Diefstal Een booking gedaan en later geannuleerd. Ik wist dat ik 50% van het bedrag niet terug zou krijgen bij annulering na 24 uur. Bij annulering voor een bepaalde datum zou ik 50% van het rester... Toon meer
Niet te geloven, boek je op maandag een vakantie voor de aanstaande vrijdag van 4 weken. Wordt het gewoon geannuleerd. Fraude detectie, niet te geloven, je probeert ze te bellen en de verbinding wordt... Toon meer
Jammer dat 0 niet kan. Via Airbnb-app woning gezocht op Lanzarote. Woning gevonden. Leek prachtig. Tot mijn grote schrik gisteren ontdekt dat er een fout zit in hun website: ze hebben me niet naar Lan... Toon meer
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Airbnb kan geen geld terug geven...
Wij hebben in januari 2020 een reis naar Valencia geboekt met vriendinnen. In juni zouden we in een accommodatie van Airbnb zitten. Echter werd al snel duidelijk dat deze reis geen doorgang kon vinden door de corona uitbraak. De reis werd vanuit onze vliegtuigmaatschappij geannuleerd en dus was het niet mogelijk om van de accommodatie gebruik te maken.
De vliegmaatschappij heeft na enige tijd ons geld terug gestort, echter wil Airbnb dit niet doen. We hebben destijds noodgedwongen moeten annuleren en we hebben geen mogelijkheid gehad om ons geld terug te krijgen. Destijds werd ons verteld dat we alleen een voucher zouden krijgen. We hebben hier nooit een keuze in gehad. Nu zegt Airbnb dat in het systeem staat dat wij een voucher krijgen, dus dan is er geen mogelijkheid meer om dit om te zetten naar een refund van ons geld.
Ondanks dat we hebben aangegeven geen reisvoucher te willen ontvangen en de host ons heeft aangegeven het geld terug te geven, wil Airbnb hier niet aan mee werken. Het is toch belachelijk dat wij ons geld niet terug kunnen krijgen, omdat Airbnb dit niet in het systeem kan wijzigen...?!
De laatst reactie Airbnb: "Ik begrijp je mening echt, maar helaas kunnen we je op dit moment geen geld terugstorten. We hebben hiervoor geen optie."
Telefonisch kun je ook al niet goed je ei kwijt, want de telefonische klantenservice is alleen in het Engels te benaderen. Daar doen ze net of ze niet begrijpen wat je bedoelt. Waardeloos!
De klantenservice is dramatisch
De klantenservice is dramatisch. Je kunt niet eens een gesprek met ze voeren omdat ze steeds hetzelfde blijven herhalen. Gewoon even luisteren naar de klant zou wonderen doen. Het is dat ik nog een voucher heb, daarna boek ik nooit meer bij airbnb.
Zeer tevreden over de klantenservice
Zeer tevreden over de klantenservice. Onze host had een claim bij ons neergelegd voor schade die wij niet hebben veroorzaakt. Na contact te hebben gehad met de klantenservice hebben zij de claim ingetrokken.
Relatief goede ervaringen na corona…
Relatief goede ervaringen na corona annuleringen. Nadat onze reis naar de VS nier door ging hebben we alle accommodaties geannuleerd en kregen we direct ons geld terug van Airbnb. Alleen de servicekosten waren we kwijt. Ik weet dat je die terug kunt eisen, maar vind het wel goed dat ze alles zo snel regelen en ook de eigenaren van de accommodatie (deels) compenseren.
Double booking? Reken niet op enige hulp van airbnb
Kamer gereserveerd. Deze was dubbelboekt, maar dat werd pas ter plekke verteld. Toen we daar aankwamen stonden we plots op straat. Van Airbnb geen hulp: Er zou urgentie aan gegeven worden werd aan de telefoon gezegd. (Na laaaaang wachten aan de lijn) Intussen zijn we een week verder en nog steeds mijn geld niet terug gekregen, geen reactie meer van airbnb, ...
Als je al niet op een reservatie kan rekenen is het wel erg! Verder verwachte ik snel hulp van Airbnb, niets van! Voor ons de laatste keer met Air bnb!
Onverwacht prima service Airbnb
We werden vorige week zondag (!!)gebeld door Airbn vanuit de USA n.a.v een mail van ons dat we onze reis Tokio,Olympics ivm corona nu al konden annuleren ipv 14 dagen voor vertrek gebruik makende van de bijzondere annuleringsvoorwaarden ivm corona.Luchtvaartmaatschappij had reis net zelf geannuleerd.!
Hebben we direct gedaan en binnen 6 uur kregen we een aantal mails met de formele bevestigingen(100% terug!) .De dag daarop stond het totale en correcte bedrag ( e13.000 !) al op onze rekening. Klasse !!!! Dat is pas aftersales !!! Zelden zo goed meegemaakt ,juist in deze tijden !!!!! Nu de 6 vliegtickets nog via Edreams/Lufthansa terug krijgen. Dat wordt een inspannend verhaal denken wij. Desnoods zetten we de rechtsbijstand erop als er geen enkele communicatie mogelijk is de komende maand of te lang duurt en ze met vouchers gaan schermen die wij niet willen. Vooralsnog is met Edreams geen enkele adequate communicatie mogelijk of na uren bellen met een van niets wetende call medewerkster in India.
Tot nu toe 5 keer bij Airbnb…
Tot nu toe 5 keer bij Airbnb appartement geboekt in Spanje en Portugal, en 5 keer gekregen voor wat we hadden betaald. Ook diverse keren contact gehad met Airbnb wat soepel en vriendelijk verliep dus geen enkele klacht.
