Hulp in Huis Reviews

TrustScore 2 uit 5

2,0

Nooit een schoonmaakster gehad Telkens een kennismakingsgesprek en vervolgens komt de schoonmaakster of schoonmaker doodleuk niet meer opdagen. En wel 15 euro per maand betalen, waarvoor precies???

Ik heb een account aangemaakt en net voordat ik mijn zoekopdracht wilde voltooien (en dus akkoord gaan met de voorwaarden en abonnement), besloot ik toch eerst reviews te zoeken. Zoals jullie zien zij... Toon meer

Op zich prima platform om zoeken met elkaar in contact te brengen. Echter geen garantie op een goede hulp, of een nieuwe hulp bij stoppen; veel standaard mailtjes die niet altijd van toepassing zijn;... Toon meer

Zeer slechte klantenservice. Eerst maanden lang geen schoonmaker te vinden. Heb daarna aangegeven geen hulp meer te willen. Vervolgens worden blijkbaar contactgegevens gestuurd (per mail of via de p... Toon meer

1. Winkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Voor alle hulp bij het vinden van iemand in de huishouding. Huishoudtips & tricks. Sites als www.ikzoekeenschoonmaakster.nl

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Vraagt klanten om een review

Heeft 91% van zijn negatieve reviews beantwoord

hulp maar 1x geweest dus

17 juni 2025

Beste Peter,

Bedankt voor je bericht.
We zien dat je inmiddels met iemand een contract bent aangegaan. Laat het ons gerust weten als we je in de toekomst nog ergens bij kunnen helpen. We staan graag voor je klaar!

Team Hulp in Huis

Poetskwaliteit

Kwaliteit medewerkers die de dienst uitvoeren is ver ondermaats.

13 juni 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij hebben hierover inmiddels contact gehad en zijn samen tot een geschikte oplossing gekomen voor beide partijen.

Mocht het zo zijn dat wij nog iets kunnen betekenen dan vernemen wij dit uiteraard graag alsnog!

Schoonmaakster gevonden, hoge kosten.

Ik heb een schoonmaakster gevonden via de service van deze site. Natuurlijk ben ik daar blij mee. Ze werkt niet snel, maar ze is wel heel vriendelijk en het resultaat is goed. Omdat ze er veel langer over doet dan ik had ingeschat vind ik 4x16,50 dan wel een hele hoop geld.
Voor de service van deze site betaal je ook en nu blijkt dat ik vastzit aan een jaarabonnement en deze mag nu nog niet opgezegd worden.
Hierdoor lopen de kosten wel erg op en daar ben ik dan weer helemaal niet blij mee.

3 juni 2025

Hey Elke,

Ik begrijp dat 16,50 veel geld is als er niet snel wordt gewerkt. Echter is 16,50 het wettelijke minimum en kan om die reden ook niet minder betaald worden.
Wanneer je niet tevreden bent over de hulp en hoeveel je het kost, kan je het contract met de hulp opzeggen en ons opnieuw de opdracht geven om een hulp aan je voor te stellen.
We zien graag een mail of telefoon tegemoet zodat we dit nog verder kunnen bespreken om samen te kijken hoe we je wel tevreden blij kunnen krijgen.

We horen graag van je

Met vriendelijke groeten,

Team Hulp in Huis

Niet transparant en incassobureau

Ik heb me aangemeld bij ikzoekeenschoonmaakster.nl in de veronderstelling dat er pas kosten zouden volgen nadat ik een schoonmaakster daadwerkelijk had geaccepteerd. Tot mijn verrassing ontving ik daarna meerdere facturen, inclusief een zogeheten “opzegvergoeding” van bijna €90, terwijl ik nooit gebruik heb gemaakt van hun dienst.

De abonnementsstructuur zit juridisch slim in elkaar, maar is naar mijn mening onduidelijk en misleidend, zeker voor consumenten die verwachten pas te betalen bij daadwerkelijke dienstverlening. Let dus goed op de kleine lettertjes: het abonnement en de betalingsverplichting starten zodra zij een match sturen, niet wanneer je zelf akkoord geeft.

Uiteindelijk heb ik onder protest betaald om verdere juridische kosten te vermijden, maar ik vind de manier van communiceren en factureren niet transparant of klantvriendelijk.

18 juni 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij hebben naar aanleiding van deze review geprobeerd om u te contacten, dit is helaas niet gelukt. Een reactie op ons verzoek is uitgebleven.

Wij willen graag meekijken in onze gegevens hoe bovenstaande heeft kunnen gebeuren, mocht u toch openstaan voor contact dan vernemen wij dit uiteraard graag alsnog.

