Roofing Expert Reviews

TrustScore 3 uit 5

3,1

Ik kreeg 2 weken geleden een mailtje dat de levering van de kozijnen niet door kon gaan omdat de uitvoerder zijn arm gebroken zou hebben en of we een maand konden wachten. Ik heb gezegd dat dat nie... Toon meer

Let op ze veranderen van naam, Soltectum zat in Zutphen, nu heet het ineens Roofing Experts en zitten ze in Utrecht. Ga niet in zee dit zijn oplichters... Wij hadden in juli 24 een afspraak gemaakt vo... Toon meer

Bij mij zijn de kozijnen wel geleverd maar heb lang moeten wachten voordat alles klaar was. Het is slecht afgewerkt en zit nog steeds te wachten op mijn hor en verfstift. kan met niemand meer in co... Toon meer

2 maanden geleden een hele vriendelijke verkoper bij mij thuis gehad. Fijn gesprek gehad en alles naar wens achter gelaten. Mijn Dak is als nieuw! Binnenkort kozijnen plaatsen! Snelle service en commu... Toon meer

1. Zonne-energiebedrijf

Bij roofing expert zijn wij gespecialiseerd in zowel platte en schuine daken.

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Alle reviews

0 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Niet mee in zee gaan

Niet mee in zee gaan. Dit bedrijf komt zijn afspraken niet na! Reageert niet op email en op telefoontjes. Afspraak wordt maanden opgeschoven, maar ik heb geen vertrouwen in dat ze dan wel komen. Ook gaan ze absoluut niet netjes met personeel om. Hiervoor loopt zelfs een rechtzaak.

1 januari 2023

Vervolg;

Vervolg;
Op 21 december zijn de zonnepanelen geïnstalleerd, mooi zou je zeggen, weer een ster erbij. Helaas! De monteur is van het dak gegleden en daarbij is de dakgoot kapot gegaan. Na vee discussie krijgen we het materiaal vergoed, nog geen geld ontvangen tot nu toe, maar moeten we het zelf maar oplossen. De kabel van de panelen loopt nu van de nok van ons dak dwars over de voorgevel naar beneden. Dit kon niet anders volgens de monteurs?!?! Volgens kantoor moeten we dit zelf maar anders den als we dat willen. De schade is echter onherstelbaar; er is niet in de voegen geboord, maar in de stenen van onze voorgevel. Zaterdag 31 december kregen we op verschillende plekken in het dak lekkage, buiten kantoor uren is er niemand bereikbaar. Toen zelf maar het dak op geklommen. Hierbij constateerde we onder de zonnepanelen 3 dakpannen die niet terug op zijn plek waren geschoven. Nu de dak isolatie volledig is volgezogen met regenwater lekkage als gevolg. Met harken, schoffel en snoeizagen als verlengede arm, hebben we de 3 betreffende pannen weten te verplaatsen. Het is afwachten of ze nu goed liggen en of en er nog meer pannen niet goed op hun plek liggen. Op 31 december ze via de mail en een contact formulier op de hoogte gebracht van de ontstane situatie en bij behorende lekkage schade. Je zou zeggen dat ze de eerst volgende dag werkdagcontact met je opnemen, maar ook dat is niet zo. Op 2 januari heb ik ze zelf maar gebeld; "op dit moment zijn we bezig om morgen iemand bij u langs te sturen" Deze hebben wij eerder gehoord. Ons rest lijdzaam afwachten!
ps de app werkt vanaf 21december al niet, maar dan krijg je een filmpje toegestuurd wat je allemaal kan aflezen van de app.......dat is nu juist het probleem hij laat dat allemaal niet zien alleen het aantal opgewekte kwh.

30 december 2022

*****Niet doen!!!!!!*******

*****Niet doen!!!!!!*******

* Op 12 augustus een overeenkomst gesloten dat ze 6 december zonnepanelen zouden komen leggen.
* Op 23 november een mail gehad dat ze nog steeds komen op 6 december, dat ze met 2 ploegen komen (ik doe dit samen met mijn buurman dus een ploeg bij hem en een bij mij) en dat het in principe een dag werk is tenzij het tegenzit. Hierop vrij geregeld voor 6 december zodat ik erbij kon zijn.
*Op vrijdag 2 december krijg ik een telefoontje dat ze toch niet komen omdat de man die dat op mijn
(leistenen) dak kan leggen ontslag heeft genomen en dat ze pas op zijn vroegs over 12 maanden kunnen en zelfs dat niet kunnen garanderen.
Dit roept toch wel wat vragen bij mij op zoals:

Heeft die man geen opzegtermijn?
Een week eerder waren er nog 2 ploegen en nu is er ineens niemand meer?

