Over de jaren heen in heel wat projecten gestort (meestal bedragen rond de 150 a 250 euro per project). Jammer genoeg zijn er hier en daar een paar afgeschreven of serieus afgewaardeerd (waarvoor ik p... Toon meer
Investeren via Lendahand zorgt zeker voor een win-win situatie. Je biedt mensen uit de derde wereld de mogelijkheid om buiten de banken om toch aan het noodzakelijke kapitaal te geraken waarmee zij... Toon meer
Hele fijne, duidelijke dienst en website. Top dat je kleine ondernemers kunt steunen én tegelijk zelf je geld investeren en laten renderen. De nieuwe atuo-invest functie zorgt ervoor dat nu echt h... Toon meer
Allereerst: Wij gebruiken Nederlands als taal. B. De cijfers zijn niet aktueel. DIE van Creze zijn bijna 3 jaar oud. C.Er is een aantal dagen tussen aankondiging van rente en/of aflossing en daad... Toon meer
Invest with social and financial return. Help entrepreneurs in developing countries grow their businesses by investing in their crowdfunding projects. Start with as little as €10 and earn up to 7% annual interest.
Eendrachtsplein 3, 3015 LA, Rotterdam, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Na aanvankelijk enthousiasme ben ik niet meer positief over Lendahand. Hoewel de opzet positief is blijkt het in de praktijk heel goed mogelijk fors verlies te lijden. Vanaf dat moment heb ik een negatief rendement en hoewel ik best wat voor de medemens over heb is dat niet de bedoeling. Op mijn herhaaldelijke navraag heb ik niet echt goede antwoorden gekregen. Ook hun beloofde feedback over negatieve projecten is niet op tijd. Het lijkt er op dat een bepaalde mate van afschrijving gewoon geaccepteerd wordt.

Antwoord van Lendahand
UPDATE ONDERAAN:
Natuurlijk is wat ze doen prachtig. Een redelijk rendement op wereldverbeterende investeringen. Ik heb zeer verspreid € 5.000 geinvesteerd en heb nu drie projecten die niet terugbetalen. Verwacht verlies ca € 650. Een relatief stevig aandeel dus. Zeker als je leest dat ze aan de geldnemer “ een brief gaan schrijven “ om alsnog terugbetaling te vragen. Ze zitten er duidelijk niet bovenop. Niet bovenop JOUW/MIJN geld. Want het is niet HUN geld.
Mischien; verbeter de wereld, maar niet via Lendahand! Zij krijgen hun salaris wel, jij niet je investering terug!
En nu gaan ze reageren door te zeggen dat ze geen directe investeringen meer behandelen. Mosterd na de maaltijd. Ze lenen tonnen aan vage Afrikaanse clubjes, in “goed vertrouwen”. Het door JOU betaalde goede vertrouwen.
Na maanden niet terugbetalen komt er elke maand een vage update over projecten die niet terugbetalen. "We hebben een brief geschreven" etc en "We hebben weinig gehoord" ..
Het een na het andere project betaalt niet terug. Er is er wéér eentje bijgekomen !
Bezint eer ge hieraan begint !!!!!!!!!!! (Update juli 2024)

Antwoord van Lendahand
Voorlopig na 1 jaar goede ervaringen met lendahand
Zeer makkelijk om hier jn goede duurzame projecten te investeren. Netjes overzicht van de baten en risico’s.
Tot nu toe niks dan lof en de eerste terugbetalingen zijn ook goed gegaan.
Goede spreiding van kleinschalige projecten veelal ook met een maatschappelijke functie. Fatsoenlijke en degelijke informatie per project. In ruim drie jaar tijd slechts 0,25 % afgeschreven ovwer vele tientallen projecten. Aardig rendement vergeleken met de zeer magere van de Nederlandse banken.
Goede communicatie.Duidelijke doelen.
Teruggeboekt geld komt probleem loos terug.
Meest positieve en goede projecten. Recentelijk ook goed idee over haalbaarheid investering
Ik heb sinds enkele dagen een account bij Lendahand. Wat me opvalt is dat de site erg duidelijk is in de uitleg.
Daarom heb ik er voor gekozen om voor een klein bedrag 3 projecten te steunen om het platform te leren kennen.
De eerste 2 projecten zijn nu volledig gefinancierd. De mails die je daar over krijgt zijn erg duidelijk. Met hierin het terugbetaalschema en wat je wanneer kan verwachten.
Via Lendahand investeer ik al jaren in mooie projecten. Een mooi initiatief!
Het aanmelden ging heel makkelijk, je moet even een korte test doen om te kijken of je goed begrijpt wat het betekent. Ook kun je even een testje doen om te kijken hoeveel van je geld je maximaal moet investeren. Het is fijn om op deze manier te kunnen bijdragen!
Zoals in reviews van anderen te lezen valt is het investeren in projecten via dit platform niet zonder risico. Het is wel een goede manier om maatschappelijk betrokken te zijn en voor die mensen (in uiteenlopende landen) het verschil te kunnen maken. Lendahand is zich ook bewust van het risico dat je loopt, daarom hebben ze een actie lopen: Als je tijdens je eerste investering de vouchercode T6PR-9R6R-R6Q3 invult dan is je eerste €500 gedekt tegen verliezen. Mocht er onverhoopt niet terugbetaald kunnen worden dan krijg je dus je €500 terug van Lendahand. Dit heeft mij over de streep getrokken om via hun platform een investering te doen. Het is raadzaam om je investering altijd over meerdere projecten te verdelen, hiermee verspreid je ook het risico. Controleer daarnaast goed of het project in Euro’s of Dollars gefinancierd wordt i.v.m. koersschommelingen.
Een makkelijke manier om te investeren in ontwikkelingslanden. Ook met kleine bedragen kun je al meedoen. Tot nu toe goede ervaringen. Een enkele keer een uitgestelde terugbetaling door bv moeilijkheden in het land, maar Lendahand geeft daar ook meteen informatie over en probeert het op te lossen.
Op simpele wijze impact investeren in microkredieten wereldwijd! Heel fijne manier om met kleine bedragen verschil te kunnen maken in het ondernemerschap van vrouwen wereldwijd.
Een hele leuke en simpele manier om sociaal te investeren. Je kunt ook met kleine bedragen op veel verschillende projecten investeren. Met je extra geld een steentje bijdragen in deze wereld is fijn om te doen.
Het is fijn op kleinschalig te kunnen investeren in mooie projecten. Rendement is niet altijd heel hoog en ik zou altijd adviseren je beleggingen te spreiden. Ik heb tot nu toe 4 projecten gehad die tijdelijk een achterstand hadden, maar Lendahand houdt je goed op de hoogte en inmiddels zijn er ook weer achterstallige betalingen voldaan.
Lendahand is een fantastisch makkelijke manier om impact te maken met jouw investering. Aanrader als je opzoek bent om impact te maken.
Investeren in een duurzame toekomst en ontwikkelingssamenwerking. Verschillende interessante projecten. Overzichtelijke website.
De meeste terugbetalingen verlopen zoals gepland, maar het komt ook wel eens voor dat er door omstandigheden niet volgens de vooraf opgestelde planning terug betaald kan worden. Ook hier komt het meestal goed, maar er zijn ook investeringen die helaas afgeschreven moeten worden.