Ravensberger Matrassen Reviews

TrustScore 4 uit 5

4,0

Ik kreeg in 2005 een matras van m'n jongere zus na de scheiding. Zij had die nog van het ouderlijk huis meegenomen dus waarschijnlijk al een aantal jaar oud. Ik heb er tot voor kort op geslapen! Dus d... Toon meer

Ongeveer een maand geleden hier twee koudschuimmatrassen gekocht. Na veel inleeswerk op internet gekozen voor een HR60 wat ook in ziekenhuizen schijnt te worden gebruikt. Matrassen werden keurig na vi... Toon meer

Ravensberger verkocht een aantal jaren geleden matrassen vanuit Zoeterwoude. Wij hadden er toen twee gekocht en helaas kregen wij last van klachten. Contact gezocht met Ravensberger (in Duitsland) en... Toon meer

Goed

TrustScore 4 uit 5

Alle reviews

2 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Goede service en nazorg

Goede service en nazorg. Een matras (Duo Visco) wat zich met gemak kan meten aan de duurdere matrassen. Erg veel waar voor je geld. Goed ligcomfort.

21 januari 2019

Slechts 25 beoordelingen: voor als u nog twijfelde om bij Ravensberger een aankoop te doen

Wilde mijn moeder een matras cadeau doen en dat moest absoluut een latex matras worden. Als je met bepaalde zaken rekening moet houden als zal dit binnen het budget passen, zal het matras eerder gebruikt zijn, zal het matras lekker liggen, zal het matras niet binnen een jaar al slijtage vertonen..werd ik met de dag huiveriger om een keuze te maken wat of waar ik het zou gaan aanschaffen. Bij het bezichten van de showrooms in een van de vele lokale speciaalzaken deden de prijskaartjes zeer. Toen stond ik het op het punt om maar een grote gok te wagen en omwille van de prijs de vele online aanbieders te benaderen. Ook daar kwam ik door magere reviews en hoge prijzen maar niet uit. Ik zat met mijn handen in het haar TOTDAT ik per stom toeval op Ravensberger uitkwam. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat door de goede reputatie alle twijfel vrijwel direct van me afviel en de vakkundige uitstraling van de website deed de rest. Vanaf het moment dat ik de beste keus onder de latexmatrassen van het moment selecteerde en afrekende is dit keurig afgehandeld met vlotte en nette e-mails, facturen en volgnummers om de verzending op de voet te volgen. De matras werd door een derde partij geleverd, misschien om de kosten laag te houden of anders omdat er verwacht werd bij te betalen voor levering aan de deur/aan de slaapkamer. Dat was OK. De matras was het beste cadeau wat ik mijn moeder kon geven. Misschien is het nog net ietsiepietsie te zacht en had ik H2 moeten kiezen, maar voor een Latex voelt dat nog steeds heerlijk aan. We zijn nog erg blij met deze aankoop en vooral ik ben dolblij dat ik klant ben geworden. Alle goede reviews zijn meer dan terecht en het is niet óf je bij Ravensberger terecht moet, maar dát je er terecht moet.

