Detur Sverige Reviews

TrustScore 3 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Res absolut inte med detur!!! Vi har vart kontakt med dom arn råd o rön gällande en resas återbetalning tom skickat till kronofogden, mattias som är sverigechef, sitter å ljuger hela tiden, så ja varn... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag har rest med gamla och nya detur. Nöjd med båda två. Vi reste till turkiet till blue wave suite hotel i september. Bra hotel med OK mat. Det enda som var dåligare nu var transfer som vi inte kun... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Reisbureau

Geschreven door het bedrijf

Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Alle reviews

8 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Minus fem stjärnor hade varit lämpligare omdöme

Säger som alla andra... lockar med billigt pris, när man fullbetalt så avbokas resan och man blir erbjuden en annan resa med rabatt (som det visar sig att man inte alls får). Priset blir dessutom det trippla när de ombokar, kundtjänst lovat att återkomma men det gör de självklart inte. Efter 2 veckors jagande så får vi till svar att vi "godtagit" priset. Fy vilket skitbolag. Jag har dessvärre ytterligare en "skattjakts" resa inbokad i sommar, så den blir väl också inställd med samma hitte-på att flyget blev inställt pga för få bokningar. Sjukt många människor verkar ha blivit lurade, så hur länge kan det fortgå?!

9 mei 2022

Skurkbolag

Det som så många redan skrivit, oseriös företag med mycket tveksamma affärsmetoder. Ge först ett bra pris, och attraktiv resa, plocka sedan bort destinationen, meddelar efter några veckor att resan ställs in på grund av för få bokningar, och erbjuder tvivelaktiga tillgodohavanden. När man kräver tillbaka sina pengar, börjar en lååååååång väntan, inte 14 dagar enligt reglerna. Så res för glatta livet, men inte med Detur!

8 mei 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Lurar dig att boka resa till ett bra…

Lurar dig att boka resa till ett bra pris. Tyvärr finns aldrig resan och några veckor innan avgång bokar dem av resan. Smidigt för detur att få in pengar. Men när de ska betala tillbaka går det inte lika fort fick vänta 6 veckor

7 mei 2022

Ställer in resan

Ställer in resan. När vi sedan bokar om till annan resa så tar dom bort min rabatt dom lovat och under samtalet meddelar människan i telefon att priset blivit 500 kr dyrare per person. Sjukt fult gjort. Blir det ens någon resa?

7 mei 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Hamnar egentligen på minus -5 stjärnor!

Hamnar egentligen på minus -5 stjärnor!
Aldrig mera Detur! Helt kass information och bemötande ! Och ingen återbetalning trots deras avtal! Undra hur det skulle gå om man själv bröt avtal med dom!!! Som sagt bara sämst, aldrig mera!!!!
Anmälan om avtalsbrott ligger nära nu!

4 mei 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Verksamhet går inte runt om man förlorar kunder

Vad säga om företaget som inte ens anstränger sig att bemöta kritiken. Har jag läst recensionerna här, så skulle jag aldrig boka min resa hos Detur. Nu har jag gjort det misstaget och får ta konsekvenser, som inte är trevliga varken för mitt arbete, för min semester och ännu mindre är de snälla mot min plånbok. Inställd flyg utan att meddelas till resonörer, så att vi lycklig ovetande hinner betala resa i lugn och ro. Avgång en annan datum och från en annan ort, båda helt opassande för mig. Ja, en sak är absolut säker; det blir aldrig Detur igen även om Detur skulle vara det enda resebolaget i världen.

3 mei 2022
Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Side, Turkiet

Vi bokade resa till Side, Turkiet i augusti 2021 med avresa 16/4-22, 6 pers för 9000:- all inclusive. Vi hade låga förhoppningar pga. priset men allt har varit toppen. Bra info innan avresa, enkelt men bra flygplan, smidig transfer och hotellet var över all förväntan. Ljuvligt barnvänlig och tillmötesgående personal, fräscha rum och utrymmen och väldigt god mat.

30 april 2022

Sämsta resebolaget någonsin!

