Hallo, Op 18/11/2021 werd ik lid van de switch club. Ik betwist niet het opstarten van mijn contract, want ik was van plan in het najaar 2022 een nieuwe laptop te kopen. Per juli 2022 zijn er geen bet... Toon meer
Na ruim 1 jaar wachten is Cyrana hun beloftes nog altijd niet nagekomen. Ik heb alle stappen gevolgd om mijn cashback aan te vragen. Ik heb in totaal 9 e-mails gestuurd waar nooit enige reactie op is... Toon meer
Exact dezelfde ervaringen als de andere reviews (slachtoffers). Mijn aankoop van een apple watch dateert van december 2021 en ik heb nog steeds geen euro gezien van de beloofde cashback. Ontelbare tel... Toon meer
Dit zijn dieven!!!!! Je zet het telefonisch stop en dan domiciliëren ze toch nog. Via telefoon zeggen ze dat ze alles gaan regelen en dat je enkel wat moet tekenen voor de verzekering te houden maar... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Get rewarded for shopping at more than 4000 stores! Cyrana lets you benefit from many advantages all year: privates sales, cashback, gift cards and more...
Frankrijk
- 0475242400
- cyrana.com
Opgelicht door Cyrana én door Switch
December 2021 Iphone gekocht bij Switch gezien 'mooie' actie van Cyrana met cashback van 250 euro. Ondertussen eind mei 2022, vele telefoontjes en mails naar Cyrana verder ( met melding aan tel ik geduld moet hebben want ze hebben vertraging met de cashbacks; op de mails wordt zelfs niet eens geantwoord) maar nog geen cashback gezien. Ben ervan overtuigd ook opgelicht te zijn door Cyrana én door Switch, die me deze actie aanraadde.

Antwoord van Cyrana
Altijd blijven bellen en altijd het antwoord het komt in orde!
Zoals bij al de andere ontzettend veel gebeld. Ben nog altijd aan het wachten van een terugbetaling van een dienst die ik had geannuleerd. Bongo bon hetzelfde verhaal nog steeds niet ontvangen. Cashback hebben wel ontvangen.
Maar wat nu met de bonnen die je in een switch winkel kon gebruiken. Switch is niet meer en ze hadden mij bij Cyrana laten weten dat je ze kon gebruiken bij hubside store en ze gingen ook de switch winkels overnemen. Maar die worden nu door Lab9 overgenomen. Cyrana gelieve hier ook meer duidelijkheid over te geven! Want dit gaat over een bedrag van 150 euro! Hoop dat het via deze weg sneller gaat. BECY21018996

Verschrikkelijke firma!!!!
Al sinds augustus ‘21 gedupeerde van Cyrana…. Beloofde cashbacks niet betaald, beloofde iPad al 7 maand op aan het wachten, beloofde Bongo ook al 7 maanden aan het wachten… Al 10tallen telefoons gedaan om te vragen wanneer het in orde komt en altijd krijg ik het antwoord ‘het is goed geregistreerd’ of het is ‘goed aangevraagd’… De dienst die het moet opvolgen zal contact met u opnemen, wij kunnen het niet regelen, dat is een andere dienst!!! WERKT ER IEMAND OP DIE DIENST???? Ik heb na al die tijd nog steeds geen deftig antwoord of reactie gekregen!?!
Is er iemand die mij raad kan geven welke stappen ik kan ondernemen? Juridisch? Elke maand 100€ betalen zonder iets in de plaats te krijgen is echt te veel!!!