11 november 2018

No-nonsense bij Ravensberger

No-nonsense bij Ravensberger
Helaas is er geen wetenschappelijk onderzoek beschikbaar naar het ligcomfort en duurzaamheid van matrassen. Elke winkel en elk merk heeft zo zijn eigen verhaal, al naargelang wat een klant het meest aanspreekt. Al die oplossingen, soms met meerdere soorten schuim en latex op elkaar en al dan niet in combinatie met pocketveren, je wordt er simpel van.
Wij hebben al diverse soorten matrassen versleten en kwamen dit keer uit bij de Struktura MED60 van Ravensberger in combinatie met DuoMED lattenbodems. Gewoon op basis van begrijpelijke argumenten op hun no-nonsense website. Bij een goede matras draagt de bedbodem niet echt veel bij aan het ligcomfort. Een lattenbodem zakt immers maar een heel klein stukje in. Het voordeel van de schotels van de DuoMED, is dat ze op heup- en schouderhoogte over de hele breedte een gelijke tegendruk geven en ietsje verder kunnen veren dan starre latten, die in het midden gemakkelijker doorzakken. Overigens een heel fraai en degelijk product!
En dan de matrassen zelf. We hebben ze 3 weken in gebruik en ze bevallen boven verwachting uitstekend. Door de hoge puntelasticiteit sluiten ze over een veel groter oppervlak om de delen van je lichaam die het matras raken, waardoor het gewicht goed verdeeld wordt en de druk op bijvoorbeeld heupen en schouders veel lager is. Dat was ook een belangrijk pluspunt van waterbedden, maar die hebben verder zoveel nadelen dat je ze bijna niet meer tegenkomt. Ook bij het extreem warme weer in juni geen last van transpiratie: de ventilatie van koudschuim is kennelijk uitstekend.
Kortom: een prima keuze. De enige twijfel die we vooraf hadden was de lage prijs bij Ravensberger. Volgens uitspraken van een zelfbenoemde matrassenspecialist moet een eenpersoons koudschuimmatras met deze hoge HR-waarde minimaal 400 kosten, en dat brengt je dan toch nog aan het twijfelen. De praktijk blijkt anders: voor minder dan 300 euro krijg je bij Ravensberger een fijne matras, met omruilgarantie en 10 jaar garantie.

5 juli 2018

Fijne ondersteunende matras.

Ik zocht een zo hard mogelijke matras (want alleen op een harde matras ben ik er van verzekerd dat ik geen rugklachten krijg), van ademend materiaal. Ik kwam er achter dat die zeer moeilijk te vinden is! Iedere matras die ik in vele winkels probeerde was te zacht of anders ontzettend duur. (en bij duur bedoel ik 4x zo duur als deze Ravensberger matrassen). Ik was bijna zo ver om dan toch maar het geld uit te geven toen ik bij toeval op de Ravensberger site terecht kwam. In de winkel heel vriendelijk ontvangen. Ik ben er anderhalf uur geweest. Niemand zette mij onder druk maar men liet mij, na desgevraagd deskundige uitleg, de matrassen uitproberen. Uiteindelijk de Comfort San-50 gekozen. Nu, 7 -8 maanden later, ben ik nog steeds erg tevreden over deze keuze. Ik heb ook gemerkt dat een stevige, simpele latten bodem helpt (geen dure buigende latten voor mij maar gewone, goedkope houten latten). Hele goede service. Ik had er twee besteld en was niet tevreden over de levering van DHL. Dit heb ik teruggekoppeld aan de winkel en het werd meteen oplossingsgericht opgepakt.

20 mei 2018

Super service!

Super service! Ik had wat problemen met het kiezen van een matras en kwam voort uit rugproblemen enz. Eerst de orthopedische h2 die was te zacht. Mocht ruilen en besloot voor de komfort San h2 te gaan. Was helaas ook niet goed, versmalde ruggenwervel had meer steun nodig en dus niet het zachte wat ik zelf dacht. Ik slaap nu zelf op de orthopedische h3 met koudschuim topper en die combi geeft precies het comfort en steun wat ik nodig had. De komfort San heb ik omgeruild voor de ortho H4. Want heb 160cm bed en dus 2 matrassen nodig. Heb nu dus een medium en een wat hardere met zachte topper. Perfect! Ik wil echt de mannen bedanken voor advies zowel telefonisch als via de mail. Ik heb nu goeie kwaliteit voor betaalbare prijs. De garantie en proefslapen vind ik echt super fijn. Kreeg daardoor meer vertrouwen erin. Top bedrijf!

6 april 2018

Ravensberger matrassen heeft een enorme …

Ravensberger matrassen heeft een enorme goede service, wij kochten voor enkele jaren terug bij Ravensberger Duitsland matrassen en lattenbodems.
Toen wij hier klachten over hadden heeft Ravensberger matrassen Nederland er voor gezorgd dat onze klachten geheel werden opgelost.
De matrassen zijn van uitmuntende kwaliteit met 10 jaar garantie, aan te bevelen voor mensen met rugklachten ook voor nekklachten hebben zij zeer goede hoofdkussens, wij spreken met onze leeftijd van 70 uit ervaring.
Kijk eens op hun site.
Veel succes.
De heer en mevrouw Derks-Janssen
Beek en Donk.

