Bigbank Reviews

TrustScore 4 uit 5

4,0

Wij zijn nu een aantal jaren bij deze bank en dat bevalt ons prima. De persoonlijke identificatie was voor mij juist prettig, daar ik niet aan vaste tijd gebonden was. Identificeren met de telefoon bi... Toon meer

Ik vind het erg prettig dat Bigbank de identificatie van nieuwe klanten door een echt mens laat doen ipv digitaal; zo hoef ik geen kopie van m’n paspoort te versturen en dan maar te hopen dat ie niet... Toon meer

Beetje spannend… voor mij als normaal Nederlandse banken spaarder. En alles is goed gegaan. Heel goed hoe ze de communicatie doen via de mail bij mij als nieuwe klant. Alle processtappen kloppen. O... Toon meer

Ten eerste duurde het meer dan 1 week voordat ik een afspraak kon maken dat AMD langs kon komen. Die komen vervolgens zonder enige vooraankondiging zo'n 1.5 uur te vroeg ondanks opgegeven bezorgblok o... Toon meer

1. Bank

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Bigbank biedt in Nederland sinds januari 2012 via internet spaardeposito’s aan voor particulieren met looptijden van 1 tot en met 7 jaar en 10 jaar. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en er worden geen servicekosten berekend. Nederlandse klanten kunnen telefonisch of per e-mail met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. De deposito’s van Bigbank vallen onder garantiestelsel in Estland. Dat is net als het Nederlandse garantiestelsel gebaseerd op de EU-richtlijn. Deposito’s worden onder het garantiestelsel gegarandeerd tot een bedrag van EUR 100.000 per klant, inclusief de rente. De stabiele financiële resultaten van Bigbank tonen aan dat het bedrijfsmodel van de bank solide en economisch duurzaam is. In het kader van de verzwaarde kapitaaleisen voor banken zoals die zijn vastgelegd in de richtlijn Basel III, moeten Europese banken een kapitaalbuffer hebben van tenminste 8 procent. Het kapitaal van Bigbank is bijna driemaal zo hoog en daarmee heeft de bank een zeer stevige basis. Estland, het thuisland van Bigbank, is lid van de Europese Unie en is een euroland. De economie is een van de best presterende in de Europese Unie.

Goed

TrustScore 4 uit 5

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

26 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Een tevreden klant

Het is voor mij een duidelijke en zeer overzichtelijke bank zonder poespas met een goede rente. Ik ben er vanaf 2016 klant van en ben er zeer tevreden over.

20 oktober 2020

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw positieve review.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u tevreden bent met onze producten.

Prima bank

Ik maak anderhalf jaar gebruik van de financiële producten en service van Bigbank, mijn vertrouwen in deze (buitenlandse) bank is in deze periode nooit geschaad. Hun financiële producten zijn passend voor de particuliere spaarder met voor Nederlandse begrippen aantrekkelijke rentepercentages.

6 oktober 2020

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw positieve terugkoppeling.

Wij vinden fijn te vernemen dat u tevreden bent met onze spaarproducten en rentepercentages.

Openen

Openen: handleiding op de website voor de flexibele spaarrekening zou handig zijn. Onduidelijke procedure, staat de rekening nu op naam van Bigbank (zoals het er staat moet je naar Bigbank overmaken en een referentie vermelden) en is het tussenrekening of is het mijn eigen rekening? Klantenservice zegt de ene keer 'dit' de andere keer weer 'dat'. Storten kan in 1 dag maar waarom duurt een opname 2 a 3 dagen. Alleen voor de rente is het mogelijk interessant. Dure (voor de bank) procedure om je te identificeren (komt een mannetje thuis langs) maar tenminste niet het gepruts (zoals bij KNAB) dat het uploaden van je paspoort niet lukt.
De tijd zal leren bij het gebruik van de rekening vor verdere ervaringen.

30 juli 2020

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw beoordeling.

Wij zullen uw advies voor het vermelden van de stappen voor het aanmaken van de Flexibel Sparen rekening voorleggen aan onze technische afdeling.

Voor het overboeken van bedragen naar uw Flexibel Sparen rekening kunt u zowel uw eigen naam als Bigbank gebruiken. Deze rekening staat namelijk volledig op uw naam. Wij verzoeken u echter wel deze rekening niet met derden te delen en enkel bedragen over te maken vanaf een tegenrekening die op uw naam staat.