Puur bedrog ! BECY21025960
Puur bedrog !
Via Switch Genk werd er een cash back van 100€ beloofd bij aankoop van een Apple Watch. Na max.12 weken zou dit bedrag gestort worden. Nu 7 maanden later, meerdere telefoontjes, e-mails met steeds hetzelfde antwoord : “Uw betaling werd goedgekeurd en zal weldra uitgevoerd worden. Switch is de licentie kwijt voor de verkooo van Apple. Kan men ervoor zorgen dat dit bedrijf juridisch wordt aangepakt door de anti-fraude commissie.
Antwoord van Cyrana :
Zoals steeds : uw klacht is in behandeling. Wij contacteren u spoedig.
Mijn antwoord :
Gewoon betalen. Na 7 maanden géén tijd meer verliezen. Géén extra berichten nodig.
BETAAL GEWOON MIJN CASHBACK VAN 100€. Ik hoop dat u het nu begrepen heeft.
Vandaag 11/05/2022 :
Opnieuw een gelijkaardig bericht van Cyrana.
Wij gaan u spoedig contacteren…
BLA BLA BLA
GEWOON BETALEN CYRANA. 100€ cash back zoals u mij schriftelijk in April 2022 heeft beloofd.
BETAAL BETAAL BETAAL

Switch Cash Back
Puur bedrog !
Via Switch Genk werd er een cash back van 100€ beloofd bij aankoop van een Apple Watch. Na max.12 weken zou dit bedrag gestort worden. Nu 7 maanden later, meerdere telefoontjes, e-mails met steeds hetzelfde antwoord : “Uw betaling werd goedgekeurd en zal weldra uitgevoerd worden. Switch is de licentie kwijt voor de verkoop van Apple. Kan men ervoor zorgen dat dit bedrijf juridisch wordt aangepakt door de anti-fraude commissie.
Antwoord van mij nadat Switch en Cyrana hebben gereageerd :
Ik kreeg van beiden een automatisch standaard bericht. “Wij gaan u klacht onderzoeken en zullen u weldra contacteren.”
Hier heb ik géén boodschap aan. Na 7 maanden wachten is het tijd voor actie. Betaal mij de 100€ en ik laat u met rust. Stuur mij het betalingsbewijs. Verder heb ik géén nood aan berichtjes van jullie.
Gewoon betalen. Belofte maakt schuld.
Vandaag 10/05/2022 : En toen werd het weer stil. Zowel Switch als Cyrana nemen géén contact op. Actie(mijn betaling) blijft uit. Bull Shit firma’s. Ik heb mij voorgenomen om hun dagelijks een rappel te sturen. Misschien worden ze een beetje moe van mijn berichten.
15/05/2022 : Ik heb klacht neergelegd bij de FOD Economie bescherming consument.
Mijn wens : Zet deze bedrijven op een zwarte lijst en ontneem hen alle middelen om nog zaken te doen. Oneerlijke praktijken dienen onmiddellijk stopgezet te worden.
02/06/2022 : …en het werd stil. Ik begrijp niet dat dergelijke firma’s en dergelijke praktijken nog kunnen in 2022. Licenties intrekken is de enige oplossing. Zelfs als Switch wordt overgenomen en van naam verandert, het vertrouwen blijft zoek in de nieuwe overnemer. En Cyrana : zal ook wel van naam veranderen nietwaar ? Hun rekening is mooi aangevuld en de lijst van misnoegde klanten is immens. Opdoeken dit corrupt bedrijf !
30/06/2022 : Hoera!!! Dankzij het inschakelen van “Consumentenombudsdienst” heeft Cyrana betaald.

Vreselijk bedrijf!
Vreselijk bedrijf!! Goedkeuring van terugbetaling van cashback is al sinds december Goedgekeurd we zijn bijna mij en nog steeds niet ontvangen, telefonisch kan niemand me verder helpen er word van alles beloofd. De ene zegt binnen de 8 weken ontvang je het de andere zegt 14 weken dit is de
Geld van mijn rekening afgehaald zonder terug betaling. Daar zit ik ook nog op te wachten god weet wanneer dit ook zal gestort worden ik heb klavjt ingrediënt. Als. Jullie niet capabel zijn een bedrijf te runnen dan zou ik de doeken dicht gooien van plaats. De mens. Aan het lijntje te houden!!!