Voel me aardig in de zeik genomen. Dus niet mee in zee gaan!

Op de reactie hier. Dat is ook niet correct. Ik heb op 5 december een mail gestuurd met een verzoek voor een oplossing. Daar is geen reactie meer op gekomen.

5 december 2022

Goedemorgen dhr. Verstegen,

U had inderdaad een overeenkomst met ons betreffende het leggen van panelen op een leien dak. Helaas is onze installateur die hierin gespecialiseerd is bij ons vertrokken en heeft hij een andere uitdaging gevonden. Wij hebben u uitgelegd dat wij gezocht hebben naar een extern team die deze installatie alsnog kon realiseren, maar helaas was dit op korte termijn niet haalbaar. Wij hebben u aangegeven dat wij alleen kwaliteit willen leveren en daarom er vanaf zien, omdat leien daken door een ervaren monteur op dit gebied gelegd dient te worden.

Deze keuze heeft SolTectum gemaakt ten behoeve van de klant. Wij hebben na het versturen van deze mail hier niks meer over gehoord vanuit uw kant.

Wij hopen dat u spoedig een bedrijf vindt die u hiermee kan helpen, maar helaas kan SolTectum dit op korte termijn niet. Hoe spijtig wij dit ook voor u als klant vinden.

Update: 6-1-2023.

U en uw buurmannen hebben op 13 december een schriftelijke reactie via de mail ontvangen, met daarin een kosteloze annulering.

Mocht u nog behoefte hebben aan verder contact, dan mag u ons altijd contacten via service@soltectum.nl

Top bedrijf, doen wat ze zeggen

Onze ervaring met Soltectum is heel goed. Monteurs zijn nette hardwerkende mannen. Alles netjes en werkend achtergelaten. Telefonisch contact was wat moeilijker, maar begrijpelijk door de grote vraag naar de panelen. Via mail iedere keer snel geholpen en duidelijkheid gekregen. Prima opgelost. Ik raad soltectum dan ook zeker aan.

2 december 2022

Antwoord van Roofing Expert

Fijn om te horen dat u tevreden bent over de geleverde diensten. Wij hopen dat u zonnige uren tegemoet gaat!

Waardeloos en walgelijk bedrijf!

Waardeloos en walgelijk bedrijf!
Zijn al sinds september bezig met dit bedrijf. En nog steeds liggen er geen panelen op het dak. Incomplete levering, hebben gewoon dikke maling aan je. Reageren niet of mails. Terug bellen doen ze niet.
3 x afspraak gemaakt voor levering, 3e keer savonds laat komt er iemand opdagen. Panelen beschadigd en deel niet aanwezig. Alleen factuur sturen ging snel. Heel veel stress van dit bedrijf, ga NIET in zee met ze.

@soltectum; ik betreur het dat jullie wel de tijd nemen om op deze revieuw te reageren, maar niet op mijn mail of aangetekende brief. Dan wordt er gereageerd met 'dit is vertraagd door uitzoeken' daarnaast zijn we alleen oke met geen extra ballastbakken. Voor de rest zijn wij niet oke. Als ik contact opneem met jullie email adres krijg ik geen reactie.

6 december 2022

Goedemorgen fam. Daalman,

Wij hebben u gisteren een goed voorstel op de mail gedaan en hier hebben wij onderling contact over.

U heeft aangegeven producten te willen ontvangen die normaal gesproken niet uitgeleverd worden. Dit hebben wij ook teruggekoppeld aan u en dit vond u oké.