Top ervaringen
De klantenservice van Airbnb zelf is prima, de communicatie loopt goed en bij annuleringen krijg je netjes je geld terug. De verdere ervaringen zijn afhankelijk van de gastheer of gastvrouw van wie je het verblijf huurt, tot nog toe heb ik alleen maar positieve ervaringen gehad. Ook zijn de verblijven over het algemeen een stuk goedkoper dan de hotels in de buurt.
Gezien eerdere reviews was ik huiverig…
Gezien de eerdere reviews die ik over Airbnb had gelezen, was ik huiverig voor de afhandeling door Airbnb van een door mij ingediende klacht, maar het tegendeel was waar...
Ik had een appartement met 2 slaapkamers in Flam, Noorwegen gehuurd. 1 overnachting, 2 personen (geen stel). De eigenaar gaf 3 dagen voor aankomst aan dat we extra moesten betalen als we beide slaapkamers in het appartement wilden gebruiken ipv 1. Hier was ik het niet mee eens. Ik had immers voor het gehele appartement betaald. Volgens de eigenaar stond dit ook zo in de beschrijving, maar ik kon dit nergens terugvinden. In 'overleg' met de eigenaar kon het appartement worden geannuleerd en zou ik volledige restitutie ontvangen. De eigenaar drong daarbij wel op aan dat IK de annulering moest doen. Iets met dat hij anders een sanctie van Airbnb zou krijgen en dat ik mijn geld niet terug zou krijgen. Achteraf blijkt dat je dan alleen de schoonmaakkosten terugkrijgt. Dat wist ik niet en heb een klacht ingediend bij Airbnb over misleiding door de eigenaar t.a.v. het appartement en de afhandeling. Ik kreeg binnen een half uur reactie van Airbnb dat de klacht in behandeling was genomen. 24 uur later kreeg ik een bevestiging van Airbnb dat ik een volledige restitutie zou ontvangen. Doordat de gehele communicatie met de eigenaar via de Airbnb app was verlopen en de Airbnb medewerkers hier toegang tot hebben, konden zij alle informatie verzamelen en bekijken. Op basis daarvan hebben ze mij in het gelijk gesteld. De afhandeling was dus snel en netjes, zonder gedoe (over en weer bewijs aanleveren en je verhaal tig keer doen). Ik ben dus zeer tevreden over Airbnb en de wijze waarop ze je helpen wanneer het misgaat. Het kan dus ook goed gaan!
Rampzalig
Helaas, een vakantie bestemming via airbnb blijkt al snel een luchtbalon. Schlechte communicatie mogelijkheden, een engels sprekende chinees, niet bereikbaar voor klachten, geen reactie op e-mails en een huiseigenaar die even zo vrolijk tot wel drie keer zichzelf toegang verschaft tot zijn verhuurde woning.
Schandalig, maar wel een jaar vooraf je geld willen hebben. U raad het al, geen aanrader dus, ga gerust een deurtje verder en laat u niet verleiden door zgn. goedkope vakantie woningen.
Huisje gehuurd van ene Dick Miuller.
Huisje gehuurd van ene Dick Miuller in Giethoorn. Troffen een zwaar verwaarloosd huisje aan, niet schoongemaakt, een grote zooi. Meneer stemde toe om tot annulering over te gaan. Wel zeggen, niet doen. Huisjesmelker. Airbnd ingelicht. Meneer had toch liever meer aandacht voor zijn portemonnee dan voor zijn klanten. Airbnb doet geen reet voor hun klanten. Dollar tekens all over, nul komma nul klant vriendelijkheid. En wat nog even erg of nog erger is, morgen belt weer een stel aan bij dat appartement. Airbnb, niet doen, nooit en nooit meer! En Dick Miuller, giethoorn. niet doen, kijk uit!
Goede onderkomens, maar zeer slechte ervaring met airbnb zelf
Vandaag gezocht naar een airbnb onderkomen in San Francisco. Na lang zoeken een leuk onderkomen gevonden, goede reviews, en zag er heel leuk uit. Dus wij reserveren en dat lukte ook, totdat we verplicht werden ons paspoort of rijbewijs met ons burgerservicenummer door te geven.
En dit mag NIET. Ook al is het beveiligd, doe dit nooit, er kan zo snel misbruik van worden gemaakt. Na dus uren zoeken nu nog geen onderkomen, want ik ga dit echt niet doorgeven.
We vinden het heel erg vervelend, want de keren dat we via Airbnb weg geweest zijn, waren heel fijn. Dit is voor ons dus einde Airbnb.
Onbruikbaar vanwege asociale verhuurders.
AirBNB in NL werkt voor geen meter.
Na 10 aanmeldingen en 10 keer gewoon genegeerd te worden, adviseer ik iedereen om deze asociale groep verhuurders toch vooral links te laten liggen.......
Het is overduidelijk dat de airbnb-verhuurders, alleen op geld uit zijn en geen enkel fatsoen hebben voor zoekers, die maar moeten afwachten of er uberhaupt gereageerd word, en pas na enkele dagen stilte een volgende verhuurder kunnen proberen, want je moet dus wel je credit-card gegevens achterlaten.
Zolang air bnb zo ongelooflijk amateuristisch blijft, moet je niet in deze onzin trappen.
Deze flut-site is leuk voor verhuurders, die kunnen aan 'cherry-picking' doen. Potentiele huurders zijn compleet overgeleverd aan deze groep amateur-verhuurders, die geen enkele ervaring en behoefte (!) hebben in hoe FATSOENLIJK met potentiele klanten om te gaan. Vooral omdat airbnb de negatieve waarderingen op hun site verwijdert of zelf aanpast (!), dus je wordt door de site ook verkeerd voorgelicht.