Goede schoonmaakster gevonden in 2 pogingen

Snel iemand voorgesteld en toen dat niet goed ging snel een tweede. Vlot op een email gereageerd. De website is wat onduidelijk en verwarrend en het is me ook niet helemaal duidelijk wat hun schoonmaaktraining inhoudt..

23 mei 2025

Oplichters!

29 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij hebben geprobeerd om contact met je te krijgen, maar helaas heb je niet gereageerd op dit verzoek.

Op basis van jouw review ontbreekt de onderbouwing en met alleen jouw naam kan ik geen (recente) ervaring vinden bij ons waarop deze review gebaseerd kan zijn.

Graag komen wij dus met je in contact en bespreken wij graag jouw ervaring zodat wij even kunnen kijken of wij een oplossing kunnen vinden voor jouw ervaring met onze dienstverlening.

Onprofessioneel en onzuiver — geen bescherming voor de schoonmaakster

Je betaalt €14,95 per maand aan een bemiddelingsbureau. Dan verwacht je professionaliteit, transparantie en bovenal: zorgvuldige selectie. Maar wat ik aantrof, was het tegenovergestelde.

De vrouw die werd gestuurd was zichtbaar angstig, ongetraind en moest zich anders voordoen dan ze was. Ik voelde aan alles dat zij geen opleiding had gehad, en ik vind het schrijnend dat zij zich moest overschaduwen om haar werk te behouden.

Ik schakel juist een bureau in om mezelf te ontlasten — niet om 10 mensen uit te proberen, of om op dat moment een vrouw te moeten begeleiden in werk dat ze niet aankan. Dan kun je net zo goed op Marktplaats zoeken.

Een bemiddelingsbureau dat zichzelf serieus neemt, hoort deze verantwoordelijkheid niet bij de klant neer te leggen. Als je €15 per maand vraagt, dan mag je ook staan voor kwaliteit én bescherming van de mensen die je uitzendt.

Ik heb het abonnement direct herroepen — gelukkig viel ik nog net binnen de wettelijke termijn. Maar het voelt als een verdienmodel gebouwd op kwetsbaarheid. En dat raakt iets fundamenteels.

Ik schrijf dit niet uit wrok, maar uit verantwoordelijkheid. Zodat deze vrouwen beter beschermd worden, en klanten niet meer belazerd worden met mooie woorden over ‘professionele hulp’.

17 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij komen graag alsnog met jou in contact hierover, wij kunnen hierover geen melding terug vinden en willen het hier graag over hebben.

Wij stellen inderdaad hulpen voor maar niemand is verplicht om iets te doen wat hij/zij niet wil. Uit de vele contracten die deze hulp via ons heeft lijkt ook niet dat ze niet kan voldoen aan de eisen en/of angstig is.

Wij vragen altijd duidelijk vooraf of ze kunnen voldoen en of ze dit ook willen. Als een hulp iets niet kan wil, dan hoeft deze dat niet doen.

Graag bespreek ik de rest in een persoonlijk gesprek, neem je even contact op?

Ga er nooit mee in zee

Ga er nooit mee in zee! Via de website zit ik opeens vast aan een jaarcontract. Ze wilden mij tegemoet komen zodat ik het abonnement kon afkopen.

Mij niet gezien en ze dreigen nu met incassobureau. Ik betaal niks en laat ze maar komen.

OPLICHTERS!

31 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Het abonnement is afgesloten met jouw toestemming, wij sluiten nooit zomaar iets af en vragen altijd of jij het wel wilt hebben. Pas zodra jij "ja, ik ga akkoord" aanvinkt en wij iemand voor je hebben gevonden start de overeenkomst.

Wij komen graag met je in contact om samen tot een oplossing komen waarbij jij niet te veel betaald en wij niet volledig blijven zitten met de kosten die zijn gemaakt naar aanleiding van jouw opdracht

Helaas ook in deze oplichting getrapt

Helaas ook in deze oplichting getrapt. DOE HET NIET. Het is absolute geldklopperij.

Ik had een Account aangemaakt bij deze site. Ze hebben geen match kunnen vinden en toen heb ik gevraagd account te verwijderen.

Daarop kreeg ik een reactie dat ondanks dat er geen match is en geen schoonmaak heeft plaats gevonden ik een jaar lang 15 euro per maand zal moeten betalen.

Echte oplichterij. We zullen dit juridisch tot het einde aanvechten.

WEES GEWAARSCHUWD

EDIT: Het bedrijf stelt dat ze 2 matches hebben gemaakt. De eerste was een kind, de tweede nadat wij wilden stoppen.

Het probleem is dat het bedrijf stelt dat wanneer ze wie dan ook doorsturen dat telt als een match en ze kunnen incaseren. Ongeacht of de persoon daadwerkelijk start of ook door de klant wordt gezien als een match.