7 mei 2017

Ravensberger kwaliteit!!

Deskundig advies gekregen online en in de showroom in Zoeterwoude. (ruim opgezet en alle matrassen aanwezig). Met 1.92 en 84 kg heb ik de Structura med 60 in hardheid H3 gekocht .Bestelling geplaatst online en ook de levering ging perfect. Alles klopt aan dit merk en dit bedrijf. ik weet ze een volgende keer weer te vinden. Tim en Rob bedankt!

27 maart 2017

Zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs

Na een lange zoektocht hebben wij gekozen voor de Struktura med 60 en dit is een hele goede keuze geweest. De keuze voor de Struktura med 60 is tot stand gekomen door het professionele advies van dhr. Okkerman. Het matras ligt uitstekend door de hoge puntelasticiteit en veerkracht. Het matras ondersteunt en corrigeert het lichaam erg goed, waardoor mijn lage rugpijn verleden tijd is. Dikke duim voor Ravensberger!!

24 maart 2016

eerlijkheid en deskundigheid bij Ravensberger

Ik zocht een matras voor mijn boxspring. Ik werd via de mail keurig en zeer uitgebreid geholpen en de heer Okkerman maakte bij mij een eerlijk en deskundig indruk. Ik vind zijn hulp en advies 10 x beter dan bijvoorbeeld Swiss Sense, Dorsoo of Beter Bed. Hij heeft gezegd dat hun matrassen niet zijn afgestemd op het onderstel wat ik heb. Ze bieden ook proefslapen aan, dat getuigt dat ze erg zelfverzekerd zijn van hun eigen producten. Ondanks het feit dat ik niks bij hen heb gekocht ben ik zeer tevreden met deze organisatie. Tot nu toe heb ik nog geen geschikte boxspring gevonden, wellicht dat ik toch bij Ravensberger een schotelbodem en matrassen ga bestellen.

Jamal

30 januari 2016

Goed en net bedrijf!

Kennelijk een productie foutje in mijn matras van bijna 2 jaar oud.
Matras werd zonder morren vervangen! Hier kan je met een gerust hart je matras kopen.
Tot over 10 jaar! :)

D.P
Almelo

26 januari 2016

goede kwaliteit en klantgerichtheid

een hele fijne ervaring met ravensberger matrassen. goed advies gekregen voor een matras voor mijn zoontje. snel geleverd en goede kwaliteit. tijk is erg dik en degelijk. nu 2,5 jaar later, koop ik precies dezelfde matras en lattenbodem voor mijn dochter!

27 december 2015

Wij zijn zeer tevreden over de topdekmatrassen

Wij hadden veel rugklachten inverband met reuma ,na onze miskoop en slechte behandeling van beterbed ,zijn we zeer blij dat we bij ravensberger terecht zijn gekomen ,na tefefoon contact met medewerker van ravensberger zijn we goed geholpen veel geduld had deze man ,de bestelling was snel bezorgt en na drie weken slapen we weer zonder rugklachten, echt een aanbeveling ravensberger ,Ik heb dit ook via facbook gedeeld ravensberger Bedankt !!!!

13 juli 2015

matrastopper Ravensberger

Voor wie een nog redelijk goede matras heeft, maar meer comfort wil, is de matrastopper van Ravensberger zeer aan te bevelen.
Deze is van traagschuim en is zacht en toch stevig. Er zijn geen drukpunten, wie last van pijnlijke gewrichten of benen (bloedsomloop) heeft, merkt verlichting.
Ook het hoofdkussen van latex is heerlijk, het vormt perfect en ondersteunt. Ook houdt het zijn oorspronkelijke vorm na langdurig gebruik.
Het telefonisch advies is goed en de levering verloopt zeer correct.
We hebben al meerdere klanten aangebracht door onze goede ervaringen!