Sämsta resebolaget någonsin.
Nu har det gått över en månad sedan de skulle betalt tillbaka resan som de ställde in. Kundservice skyller på ekonomiavdelningen och lovar skicka en påminnelse till dem 🤣. Aldrig aldrig mer detour! 🤬🤬🤬

25 april 2022
Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Familjeresan

Familjen skulle resa från Midlanda (Sundsvall) till Rhodos den 14/4. Resan blev dessvärre inställd med kort varsel. Nu lyckades vi boka en ny resa med dem till Kreta i stället med avresa 16/4 från Arlanda. Det blev fördyringar med bilresa, två hotellrum natten innan avgång, måltider samt parkeringen.
Resan till Kreta blev betydligt billigare än om vi rest till Rhodos. Detur har alltid svarat raskt på mejl och hyggligt fort på telefon. Personalen vi träffade under resan var mycket tillmötesgående och fanns tillgängliga. Vi fick flera förslag på utflykter och köpte några till stor belåtenhet. Det femstjärniga hotellet uppfyllde förväntningarna.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vi bokade en resa för 6 personer från…

Vi bokade en resa för 6 personer från Östersund under påsklovet. Några veckor innan resan får vi mail att den är inställd. Vi får boka om från Stockholm till högre pris vilket inte var aktuellt eftersom tågresan skulle krävt 2 semesterdagar till. Tråkigt att det blev samma förra sommaren med samma resebolag. Nu satsar vi på något annat till nästa resa.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Boka aldrig en resa med Detur!!

Boka aldrig en resa med Detur!!! Vår resa från Östersund blev inställd med kort varsel. Jag hade tagit semester och min dotter hade påsklov. Jag har fyllt 50 år och min dotter såg fram emot denna resa. Vi hade bokat all inclusive för 3000 kr från Östersund. Nu fick vi boka om för 7000 kr från Arlanda samt fick betala en tågresa på 1700 kr.
Väl på plats, blir jag jättesjuk första natten på hotellet. Allergichock pga mögel på hotellrummet. Var tvungen att ringa ambulans. Notera att vi bodde på ett 5 stjärnigt hotell. Jag frågade Deturs personal om att få byta hotellrum. Det kostar 400 kr extra per natt var svaret. Pengar jag inte har. Jag var så förtvivlad, visste jag riskerade att dö pga min allergi om jag stannade en natt till i det mögliga rummet. Deturs personal var helt nonchalanta och sa att det inte fanns något att göra. Jag gick då själv till receptionen och bad om hjälp att ta ut sängen på uteplatsen. Först då fick jag ett nytt rum.
År 2018 åkte vi också med Detur och blev fast på Rhodos i tre dagar när flygbolaget gick i konkurs. Jag missade då min bästa väns bröllop. De 12000 kr vi skulle få i ersättning har vi inte fått pga flygbolagets konkurs.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Man hört och ser hur mycket kritik…

Man hört och ser hur mycket kritik företaget fått. Från 22/4-22 och tidigare var de okänt. Men då man läste om de på flera ställen! Så är de bara 1 svar! Varning för företaget genom att läsa om de i 5 minuter är de bara nästan 99% negativt om företaget och 1% bra om företaget! Med andra ord ett företag som inte bör boka resa på! Ett seriöst företag tar alltid ansvar för!

1. Återbetala om resa ställs in (inget tvång, men god ville för kund, och företaget får bra respone) Man har rätt till få pengar tillbak enligt lag.

2. När man använder andra företag t.ex SAS för flygning bör ett bra resebolag som Fritids resor m.fl även se till att ta en del av problemen för flygplans företaget vid inställning och där även flyg företaget tar sitt ansvar! Gör bara SAS de men inte resebyrå bolaget de så är de varning stor varning.

3. Att göra 1 kund nöjd innebär, att kunden kommer tillbaka för den fick bra Service men också att företaget tog sitt ansvar! Att företaget gav god service men inte tog sitt ansvar förlorar den kunden och rykte och får kanske upphöra som företag.

4. Dåligt ryckte gör att kunderna flyr.

5. De kommer att bli en utredning av företaget då de kommit för många klagomål om företaget så kommer att bli granskade av konsumentverket! Betala mer och var säker, än att vara snål och förlora pengarna (om de går illa)

Omdömet är hur jag uppfatta företaget genom att se hur olika fick problem utan att de gjorde något åt de för kund! Jag har inte bokat resa för de här företaget!

Men med alla negativa kommentarer här och hur de skriv i media om de. Så kommer jag ALDRIG!!!! Att boka resa i de här företaget! Inte i morgon och inte om 30 år (aldrig) Lika så även om de får bra ryckte i framtiden så lär jag inte åka med de här företaget heller!

22 april 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Verkar som många blivit blåsta på deras…

Verkar som många blivit blåsta på deras skattjaktresor,
Lika som jag,
Bokade resa i aug -21.
Kollat tidigare i våras på min resa såg då att det endast fanns några resor kvar med avg från Luleå 30/5-22 kl 21.