Wij betreuren deze reactie en zouden u willen verzoeken om contact met ons op te nemen via service@soltectum.nl

Zeer tevreden klant

Soltectum heeft mij altijd goed geholpen en heeft al mijn vragen beantwoorden. De levering heeft lang geduurd, maar als je het nieuws een beetje hebt gevolgd dan weet je dat zij hier weinig aan kunnen doen. Leveringsproblemen vanuit derden vanwege de grote vraag naar zonnepanelen door iedereen. Dat is logisch met de steigende energieprijzen. Toch ben ik van mening dat mensen wat geduldiger moeten zijn en niet een installateursbedrijf hiervan de schuld moeten geven. Conclusie, een tevreden klant die dit bedrijf zeker aanraad.

4 december 2022

Helaas moet ik een ster geven

Helaas moet ik een ster geven. 23 panelen niet geplaatst na advies. Werkers verstaan je niet en doen wat ze willen. Schade bij montage bij buren, panelen op schuurdak van 7meter vallen laten en niets gezegd, over viedeo bij buren gezien. Niet aangesloten, werkt niets maar de restbedrag binne 2 werkdagen over maken op hun rekening. Wij zijn heel teleur gestellt, ze zijn geen aanrader. Na deze beordeling wordt ik aan telefoon bedreigd de aanlage met gereedschap aftebouwen tegen montage betaling. Ze vergeten de aanbetaling! In plaats van een oplossing van 2 advies op 2 verschillenden daken en nu alles op een dak en voldoen geen werk is dat een brutaliteit. Wij zijn op trustpilot niet de 1te klant met bezwaar maar wij moeten een advocaat inschakelen omdat deze bedrijf geen fouten bij zich zoekt en niet betrouwbaar is en wij op hoge schade zitten blijven.

4 december 2022

Onze zonnepanelen liggen nog steeds niet aangesloten of volgens offerte

Onze zonnepanelen liggen na een aantal keer verschoven levertijd op het dak. Niet aangesloten, niet geplaatst conform offerte, de dakpannen die kapot zijn gegaan zijn gebruikt om de panelen te verzwaren.
En bellen erover dat lukt niet, contact loopt meer dan moeizaam 😓
Er is/was ook al gemaild en nu nogmaals.
Ze zijn na steeds verplaatste afspraken eindelijk gekomen, helaas vlak voor het donker werd en hebben het niet af kunnen maken, sterker nog ze hadden niet de mensen en spullen bij zich om het aan te sluiten. En wel weer veel dakpannen vernield, we zitten al op 30 kapotte dakpannen.
We zijn een weer een week verder, vrijdag konden ze uiteindelijk niet, toen werd het maandag en dat is vandaag ook weer de hele dag wachten en het begint al te schemeren....
Het lijkt volgens de reviews dat sommige klanten wel goed geholpen kunnen worden maar wij niet.

20 november 2022

Dag,

Wij zouden u vriendelijk willen verzoeken of u contact met ons zou willen opnemen via service@soltectum.nl.

Wegens ziekte en personeelsbezetting zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar, dit is laatst ook in een algemene mail naar al onze klanten gestuurd.

Excuses voor het ongemak en wij zien de mail graag verschijnen.

Tegenvaller

Hallo,ik heb in september een contract getekend dat ik in januari en mischien al in december de panelen erop zou krijgen(zo werd mij door de vertegenwoordiger verteld). Ik heb een aanbetaling gedaan en nu werd ik gebeld dat het wel februari word voordat ze gemonteerd worden. Ik hou van afspraken maar dit is mischien wel zijn verkooptactiek. Dit valt me echt tegen van deze firma.

18 november 2022

Prettig contact met het bedrijf

Prettig contact met het bedrijf. Het enige nadeel is dat je zelf achter informatie aan moet. Maar dan wordt je aan alle kanten geholpen. De installatie liep erg goed, fijn contact met de installateurs.

20 september 2022

Wij zijn ZEER tevreden over de installatie

Laatst mannen van soltectum langs geweest voor de installatie van onze zonnepanelen. Nu kunnen we eindelijk energie op wekken. Ons dank is zeer groot voor hen attentheid en alertheid. Vind het een goede manier van zaken doen en de communicatie erg goed verliep daarbij. hierbij beveel ik Soltectum aan!