30 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Voor zover ik kan zien in ons systeem ben je nog steeds gekoppeld aan de geschikte match die wij voor je hebben gevonden.

Wij hebben inmiddels reeds contact over de 2 voorgestelde kandidaten, op dit moment is het namelijk niet zo dat wij niemand hebben voorgesteld maar dat jij de hulp niet hebt benaderd voor een kennismaking.

Er zijn dus 2 matches gemaakt waarvan er 1 is afgewezen op basis van leeftijd en de ander is helemaal nooit benaderd.

Wij hopen dat jij gewoon gebruikt gaat maken van de aangevraagde en voorgestelde kandidaat, dan kun jij vervolgens ons betalen voor de geleverde diensten en is iedereen blij!

Vechten is niet nodig, mocht je geen gebruik willen maken kun je gewoon vriendelijk contact opnemen en dan denken wij graag met je mee om samen tot een oplossing te komen!

Het is tot nu toe vreselijk

Het is tot nu toe vreselijk. Ik ben gevangen in een jaar contract omdat ik 1 email kreeg met contact gegevens. Na een mailwisseling heb ik een aanbod gehad waarbij de afweging was dat ik beter het contract kon gaan gebruiken. Aan de slag gegaan op de site. Tot nu toe heb ik:
- schoonmaker reageert gewoon helemaal niet.
- iemand gehad die zou komen maar toch niet kwam omdat ze bang was dat mijn kat (main coon) haar zou vermoorden.
-Iemand voor wie ik de deur open deed en letterlijk weg rende voor de hond.
- nog iemand die helemaal niet reageert.
- iemand die kwam. I.p.v €16,50 €20,- per uur vroeg. Ze kwam 5 kwartier te vroeg en ging eerder weg. Nam 4 rook pauzes, heeft de stofzuiger kapot gemaakt en was toch bang voor de hond.

Je krijgt elke keer maar contact gegevens van 1 schoonmaker. Daar moet je het hele traject mee doorlopen voordat je dan weer gegevens kan krijgen van de volgende schoonmaker. Dit maakt dat er weken overheen gaan voordat je iemand treft die ook echt komt en dan is de vraag of het klikt.
Ik heb een aantal mails gestuurd naar ikzoekeenschoonmaakster.nl met de vraag of ik ook meerdere aanvragen kan uitzetten voor verschillende dagen. Bijvoorbeeld 4 uur op zaterdag en 2 uur bijwerken op dinsdag. Hier komt geen antwoord op, het zou doorgestuurd zijn zodat iemand anders er naar kon kijken.
Ondanks de 2e kans kan ik het in het algemeen, tot nu toe, absoluut niet aanraden. Het is zeer tijdrovend om met ikzoekeenschoonmaakster.nl een schoonmaakster te vinden.

5 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij hebben zojuist telefonisch contact gehad over bovenstaande en ik heb een goed gevoel overgehouden aan dit gesprek, in de hoofdlijnen waren we het met elkaar eens en vonden wij het allebei vervelend dat jij bovenstaande ervaringen hebt met de voorgestelde kandidaten via ons platform.

Ik heb een oplossing aangeboden welke jij nu in beraad hebt en ik heb er alle vertrouwen in dat wij hier samen naar tevredenheid uit zullen komen.

Gematigd positief

Positief: Er werd tweemaal snel een schoonmaakster voor ons gevonden.
Verbetermogelijkheid: het bedrijf zou vervanging kunnen regelen bij ziekte/afwezigheid van de vaste schoonmaakster. Je betaalt tenslotte iedere maand geld voor een abonnement. Ook zou het makkelijker moeten zijn om schade veroorzaakt door de schoonmaakster vergoed te krijgen.

4 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Bedankt voor je reactie, permanente vervanging is geen probleem maar omdat jij afzonderlijke overeenkomst aangaat met de specifieke kandidaat is tijdelijk vervanging contractueel lastig te regelen. Daarnaast is het voor de kandidaten veel minder aantrekkelijk om tijdelijke opdrachten uit te voeren ten opzichte van langdurige opdrachten.

De opmerking omtrent het vergoedingsfonds begrijp ik helaas niet, wat kan er volgens jou makkelijker? Als er schade is ontstaan kun je via jouw account een claim indienen, wij vragen dan aan de hulp of deze claim naar waarheid is ingevuld. Vervolgens zullen wij bij bevestiging door de hulp de claim doorzetten naar het vergoedingsfonds. Dit kan niet veel makkelijker geloof ik.