De reden voor de vertraging bij het opnemen van bedragen, is als een extra preventiemaatregel tegen het witwassen van geld. Uiteraard zult u wel rente ontvangen over deze gereserveerde dagen.

Wij hopen dat het gebruik van de rekening een positieve ervaring zal opleveren.

Zeer goede bank!

Ik vind het een zeer goede bank, hoge renten en snelle reacties van de klanten service. Heb er al jaren deposito's en nu ook een flexibel sparen rekening en dat alles naar volle tevredenheid.

2 juli 2020

Geachte klant,

hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wij zijn verheugd te vernemen dat u tevreden bent met onze service en diensten.

Uw Bigbank

Alles is zeer gemakkelijk geregeld

Alles is zeer gemakkelijk geregeld. Deze bank heeft ook een zeer goed rente. Het enige wat ik mis is een app en een koppeling naar mijn betaalrekening. Als dat mogelijk zou worden zou het helemaal top zijn.

8 juni 2020

Geachte klant,

hartelijk dank voor uw positieve terugkoppeling.

Bigbank heeft momenteel inderdaad geen mobiele app, echter is de self-service van onze website wel volledig geoptimaliseerd voor mobiele telefoons en tablets.

Uw Bigbank

Gemakkelijk te openen deposito…

Gemakkelijk te openen deposito contract, goede en snelle communicatie bij vragen is echt een aanrader.

Voor mij mag de rente na afloop berekend worden, IPV elk jaar op tegenrekening gestort wordt.
Maar misschien is dat mogelijk na twee jaar als deze deposito afloopt.

Bigband geeft je een veilig gevoel.

22 april 2020

Geachte mevrouw van der Coer,

hartelijk dank voor uw positieve beoordeling.

Wanneer uw deposito afloopt, heeft u bij een verlenging de mogelijkheid om de rente van het laatste jaar mee te nemen in het nieuwe deposito. Momenteel biedt Bigbank voor deposito's met een looptijd van langer dan één jaar echter enkel een jaarlijkse uitbetaling van de rente aan.

Mochten wij de mogelijkheid van het berekenen van de rente bij afloop in de toekomst aan kunnen bieden, dan zullen wij u hierover zeker informeren.

Super

Alles heel goed en vlug geregeld.

4 september 2019

Geachte meneer Van Iterson,

hartelijk dank voor de positieve beoordeling.

Bigbank heeft de klantentevredenheid hoog in het vaandel staan. Het is daarom zeer aangenaam om een positieve terugkoppeling als deze te ontvangen.

Prima bank
Prima bank erg duidelijk goede klantenservice aanrader wat mij betreft.Alleen de inlog mag van mij wel wat simpeler.Vandaar 4 sterren in plaats van 5.Is nu verbeterd vandaar nu 5 sterren.

11 augustus 2019

Geachte mijnheer Voskamp,

hartelijk dank voor uw beoordeling.

Wij zijn verheugd te horen dat de ingang van onze nieuwe Self-Service uw mening positief heeft beïnvloed.

Bigbank streeft ernaar om constant haar systemen te verbeteren en u een zo veilig en eenvoudig mogelijk ervaring te bieden.

Buitenlandse deposito's: Bigbank versus Savedo

In 2017 koos ik voor mijn eerste deposito bij Bigbank. Voor de identificatie van mij als klant kwam eerst een gespecialiseerd bedrijf een kopie maken van mijn paspoort; tijd en plaats voor deze afspraak kon ik zelf kiezen.
Het daarna openen van de deposito ging eenvoudig en snel via de website. Na overmaken van mijn inlegbedrag was de deposito direkt actief. Ik heb inmiddels meerdere deposito's bij Bigbank. Na aflopen van eerste deposito's stond mijn inleg plus rente snel weer op mijn betaalrekening.
Ik wil alleen sparen in euro en bij banken die vallen onder het depositogarantiestelsel (garantie over inleg tot zeker bedrag), en dat geldt voor deze Estlandse bank.
Voor nu te openen deposito's is de rente wat lager, zodat de buitenlandse depositobemiddelaar Savedo nu ook interessant is geworden. Zij bemiddelen naar deposito's met hogere rente, maar ik heb al twee keer gehad dat mijn gestorte inleg pas een week later in een deposito belandde. De landen waar Savedo naartoe bemiddelt hanteren veelal bronbelasting, zodat bijvoorbeeld 20% van de uitgekeerde rente als belasting ingehouden wordt in het land van de bank; deze bronbelasting mag in de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting wel worden verrekend, of juist vooraf worden verlaagd (met administratieve rompslomp vooraf).
Omdat Estland geen bronbelasting heft krijg je bij Bigbank gewoon de volledige rente uitgekeerd.