26 oktober 2022

Eind goed al goed

Hoe snel kan het gaan! Na mijn hele negatieve review kwam er tóch reactie van Soltectum. Gelukkig maar. Uiteindelijk voel ik me gehoord in mijn klacht. Dank daarvoor. In ruil voor de compensatie verwijder ik nu mijn negatieve review....en kan ik hem omzetten naar iets positiefs. Eind goed al goed

4 november 2022

Koop hier niet! Valsheid in geschrifte, komen afspraken niet na, leveren ander (goedkoper) materiaal dan overeengekomen, liegen.

Update 01-03-2023
Ze hebben geprobeerd deze review van de site te krijgen. Niet gelukt, omdat het gewoon de feiten zijn.
Imagoschade brengen ze zichzelf aan.

Update 02-12
Koop hier niet! Ze zijn nergens bij aangesloten, dus rechtsgang bij geschillen is je enige mogelijkheid.

Update 25-11
Wederom geen goede communicatie van de zaak, waardoor ik weer extra uren vrij heb moeten nemen.

Daarnaast geen goede materialen voor de monteurs, waardoor ze niet veilig kunnen werken. Die moeten ook veilig thuiskomen.

Update 18-11
Kabel netjes weggewerkt achter dakgoot, maar het hele systeem doet het niet meer.

Review:

Tijdens mijn ervaring met het bedrijf heb ik al met veel zaken te maken gehad. Enkele punten, valsheid in geschrifte, oplichting, papier niet op orde hebben, intimidatie en dreigen om geen zaak tegen zich te krijgen enz.

Advies was goed en op 6 maart de offerte getekend. Uiteindelijk pas eind oktober geplaatst. De monteurs uiterst vriendelijk. Alles tussen het advies en plaatsen was verschrikkelijk.

- de administratie binnen het bedrijf niet in orde, ik moest vele malen de informatie over prijs en afspraken zelf aanleveren. Zorgt voor de nodige frustratie.

- In mei zou de installatie plaatsvinden. Zonder bericht Soltectum ging deze installatie niet door. Hier kwam ik achter nadat ik zelf belde om te vragen hoe laat ze zouden komen.

- Vervolgens is het weer stil. Contact proberen op te nemen, met mijn eigen nummer kreeg ik continue een bandje dat het te druk was en werd de verbinding verbroken. Dit begon op te vallen. Ik probeerde het met een ander nummer en er werd gelijk opgenomen.

- Op een gegeven moment kreeg ik een alternatief aangeboden. Deze was minder van kwaliteit en had een kortere garantie periode. De medewerker gaf wel met trots aan dat ik € 5,00 korting kreeg, ja u leest het goed. Maar dan was er wel gegarandeerd levering en montage in september-oktober. Dus toch maar mee akkoord gegaan.

- Weer geen bericht van Soltectum. Zelf gebeld, het bekende bandje en verbinding verbroken. Daarna geprobeerd met het telefoonnummer die vorige keer wel opgenomen werd. Maar nu ook hetzelfde. Toen geprobeerd met een geheim nummer en tadadaaa, er werd gelijk opgenomen, toeval?

- Weer een raar verhaal. De afgesproken prijs was niet duidelijk. Gelukkig had ik de gegevens nog en moest ik die wederom mailen. Ongelooflijk, hoe bestaan ze nog?

- Op een gegeven moment bleven ze het over leverproblemen hebben. Daar had ik begrip voor, totdat ik erachter kwam dat dit helemaal niet zo was en ze eerst nieuwe klanten voorzagen van spullen. Hier heb ik gelijk een dwingende mail over gestuurd en een recentie geschreven op deze site. Ineens was het wel mogelijk om te installeren. Het was niet eens nodig om de alternatieven te leveren. Daar ging mijn € 5 korting.

- De afspraak was dat ze op een maandag kwamen in de morgen. Ik vrij genomen, afspraken verzet, maar geen monteurs. Geen bericht hierover, dus zelf gebeld. Bleek dat de monteurs later kwamen. Later hoorde ik van de monteurs dat dit bijna elke maandag is. Logistiek is het niet zo goed ingedeeld.
Maar goed het werk kwam daardoor niet af. De zaak heeft aangegeven dat de monteurs op de zaterdag erop kwamen. Ik hier rekening mee gehouden. Maar er is de hele dag niemand geweest en ook weer zonder bericht.

