbare telefoons, nutteloos, telkens zien ze dat mijn dossier aanvaard is en dat ik “binnen enkele weken” het geld wel zou zien verschijnen. Ongelooflijk dat de FOD hier niets tegen doet, dit is pure oplichting!

BLIJF WEG VAN DIT BEDRIJF
Jammer dat je minimum 1 ster moet geven.
GA NIET met dit bedrijf in zee !!
Ik wacht al bijna 1jaar voor cashback.
Dit is frans bedrijf en onze overheid heeft ook verschillende sancties tegen dit bedrijf genomen.
Blijf van dit bedrijf weg !

Reeds 4,5 maand aan het wachten op Iphone 14 pro max
14 september ben ik mijn 14 pro max gaan bestellen en tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds niets ontvangen hiervan. als je naar de winkel belt weten ze van niets. maar uiteindelijk heb ik wel al het volledige bedrag betaald.
op de site vind je bij algemene verkoopvoorwaarden het volgende terug: "Behoudens andersluidend beding verbindt de vennootschap zich ertoe de bestelling te leveren binnen een termijn van ten hoogste 30 dagen na ontvangst van de volledige betaling van de bestelling, tenzij de klant heeft ingestemd met een langere termijn"
Zij hebben mij nooit iets laten weten, ben hier nooit akkoord in gegaan ook.
De iPhone 14 pro max is dan ook al lang beschikbaar in talloze andere winkels maar enkel in Hubside niet??
BLIJF WEG VAN SWITCH en CYRANA voor aankoop Apple toestellen
Had ik dit eerder gelezen en geweten over CYRANA dan had ik NOOIT bij Switch mij een Iphone gekocht, want die medewerkers daar zijn medeschuldig omdat ze me CYRANA hadden aangeraden en aangeprezen als een goed bedrijf.
Géén TV gezien dat me was beloofd én ook GEEN cashback van 450 euro
Had een maand abonnement van 49 euro maar ee werd wel élke maand 98 euro (2x49) afgehouden en soms zelfs 4 x 49 (=196 euro !!!)
Dat is op 1 jaar opgelopen tot bijna 2.000 euro dat ik kwijt ben aan een malafide bedrijf van CYRANA.
En hun klantendienst (bemand door Hollandse dames) doen alsof hun neus bloed.
Ik wil gerust samen met anderen werken om een gemeenschappelijke advocaat onder de arm nemen
Ondertussen zal ik ook de consumentendienst van FOD Economie inschakelen én de juridische dienst van Testaankoop 0800 29 510
Om same te werken stuur bericht naar georgoan (apenstaartje) hot mail (dot) com

STOP Cyrana! ✋🏿🛑❌
Beste Cyrana gedupeerden,
Aangezien Cyrana weigert te reageren op burgerrechtelijke stappen en zich denkt te kunnen permitteren ongestraft te blijven doorgaan met zijn ongure praktijken en oplichterij, wordt het stilaan tijd om strafrechtelijke stappen te ondernemen en de politie in te schakelen.
Ik heb vrijblijvend juridisch advies ingewonnen en daar we allemaal het slachtoffer zijn van oplichterij, zou ieder van ons het best klacht gaan neerleggen bij de politie van zijn/haar woonplaats.
Hoe meer personen er klacht gaan indienen hoe serieuzer deze klachten genomen zullen worden en zo kan er dan een gerechtelijke procedure worden opgestart.
Ik ga er in de loop van volgende week alvast werk van maken en hopelijk samen met mij nog vele anderen, want samen staan we sterker. 💪
Op slachtoffer.be is er meer informatie terug te vinden over hoe men een klacht kan neerleggen.
Bij deze wil ik ook iedereen nogmaals vrijblijvend uitnodigen om lid te worden van de recent opgerichte Facebookgroep: ‘Cyrana: STOP de oplichterij!’ ✋🏿🛑❌

Cyrana, GROTE OPLICHTERS
Bijna 1 jaar wachten is Cyrana hun beloftes nog altijd niet nagekomen. Ik heb alle stappen gevolgd om mijn cashback aan te vragen. Ik heb verschillende e-mails gestuurd, en ook emails gehad met bevestiging dat cashback goedgekeurd is. Wij hebben zelfs de Consumenten ombudsdienst ingeschakeld, daar belooft Cyrana dat het geld binnen de 3 dagen op berekening zou staan (25-07-2022) tot heden (05-01-2023) niets ontvangen. Een echte schande

Antwoord van Cyrana
Na ruim 1 jaar wachten is Cyrana hun…
Na ruim 1 jaar wachten is Cyrana hun beloftes nog altijd niet nagekomen. Ik heb alle stappen gevolgd om mijn cashback aan te vragen. Ik heb in totaal 9 e-mails gestuurd waar nooit enige reactie op is gekomen! Uiterst slecht en dit is gewoon pure oplichterij, mijn vader is journalist bij HLN en hij is momenteel bezig met een mooi artikel te schrijven over deze oplichters!

Onder tussen een maand later
Onder tussen een maand later
Heb meermaals gebeld en e-mail gestuurd
En zij gingen mij contacteren zo 4 maanden geleden
Daar kan alleen ingebeld worden denk in
Ze hebben mij nog langs geen kant contact op genomen
En straks krijg ik op deze een reactie
Dat het hun spijt
Deze mensen achter deze firma
Zijn grote oplichter
Hoplijk worden ze snel gestopt
En de mensen die hier voor werken zonder schaamte u telwoord staan zijn tevens oplichters
Ik ben eens benieuwd wat ze hier gaan op antwoorden.
De zelfde zin die iedereen te lezen krijgt

Bedrog
Het is waarschijnlijk zinloos maar ik wil via deze weg toch mijn ervaring delen met vele anderen die reeds hetzelfde mochten ondervinden. Wij hebben onrechtmatig een contract aangesmeerd gekregen voor een toestel dat zelfs niet aangekocht is bij Switch. Geld werd vrijwel meteen van onze rekening gedebiteerd. Ondertussen, na bijna een jaar lang pogingen gedaan te hebben om onze centen terug te krijgen, horen we steeds dezelfde antwoorden bij het call center. Wij kunnen niets voor u doen meneer, het is overgemaakt aan de interne dienst, binnen 45 dagen zal het geld terug overgemaakt worden, er is hier manuele actie voor nodig meneer... Onrechtmatig gelden debiteren van iemands rekening gaat blijkbaar wel supersnel en zeer vlot. Zij zijn getraind in mensen aan het lijntje houden me dunkt en dit is wat mij betreft een moderne vorm van zuivere diefstal. Beste Cyrana, feel free om hieronder jullie standaard feedback te plaatsen, zoals ook jullie call center agenten dat doen en zoals ik hier ook kan lezen bij vele andere gedupeerden. Ik wens jullie veel succes met het verbeteren van jullie "services"!

Antwoord van Cyrana
Dat kan toch niet e mensen in zak…
Dat kan toch niet e mensen in zak zetten. Het moet normaal gezien 100€ af van mijn rekening plotseling word er 150€ en dan 200€ afgetrokken van mijn rekening elke dag mails gestuurd en gebeld elke keer de zelfde antwoorden. Dat is mensen in zak leggen en geld stelen geen andere antwoord meer. Ze zeiden altijd u krijgt u geld terug maar heb ik het ontvangen natuurlijk niet ik laat het niet zo liggen ik zet mijn verdere stappen. Zo te zien ben ik ook niet de enigste.