Detur verkar ha satt detta i system att få in pengar. som blir ett helt räntefritt lån av alla som betalt in. Återstår att se nu hur lång tid det tar att få tillbaka dessa.

19 april 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Detur verkar ha satt i system att först…

Detur verkar ha satt i system att först locka kunder med bra priser på resor, för att sedan ställa in bokad och betald resa, för att hänvisa till att boka en annan resa till dagspris på deras hemsida.
Vi bokade och betalade en resa i november till bra pris med avresa i början på maj. Några veckor innan avresa får vi Mail om att flygresan är inställd, pga för lågt antal resande, vilket inte känns trovärdigt med tanke på hur billig resan var. Att sedan få pengar tillbaka uppger dem tar minst 14 dagar innan pengar återbetalas till bankkonto. Vi missar nu vår sedan lång tid planerade resa och vi missade andra bra erbjudanden från mer seriösa resebolag, tack vare att vi redan bokat med Detur. Tji fick vi!

18 april 2022

Håll er borta från dem

Som för flera andra här så har dom avbokat vår resa en månad innan avfärd för att det som dom säger är för lågt intresse. Vi försökte lägga på en resa för två veckor sedan och då var det fullbokat. Är tydligt att dom bara ville hålla våra pengar en stund och vill nu kräma ut mer pengar av oss, deras kunder.

16 april 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bokade resa till alanya tillsammans med…

Bokade resa till alanya tillsammans med min sambo i oktober 2021 för 3500:- för oss två tillsammans med all inclusive.
Nu idag drygt 1 månad innan avfärd (19/5-2022) så har jag fått ett Mail om att de är för låg efterfrågan så resan ställs in.

Sambons föräldrar nappade även dom på samma resa men eftersom flyget från Luleå var FULLBOKAT så skulle de resan från Umeå istället. Även deras resa vart såklart också inställd.
Skall man bluffa kan man väl ändå göra det ordentligt?

Ringde in till iq-fiskarna på kundtjänst, fick sitta och lyssna på deras skitmusik dom har i växeln som bara får en att vilja spränga skallen av sig och efter 40 j*vla minuter fick jag äntligen prata med nån mås. Två val gav hon mig, boka en ny resa och lägga till 6000kr utöver det jag redan betalt eller nå j*vla voucher poäng och 10% rabatt på nån senare resa. Aldrig i livet jag krävde pengarna tillbaka som jag tillslut tack och lov fick.

Jag hoppas innerligt att detta skämt till företag går i graven snarast så de inte lyckas lura allt för många fler av oss som bara vill få komma iväg och koppla bort vardagen för en gång skull.
Nu väntar istället en veckas ledigt liggandes hemma.

ALDRIG MER DETUR.

12 april 2022
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

De lägger ut resor som sedan tas bort

De lägger ut resor som sedan tas bort, de kontaktar en inte och har ingen aning när man ringer och frågar. En person säger A och nästa säger B.
Det tog ett halvår att få tillbaka pengarna.

Aldrig mer Detur.

4 april 2022

Bluffar med lockpriser!

Säljer rekordmånga resor till extrema lockpriser som sedan ställs in. De billiga resorna var aldrig tänkta att avgå från första början.
Detur drar in pengar för att rädda sin usla ekonomi. Skyldiga kunder i hela norden flera miljoner och sköter inte återbetalningar i tid. Kundtjänsten är helt omöjlig att nå och ljuger kunderna rätt upp i ansiktet (om de mot förmodan lyckas få svar!) Skyller på att flygsystemet uppdateras (och andra luddiga svar) istället för att ge riktiga besked. Kommer aldrig att boka med det företag igen.

3 april 2022

Har 3 resor bokade

Har 3 resor bokade, blir nog inget vidare detta.
Detur har ingen ekonomi att tala om. Kolla in deras bokslut på alla bolag, Kronofogden är dom i hälarna. 1 resa avbokad i april pga för liten efterfrågan. Nu har dom tagit bort alla bokningar även i maj så det känns det som om konkursen är nära. Kundtjänsten även den under all kritik.

Tänker att ärlighet varar längst, skulle ha mer förståelse om dom talar om den riktiga orsaken till alla inställda resor. Hmmm. Tragiskt.

Uppdatering
Resan i maj även den i ställd pga för lite efterfrågan, skumt var ju fullbokat för ett par månader sedan

3 april 2022

Dit is Trustpilot