- Overigens aardige monteurs, werken goed, maar veilig werken doen ze niet. Hier moet Soltectum materialen verstrekken en de medewerkers beschermen. Panelen met met ladder omhoog en geen bescherming voor vallen, ook niet van eigen materialen. Op een gegeven moment viel er dan ook een accuboor naar beneden.

- Na een boze mail op zaterdag werd ik maandagmorgen gebeld dat ze dezelfde dag nog kwamen. Ik weer verlof opnemen en afspraken verzetten. De werkzaamheden zijn toen in zijn geheel afgerond.

- Eind goed al goed? Nee! Ik was er inmiddels achter gekomen dat er een goedkoper type omvormer geplaats was, zonder mij hierover in te lichten of de overeengekomen prijs aan te passen. Ik zag het stomtoevallig. Soltectum gaf aan dat er geen prijsverschil tussen deze types zat. Een snelle scan op prijs bij 3 concurrenten verteld anders, gemiddeld totaal € 426,30.

- Verder hadden ze de kabel niet volgens afspraak weggewerkt. Deze ligt los over mijn dakgoot heen in plaats van achter de dakgoot. Hier was geen overleg over en ziet er niet uit. Vanuit de zaak werd in eerste instantie beweerd dat dit standaard is. Later hebben ze toegegeven dat dit niet goed is. Na in gebrekestelling geven ze aan dit te corrigeren.

- Ik heb alles betaald en moet nu wachten of het goed opgepakt wordt. Ik heb het bedrijf in gebreke gesteld.

31 oktober 2022

Compliment soltectum

Wij zijn zeer goed geholpen, na diverse telefoontjes en mailtjes hebben wij besloten de panelen te laten plaatsen.
Vriendelijke behulpzame mensen kwamen dat doen.
Top, bedankt hiervoor. Ook met diverse administratieve afhandelingen fijn geholpen. Wij geven jullie adres graag door.Fam. R. Smit Delft

Drama

Na 3 maanden uitstel was het ineens zover. Aardige monteurs maar met weinig technische produkttraining installeren onze zonnepanelen Ouderwets met laddertjes het dak op. Zeker niet veilig en professioneel. Maar de ellende werd nog erger 3 weken na installatie. Kortsluiting in het systeem en 1 microswitch defect. In de eerste instantie wordt dit ontkent. Na een aantal vervelende telefoontjes, ZE HADDEN HUN GELD INMIDDELS Al BINNEN NATUURLIJK zou er een monteur komen, 4 x vrij genomen, geen monteur geen sorry en geen nieuw initiatief voor een nieuwe afspraak. Ruim 6000 euro lichter en heel veel frustraties verder. Zo naar als je zo behandeld wordt. Waarschuwing: bescherm jezelf en doe geen zaken met deze zwendelaars.
Update 4-10-2022.
Radeloos zijn we: bezoek van een monteur op korte termijn niet in zicht. Waarom niet? Hebben nieuwe klanten voorrang op reeds betaalde klanten? Bestaat er niet zoiets als service? Klantgericht zijn? We hebben geen vertrouwen in een goede afloop. Ik laat iedereen weten wanneer we weer stroom hebben, dan gaat de vlag uit.
Mijn man heeft u een mail gestuurd

Update van de status van onze zonnepanelen: na anderhalve maanden van het kastje naar de muur te zijn gestuurd is Soltectum eruit: 1 microswitch werkt niet. Maar dat hadden we ze op dag 1 al verteld. Over de kortsluiting in het systeem hebben ze het niet. Reparatiedatum 4 november. Jullie voelen het al aankomen: geen bericht op sms/mail/ telefoontjes.. ze komen gewoon niet opdagen… hoe kijk je naar jezelf als je zo met klanten omgaat!
Update 9/11/22: na zelf maar weer contact te hebben opgenomen bleek er gisteren ineens tijd te zijn om de defecte microswitch te vervangen. Zoals het er nu uitziet functioneert het systeem eindelijk, hoera!! Ik hoop voor de andere klanten dat er ook gauw een oplossing komt. Ik sluit hierbij het boek Soltectum, gr Susan Gossink

1 oktober 2022

Geachte mevrouw Gossink,

Door leveringsproblemen is uw installatie uitgesteld. Dit is landelijke bekend en hiervan was u op de hoogte. Daar is geen begrip voor getoond en bleef u aandringen om de installatie zo snel mogelijk te laten doorgaan. Na veel schuiven in de agenda en reserveringen van materialen van andere klanten te hebben gebruikt hebben wij uw installatie op een vrij kort termijn (voor de leveringssituatie nu) kunnen uitvoeren.