12 juli 2015

Geweldig matras, goede service

Een aantal maanden geleden advies gevraagd bij deze webshop over welk matras nou het best voor mij geschikt was. Ze raadden mij de koudschuim HR 40 of 60 aan met hardheid 2. Met mijn gewicht zou ik prima op de HR40 kunnen slapen, maar de HR60 was kwalitatief beter en zou langer meegaan. Deze laatste heb ik een maand erna toch maar besteld. Ik was een beetje huiverig om via een webshop een matras te bestellen, maar in een winkel zijn ze echt belachelijk duur.
Omdat het een drukke tijd was hadden ze me gezegd dat het zou kunnen dat ik pas na 3 weken mijn matras zou krijgen, maar tot mijn verbazing was hij de week erna al binnen. Vanaf de eerste dag sliep ik al heerlijk en nu 2 maanden later nog steeds. Ook is de kwaliteit echt super! Het koudschuim voelt stevig aan en de matrashoes is ook van goede kwaliteit. Hiervoor had ik een polyether matras (wel één van de beste), maar ik wil nooit meer anders dan koudschuim en mijn volgende matras komt zeer zeker weer van deze webshop. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding:)
Ik snap niet dat deze webshop niet meer reviews heeft op trustpilot, want hierdoor was ik bijna geneigd niet bij deze webshop te bestellen. Daarom help ik andere mensen een handje met mijn review, aangezien ik niet van de reviews schrijven ben, maar Ravensberger heeft het verdiend.

Groetjes Stephje

1 april 2015

eerlijk en servicegericht

Ik heb p[er mail en telefoon serieus advies gekregen. Ik heb 5 dagen proefgeslapen op een matras die voor mijn klachten toch niet helemaal zo geschikt blijkt. De verkoper overlegde met mij en kwam tot de conclusie dat ik beter de matras kan retourneren en geeft me ook nog tips ten aanzien van concurrenten die mij misschien wel kunnen helpen. Ik zou dit bedrijf zeker aanbevelen.

4 februari 2015

Goede persoonlijke service!

Ik heb de Struktura 60 besteld, en omdat ik licht ben had ik een zacht matras besteld. Toch vond ik deze iets aan de zachte kans, ik sport veel en vindt wat hardere ondersteuning toch fijner. Zonder problemen wordt er nu een hardere versie van hetzelfde matras geleverd - zodat ik goed kan vergelijken. Goed, persoonlijk, professioneel advies.

20 november 2014

Geweldige nachtrust gehad

Eerst waren we wat sceptisch om weer online een matras aan te schaffen. Maar na wat winkels bij langs te zijn geweest waar we voor 2000,- euro uitkwamen op iets wat in de winkel goed lag toch nog even rond gekeken op het www.

We kwamen uit op Ravensberger matrassen. Eerst ons laten adviseren door de eigenaar, dit verliep wat lastig via de mail maar na telefonisch contact hebben mijn vrouw en ik de Contura H60 hardheid medium/firm (H3) besteld.

Er waren wat strubbelingen met de verzending bij DHL (verkeerde depot) maar na 4 werkdagen hadden we ze dan toch.

De matrassen liggen bij ons op een dwarsgespannen spiraal en het betreft koudschuimmatrassen. Maar we hebben beide vanaf de eerste nacht heerlijk geslapen. Wat een verademing.

Risico is nihil aangezien je 30 dagen proef kunt slapen en bij retourneren je geld ook terug kunt ontvangen. Maar wij zijn erg tevreden, het enige waar we aan moeten wennen is dat we 2 matrassen in een 2 persoonsbed hebben nu, dus ontstaat er een naad in het midden, maar dat is een eigen keuze geweest, mocht er een matras niet bevallen bij 1 van ons dan kan deze geruild worden. Misschien toch 1 grote tijk bestellen waar beide matrassen in kunnen.

Bedankt Ravensberger!

5 september 2014