11 juli 2019

Beste John,

Hartelijk dank voor uw beoordeling.

Wij vinden het prettig om te horen dat u sinds 2017 met tevredenheid gebruik maakt van onze diensten.

Bigbank streeft ernaar om uitbetalingen altijd binnen een werkdag te verwerken. Het is dan ook fijn om te vernemen dat dit bij u ook het geval was.

Uw Bigbank

Ik ben al jaren een zeer tevreden klant…

Ik ben al jaren een zeer tevreden klant bij Bigbank maar uw recent gerenoveerde overzichten site is er wat mij betreft niet echt duidelijker op geworden. Niet makkelijk is b.v. dat je een extra handeling moet verrichten indien je de specifieke afloopdatum wil inzien en ook een looptijd van 24 maanden is in tegenstelling van andere looptijden niet direct inzichtelijk.

19 juni 2019

Geachte mijnheer van Leijen,

Hartelijk dank voor uw beoordeling en onze excuus voor het ongemak.

Wij vinden fijn om te vernemen dat u al jaren een tevreden klant bent. Echter is het spijtig om te horen dat u niet geheel tevreden bent met onze nieuwe persoonlijke omgeving. Uw terugkoppeling, met betrekking tot onze website, is erg belangrijk voor ons, dit geeft ons de mogelijkheid om de service en diensten te verbeteren.

Wij maken graag van deze gelegenheid gebruik om u uit te leggen hoe u een specifieke termijn kan selecteren. Indien u een nieuw depositocontract aanmaakt, stellen wij eerst de drie meest gekozen looptijden voor. Door op het symbool "andere opties" te klikken, kunt u uit alle aangeboden looptijden kiezen.

Mocht u nog eventuele vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice per telefoon of e-mail.

Positieve ervaring

Ik ben erg positief over de diensten van Bigbank. De communicatie was altijd duidelijk en na het aflopen van de periode stond het geld weer netjes op de rekening.

5 november 2018

Geachte klant,

hartelijk dank voor uw fijne woorden.

Wij vinden het prettig om te lezen dat u tevreden bent met onze service en diensten.

Uw Bigbank

Big bank doet wat ze zegt

Big bank doet wat ze zegt. Komt alle afspraken na is goed bereikbaar. Aan te bevelen.

1 november 2018

Geachte klant,

wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent met onze service.

Ik wens u alvast een fijn weekend.

uw Bigbank

Tevreden klanten

Wij zijn al wat jaren klant bij deze bank en het bevalt ons uitstekend.
Vragen worden netjes en correct beantwoord. en geven ook nog eens betere rentes dan banken in Nederland
Je krijgt op je verjaardag ook nog via een mailtje een felicitatie van deze bank, dat maakt het wat persoonlijker.
Een deposito openen gaat alleen als je word geïdentificeerd door een medewerker van een extern bureau die je identiteit komt checken. (dit is wel iets wat ze sinds kort doen bij nieuwe klanten)
Wel mis ik een spaarrekening bij Bigbank waarop de rente van de deposito 's gestort kan worden: dit wordt nu gestort op een tegenrekening bij een andere bank.
Kortom wij zijn zeer tevreden klanten.

20 augustus 2018

hartelijk dank voor het geven van uw beoordeling.

Wij vinden het fijn om te horen dat u al geruime tijd een tevreden klant bent.

Het doel waar wij naar streven is om de vragen en/of verzoeken die wij ontvangen per email binnen een tijdsbestek van 2 uur zo goed en netjes mogelijk af te handelen zodat de klant niet onnodig lang hoeft te wachten op zijn/haar antwoord.

Uiteraard staat u, de klant, bij ons centraal en daarom mag een felicitatie op een belangrijke dag niet ontbreken!

Sinds februari 2017 zijn wij samen gaan werken met onze identificatie partner AMP Groep. Door deze samenwerking is het al mogelijk om binnen enkele werkdagen een depositocontract te openen.