Antwoord van Cyrana
Blijkbaar allemaal in hetzelfde…
Blijkbaar allemaal in hetzelfde schuitje, na verscheidene mails en telefonisch contact met telkens zelfde resultaat ( uitbetaling is goedgekeurd ). Nog steeds niks ontvangen !! Dateert ondertussen sinds okt 2021. Ga hier zeker mee ad slag naar testaankoop, zodat niet alleen de verkoopstechnieken in opspraak komen maar ook de verzekering zelf.
Ondertussen schrijft men wel, bericht gestuurd ter verificatie, aarzel niet ons te contacteren, allemaal standaard.... allesinds geen bericht / mail ontvangen !!
Update 3 dagen later 28/04, ondanks belofte onderaan nog geen enkel contact, mail , tel what so ever......
Update nog eens 5 dagen later 01/05, geen contact, mail..... wil ik maar aantonen dat het steeds loze beloftes zijn !!
Update nog eens 10 dagen later 10/05 en nog steeds radiostilte bij Cyrana, ondanks respons hier onder nog steeds niks gehoord via geen enkel kanaal !!
Ondertussen zitten we op 16/05, niks respons zoals beloofd !!
Ondertussen zijn we 07/06, nog steeds geen respons van Cyrana, op deze manier wil ik alleen maar het bedrog duidelijk maken.
Ondertussen 27/06, aankoop van oktober 2021, nog steeds niks mogen ontvangen.

Antwoord van Cyrana
Na verschillende oproepen nog steeds…
Na verschillende oproepen nog steeds niks ontvangen. We zijn al 17weken verder terwijl men zei dat ik het zou ontvangen na 8 weken. Dramatische acties en nog dramatischere service.

Ondanks de goedkeuring van
Ondanks de goedkeuring van. mijn dossier op 28/12/021 nog steeds niks ontvangen
Verschillende telefoons zonder enig resultaat.
Hoe kan dit

Antwoord van Cyrana
Ten einde raad ... wanneer ontvang ik mijn cashback
Beste
Zonet weer contact opgenomen met de klantendienst van Cyrana ivm mijn contract BECY21029129
In oktober 2021 heb ik een aankoop gedaan met een cashback van 200,00 euro. Deze werd goedgekeurd op 24 november en zou na acht weken uitbetaald worden. Dat was eind januari 2022. Ondertussen zijn we midden april en nog steeds niks gezien. Je leest enkel maar negatieve commentaar over Cyrana. Echt vreemd dat een bedrijf als Switch een samenwerking heeft met zo een soort bedrijf, het lijkt inderdaad wel frauduleus of ze gaan binnenkort failliet. Ik heb ondertussen meer dan genoeg geduld gehad en verwacht mijn cashback ten laatste tegen eind april 2022.

Antwoord van Cyrana
Na 4 maanden wacht ik nog altijd op de…
Na 4 maanden wacht ik nog altijd op de cashback van mijn aankoop. Ik begin me af te vragen of het geen louche praktijken zijn. Na meerdere telefoontje naar Cyrana krijg ik steeds te horen "je dossier is in behandeling", of "we hebben achterstand met de betalingen".

Antwoord van Cyrana
We zijn weer 3maanden verder en ik heb…
We zijn weer 3maanden verder en ik heb nog altijd niks ontvangen. Ik heb nochtans iemand aan de lijn gehad die me verzekerde dat mijn 250€ in maart op mijn rekening zou staan, er was de vorige keer iets fout gegaan maar nu was het allemaal in orde?!?! Echte gangsters

Antwoord van Cyrana
Nog altijd zelfde probleem nu 2…
Nog altijd zelfde probleem nu 2 maanden later nog geen geld terwel er is gezegd binnne de twee maande heb je u geld

Opgelicht met cashbackactie van Switch/Cyrana
NB: na inzet van een advocaat is de cashback uiteindelijk uitbetaald.
In december 2 iPhone’s 13 gekocht bij Switch Leuven. Ondanks 6 winkelbezoeken, meerdere mails en telefoontjes nog altijd geen cashback ontvangen (2x 250€). De maandelijkse betalingen worden wel afgeschreven, ondanks dat ik dit in januari heb afgemeld via het telefoonnummer van Cyrana.
Met de cashbackactie worden klanten doelbewust opgelicht terwijl Switch en Cyrana naar elkaar blijven wijzen. Ik schakel vandaag een advocaat in, want dit moet stoppen.
P.s.: ik heb zojuist het advies gekregen om dergelijke klachten in te dienen bij FOD Economie (google: "klacht FOD economie"). Als iedereen met een klacht dit doet, kunnen we andere consumenten mogelijk beschermen.
Ps: ondanks hun openbare reactie hieronder heb ik nooit meer iets van ze gehoord