Door onderbezetting i.v.m. ziekte en vakanties hebben wij niet het vermogen en de tijd om binnen enkele uren bij u op locatie te verschijnen. Zeker niet als er niet zeker is wat er aan de hand is. De theorie die u aan ons heeft overhandigd over de mogelijke "storing" klopt ook niet. Daarom zijn wij eerst een onderzoek gestart.

Zoals ook per mail bevestigd zijn wij hier mee bezig. In plaats van mensen op de hoogte te houden via Trustpilot, zou het fijn zijn als u die tijd in een mail naar ons wilt steken. Wij wachten nog op antwoorden uit twee mails. Zonder deze antwoorden kunnen wij niet verder met het onderzoek.

Wij hopen u dan ook via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd, aangezien u hier actiever bent dan op uw eigen mailserver.

Rotzooitje intern

Na alles vast te hebben gelegd op papier zou men 13-7 komen installeren. Deze afspraak is vervallen door leverings problemen van onderdelen maar ik ik zou binnen 14 dg terug gebeld worden. Helaas nooit gebeld en tijdens mijn vakantie maar e-mail gestuurd met de vraag hoe het er voor stond. Rond 1-9 nog geen reactie op mijn e-mail dus maar gebeld. Toen kon ik een nieuwe afspraak maken voor 8-11 en dit zou bevestigd worden. Na 1,5 wk nog geen bericht dus maar gebeld. Toen kreeg ik te horen dat mijn offerte niet klopte en omdat men een intern probleem had met de gene die de offerte had opgemaakt was mijn offerte niet geldig en zou ik een nieuwe krijgen tegen de huidige prijzen. Dit lijkt me niet de bedoeling (ook bevestigd door rechtsbijstand) maar men hielt voet bij stuk. Dus einde van het verhaal alles afgezegd en bij iemand anders wat geregeld nu wordt het 21-10 geïnstalleerd.

15 september 2022

Geachte heer Schouten,

Helaas is door materiaal tekorten uw installatie uitgesteld. Achteraf is gebleken dat er door een oud-collega iets is aangeboden wat technisch niet haalbaar was. In goed overleg zijn we tot de conclusie gekomen om uit elkaar te gaan als klant en bedrijf. Wij vragen u om ons te benaderen op service@soltectum.nl.

Wij horen graag van u.

Team Soltectum

Duidelijke afspraken gemaakt, zijn deze goed nagekomen. Heel blij met de installatie, bedankt soltectum en de monteurs.

16 september 2022

Geachte Maxime,

Bedankt voor uw prettige reactie. Goed om te horen dat alles zo goed is bevallen. Wij wensen u een zonnige tijd!

Zeer tevreden

Zeer tevreden, van het begin tot dat ze klaar waren en zeer professioneel
Alles werkt naar behoren en we hebben er veel plezier van!

Geachte klant,

Bedankt voor uw mooie reactie. Goed om te horen dat alles vlekkeloos is verlopen en u dat ook zo ervaart. Wij wensen u een zonnige tijd!

Team Soltectum

Ook ik heb een prettige ervaring met de…

Ook ik heb een prettige ervaring met de heren en dames van Soltectum. Na wat leveringsproblemen toch super tevreden met jullie, overigens ook netjes door de monteurs meegenomen door de werkzaamheden heen. Nogmaals erg blij met jullie!!
```
⭐⭐⭐⭐⭐

18 augustus 2022

Geachte Hans,

Bedankt voor uw fijne review. Fijn om te horen dat u tevreden bent. U bedankt voor het fijne contact en namens de monteurs, bedankt voor de lekkere koffie! Wij wensen u een zonnige tijd!