Niet mee in zee gaan

Ik heb ook heel slechte ervaring met ‘ikzoekeenschoonmaakster’. Er is mij geen kandidaat schoonmaakster voorgesteld, maar ik krijg na maanden wel een rekening van 90 euro ivm opzeggen.ook ik heb geprobeerd het bedrijf via contactformulier aan te schrijven, omdat het er geen telefoonnummer bekend is(lekker klantvriendelijk). Maar op contact formulier heb ik ook geen reactie gekregen. Het is al eerder vermeld, trap niet in deze zogenaamde dienstverlening, want voor niets betaal je veel.

14 mei 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij vinden het erg jammer dat jij niet hebt gereageerd op ons verzoek tot contact. Wij hadden graag even nagekeken of bovenstaande correct is en hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Overigens staat er gewoon een telefoonnummer op onze website, ik vraag me dan ook af of het invullen van het contactformulier wel gelukt is. Wij proberen namelijk altijd binnen 24 uur te reageren op deze verzoeken. Als jij geen reactie hebt gehad betwijfel ik of het formulier wel is verzonden namelijk, dit vooral omdat jij aangeeft dat er geen telefoonnummer op de site staat terwijl dit wel zo is.

1 ster is nog te weinig

1 ster is nog te weinig! Echt een oplichtingsbedrijf. Pas echt op en meld je absoluut niet aan! Ik dacht zo het aanbod te bekijken, maar je zit gelijk vast aan een abonnement. Ik moet nu afmeldingskosten betalen om ervan af te komen. Ze kunnen reageren wat ze willen op hun slechte reviews, maar die hebben ze echt verdient en ze moeten zich echt diep schamen hoe ze mensen geld afhandig maken. Alsjeblieft zorg ervoor dat je niks doet op hun website en zorgt dat je weg bent! Anders kost het je een hoop geld. Ik wou echt dat ik eerder de reviews had gelezen… had me een hoop zuur verdiend geld gescheeld helaas…

5 februari 2025

Beste Sarah,

We hebben je gevraagd om extra gegevens maar deze heb je helaas niet verstuurd. Desondanks heb ik je account gevonden en het volgende valt mij op.

Allereerst heb je het over het ''aanbod bekijken'' terwijl wij duidelijk op onze website vermelden hoe onze dienstverlening werkt. Nadat je dus alsnog een aanvraag hebt geplaatst heb je ons meerdere kandidaten laten voorstellen waar wij ook tijd en geld aan kwijt zijn. Hier heb jij niet op gereageerd. We hebben op meerdere manieren je laten weten dat er facturen open stonden. Hier heb jij geen enkele keer op gereageerd.
Je hebt geen enkele mail gestuurd of met ons gebeld. Ik vind het daarom ook heel spijtig dat je ons een oplichtingsbedrijf noemt terwijl je zelf 0 initiatief hebt getoond in het uiten van ongenoegen over deze facturen.
Ook al hebben wij dus nog geen enkel contact met je gehad, naast deze review, wil ik je toch verzoeken contact met ons op te nemen zodat wij dit voor je kunnen oplossen.

Eerlijkere voorlichting over het…

Eerlijkere voorlichting over het product. Jullie adverteren met hoog % matches, maar daarmee heb je nog geen schoonmaakster. Van de vijf kennismakingsafspraken zijn er maar twee gekomen, waarvan één er een uur te laat kwam. Jullie screenen dus niet goed op mensen die daadwerkelijk willen komen werken. En al die tijd betaal je wel voor het abonnement.

20 april 2025

Antwoord van Hulp in Huis

Wij stellen inderdaad snel en vaak matches voor maar helaas gaan niet alle matches ook snel aan het werk. Vandaar dat wij ook vervanging aanbieden binnen het abonnement.

Alle hulpen die wij voorstellen geven namelijk bij ons aan minimaal één jaar beschikbaar te zijn voor de aanvraag en aan al jouw eisen te voldoen. Daarnaast geven wij bij hen aan dat zij bereikbaar moeten zijn, afspraken moeten nakomen en niet zomaar van de opdracht mogen afzien. Als wij namelijk te horen krijgen dat één van deze zaken wel voorkomt, dan zitten hier consequenties aan en kunnen hulpen niet meer zomaar nieuwe opdrachten ontvangen. Dus dit kan grote gevolgen hebben voor de hulp. Wij doen ons uiterste best om betrouwbare hulpen voor te stellen.

Wij screenen dus wel degelijk maar helaas blijkt soms dat een hulp die bij jou niet komt opdagen daarvoor tegen ons heeft gelogen over zijn/haar beschikbaarheid. Hulpen die aangeven niet beschikbaar te zijn of niet te willen werken worden door ons nooit aan je voorgesteld.

Goed om te melden dat het abonnement is bedoeld voor onze dienstverlening, voor het poetsen betaal je de hulp altijd afzonder een uurloon. Dit zijn dus verschillende diensten.