Allemaal oplichters!
Cashback is goed gekeurd vanaf 27 oktober 2021. Ben nog steeds aan het wachten op men centen! Heb reeds al gebeld altijd het zelfde antwoord het is inorde wacht eventjes meneer, mijn geduld is opgeraakt ik heb testaankoop hier bij betrokken. En dit weekend trek ik naar de switch winkel waar ik hem heb gekocht en ga daar mijn geld verhalen wat is dit voor gezeik! Bende oplichters dat het zijn.

Zelfs 1 ster is nog teveel
Als ik nog minder kon geven zou ik het zeker doen. Al meer dan 4 maanden word ik aan het lijntje gehouden. Cashback van switch is nog steeds niet gestort! Volledig onbetrouwbaar. Echt jammer dat switch zich hiermee inlaat.

Beloofde cashback bleef uit
Beloofde cashback bleef uit. Klantendienst onbereikbaar, (verplichte) domiciliering blijft lopen.
DOE HET NIET! Je betaalt meer door de automatische betalingen dan de cashback oplevert.

Antwoord van Cyrana
Wat een onbetrouwbaar bedrijf met slechte klantenservice
Ik ben al sinds oktober aan het wachten op een cashback. Ik word al sinds dan aan het lijntje gehouden... Meermaals contact. Foutieve informatie door de medewerkers. Niet oplossingsgericht. Uiteindelijk had ik het na een zoveelste telefoontje niet correct ingevuld voor de cashback. Dat konden ze dan niet vertellen de eerste 3x dat ik contact opnam??? Nog steeds aan het wachten op de cashback en nog steeds na zoveel maanden kunnen ze me geen correcte informatie geven!!! Ben echt niet te spreken!! Nu voor zoveelste keer contact opgenomen EN NOG STEEDS GEEN ANTWOORD!

Superslechte ervaring met Cyrana
Superslechte ervaring met Cyrana!
Ik heb een iphone 13 pro max gekocht op 5 november 2021. We zijn nu al bijna 4 maanden verder, heb meerdere keren contact opgenomen met Cyrana. Ze zeiden dat mijn cashback geaccepteert zou zijn en binnen de 2weken zou ik mijn geld moeten krijgen. Dit is nu ook al 1maand geleden. Toen ik mijn gsm kocht hadden ze gezegd dat ik mijn geld teruggestort zal krijgen binnen de 8 weken!

Antwoord van Cyrana
Dit is echt pure oplichterij van de…
Dit is echt pure oplichterij van de hoogste klasse. Ik ben dit contract aangegaan onder het voorwendsel dat ik een Cash back zou krijgen op mijn iPhone 11. Later bleek dan met heel veel excuses dat dit voor alle modellen geldt behalve mijn model mini. Ik ben dan maar gewoon maandelijks mijn betalingen blijven doen en zeven dagen voor afhaling van mijn iPad Pro die gratis zou zijn is mijn contract geannuleerd eenzijdig. Na telefonisch contact vertelde ze mij dat ik zogezegd zelf fysiek naar de winkel was geweest om dit contract op te zeggen. Als ik vraag of dit klopt kunnen ze mij daar geen antwoord overgeven of niet staven. Als ik dan om mijn centen terug vraag zegt men mij botweg dat ik daar geen aanspraak meer mag opmaken. Ik heb dus € 350 volstort en kan daar dus geen aanspraak meer op maken omdat ik zogezegd zelf mijn contract heb opgezegd in de winkel. Dit zeven dagen voor ik mijn iPad Pro zou kunnen afhalen in een switchwinkel hier in Antwerpen.
Ik ga dit uitgebreid rapporteren aan de FOD financiën. Dit zijn echt de grootste wanpraktijken ooit. Mocht iemand geïnteresseerd zijn in mijn gegevens, dit was mijn contractnummer BECY21014344
Kris Daem