Wellicht dat het hebben van een spaarrekening bij Bigbank in de toekomst wel tot een van de mogelijkheden zal behoren. Op het moment sluit u bij Bigbank een deposito in de vorm van een contract die persoonlijk op naam staat af. Het depositocontract heeft als tegenrekening, waarop u de jaarlijkse rente en aan het einde van de looptijd ook weer netjes uw depositobedrag op ontvangt, uw eigen Nederlandse tegenrekening.

Wij wensen u een fijne dag.

Bigbank

Eén van de betere rentes

Rente op de deposito's is één van de beste in de markt.
Rente uitkering is prima op tijd.

30 juli 2018

Geachte mijnheer Hendriks,

hartelijk dank voor uw gegeven beoordeling.

Wij vinden het fijn om te lezen dat u tevreden bent met onze diensten en service.

Wij wensen u een fijne dag

Bigbank

Alles bij Bigbank is duidelijk en snel…

Alles bij Bigbank is duidelijk en snel geregeld.

27 juli 2018

Geachte mijnheer Toonen,

hartelijk dank voor uw beoordeling.

Wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent met onze service en diensten.

Wij wensen u nog een prettige dag en alvast een fijn weekend.

Met vriendelijk groet,

Prima bank!

Heb meerdere termijndeposito's (gehad), altijd naar volle tevredenheid. Klantenservice (Nederlandstalig) werkt adequaat en met dubbele authenticatie (wachtwoord+sms) prima beveiligd.
En het belangrijkste: de rentes liggen een stuk hoger dan bij Nederlandse banken. Bij verlenging depositocontract zelfs nog 0,1 procentpunt extra.

25 juli 2018

Geachte mijnheer Rörik,

hartelijk dank voor het geven van uw beoordeling.

Wij vinden het prettig om te horen dat u tevreden bent met onze service en producten.

Wij wensen u nog een fijne dag.

Duidelijke rente

Duidelijke rente; uitbetaling per jaar, dus niet na afloop van het deposito.

24 juli 2018

Geachte mijnheer van Helden,

hartelijk dank voor uw beoordeling.

Wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent met onze service.

Wij wensen u nog een fijne dag.

zeer professionele organisatie

Alle handelingen liep op een zeer professionele wijze.
Toen wij met vakantie waren in Estland was het geruststellend om de Bigbank in werkelijkheid te zien!

Geachte mevrouw Barnes,

hartelijk dank voor uw fijne beoordeling.

Wij vinden het fijn om te horen dat u onze service als professioneel heeft ervaren.
Wij hopen ook dat u van uw vakantie heeft genoten en dat u de kans heeft gehad om de "Old Town" van Tallinn te bezoeken.

Wij wensen u nog een prettige dag.

Bigbank

Prima bank met mooie rente!

Ik heb enkele deposito's bij de Big Bank geopend omdat de rente daarop één van de hoogste is in vergelijking met andere banken. Om een deposito te kunnen openen, komt er wel iemand langs op je huisadres om je persoonlijke gegevens te verifiëren en een handtekening te krijgen, maar dit ging vrij vlot en goed. Daarna kon ik net zoveel deposito's openen als ik wilde en dat gaat erg snel en gemakkelijk via de site. Ik ben erg tevreden over de Big Bank, want nog steeds krijg je daar nagenoeg de beste rente waar andere banken veel lager zitten. Ook zijn er soms acties met tijdelijk een iets hogere rente, al of niet voor vaste klanten, en daar maak ik dan gebruik van. Dat vind ik persoonlijk een leuk gebaar. Na een jaar of bij afloop van een deposito krijg je netjes de rente op je tegenrekening bijgeschreven met het eventueel vrijvallende bedrag. Ik kan geen enkele tegenvaller melden en ben zoals gezegd, erg tevreden!

Geachte mevrouw Gruijs,

hartelijk dank voor uw uitbundige beoordeling.

Wij vinden het prettig dat u alles naar behoren heeft ervaren en dat u tevreden bent met onze service.

Wij wensen u nog een prettige dag.

Gemakkelijke site

Gemakkelijke site, duidelijk overzicht van de producten.

hartelijk dank voor het geven van uw beoordeling.

Wij vinden het prettig om te horen dat u onze website als gemakkelijk en duidelijk ervaart.

Wij wensen u nog een fijne dag